Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה החלטתי לקחת מאזדה F323 לבדיקה בטסטומט מ.מ.מ בחיפה לאחר כ-20 דקות של בדיקה קיבלתי את הדוח ביד שהכל בו היה מסומן כלא תקין למעט הקפיצים בכל מקרה זה נראה כך:

1.מנוע 2.מערכת קירור 3.מערכת דלק 4.מערכת הצתה:

דליפות לחץ גבוהות בצילינדרים, לחץ דחיסה לא זהה, רעשים במנוע, חוסר שמן במנוע, נזילות שמן חזקות, מנוע שורף שמן, תושבות מנוע פגומות, דוח בדיקת דחיסה מצורף סימנים של פליטת עשן כחול, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, נזילות מים.

5.מערכת פליטה: מערכת פליטה רועשת

6.סרן קידמי ומערכת היגוי: נזילות שמן במערכת הידראולית

7.קפיצים תקין

8.שילדת מרכב:

ליקויים בעלי משמעות גבוהה: איכול בגג כולל חיזוקים ומשקופים

ליקויים בעלי משמעות נמוכה: תיקון כנף קידמי שמאלי המחוברת עם ברגים תיקון דלתות וכנף אחורית

מצמד בלוי ומחליק נזילות שמן תיבת הילוכים תושבת פגומה חריקות בשילוב הילוכים

בקיצור כאוס שלם

אני מציין שהרכב שנת 93 דגם F323

למרות שהייתי ער למצב החיצוני הבכלל לא מזהיר שלו לא היו פגיעות שאסי ותאונות חמורות

וחשוב לציין שהרכב עשה בסך הכל 140000 ק"מ.

שאלתי היא האם זה הגיוני שכל הבדיקה תיהיה לקויה עד כדי כך

והאם זה הגיוני שמצב המנוע כל כך גרוע?

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

כן, היגיוני שהבדיקה תיהיה לקויה עד כדי כך.

וגם הגיוני, שמצב המנוע גרוע.

איפו אתה רואה חוסר היגיון בזה ?

הרכב גמור, אל תקנה.

בדו"ח מופעיות תקלות חמורות, ולא הדברים הרגילים, שנרשמים כמעט בכל בדיקה.

פורסם

טוב ברור שאני לא אקנה רכב כזה

אבל השאלה שלי עם מה שהמכון מספר אמין מספיק בשביל ליחס לזה חשיבות רבה

או שיש פה מקום לכופף את הדברים למרות שאני יודע שמכונים נוטים ברב המקרים להפוך כל נמלה לפיל?

פורסם

אני מבטיח לך שכל רכב שתיקח לבדיקה תקבל תוצאות זהות.

בדיקות במכון רישוי יהפכו עוד מעט ללא רלוונטיות (בעצם רק פרייארים שעדיין מאמינים בעסק הזה) בגלל חוסר האמינות בבדיקה.

תקליט שחוזר על עצמו.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

מודה לך שמוליק

אבל מה אחד שלא מבין במכוניות מי יודע מה כמוני למשל יכול לעשות בנידון

איזה עוד דרך יכולה להיות מספיק טובה לבדוק מכונית?

פורסם

בישביל זה לקחת את הרכב לבדיקה -כדי שיבדקו טוב .

בדקו טוב .

גילו את מה שגילו -וזה אכן "פיל"

ביזבזת כמה מאות שקלים אבל חסכת הרבה יותר בזה שלא קנית את הרכב.

הבדיקות בדרך כלל אמינות (אלא אם הלכת למקום שסוחר הוביל אותך)

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יחס דחיסה לא זהה, עשן כחול, נזילות שמן חזקות, חלודה בגג וקלאצ' מחליק הם דברים מוחלטים ומוחשיים, אין כאן שום הפרזה.

על קלאץ' תקין לא ירשמו, שהוא מחליק, לא יציינו חלודה ומנוע מעשן, כשפועל אין את הדברים האלו.

תבצע חיפוש בפורום על ערך "פיענוח תוצאות בדיקה"

הרבה אנשים העלו לכאן בדיקות של מכוניות, תוכל לראות, מה בדרך כלל מופיע בכל בדיקה ונחשב "כסת"ח", ומה לא.

הבדיקה שלך היא בין הגרועות שראיתי.

עריכה - לשמוליק:

לא, לא כל רכב, שתיקח לבדיקה, יראה תוצאות כאלו, גם אם הוא שנת 93. כמובן, יהיה בו ליקוים, אבל לא עד כדי כך.

כאן המצב בפירוש גרוע, גם בייחס לשנתון.

פורסם

בחייך, אני עבדתי במוסך מורשה, המון לקוחות היו מגיעים אלינו עם תוצאות בדיקה לא נורמליות (מההיבט השלילי) אפילו לרכבים יחסית חדשים (אני מדבר על שנים 2000 ומעלה). כל הבדיקות האלה הם תקליט שחוזר על עצמו כל פעם ופעם ולצערי משרד התחבורה לא מפקח על זה כי אנחנו האזרחים אוהבים שדופקים אותנו שוב ושוב. אולי בדיקה אחת מתוך X היא סבירה וגם היא מוטלת בספק.

צר לי, לא מאמין במכונים האלה מתוך ניסיון רב.

וסתם בשביל הקטע,בבלנטיס למשל (דור שני) אין כמעט מצב לבדוק תושבת גיר כי היא יושב מתחת למצבר ועד שלא מפרקים את צינור יניקת האוויר ואת המצבר לא מגלים את התושבת ואת התושבת המקבילה לה, לא כולם יודעים לבדוק.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

שמוליק,

אם הבוחן נוהג באוטו ורואה שבכל נגיעה בגז ידית ההילוכים קופצת אחורה ובכל עזיבת גז ידית ההילוכים קופצת קדימה אז אין מה לבדוק פיזית את התושבת, כולנו כבר יודעים מה מצבה.

דעתך על מכוני הבדיקה רלוונטית או לא, נכונה או לא, זאת עדיין לא בדיקה כסת"חית אופיינית של מכון בדיקה.

כסת"ח של קלאצ' אומר "קלאצ מפריד גבוה" שזה מין נעלם סתום שלא אומר כלום, לעומת זאת, קלאצ' מחליק אומר בדיוק מה שזה.

"חוסר שמן במנוע ונזילות שמן חזקות " זה גם לא אחד מהכסת"חים הרגילים.

וכן הלאה.

זאת לא בדיקה כסת"חית נורמלית, זה אוטו בית-שימוש!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לחבר

אכן מחזק את דבריו של שמוליק

למרות כל הליקויים המכניים אשר עליך להתייחס אליהם ,ניתן להחליפם

,אך דבר אחד קפץ לעיני אשר מטריד מאוד

ליקויי מרכב בעליי משמעות גבוהה

איכול (חלודה ) בגג ובקורות השמשה ,ובקורות הגג

יש לי הרגשה שהגג הוחלף על ידי חיתוך העמודים ,ונקודות הריתוך מעלות ריקבון

בקיצור בדוק אצל המוסכניק שלך

יגאל

פורסם

יגאל,

מה יש לבדוק? שימשיך לאוטו הבא.

לא?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...