Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט טולדו Vs סקודה אוקטביה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי, אחריי שכבר שאלתי כמה שאלות בנושא רכישת רכב, הגיעו לקו הגמר שתי מתמודדות סופיות באותו תקציב ולמען האמת הכל בהן אותו הדבר, בגלל זה הבילבול!

והמכוניות הן:

א. סיאט טולדו Stella אוטו' , 1.6 שנת 2001 84K מהשכרה

ב. סקודה אוקטביה GLX אוטו' 1.6 שנת 2000 100K מליסינג

ובכן, למביני דבר ולמעוניינים לענות:

הרכבים כל כך דומים שאתה יכול להיכנס לאחד ולהרגיש בשני ולהיפך, המנוע והגיר זהים כמעט לחלוטין (והם גרמניים של פולסווגן).

לעומת זאת, השוני הוא בעיקר באבזור: הסקודה מאובזרת יותר, יש לה חלונות חשמליים גם מאחורה, מראות צד מתכווננות, מחשב דרך וגישה הרבה יותר נוחה לתא המטען (שאגב זהה בגודלו בשני הרכבים)

באמת שאני לא יודע מה עדיף, כרגע הבחירה שלי היא רק בעקבות הרגש ולא בטוח שבעקבות ההגיון.

אני אשמח לשמוע תגובות ממי שנהג על הרכבים ואולי אף החליף את אחד הרכבים בשני מסיבה מסויימת ( למרות שזה לא נשמע לי הגיוני בכלל).

ובכלל, אני אודה לכל מי שיוכל להעריך את ההבדל בין השנתון, הבעלים הקודמים והקילומטראז'. האם הוא כזה משמעותי? לאיזה כיוון הייתם נוטים?

לאחר עריכה:

שכחתי לציין כי סחירות הרכב והירידה במחירו הם לא חשובים לי ואני יודע שמהשכרה אני לא יוכל למכור אח"כ, אבל זה לא משנה לי, אני לא מתכוון להחליף רכב כל 3-4 שנים, וגם לא כל 5 אלא לשמור אותו יותר.

סליחה על האורך של השאלה

ותודה רבה לכל המגיבים,

גיל.

פורסם

כרגע הבחירה שלי היא רק בעקבות הרגש .

רגש? :shock:

שניהם ממש נטולים מהדבר הזה.

ולגבי השאלה שלך, אני ממש נגד מכוניות השכרה, וכן בעד ליסינג אבל רק בתנאי שאתה יודע את ההסטוריה של האוטו (מי נהג בו ומה עבר עליו)

פורסם

כרגע הבחירה שלי היא רק בעקבות הרגש .

רגש? :shock:

שניהם ממש נטולים מהדבר הזה.

ולגבי השאלה שלך, אני ממש נגד מכוניות השכרה, וכן בעד ליסינג אבל רק בתנאי שאתה יודע את ההסטוריה של האוטו (מי נהג בו ומה עבר עליו)

רגש הכוונה איזה אוטו משך אותי יותר, כל רכב שאתה רואה אתה יכול להגיד עליו אם התלהבת ממנו או לא, וכן שאני ראיתי את הטולדו התלהבתי ממנה..

כמו-כן, הסבר את עצמך, למה אתה מתנגד לקנייה מהשכרה?

יכול להיות שהמניעים שלנו לא חופפים, הסבר לי את דעתך יותר לעמוק, כי בלי להסביר אותה לא אמרת בעצם כלום.

תודה,

גיל.

פורסם

אני מצטער שאני מקפיץ את ההודעה למעלה...

אבל אני ממש מתפלא שלאף אחד אין דעה בנושא...

אני בכל זאת אתן הזדמנות אחרונה, אולי יש מישהו שיודע משהו שכדאי שאני אדע בכל-זאת.

תודה,

גיל.

פורסם

אולי אפשר למצוא בתקציב משהו טוב יותר? (מה התקציב?)

לדעתי לסקודה תא מטען גדול יותר, גם בליטרים וגם בקלות הטענה. נהגתי פעם אחת לזמן קצרצר על האוקטביה, 1.6 אוטומטי, היא יוצאת מהמקום לא רע בגלל הילוך ראשון קצר אבל אח"כ מריגישים שהרכב די כבד.

אם הבחירה בין שתי אלו קח נסיעת מבחן תראה איזה יותר מהנה לדעתך וזהו... אם יש אופציה לעוד רכבים אולי עליהם נידע יותר.

גיא.

פורסם
אני מצטער שאני מקפיץ את ההודעה למעלה...

אבל אני ממש מתפלא שלאף אחד אין דעה בנושא...

אני בכל זאת אתן הזדמנות אחרונה, אולי יש מישהו שיודע משהו שכדאי שאני אדע בכל-זאת.

תודה,

גיל.

באוקטביה האיכות קצת מעל לטולדו לדעתי ( אני נהגתי ב TDI *) אבל אני לא יודע אם יש הבדל באיבזור ...

כרכב לא ספורטיבי ההתלבטות דיי קשה...

האוקטביה בנוייה יותר טוב לדעתי הנוחות וגם המרווח לנוסעים טוב למדיי .. תא מטען גדול והכל טוב ויפה...

לגבי תאוצות מנוע של ה TDI אני יכול לשביח אבל לגבי ה 1.6 אני לא מכיר...

לגבי הטולדו 1.6 נהגתי כחודש הרכב טוב למדיי .. מרחב פחות טוב מאוקטביה וגם בנוחות (נסעתי בשתיהן נסיעות ארוכות למדיי ...

תגובת הדוושה בטולדו טובות מאוד וגם ההאצה ...

זט ההתרשמות שלי משני הרכבים למרות שזה לא בדיוק מה שרצית .. אבל לפחות הערתי על הנוחות והמרחב שם ...

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

גיא ו-White-Night תודה רבה...

הייתי בנסיעת מבחן על שני הרכבים, לא היה הבדל משמעותי מידי, אכן תא המטען והמרווח הפנימי נוטים לכיוון האוקטביה, כמו כן תוספת של שני חלונות חשמליים.

אך למרות זאת ככל הנראה, הבחירה תהיה טולדו, עקב היותה צעירה יותר ובעלת קילומטראז' נמוך יותר.

(הבנו מהמוכר, שלא היה חכם מידי כשהוא אמר את זה :) , שלפי הוראות יצרן צריך לעשות החלפת רצועת טיימינג ב120K אז אז זה אומר משהו על קניית רכב עם 102K ).

מחר ניקח אותה לבדיקה בקומפיוטסט בסלמה (אם למישהו יש להגיד משהו על המכון, זה הזמן), ואם הכל יהיה טוב, הטולדו תרכש.

לאחר עריכה: התקציב הוא 65K אך הוא מחולק ל50K במזומן ו15K בתשלומים... אז זה אומר שאפשר לקנות רק מחברות יד שנייה, כאלו מהשכרה או ליסינג...

בברכה,

גיל.

פורסם

היום כשהגענו כדי לקחת את הסיאט לבדיקה, המוכר אמר לנו שהיא נמכרה!

:cry:

ביקשנו ממנו להודיע לנו והוא לא הודיע...

לכן אנחנו ממשיכים לחכות, אולי תגיע טולדו חדשה..

• תוכן חדש...