Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בדקתי את התנגדות סליל החימום בחיישן חמצן (לנטיס 00' 1600 אוט' BJ), עם פלוק (רב-מודד) וההתנגדות הייתה OHM 3.

א.האם OHM 3 זו התנגדות תקינה?

ב. ניסיתי למדוד את המתח בשני החותים הצמודים לסליל, אך אין לי גישה עם הפרובים (הידיות של המודד) כאשר הפלאג מחובר והמנוע דולק. איך אני יכול למדוד את המתח מוצא של היישן תוך כדי עבודת המנוע??? (צריך לחשוף חוטים, אין דרך אחרת?)

אני עומד לעבור טסט, והבדיקת זיהום אוויר האחרונה שעשיתי הראתה יחס אוויר גבוהה, ולאחר שצינור האוויר של המצערת כוסה באיזולירבנד, ערך ה-CO עלה. ככה ש:

א. קניתי צינור אוויר חדש (חלופי- יש בעייה עם זה או שזה מספיק?) ואני עומד להחליף את הקיים בקרוב.

ב. אני אוסיף K44 או משהוא בסגנון למיכל, ואראה עם זה עוזר להורדת ה- CO...

יש עוד המלצות להמשך?

בתודה,

דוד

פורסם

אתה רוצה לדעת אם החיישן חמצן תקין? עקוב אחרי החוטים של החיישן והוצא את הקונקטור שלו, מדוד בעזרת מד-מתח את המתח ב-mv , מתח תקין יהיה סביב ה-180-220 mv. במידה והמתח לא יהיה יציב בעת הקריאה, יש להחליף את החיישן.

פורסם

תודה על הערכים, אבל מה עם התנגדות סליל החימום ? 3 OHM תקין?

ובקשר למדידת המתח, יש למישהוא דרך למדוד ללא צורך בחשיפת חוטים? צריל למדוד כשהחיישן מחובר לפלאג, ואין שום נקודות נגיעה לבדיקה כאשר הפלאג מחובר...

פורסם

ערב טוב לך

ובכן , על מנת לבדוק את תקינותו של חיישן החמצן יש לבדוק שלושה דברים -

1 מתח הזנה לחיישן של 12 V לסלילי החימום (על פי רוב זוג החוטים הבהירים לבנים) .

2 בדיקת התנגדות (3 אוהם) מצביע על תקינות

3 תחום עבודת החיישן , כאשר במרבית הרכבים החישן עובד בתחום של 1 V, כאשר תחום האמצע (MID POINT)

בדרך כלל נמצא ב- 450 MV ובכך החיישן אינו מתקן את התערובת . מעל מתח זה תחום התערובת הוא עשיר,

ומתחת למתח זה התחום התערובת הוא עני .

חיישן חמצן אמור לתקן את תחום התערובת . כלומר, במשך 10 שניות הוא אמור לשנות את הפרמטים שלו לפחות 6 פעמים.

אחרת הוא יחשב כחיישן עצל ועקב כך יש מקום לפסול אותו .

חוכמת החיים האמתית היא אינה בלהחזיק את הקלפים הטובים,

אלא לדעת היטב איך לשחק עם הקלפים העומדים לרשותך.

פורסם

ובכן, לאחר מס' מדידות (לפני ואחרי החלפת צינור האוויר של בית המצערת):

ממוצע- 20mV מינימום - 70mV- מקסימום- 85mV .

היו שינויים לפני ואחרי החלפת הצינור, אבל עדיין הערכים לא התקרבו ל-( 0.1V ( 100mV .

את השינויים לא ראיתי אלא התוכנה של המודד (פלוק) הוציאה סטטיסטיקה.

החיישן עבר 70K בשמונה שנים - יכול להיות שכבר סיים את חייו והוא עצל?

תודה,

דוד

פורסם

הבעיה לפעמים היא שאתה לא יודע אם החיישן מראה נתון כזה כי הוא לא תקין או שאולי מערכת ההזרקה פשוט נותנת תערובת ענייה עקב תקלה כלשהי. בזמן שהמנוע עובד, נסה לשפוך כמה סמ"קים בנזין לצינור שאיבת האוויר, ולהסתכל תוך כדי כך על מתח החיישן. אם הוא לא ישתנה ל900 מיליוולט, אז אתה באמת יכול לחשוד בו ברצינות.

שים לב לבצע את המדידות רק לאחר כמה דקות מהתנעת המנוע וחימומו. חיישן קר לא מגיב לשינויים בתערובת.

פורסם

חנן,

הבדיקה בוצעה על מנוע חם (חבר גם העלה את הסל"ד ל-3000 לשתי דקות בערך).

אתה מתכוון לשפוך קצת בנזין לבית המצערת ( כלומר אחרי הפילטר נכון ?) וככה לאלץ תערובת עשירה ?

בתודה,

דוד

פורסם

מספיקות האצה שניים מהירות של המצערת כדי שהחיישן יראה תערובת עשירה - אם הוא תקין. מתוצאות המדידה שלך יתכן כי התחברת לחוט הלא נכון, אתה יכול לציין את צבעי החוטים בצד החיישן (ולא צד המחשב) ולאיזה חוט התחברת למדידה?

פורסם

דניאל,

החוטים מצד החיישן אליהם התחברתי הם בצבע אפור ושחור. שני החוטים הנותרים הם לבנים ( ומתחברים בפלאג ל- 12V, כמוכן ההתנגדות שלהם היא 3 OHM ).

בברכה,

דוד

פורסם

נסה להתחבר בין השחור ולגוף המנוע, בצע את הבדיקה שנית ב 2K סל"ד, עם האצות מנוע מהירות להעשרת התערובת.

חזור לדווח את ממצאך.

פורסם

לילה טוב לכולם,

לאחר שלא הצלחתי להגיע לערכים תקינים, ומפאת חשש מה לקבוע את גורל החיישן לבדי :?, החלטתי להכניס את הרכב לדיאגנוסטיקה.

ככה שהיום הכנסתי את הרכב לאייל ושות', ואני מחכה לתוצאות האמת מחר (הגעתי מאוחר ולא היה סיכוי לסיים את הבדיקה היום...)

עידכונן בהמשך,

דוד

• תוכן חדש...