Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בסובארו DL שנת 90 אוטומט, שנרכשה לפני כשבועיים, ההודעה הבאה הופנתה אליי לאחר דיון על הטיפול ברכב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=195317

תור המכניקה.

אם הרכב לא עבר טיפול אז תעשה לו טיפול במוסך טיפול 10, הרכב עבר טיפול בתאריך 11.5.07 248K במדבקה שמצאתי ברכב כתוב שהטיפול הבא הוא ב 288K כרגע אני עומד על 245K, יש צורך בטיפול לפי הנתונים הבאים??

קודם תבדוק שמן מנוע , המדיד נמצא איך שאתה פותח מכסה מנוע תסתכל בקדימה של המנוע בדוק צבע, כמות וריח. הכמות היא עד החור שיש במדיד, (כמה צריך להיות?) הצבע חום דיי כהה.

פתח את בית פילטר האוויר הוא ממוקם בדיוק מול הפרצוף כשעומדים מול הרכב אתה תראה שלושה שייבות על מכסה שחור שכתוב עליו סובארו באנגילת (מתחת למכסה המנוע) ותראה אם הפלטר מלוכלך וסתום אז צריך להחליף. הפילטר לא נראה מלוכלך במיוחד, סיבבתי אותו..

ועל הדרך תבדוק אם פילטר הדלק שלך בצבע כהה איפה זה? אם כן זה אומר שהוא ג'יפה וצריך להחליף רק במוסך ,ועל הדרך שיחליף גם את הפילטר התחתון, הלבן שמיתחת לרכב .

יש איזה פילטר קטן בצד ימין של המנוע, חום בהיר, וקצת נוזל שקוף בפנים, מה זה?

ואחרי כל זה ייתכן והגיע תור הקרבורטור, שמתי שהוא תקין הרכב נוסע מצויין. יש לו בדיקה כלשהיא?

עכשיו תור השמן גיר תוריד את הגלגל ספייר ותראה בצד של הגיר (איפה שהוא מתחבר למנוע) מדיד, תוציא ותבדוק שהשמן לא שחור ויש מספיק. השמן בצבע אדום יפה והכמות היא קצת מעל החור העליון. (כמה צריך להיות?)

מים- יש מיכל עודפים בצד של הרכב תפתח ותראה אם יש מים ומה צבעם, שקוף או חום, המים בצבע ירוק.

רדיאטור, תבדוק רקבונות וחלודות בראדיאטור, אם מצב לא טוב גש לעשות ניקוי ראדיאטור ותדאג שימלאו מים ירוקים פרסטון, הוחלף רדיאטור חדש בתאריך 5.8.07

לפי תאריך טיפול ה10K והקילומטרז' הרכב לא נסע הרבה מאז.

אגב: באותו טיפול עשו גם ניקוי קרבורטור.

ובגדול זהו, אם יש לך מאוורר חשמלי , וגם מכאני אז שחבר יתפוס את המכאני ותניע וכשהרכב יתחיל להתחמם ויגיע לחצי סקלה חום אז שים לב שהמאורר החשמלי נדלק אם לא אז צריך לבדוק את היוניט שמפעילה את המאורר אולי היא מנותקת\מקולקלת. ואם יש מזגן אז תבדוק שכשאתה מדילק את המדחס המאוורר החשמלי נכנסלפעולה והטורים טיפה עולים, את תרגיש כאילו הרכב נותן גז לבד, זה אומר שמרים הטורים שלך (במידה ומותקן ) עובד כראוי. המאוורר החשמלי אכן מתחיל לעבוד והטורים עולים.

בהצלחה

הבעיות שיש לי כרגע הם

1. התנעה קשה בעיקר בבוקר

2. ברמזור וכד' הרכב רועד, ואני מרגיש כעין נקישות (מורגש בעיקר ברגל שיושבת על הברקס), ברוורס הרכב מקבל פרקינסון זמני.. יש לציין כשהרכב בניוטרל אין רעידות.

3. ב-90 קמ"ש הטורים נשמעים מאוד גבוהים, כאילו לא החליף הילוך, אין לי שעון טורים.

4. בשני צדדי המכסה מנוע, בדיוק מעל הגלגלים, יש עיגול שחור כמו פקק והוא נראה יבש וסדוק (תמונות מצורפות) זה בעיה?

5. הוחלפו צמיגים בחדשים (יש תעודת אחריות) לפני 4 שנים בדיוק בקילומטרז' 214K, היום 254K יש צורך להחליף?

6. לא בעיה, אבל בד"כ אומרים לעשות יישור קו אחרי קניה, לפי הנתונים הנ"ל יש צורך?

באופן כללי אפשר לקחת את הלאונה לטיול בן יומיים בצפון, במצב זה, או לתקן/להחליף משהו קודם?

מוסך שחברים המליצו עליו נתן לי הצעת מחיר לטיפול 10 במחיר 370 ש"ח כולל מע"מ עם הנתונים הבאים,

1)4 פלגים. 2)פ.שמן. 3)פ.מים. 4)שמן (טוען ששם שמן אמריקאי במחיר של 100 שח בערך. 5)פ.אויר. 6)פ.דלק.

7)הורדת 4 גלגלים ובדיקת נוזל בלמים. 8. ניקוי בלמים. מחיר מופרז? נמוך מידי? גבוה מידי?

מקווה שהכותרת בסדר, ותודה לכל העונים.

IMG_0036.jpg

IMG_0027.jpg

מה שנכון נכון...

subaru leone מחזירה את הכבוד לכביש :cool:

ESTK מחזיר את הכבוד ל"לאונה"!

פורסם

בגדול לפי מה שכתבת רואים שהרכב מטופל, תעקוב אחרי הסטוריית הטיפולים, ותבצע בזמן, תבדוק פעם בשבוע מפלסי נוזלים למינהם , ומלא בהתאם שים לב הייטב לנזילות למינהן , וחלודות

כולל במרכב הרכב, חלודות גומיות יבשות, וכ"ד, נקה הייטב את המגבים עם מים וסמרטוט,

אם צבע השמן , חום דיי כהה אז סימן שהוא סופח לכלוך וזה טוב, (זה אומר שהשמן עושה את העבודה)

הפלטר דלק זה הפלטר ששאלת עליו "בצד המנוע עם נוזל שקוף" ,"חום בהיר " אני לא כל כלך יודע בד"כ הפלטר הזה הוא בצבע לא חום אבל כן בהיר אולי צריך להחליף אותו , אם הוא לא הוחלף , ותחליף על הדרך פלטר דלק תחתון

בעניין הקרבורטור , אם הרכב נוסע טוב מניע חלק ולא מקרטע ומתנהג בצורה טובה (צריכת דלק ,הנעה, חוסר קטועים) אז תדחה את הטיפול בו,

בעניין המדידים של השמן , יש לך סימן במדיד מה הכמות המינימלית ומה המקסימלית, לפי תאורך אני חושב שהמצב תקין,

המחיר שקבלת לא רע בכלל לדעתי, רק תבקש שמן מנוע איכותי , ולא זבל, הרבה המליצו על ליקווי מולי, או AGP , בקיצור חברה מומלצת

תבדוק מה צבע הפילטר דלק התחתון, אם הוא גם בצבע בהיר, ( תקווה שהפילטר עצמו לא בא במיכל לבן אלא בשקוף כדי שתוכל לראות)

פלטר זה ממוקם מיתחת לרכב צריך להרים את הרכב על ליפט, (אל תתן לו להעלות את המחיר בגלל הפלטר הזה תגיד לו שהמחיר כולל ה-כ-ל ) ושייבדוק כיוון הצתה.

ודבר נוסף תבדוק מתי הוחלף שמן גיר והגה, הרבה נוטים לזלזל בהם ולא להחליפם שנים,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

בעניין הקרבורטור , אם הרכב נוסע טוב מניע חלק ולא מקרטע ומתנהג בצורה טובה (צריכת דלק ,הנעה, חוסר קטועים) אז תדחה את הטיפול בו,

הבעיות שמנית בסוגריים דווקא כן קיימות אצלי, למעט צריכת דלק.

ההתנעה קשה בבוקר (ולא רק..) ויש לו רעידות כפי שציינתי בהודעה הקודמת שלי.

על התמונות לא ענית לי.

מה שנכון נכון...

פורסם

אוקיי אז כנראה דרוש ניקוי לקרב' ,ועל הדרך תחליף את 2 מסנני הדלק, ותבדוק מצב פלאגים (להחליף אותם זה עוד 100 120 ש"ח אז שווה) ותבדוק אם הפלטר אוויר לא סתום (רצוי להחליף את כל מה שציינתי אם עושים טיפול לקרב' זה יצא גם יותר יעיל וזול מאשר לבא ולהחליף כל פעם משה אחר, בקיצור טיפול 10 +ניקוי קרב')

ה"עיגולים השחורים" בתמונה אלו תושבות הבולמ"ז , תמרח אליהם הרבה גריז, זה ישמר את הגומי

וכדי למנוע בעיות עתידיות , שים לב שהשמן שלך לא נעשה דליל כזה כמו מים,

זה עושה רעשים, במנוע, חריקות ודפיקות מהגיר, ההגה כח נהיה קשה.(כי הם מקבלים שימון וסיכה ששומרים עליהם) ואם כן ,אז תחליף את כל השמן, אל תוסיף על הישן

פרטים בה"פ .

פורסם

10, הרכב עבר טיפול בתאריך 11.5.07 248K במדבקה שמצאתי ברכב כתוב שהטיפול הבא הוא ב 288K כרגע אני עומד על 245K, יש צורך בטיפול לפי הנתונים הבאים??

רק לי לא ברור מה כתוב כאן?

פורסם
10, הרכב עבר טיפול בתאריך 11.5.07 248K במדבקה שמצאתי ברכב כתוב שהטיפול הבא הוא ב 288K כרגע אני עומד על 245K, יש צורך בטיפול לפי הנתונים הבאים??

אתה צודק ב 100% אבל, מה שציינתי, זה שייבדוק ובמידת הצורך ...

זה שעשו טיפול זה מצויין... אבל אתה לא יודע אם יש מספיק שמן , אולי המנוע שורף שמן, אולי אוכל שמן,

הוא מציין בעיות שקשורות למערכת הדלק, אז בד"כ כשעושים קרבורטור, (ככה אני עושה וככה המליצו לי) אז לפחות בודקים את מצב מסנני הדלק. וגם בודקים את מצב הפלאגים,

דבר גורר דבר, כדי להיות בראש שקט צריך לבדוק ואז להחליט מה נחוץ לעשות

לפני שקניתי את הרכב שלי המוכר הראה לי קבלות על טיפולים גדולים שהוא עשה בקושי לפני חצי שנה , ומה לא, אבל בפועל הרכב היה זקוק לטיפול , הספיק לי להעיף מבט במצב של פילטר הדלק והאוויר בשביל להבין...

פרטים בה"פ .

פורסם
הבעיות שמנית בסוגריים דווקא כן קיימות אצלי, למעט צריכת דלק.

ההתנעה קשה בבוקר (ולא רק..) ויש לו רעידות כפי שציינתי בהודעה הקודמת שלי.

.

בהתאם לבקשתך בפרטי, המלצתי להתחיל מן הקל לכבד, מהברור ללא ידוע,ממה שהדגשתי באדום, הקרבורטור שהוא לב המנוע ,זקוק ליד מלטפת של מקצוען, והוא זקוק לשיפוץ נקוי וכוון, כל הבעיוות שמנית , כולל קרטועים. תאוצה לקוייה, ותצרוכת דלק

גבוהה, אתה אמור לחוש שיפור משמעותי בפרמטרים האלו, כל השקעתך בקרבורטור תחזור , תוך זמן קצר בחיסכון בדלק,

ובשיפור התאוצה וההתנעה.

אל תמתין למחר מה שאתה יכול לעשות היום, פנה בדחיפות למכון קרבורטורים, אמין מקצועי ומומלץ.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אתה צודק, כרגע אני עומד על 254K התחלפו לי המספרים, (בחודשים האחרונים לפני מכירת הרכב הוא היה רכב שלישי של זוג עם שני תינוקים..)

לצביקה

תודה על תגובתך, יש צורך לקבוע תור אצלך? והאם אתה גם עושה טיפול 10K? אם לא, עדיף קודם טיפול 10 ואח"כ ניקוי או שזה לא משנה?

לESTK

גם לך תודה גדולה, המוכר שלי הביא לי הר של קבלות, של כל מה שהוא טיפל והחליף ברכב משנת 99 !! הוא טיפל ברכב באובססיה מדהימה, ובכל אופן אני כאן לשאול ולטפל ברכב.

כל כמה זמן אתה מחליף שמנים, והאם אתה עושה זאת לבד?

מה שנכון נכון...

פורסם

בגלל שאני עושה טסט כל חצי שנה אז כל חצי שנה אני מחליף שמן, זה קבוע. ושאר הדברים תלוי במצב,

יצא לי להחליף שמן הגה , כי ההגה ממש נהיה אבנים, אח"כ הוא פשוט היה מרגרינה

ושמן גיר הוספתי כמה פעמים, ולפני חצי שנה רוקנתי ומלאתי שמן גיר חדש.

אבל אצלי זה גיר ידני , אצלך אוטומט הוא עובד על העיקרון של הלחצים והשמן אז אצלך זה הרבה יותר משמעותי.

פרטים בה"פ .

פורסם

השמן גיר כמו שכתבתי היה נראה נקי ומלא, לגבי שמן הגה, ההגה שלי הוא לא הגה כוח, להגה כזה גם יש שמן?

מה שנכון נכון...

פורסם

קצת מוזר לדעתי שאין לך הגה כח,בד"כ משנתון זה ואילך הורכב הגה כח,

אבל אם אין, אז גם אין שמן הגה.

ולשאלתך , אני לא מחליף שמנים לבד, אני לא לוקח סיכון אין לי משטח עבודה,

מציע לך גם , החלפות שמנים וטיפולים תשאיר למוסך , להוסיף לבדוק וכאלו רצוי שאתה תעשה,

דברים קטנים כן , עשיתי ניקוי למערכת המים במנוע, ראדיאטור, צנרת , ראדיאטור חימום, זה לא היה קשה .קצת התעסקות במערכת המיזוג ,גם כן, אבל לא בצורה מי יודע מה, יותר כדי לישמור על יופי ומקוריות כמו החלפת כפתורים שבורים ופירוק והרכבה של יחידת הוואקומים.

כדאי ללמוד לבד ,אומנם יש בזה סיכון שתשבור משהו אבל בלאונה תמיד אפשר לקנות חלקים מפירוק ,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...