Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מים ZEREX

citroen s
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

לאחר החלפת טיימינג+משאבת מים- הרדיאטוריסט המליץ על מי ZEREX 5050 ומהל אותם בחצי מי ברז בטענה שמים מזוקקים הם חומציים.

מדובר ברנו קליאו 99 1400 בנזין.

בהתחלה קניתי מים VALEO PROTECTIV 40 שעליהם הרדיאטוריסט לא המליץ(יש להם צבע טורקיז כבד אבל אין להם צבע זרחני כמו הזרקס ופרסטון)

השאלה העיקרית- האם הגיוני למהול מי ברז בנוזל קירור הספציפי הזה או בכלל בכל נוזל קירור?

הוא אמר לי שמדובר במים "רכים" והסכמתי.

האם ייגרם נזק?

*אגב הרכב לא מופיע ברשימת הרכבים שהמים תואמים להם...

פורסם

את הנוזל הנ"ל אין למהול כלל! הנוזל מהול מראש ומוכן לשימוש.

הנוזל המתאים לרנו מתוצרת ZEREX הוא G-05 והוא מגיע באריזה זהובה. גם הנוזל הזה מוכן לשימוש.

פורסם

שמע, הרדיאטוריסט שלך גועל נפש....

1) הוא לא ממליץ על VALEO PROTECTIV -40 אני מקווה כי לא בגלל הצע? :lol:

2) נוזל קירור שהוא מהל לך..... דבר ראשון הנוזל הנ''ל כבר מוכן לשימוש ואין למהול אותו. דבר שני... מי ברז?? לעזעזל, איך נתת לעשות את זה? תחזור אליו שירוקן לך את מה שם לך ושישים ג'ריקן שלם של ZEREX הצהוב בלי למהול אותו. תראה לו כי כתוב על זה

DO NOT ADD WATER

זה הנוזל, אני משתמש בו קבוע לשלל מכוניות:

71993745.jpg

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

זה לא הנוזל מה שהוא שם רשום על הבקבוק 50\50...

אמנם בקבוק לבן אבל שונה...

בנוסף הוא מהל במים רכים ע"פ מה שאמר לי...

פורסם
זה לא הנוזל מה שהוא שם רשום על הבקבוק 50\50...

אמנם בקבוק לבן אבל שונה...

בנוסף הוא מהל במים רכים ע"פ מה שאמר לי...

אני בטוח שזה היה אותו הדבר, כתוב על זה שזה לא תרכיז אלא כבר מהול ב- 50% מים. לא צריך למהול שוב ולא להוסיף כלום.

כנראה הוא הרוויח עליך כמה פרוטות, חייב אותך ג'ריקן מלא באיזה 80 ש''ח, אך חצי מהג'ריקן השאיר אצלו. אני מקווה שאני טועה, כי זאת גניבה.

פורסם

שלום מר סיטרואן,

הרדיאטוריסט המליץ על מי ZEREX 5050

מים זה H20. זרקס זה נוזל קירור. בוא ניצמד להגדרות האלה מכאן ואילך.

ומהל אותם בחצי מי ברז

רק על זה צריך לחתוך לו את הידיים. נוזל קירור מוהלים במים מזוקקים, במידה וזה בכלל נחוץ.

בטענה שמים מזוקקים הם חומציים.

בולשיט. כל מים הם חומציים במידה מסויימת.

המלחים במים לא מזוקקים הם גורם ההפרעה והנזק הפוטנציאלי, לא החומציות.

בהתחלה קניתי מים VALEO PROTECTIV 40

ראה סעיף א'

יש להם צבע טורקיז כבד אבל אין להם צבע זרחני כמו הזרקס ופרסטון

זה כבר פונקציה של ההרכב הכימי. מומלץ להריץ חיפוש בפורום הטכני, דובר על כך רבות.

השאלה העיקרית- האם הגיוני למהול מי ברז בנוזל קירור הספציפי הזה או בכלל בכל נוזל קירור?

כאמור, הגיוני במים מזוקקים. מי ברז יכולים לעשות רק נזק, ומכוניות מסויימות מגלות רגישות גבוהה

במיוחד למים כאלה (במיוחד צרפתיות). שוב, מומלץ להריץ חיפוש.

הוא אמר לי שמדובר במים "רכים" והסכמתי.

טוב שהוא לא ביקש ממך להתכופף...

האם ייגרם נזק?

כנראה שלא, אבל טוב שפנית אלינו לעצה. רק חבל שלא עשית זאת קודם.

פורסם
זה כבר פונקציה של ההרכב הכימי

לא קשור להרכב הכימי. לפי התקן נוזל קירור חייב להיות בצבע בוהק ובלתי טבעי כדי שבטעות לא ישתו אותו, בגלל שהוא חומר רעיל במיוחד. פשוט מוסיפים צבע לנוזל הקירור.

פורסם

כל הכבוד, בורזום. תפסת אותי. :?

מה שהתכוונתי לומר, זה שצבע הנוזל משקף לעיתים קרובות (לא תמיד) את המבנה הכימי שלו,

כמו גם נוכחות של כימיקלים מסויימים בתרכובת, כגון אתילן-גליקול וחומרים נוספים.

הידע שלי בכימיה הוא בסיסי למדי, אבל את זה אפילו אני יודע.

פורסם
כל הכבוד, בורזום. תפסת אותי. :?

מה שהתכוונתי לומר, זה שצבע הנוזל משקף לעיתים קרובות (לא תמיד) את המבנה הכימי שלו,

כמו גם נוכחות של כימיקלים מסויימים בתרכובת, כגון אתילן-גליקול וחומרים נוספים.

הידע שלי בכימיה הוא בסיסי למדי, אבל את זה אפילו אני יודע.

אני לא "תופס" אותך, סתם מדברים.

הצבע של נוזל קירור הוא אף פעם לא כמו שהוא על המדף, כי על פי תקן חובה להוסיף צבע נוסף, שיראה בלתי רגיל ורעיל. זה התקן, מה לעשות. כמו שיש תקן לנוזל הילוכים אוטומטי, הוא חייב להיות בצבע מסוים, אחרת הוא לא על פי התקן.

פורסם

בנוסף בארה"ב ובאיחוד האירופי חובה להוסיף לנוזל הקירור חומר שהופך אותו למר במיוחד, זאת על מנת למנוע שתייה של הנוזל, שסופה לרוב מוות של מי ששתה אותו.

הסיבה שמוסיפים את החומר היא שאתילן-גליקול, רכיב האנטי-פריז שבנוזל הקירור הוא בעל טעם מתוק מאוד שהופך את שתיית נוזל הקירור לאטרקטיבית עבור ילדים קטנים וחיות למיניהן. אותו האתילן-גליקול הוא גם הרעל שבנוזל הקירור.

פורסם

זהו שאני לא בטוח כבר שהוא מהל עם משהו...

במיכל נישאר לי רק פחות מליטר...

הייתכן שהוא הכניס 3 ליטר בלבד ?

הוא טען שאחרי פירוק משאבת מים כל הנוזל יורד.. ולי זה נשמע טעות... ושהוא התעצל לרוקן לי מים שהיו של פרסטון למזלי...

בקיצור כנראה שלא מהל בכלום... אבל יש מצב שערבוב עם פרסטון נגד 1 ליטר יזיק?

דבר 2 : כמה בכלל נכנס לרכב הזה בליטרים?

• תוכן חדש...