Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה הלאה? (או מה להוסיף \ לעשות במערכת בשביל שתשתפר?)

za-her
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אני מחזיק בHU של פיוניר מדגם DEH-P7450MP [מצויין] .

שתי רמקולים של קנווד מדגם KFC-6907

ומגבר של קונקורד 2ch. 400watt. .

השאלות שלי הן כאלו - מה זה לעזעזל המגבר הזה ?! [קיבלתי אותו מתנה מדוד שלי שהחליף מגבר...] מה דעתכם עלייו ? אשמח לקבל הרחבה ...

אני נהנה מאוד מיכולת ההגברה של המערכת אבל אני מרגיש שמשהו חסר. יש לי הרגשה נורא גדולה של קולוריישן בבאסים בעיקר ובאופן כללי איכות השמע ירדה למרות ההגברה. אני מקווה שאתם מבינים את הבעיה ואשמח לקבל הרחבה ואפילו שאלות בשביל שאוכל להבהיר את המצב טוב יותר...

העניין הוא שאני חייב ממש לכוונן את המערכת בשביל שאני אוכל לשמוע סביר ברמות הגבוהות של ההגברה ...

מה לדעתכם הבעיה ? האם אני צריך להמשיך ולהוסיף רכיבים למערכת הזאת ?

אגב אני נוהג להשתמש בMP3 ב90 אחוז מהמקרים שאני משתמש במערכת . האם גם פה יש השפעה על איכות השמע ?

ושוב.. תודה !

בקרו גם אתם ב"נוסטלגיה ולתמיד" - בית המשחקים הישנים.

מעל 550 משחקים ישנים שליוו את ימי ילדותנו ! ויחיזרו אותכם אחורה בזמן !

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצטער להגיד אבל זה ממש מגבר עלוב.

שממבט על המגבר הוא באמת לא נראה מרשים במיוחד ... אבל זאת המתנה שקיבלתי.. :-)שאלה היא איך זה מתבטא בעצם ... כשאתה אומר "עלוב" איך זה מתבטא ?

שווב .. אותה שאלה ... מה הלאה בעצם ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבעיה היא שיש לך רמקולים לא טובים ומגבר לא טוב.

להגיד שיש לך בעיה של "קולוריישן" בבאס זה כמו שתבוא לצריף ברחוב ותגיד שהמספר שעל הדלת עקום.

דבר ראשון אתה צריך רמקולים טובים יותר. לאחר מכן הגברה טובה יותר ואחרון חביב להוסיף סאב למערכת.

קבע תקציב ואנשים ינסו לעזור לך מה לבחור.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבעיה היא שיש לך רמקולים לא טובים ומגבר לא טוב.

להגיד שיש לך בעיה של "קולוריישן" בבאס זה כמו שתבוא לצריף ברחוב ותגיד שהמספר שעל הדלת עקום.

דבר ראשון אתה צריך רמקולים טובים יותר. לאחר מכן הגברה טובה יותר ואחרון חביב להוסיף סאב למערכת.

קבע תקציב ואנשים ינסו לעזור לך מה לבחור.

"שתבוא לצריף ברחוב ותגיד שהמספר שעל הדלת עקום."

חחח זה היה טוב :lol:

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כפי שאתם בטח מבינים אני ממש חדש בתחום ולא מבין כל כך ולכן ככל שההסבר שלכם יהיה יותר מפורט ככה אני יוכל להבין יותר . ועכשיו לכמה שאלות שהתעוררו אצלי ...

אוקיי הבנתי שהמוצרים שאמורים לפלוט את המוזיקה ולהגביר אותה אצלי ברכב קצת צולעים [טויוטה קורולה דרך אגב ... ] אפשר לדעת למה ? אני לא נעלב או משהו . פשוט מתעניין איך זה בעצם עובד.. מה הופך אותם לפחות טובים ? זה מעניין אותי ...

בין שאר העצות ייעצתם לי לחבר את הסאב [שאין לי... ] למגבר בעוד את הרמקולים לחבר למערכת ... איך זה בעצם יתרום לי ? זה לא יבטל את כל ההגברה של המוזיקה ? וישאיר לי רק באסים מוגברים ? למה זה טוב ?

עוד משהו ... שמתם לב שאף אחד לא ייעץ אותי להרחיב את המערכת בפרונט אלא בעיקר בבגז' [ לא דיברתם על טוייטרים או קומפננטים אלא על סאב ...] לי אישית חסר הצליל ההקפי ...

אהה גם לא הבנתי את המשל .. עם הצריף והמספר והאמת שלא הייתי מתעקש על העניין אלמלא זה נראה לי יכול מאוד להסביר לי את המצב ..

שוב כל פירוט יתקבל בברכה ... :wink: אתם ממש אחלה תודה !

אגב איך השתנה לי נושא ההודעה הראשונה !? ... לא אני עשיתי את זה... זה סתם מתוך עניין ...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דבר ראשון בנוגע לכותרת הנושא שלך - כנראה שאחד מאחראי הפורום שינה אותו כי אחד מהכללים בפורום זה הוא כתיבת כותרת המסבירה בדיוק מה נושא ההודעה...

לגבי המשל של הצריף - הצריף הוא הרמקולים והמגבר ולהגיד שהמספר על הדלת עקום (כאשר כל הצריף בעצמו מצ'וקמק) זה כמו שאתה אמרת שיש לך קולוריישן בצליל...

לגבי שיפור הסאונד מקדימה - eyalr כן כתב להחליף רמקולים אמנם לא ציין שהכוונה לקומפוננט קדמי (אני מניח שזו הייתה כוונתו, ואכן זה עדיף)

שוב לפי אייל הסאב הוא הדובדבן האחרון... גם אצלי הדרך סלולה בדיוק באותם אבנים (מקווה שאת המשל הזה הבנת)

סאב אתה חייב לחבר להגברה כדי לקבל אפקט כלשהוא ורמקולים לא, לכן אם רצונך במינימום הוצאה אז קנה סאב או אפילו סאבון חבר אותו למגבר שיש לך והוא יתן לך באסים סבבה והרמקולים יתנו מהיחידה הראשית את שאר ספקטרום הצלילים...

אם אתה מוכן כספית להוצאה יותר גדולה אז תחליף/תוסיף (לפי העדפתך) סט קומפוננט קדמי, קנה מגבר טוב יותר שיגביר את הפרונט או אפילו אחד שיגביר גם את הפרונט וגם את הסאב שתקנה.

במידה וקנית מגבר 4 ערוצים שיגביר את הפרונט ואת הסאב אז את הישן צבע בכחול וזרוק לים :)))

מה שהופך רכיבים לפחות טובים מורכב מכמה גורמים,

לרמקולים - נצילות, טווח תדרים RMS בעיקר...

למגברים - יחס או לרעש (יכולת הגברה בלי לכלוך הצליל), RMS, עם/בלי קרוס, יכולות הקרוס...

מקווה שעזרתי...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני רואה שאתה דיי חדש פה

אז ברוך הבא

אוקיי אז ככה

לדעתי הרמקולים שלך הם לא משהו ועדיף לוותר עליהם

אני לא הייתי ממהר להוסיף סאב למערכת הקיימת

דבר חשוב שאנחנו לא יודעים הוא:

האם אתה מוכן להשקיע בקומפוננט איכותי וכמה אתה מוכן להשקיע

עצתי היא ככה

יש לך אחלה hu לכן לך בשיטת הצעד צעד

תקנה קומפוננט מגבר יש אני יודע שהוא לא משהו

אבל בינתיים זה עדיף מכלום

בעתיד שתרצה להשקיע יותר תוסיף גם סאב

ומגבר איכותי

בקשר ל 6*9 שלך

תוותר עליהם במקרה שתוכל להרשות לעצמך לקנות קומפוננט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תשמע בקשר למשל ...

אני עדיין לא מבין אותו ... אבל אני מבין שכל המערכת שלי חוץ מה HU דיי איך נאמר .. "על הפנים" ... להחליף קומפוננטים מקדימה זה די ברור [אבל שאלה מס' 1 - אפשר לשים קומפננטים מאחורה ? אפשר לשים רמקולים 4 ווי מקדימה ? איך זה עוב ד בעצם ? ]

יש פה התעקשות על סאב. במוקדם או במאוחר כדי שיהיה לך אחד אתם אומרים ... השאלה שלי היא למה ... הרי סאב רק נותן באסים יותר טוב ... זה לא מה שיהפוך לי את המערכת למפוצצת .... [איכות והגברה ...]

שאלה מס' 2 - אם אני מנתק את הרמקולים ומחזיר אותם הביתה אל חק ה-HU ומגביר את הסאב [ שאין לי ...] אני בעצם מוותר על ההגברה של המוזיקה . אני סתם מפוצץ באסים אבל דאוויינים על הרחוב אני כבר לא יוכל לעשות ... לא ?

שאלה מס' 3 ... להחליף קומפוננטים מקדימה אני מבין ... להוסיף ? ... זה כבר לא ... אם ישלי כבר קיימים איפה אני אדחוף עוד 2 ?!

האם אני מוכן להשקיע בקומפוננט ? מוכן מוכן .. בבוא העת .. אני מקווה שבקרוב ... והאמת שאני לא יודע מה תווך המחירים של העניין אבל אם אנחנו כבר מדברים על מחירים [ שאלה מס' 4 .... ] - כל העניין הזה של התקנה . הוספה. הורדה. החלפה . הכל זה כסף ... וגם דיי הרבה. את המגבר שקיבלתי רק להתקין אותו ואת ה 6על 9 עלה לי 400 שקל . להתקין את הראש עלה לי עוד 200 שקל ... וזה לא נגמר ... כל התקנה זה עוד 100 שקל 50 שקל ... וכל החלפה שאני ארצה לבצע יכולה לרושש אותי שלא לדבר שאני לא יכול להרוויח כסף מהמערכת הזאת [ לצבוע בכחול וזלרוק לים ... :shock: ] ...מה עושים ? ...

"לרמקולים - נצילות, טווח תדרים RMS בעיקר...

למגברים - יחס או לרעש (יכולת הגברה בלי לכלוך הצליל), RMS, עם/בלי קרוס, יכולות הקרוס... " העניין הזה מאוד יפה ... נורא נחמד .. אפילו חביב אבל אני כל כך צעיר ולא הבנתי מילה.. איפה אפשר ללמוד את הנושא לעומק ? [שכחתי להזכיר - שאלה מס' 5 .. :-) ]

אגב אתם לא סתם עוזרים - אתם מאוד עוזרים !!!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוקי לעשות קצת סדר בדברים.

אני אלך מהסוף להתחלה לשאלה חמש -

ישנו המון חומר על הנושא באינטרנט, ומנהל הפורום גם טרח ושם המון קישוריות בהודעה הראשונה בפורום, רוב החומר באנגלית אך עדיין עוזר מאוד ולא קשה לקריאה.

עכשיו אני אתחיל לענות על שאר השאלות - סאב לא נותן באסים יותר טוב, סאב נותן באסים

קשה להרבה אנשים להבין שקורה בהרבה מקרים שללא סאב - אתה פשוט לא שומע את כל המוזיקה שבדיסק - אל תיקח את מושג הבאס כבומים של מוזיקה אלקטרונית, סאב וופר מחובר למגבר יכול להיות מאוד חלש אבל עדיין להשלים לך את המערכת מבחינת באס פשוט לספק את מה שהרמקולים האחרים או לא יכולים או עושים את זה גרוע - רוב הרמקולים האחוריים 6X9 מתיימרים לרדת מאוד נמוך ולנגן תדרי באס שלא היו מביישים סאב וופר, אבל, הם פשוט לא עושים את זה טוב לכן 6X9 לא יכול להחשב כהשלמת באס במערכת עם הכוונה לאיכות.

כן אתה יכול לשים רמקולים 4ויי מקדימה, אתה גם יכול לשים סאב 15" מקדימה ואתה גם יכול לשים מקרר מקדימה, הבעיה היחידה היא מקום. מכיוון שרוב הרמקולים שהם 4ויי הם גם 6X9 הם תופסים הרבה מקום שבדרך כלל ללא עבודה מיוחדת אין לך מקדימה.

בשביל זה ישנן מערכות קומפוננט -שחוסכות לך מקום בכך שהטוויטר והמיד באס ממוקמים בנפרד וגם כן נותנות לך הפרדת צלילים ברורה יותר.

לשים קומפוננטים מאחורה -אפשרי בדיוק כמו לשים כל דבר אחר מאחורה בקשר ללשים 4 רמקולים באוטו ולא רק שניים, אני פשוט אגיד לך שעדיף לא לעשות את זה עכשיו אתה בטח תרצה לדעת למה אבל לי אין כוח להסביר אז אולי מישהוא שיש לו כוח להסביר בנושא הזה, יסביר לך. עם לא, פשוט חפש בפורום "רמקולים אחוריים" אלא אם איל חסם את המילים האלה בהגדרה של מילה גסה :) אתה תמצא שם את כל התשובות

ועכשיו לעניין המערכת שלך דמיין מיקסר של מטבח לפני חמש שנים -

המיקסר מאוד איכותי והוא במצב מצוין עכשיו אתה מחליט לתרום את המיקסר הזה לקהילה האתיופית דאז (כשהם גרו בקרוואנים) בא אדם לקחת ממך את המיקסר עכשיו הוא נוסע עם המיקסר כמו מטורף והמיקסר נחבט בכל הבאגא'ז כל המיקסר מתפרק כפתור האון\אוף נופל. המיקסר מגיע לאתיופים הם לא יודעים מה לעשות איתו כי הוא מפורק לגמרי, אז הם מפרקים אותו עוד ומנסים לאכול אותו.

אוקי עכשיו תן לי לצחוק שניה

זהו

המיקסר שלך הוא בעצם הרדיו או הצליל היוצא מהרדיו -

המגבר זה ההוא שהסיע את המיקסר

והאתיופים זה הרמקולים

שניה אני אצחק שוב

קיצר תחליף מגבר ההתקנה לא תהיה יקרה כי יש כבר תשתית צריך רק לחבר כמה חוטים,

תחליף רמקולים מקדימה לקומפוננט חבר אותם + סאב למגבר 4 יציאות שהבאת

ואם אתה מתעקש תחבר את האחוריים שיהיו מוגברים מהרדיו דיסק האופציה השניה היא להיפטר מהם.

עכשיו במקרה שאין לך כסף לכל זה, תחליף לקומפוננט טוב, ותחבר את המגבר שיש לך אליהם את האחוריים תחבר לרדיו. כשיהיה לך עוד כסף קנה מגבר ארבע יציאות זרוק את המגבר הקודם וחבר את כל ארבעת הרמקולים אל המגבר. כשיהיה לך עוד כסף זרוק את הרמקולים האחוריים, (אפשר גם לחבר אותם לרדיו דיסק) קנה סאב וחבר אותו למגבר יחד עם הרמקולים הקדמיים.

מקווה שעזרתי

תום

כל חור שחור בלילה.... גם אגזוז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צ'מע ... הבנתי ... ממש תודה ...

כאילו עכשיו יש לי עוד הרבה שאלות חדשות אבל זה לשרשושר אחר .. אבל אם כבר אותו שרשור..

ראיתי פה ובפורום אחר הרבה פעמים הצעתם לי את הצעה הבאה - "או שתעיף את הרמקולים מאחורה או שפשוט תחבר אותם לראש..."

אההה וגם לא הבנת ... הייתה לי שאלה שדיברה על ארבע רמקולים מקדימה ... איך אפשר ? ועוד שאלה שהתעוררה אצלי עכשיו ... יש קומפוננטים שהם גם 6*9 ? אאולי מישהו יגדיר לי את העניין הזה של 6*9 ?

עכשיו אני רוצה להבין ... זה לא ברור שאני אקח את האופצייה השניה ? מה ? ישאנשים שיעדיפו לוותר על מצב בלי רמקולים מאחורה :?::!:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...