Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שכחתם נקודה חשובה.

פורד מונידאו יש לו מנוע 2.3 ליטר וזה רכב כבד וגדול = צריכת דלק גבוהה.

המאזדה 6 יש לה מנוע 2.0 ליטר והיא קלה יותר מהדגם הקודם שלה = חסכונית יחסית בדלק.

אל תשכח את מחירי הדלק שעולים כל הזמן .

מבחינת רכבים.

המאזדה יותר יפה,ספורטיבית,אחזקה זולה יותר,שוק טוב וכנראה שתהיה אמינה מהפורד.

הפורד יותר מפנקת,מכובדת,נוחה,מרווחת,מאובזרת.

בתור לקוח פרטי הייתי לוקח את המאזדה, בגלל סעיף האחזקה.

המאזדה מגיעה גם עם מנוע 2.5 (אין לדעת באיזה דגם הוא בחר)

פורסם
לפי דעתי אני הייתי בוחר במאזדה ואני גם אפרט למה היא אמינה היא טובה היא זריזה היא מאובזרת וגם יש לה מראה יפה (צעיר) לגבי תקלות אין הרי יפני.

לגבי המונדאו היא מרשימה היא יותר מתאימה למנהל המכובד זה שמחפש אוטו גדול ומנופח לגבי האחיזת כביש שלה היא לא כול כך כמו ה6 ולפי דעתי היותר מידי ארוך גם כן לפעמים מוגזם,עכשיו גם ידוע שלפוקוס היו כל מיני בעיות חשמל למינהם ביגלל כל המערכות הממוחשבות הרבות שיש באוטו ואני לא אתפלא אם גם במונאו קיימים מקרים של כשל במשב ניהול מנוע וגם כן לחכות חודשיים בשביל אוטו לפי דעתי מוגזם.

לפי דעתי שכול שוב את הנושא של ה6 והמונאו ותחליט מה יותר מתאימה לך ועוד דבר הבנתי שאתה רציתה לרכוש את ה5 דלתות של ה6 מה שאומר יותר כל הכנסה או הוצאה של דברים מתא מטען והמונדאו היא עם 4 דלתות מה שאומר שיותר קשה הכנסה או הוצאה של דברים מה גם שיש ל5 דלתות מראה יותר ספוטיוי לפי דעתי.

שבוע טוב והחלטה מוצלחת :-)

יניב

כמה שטויות.

אין לדעת עם ה-6 אמינה יותר מהמונדיאו - שתיהן חדשות. הנוסחה "אין תקלות זה יפני" היא חסרת משמעות.

שתיהן גם טובות, זריזות, מאובזרות ואוחזות נהדר את הכביש. מעבר לכך - גם למונדיאו יש גרסת 5 דלתות.

שכחתם נקודה חשובה.

פורד מונידאו יש לו מנוע 2.3 ליטר וזה רכב כבד וגדול = צריכת דלק גבוהה.

המאזדה 6 יש לה מנוע 2.0 ליטר והיא קלה יותר מהדגם הקודם שלה = חסכונית יחסית בדלק.

אל תשכח את מחירי הדלק שעולים כל הזמן .

בתור לקוח פרטי הייתי לוקח את המאזדה, בגלל סעיף האחזקה.

עלויות הביטוח במאזדה גבוהות בדרך כלל. המשקל של ה-6 נמוך בכ-80 ק"ג משל המונדיאו, וביחד עם המומנט הגבוה יותר של הפורד בכלל לא בטוח שעלויות הדלק תהיינה גבוהות יותר, כך שמבחינת אחזקה בכלל לא בטוח שהמאזדה עדיפה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפותח השרשור:

החברים שכתבו כאן בעד ונגד, כתבו דברים נכונים.

העניין הוא שרכישת רכב (אצל אנשים כמונו) היא בעיקרה אמוציונלית ולא רציונלית.

כל הטיעונים שהעלו כאן החברים הם רציונלים, השאלה היא איזה רכב מבין השניים אתה היית רוצה לראות בחנייה שלך?

את מי מבינהם היית רוצה להתניע בבוקר? מי עושה לך את זה?

את המכונית זו תרכוש, כי שתי המכוניות מצויינות עם תמורה מעולה לכסף, נפילה לא תהייה כאן.

רק כדי להמחיש את העניין, אם אני הייתי נדרש להחלטה הזו הייתי בוחר במאזדה למרות שמבחינה רציונלית הפורד עדיפה.

למה? כי הפורד גדולה מידי לטעמי, הרכב משדר כבדות ומכובדות ואני מעדיף את השובבות של המאזדה - זה למה.

תתחדש ובהצלחה !:beerchug:

פורסם
לפותח השרשור:

החברים שכתבו כאן בעד ונגד, כתבו דברים נכונים.

העניין הוא שרכישת רכב (אצל אנשים כמונו) היא בעיקרה אמוציונלית ולא רציונלית.

כל הטיעונים שהעלו כאן החברים הם רציונלים, השאלה היא איזה רכב מבין השניים אתה היית רוצה לראות בחנייה שלך?

את מי מבינהם היית רוצה להתניע בבוקר? מי עושה לך את זה?

את המכונית זו תרכוש, כי שתי המכוניות מצויינות עם תמורה מעולה לכסף, נפילה לא תהייה כאן.

רק כדי להמחיש את העניין, אם אני הייתי נדרש להחלטה הזו הייתי בוחר במאזדה למרות שמבחינה רציונלית הפורד עדיפה.

למה? כי הפורד גדולה מידי לטעמי, הרכב משדר כבדות ומכובדות ואני מעדיף את השובבות של המאזדה - זה למה.

תתחדש ובהצלחה !:beerchug:

+ 100 מסכים עם dorki .

ולפותח הדיון , אחרי כל התשובות , אתה צריך לקבל את ההחלטה, עם איזה רכב ,

יהיה לך יותר נוח להיות ... ( עלות , אחזקה , גודל ,יופי . שם ואמינות, וכמובן הכייף הטהור ).

- הבחירה שלי מזדה 6 , או לחכות , ולבדוק גם את ההונדה אקורד החדשה .. -

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

:-D המון המון תודה חברים על התגובות. בהחלט עוזר לראות את השיקולים לכאן או לכאן... :-D

מבחינת השיקול של עלויות אחזקה שעלה כאן היות וממוצע הק"מ השנתי שלי הוא כ12000 אני מניח שעלויות הדלק יתקזזו מול עלויות הביטוח היקרות יותר של המאזדה (התכוונתי לקחת מנוע 2.0 דרך אגב).

מבחינת הנושא הרגשי אין ספק שעל פי מראה חיצוני/פנימי בלבד המאזדה "מרגשת" אותי יותר. אני חושב, ויותר אחרי קריאת התגובות, שהכי חשוב לעשות נסיעת מבחן במונדאו לפני החלטה סופית. ולכן, ביטלתי כרגע את ההזמנה למאזדה ואקבע נסיעת מבחן למונדאו בהקדם הקרוב.

כיף שיש כזה פורום :beerchug:

שי

פורסם

מצטרף להמלצה על הפורד מונדאו, היא שולטת בקטגוריית המנהלים,

לפי הדרישות שלך היא מתאימה!

היא יותר מטיחותית, איכות חומרים מעולה, הרכבה מעולה, יפה,

ההגה מדוייק, נוחה, כל מה שאתה מחפש ברכב!

הדבר היחיד שלא אהבתי בה זה התא המטען, הוא מאוד ארוך וצר, הגישה ממש לא נוחה.

פורסם
כמה שטויות.

אין לדעת עם ה-6 אמינה יותר מהמונדיאו - שתיהן חדשות. הנוסחה "אין תקלות זה יפני" היא חסרת משמעות.

שתיהן גם טובות, זריזות, מאובזרות ואוחזות נהדר את הכביש. מעבר לכך - גם למונדיאו יש גרסת 5 דלתות.

רוני

אחי,סתם שתדע היה לאבא שלי מונדאו חדשה והיו לה בעיות מחשב מה תגיד על זה אני לא יודע אם רק לנו היה את זה או בעוד כמה רכבים בקיצור אתה יודע את זה ועוד רבים יודעים את זה מאזדה=אמינות חד וחלק ומה שלא תגיד היפאניות תמיד היא אמינות מאז ומתמיד ועוד דבר הבחור שפתח את השרשור ציין שהוא יכול לבחור רק את ה4 דלתות של המונדיאו אני יודע שיש 5 דלתות אבל זה מה שאמרו לו ובכלל בפעם הבאה תיקרא את ההודעה פעם שנייה אם לא היה מובן עוד משהו.

יניב

פורסם
אחי,סתם שתדע היה לאבא שלי מונדאו חדשה והיו לה בעיות מחשב מה תגיד על זה אני לא יודע אם רק לנו היה את זה או בעוד כמה רכבים בקיצור אתה יודע את זה ועוד רבים יודעים את זה מאזדה=אמינות חד וחלק ומה שלא תגיד היפאניות תמיד היא אמינות מאז ומתמיד ועוד דבר הבחור שפתח את השרשור ציין שהוא יכול לבחור רק את ה4 דלתות של המונדיאו אני יודע שיש 5 דלתות אבל זה מה שאמרו לו ובכלל בפעם הבאה תיקרא את ההודעה פעם שנייה אם לא היה מובן עוד משהו.

יניב

אתה מתעקש להמשיך ולכתוב שטויות.

אתה גם משוכנע שכולם יודעים, כן הרבה חשבו שקורולה היא שיא האמינות, המנועים הנגמרים חשפו אמת שונה לגמרי.

לכול רכב יש בעיות, השאלה אם בוחרים להתעלם או להעצים את הבעיות הללו, אצלך הכיוון ברור, על סמך פורד אחת אתה מגיע למסקנות על כל המנדאו ומקטלג אותם כלא אמינות.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

יניב

יניב זה שלאח שלך יש מאזדה לא אומר שכולם צריכים ליקנות מאזדה, לפי דברייך ביגלל תקלה ברכב 1 אז הוא לא אמין,אז מה נגיד אנחנו לגבי התקלה שהייתה ל-40,000 מאזדות שהוזמנו לתיקון דחוף במוסך או לגבי הקרולה החדשה שמנועים שם נהרסים ניגמרים כל שני ושלישי?

פורסם
יניב זה שלאח שלך יש מאזדה לא אומר שכולם צריכים ליקנות מאזדה, לפי דברייך ביגלל תקלה ברכב 1 אז הוא לא אמין,אז מה נגיד אנחנו לגבי התקלה שהייתה ל-40,000 מאזדות שהוזמנו לתיקון דחוף במוסך או לגבי הקרולה החדשה שמנועים שם נהרסים ניגמרים כל שני ושלישי?

דבר ראשון זה לא שאני מתעקש על כך שהיפאניות אמינות יש ויש אני לא קבעתי שכולם!!! אמינות דבר שני לגבי המאזדות שהוזמנו אתה יודע לשם מה הם הוזמנו כי אם אני אגיד לך אתה פשוט תצחק הרי מאחורי הקונסולה יש חבילה של חוטים ומה שהיה חסר זאת הצמה שהיא אמורה להחזיק אותם אחד לשני פשוט שטויות זה סתם שטויות ולגבי הקורולות אין לי מושג אני ישר מחקתי אותם ברגע שהם הגיעו רק ביגלל הגיר הרובוטוי הדפוק ולמועי שנהרסים לא שמעתי אני לא יודע על זה ונחזור למאזדות בשביל איזה צמה קטנה עשו מזה טררם אחד גדול אנשים יכולים לעשות תאונה פשוט שטויות לא משנה אנשים רוציםלחשוב מה שבא להם אז שיחשבו.

יניב

פורסם

יניב1,

אתה מוזמן לעיין כאן ולאחר מכן לעיין גם כאן לגבי המאזדה 6.

לא שמעתי עד כה על רכב שהוא נטול תקלות, גם לא מאזדה.

לגבי עניין הקריאה לתיקון במאזדה 3 שתיארת - אתה מטעה מדבריך.

מדובר בצמה חשמלית הנמצאת בתא המנוע, ולא בקונסולה שבתא הנוסעים.

אתה מוזמן להמשיך ולהעמיק בנושא כאן.

אפרים

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

אוקיי חברים,אני מודע לזה שלכל חברה ולכל מיני,דגמים יש לפעמים איזה שהם פאקים קטנים זה לא אומר שבכל זאת האוטו אמין,לעומת מכוניות שנכון אולי הן לא אמינ ות,אבל יש להן מחלות שיכולות לקרוע את הכיס חזק ויש רבים וטובים של דגמים עם מלא בעיות ועד היום לא יודעים איך לטפל ברכב אני מסכים איתך שאין מכונית שאין לה תקלות אולי פו ושם אבל לא,באופן חרוני השאלה היא איזה דגם כן היו לו בעיות בעבר ואיזה דגם יש לו עד היום בעיות והן עדין לא נפתרו ולא על זה שהיה לו איזה פאק קטן,צריך לדעת להבין ולהפנים שנכון שיש דגמים מסויימים שאין להם בעיות בכלל ויש כמו שאמרת בעיות שעדיין עד היום לא יודעים לפתור אותם.

ואני רוצה להתנצל לגבי מה שאמרתי על המונדיאו על המקרה שאמרתי עם המונדיאו שייתה לאבי את זה נעזוב,היום קיבלתי רכב חילופי ביגלל שהכנסתי את הרכב של אבי פורד אקונולייין מי שלא יודע רכב מסחרי (לא נכה) אז קיבלנו לכל היום אוטו חילופי שבמקרה המונדיאו החדשה ושם שינוי יצא לי לעשות עליו נסיעות ולנסות אותו מכל הכיוונים.

אז כך: תחלית היום לקחתי את הרכב מאקספרס חולון מרכזי מאזדה פורד והתחלתי לנסוע לכיוון צפון אם כבר אז ננצל אותו עד הסוף כבר מהכניסה לתוך האוטו רואים שהו מפואר ולא משנה איזה דגם,אגב קיבלתי את הטרנד X הרכב עדיין מפואר רואים שהרכב מפואר וכמו שאמרתי מתאים למנהל המפונק בקיצור עליתי לכביש 6 והתחלתי ללחוץ על הדוושה עד הסוף להרגיש האם שווה כל הנפח הגדול הזה 2.3 חזק מאוד האמת אני לא רוצה להסתכן דרך הפורום ולהגיד כמה נסעתי עליו 170 קמ"ש(מקווה שאין מלשינים):twisted: כל הדרך עד לחיפה פשוט האוטו מרביץ וממש אתם לא שמים לב כל הדרך על הנתיב השמאלי אף אחד לא מפריע,בידוד הרעשים באוטו נפלא ואפילו מצויין התצרוכת דלק נעמדה על 14.9 לליטר משהוא כזה ואני כל הדרך על הגז פשוט אוטו נפלא,האמת ש6 יש הרבה על הכבישים אז ניתן גם כבוד למונדיאו שגם היא מתחרה מצויינת,למאזדה בכל זאת בסיכומו האוטו נפלא עם מנוע חזק ונמרץ ועכשיו לגבי ההתלבטות אני ממיר את החלטתי למונדיאו לפי דעתי עסקה מצויינת.

ושוב פעם סליחה כל שאלה על כל דבר על האוטו אני,אשמח לענות לכולכם :-)

יניב

• תוכן חדש...