Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחר אני נוסע לסדר את הצעצוע החדש והכנתי רשימה (אני לא זוכר הכל מרוב שהרשימה גדולה).

רעש מערכת שסתומים

נזילות שמן נזילת שמן דיפרנציאל מכסה שסתומים ועוד

סיבובי מנוע לא יציבים

בלם יד (הידנית יושבת עקום בתוך הרכב)

קלאץ להחליף (וסידור הדוושה שחורקת)

החלפת ידית הילוכים (את התפוח)

שימון מסילות גג (יש קושי קצת בפתיחה של הגג והמסילות יבשות מגריז)

כיוון פנסים (יש כפתור שמעלה ומוריד את הפנסים כמו ברכבים חדישים רק שאצלי שהוא על0 הפנסים גבוהים מידי ויש צורך ב"איפוס")

נשם מנוע (נראה לי הפין שלו בכניסה למנוע שבור)

חופש ידית הילוכים (שטנגה)

כמובן שבדברים כמו תפוח ידית הילוכים אני לא אטפל מיד אלא אם ישאר משהו בתקציב, יש לכם עוד מה להציע לי לבדוק לתקן לסדר? האגזוז יעבור בדיקה אצל אגזוזן ולא במוסך (אני חושב להחליף אותו ונתייעץ כשיגיע הזמן) בנוסף אני רוצה לקנות מד לחץ אויר דיגיטלי וספרי לניקוי המנוע מלמעלה (הזעות שמן וכ"ו) יש המלצות לחנות מרחובות ועד הרצליה?

(יש עוד כמה דברים שדורשים פרוק פלסטיקה בתוך האוטו ובשביל זה צריך עזרה וספר מתאים ככה שזה יאלץ לחכות קצת)

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

חשוב מאוד, מכיון שהרכב חדש ברשותך, אינך יודע מתי הוחלפו חלקי מע' הבלימה ולכן יש לפרק גלגלים קד' ואח' ולבדוק מצב רפידות וכו' - זה חשוב מאוד בטיחותית.

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם

תודה אבל הרכב עבר טיפול 10 לפני כמה ימים והמוכר ציין שהוחלפו ברקסים, בכל מקרה נבדוק הסטוריה במחשב ונראה אכן מתי הוחלפו וכמובן נפרק גלגלים.

בבדיקת חורף במוסך מה בודקים חוץ מברקסים ואורות?

in the face

with a chair

פורסם

בבדיקת חורף בודקים את חלקי ומכללי הבטיחות: בלמים (ללא פרוק) רק כושר עצירה, מע' הגה, צמיגים, מע' אורות, מגבים וצמיגים.

חשוב מאוד לשמור על מע' בטיחות תקינות.

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם

תבדוק מתי עשו רצועצת טיימינג - במקרה של ספק כדאי להחליף.

אם אתה מחליף - תחליף גם משאבת מים על הדרך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תבדוק שוב טוב את העניין....

ב-GTI אמורים לעשות טיימינג כל 60,000 ק"מ או 3 שנים הקודם מבינהם.

וחוץ מזה נראה לי מוזר במקצת שרכב עם 117,000 ק"מ עבר טיפול 10 לפני "קצת" זמן.

הטיפול האחרון היה אמור להיות ב-105,000 ק"מ (כל 15 אלף).

בהצלחה (תכין את המזומנים :wink: )

BMW M135I

פורסם

הא אייל איזה מזומנים, הנזק 500 שקל! נכנסתי בבוקר אמרתי לסדר קלאץ ונזילות שמן, נזילות מסתבר שאין לא מהדיפרנציאל ולא מהאטם שסתומים. הנזילה שהיתה זה רק מהמכסה מילוי שהיה דפוק והוחלף בחדש. אחריי זה תור הקלאץ, הוחלף כבל קלאץ והכל תקין עכשיו.

אגזוז (אני חושב שתומר אמר מה הבעיה וצדק) אחד הברגים של הקפיצים היה משוחרר ואכן חוזק פלוס דוד אחורי מת (יוחלף בעתיד). בנוסף הרכב חובר למחשב לבדיקה ולא נמצאו בעיות (גם לא חייבו בדיקה). יש עדיין 2 בעיות קטנות גדולות וזה השסתומים שמרעישים (אכן יש מרימים הידאוליים כמו שאיציק אמר) השאלה שלי איך מסדרים את המרימים האלה (מחליפים או מה?) והבעיה השני זה המנוע פשוט רועד בסרק כאילו אחד הפלאגים לא עובד אבל שמרימים טיפה סל"ד הוא מפסיק (העריכו שזה לא בעיה בפלאג) וגם תושבות מנוע נבדקו ואין איתן בעיה (כנראה האוטו רועד כתוצאה מהמנוע שרועד ובמוסך אמרו שככה האוטו צריך להיות מה שלא נראה לי הגיוני), למישהו יש הצעות מה יכולה להיות הבעיה?

לסיכום: נהנתי היום במוסך (מ 7 בבוקר עד 1) וגיליתי שהצינור מהפילטר אויר למהצרת קרוע! אז קפצתי לפרסי (פעם ראשונה שלי שם) הזמתי צינור חדש (רק אין להם בנדים איפה ניתן להשיג?) ואני מקווה בקרוב לשים אגזוז חדש אם כבר אגזוז אז מה מומלץ לרכב שלי? אני רוצה מה שהכי יעיל.

בהמשך יסודר גם השטנגה המעצבנת ועוד כמה פיצ'פקס.

in the face

with a chair

פורסם

עברתי ברפרוף על הסטורית הרכב ומצאתי שמצתים הוחלפו לאחרונה ב 85 אלף כשהיום הרכב עומד על 118 אלף (הקדימו את הטיפול של 120 ל 117 לפני המכירה), אני לא זוכר כל כמה זמן מחליפים מצתים אבל נראה לי שהגיע זמנם (ואולי אחד מהם לא בסדר ולכן המנוע רועד?). האם באמת דרוש החלפת מצתים לאחר כ 33 אלף ק"מ? אם כן לאיזה מומלץ להחליף? (אני אקח מהפרסי על הדרך)

in the face

with a chair

פורסם
הא אייל איזה מזומנים, הנזק 500 שקל! נכנסתי בבוקר אמרתי לסדר קלאץ ונזילות שמן, נזילות מסתבר שאין לא מהדיפרנציאל ולא מהאטם שסתומים. הנזילה שהיתה זה רק מהמכסה מילוי שהיה דפוק והוחלף בחדש. אחריי זה תור הקלאץ, הוחלף כבל קלאץ והכל תקין עכשיו.

אגזוז (אני חושב שתומר אמר מה הבעיה וצדק) אחד הברגים של הקפיצים היה משוחרר ואכן חוזק פלוס דוד אחורי מת (יוחלף בעתיד). בנוסף הרכב חובר למחשב לבדיקה ולא נמצאו בעיות (גם לא חייבו בדיקה). יש עדיין 2 בעיות קטנות גדולות וזה השסתומים שמרעישים (אכן יש מרימים הידאוליים כמו שאיציק אמר) השאלה שלי איך מסדרים את המרימים האלה (מחליפים או מה?) והבעיה השני זה המנוע פשוט רועד בסרק כאילו אחד הפלאגים לא עובד אבל שמרימים טיפה סל"ד הוא מפסיק (העריכו שזה לא בעיה בפלאג) וגם תושבות מנוע נבדקו ואין איתן בעיה (כנראה האוטו רועד כתוצאה מהמנוע שרועד ובמוסך אמרו שככה האוטו צריך להיות מה שלא נראה לי הגיוני), למישהו יש הצעות מה יכולה להיות הבעיה?

לסיכום: נהנתי היום במוסך (מ 7 בבוקר עד 1) וגיליתי שהצינור מהפילטר אויר למהצרת קרוע! אז קפצתי לפרסי (פעם ראשונה שלי שם) הזמתי צינור חדש (רק אין להם בנדים איפה ניתן להשיג?) ואני מקווה בקרוב לשים אגזוז חדש אם כבר אגזוז אז מה מומלץ לרכב שלי? אני רוצה מה שהכי יעיל.

בהמשך יסודר גם השטנגה המעצבנת ועוד כמה פיצ'פקס.

אם סל"ד הסרק נמוך בצורה קיצונית, הדבר עלול לגרום ללחץ שמן נמוך ולתיקתוק שסתומים (ככה זה כשיש ליפטרים הידראוליים).

במקרים כאלו כדאי לבדוק כל מה שנוגע לדבר:

MAP סנסור (כדאי גם להחליף את הצינורית וואקום שלו, עלות של שקלים בודדים), חוטי הצתה (אם יש), קוייל (אם יש "חנוכיה" צריך לבדוק התנגדות בכל אחד מקויילים), שימוש בשמן מתאים (לא דליל מידי).

בשלבי הפתרון (בהנחה שהכל תקין) יציעו גם לנסות "פלאשינג" מנוע + פילטר שמן מקורי + שמן 10W40 חצי סינטטי.

אם כל זה לא עוזר, יש להניח שהליפטרים מאבדים לחץ שמן ו/או שיש בעיה אחרת פנימית במנוע.

מה אמרו במוסך על רעש הליפטרים ? תקין ? חשוד ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק הסל"ד עומד על בין 900 ל 1000 בסרק, נאמר לי במוסך שזה תקין שהמנוע ככה רועד בטענה שזה מנוע לא רגוע כי אחרי הכל יש קאמשפט חם (לדעתי זה לא תקין כי מנוע לא צריך לרעוד!)

רואים ממש את המנוע זז לא כמו ויברטור אלא זז קדימה אחורה, מעניין אותי גם עניין הפלאגים. נראה לך שאחרי 33 אלף צריך כבר להחליף אותם? אם כן לאיזה אתה ממליץ?

in the face

with a chair

פורסם
איציק הסל"ד עומד על בין 900 ל 1000 בסרק, נאמר לי במוסך שזה תקין שהמנוע ככה רועד בטענה שזה מנוע לא רגוע כי אחרי הכל יש קאמשפט חם (לדעתי זה לא תקין כי מנוע לא צריך לרעוד!)

רואים ממש את המנוע זז לא כמו ויברטור אלא זז קדימה אחורה, מעניין אותי גם עניין הפלאגים. נראה לך שאחרי 33 אלף צריך כבר להחליף אותם? אם כן לאיזה אתה ממליץ?

עד כמה שזכור לי ממקרים קודמים שדוברו כאן בעבר, המצב שלך תקין.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...