Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

קניתי ממש לאחרונה יונדאי קופה 2003 (הצורה החדשה :twisted:) עם רמקולים מקוריים (אחוריים, קדמיים וטוויטרים) שבאו עם הרכב וברצוני לשדרג אותם ולחברם לרדיו דיסק הקיים - Pioneer deh-3600

מספר שאלות:

1. איך אני יכול לדעת או לברר מה העוצמה של הרמקולים המקוריים? לא רשום את זה בשום מקום בספרים המצורפים :-(

2. ברצוני להשקיע 3000-4000 שקל בשדרוג שיכלול גם סאב, מגבר(ים) וכמובן רמקולים עוצמתיים. מה שחשוב לי זה בעיקר העוצמה וקצת פחות האיכות, למרות שכמובן שניהם חשובים. חבר המליץ לי ללכת על חברת FOCAL על הדגמים הפחות יקרים. מה אתם אומרים על החברה הזאת בהתחשב בדרישות שלי? יש הצעות לחברות אחרות מומלצות?

3. אני מתלבט מה לעשות לגבי שדרוג הרמקולים ברכב. את הטוויטרים אני כנראה אשאיר כי הם בנויים בדש-בורד. באוטו הקודם שלי (סובארו DL :-P) היה לי רמקולים אחוריים (6X9) חזקים ותיבת תהודה טובה ככה שמאוד אהבתי את העוצמה מהרמקולים האחוריים (Pioneer 240W ללא מגבר), אבל ביונדאי לא שמים את הרמקולים במגש האחורי אלא בתא נוסעים בצדדים. האם מומלץ להשקיע ברמקולים 6X9 טובים (נניח של FOCAL) ולחבר אותם למגבר, ולהשאיר את הקדמיים המקוריים? או שאולי לקנות קומפוננטס קדמיים טובים ולהשאיר את האחוריים המקוריים? האם אין סכנה שיהיו לי עיוותים בסאונד בווליום גבוה? אולי כדאי בכלל להשקיע קצת יותר ולהחליף גם את הקדמיים וגם את האחוריים ובמידת הצורך לקנות עוד מגבר?

תודה מראש על היעוץ!

:wink: זה התחיל כיונדאי קופה... אבל היום זה טוסקאני 8)
פורסם

בטוח שיש פה אנשים טובים שיכולים ומוכנים לעזור...

:wink: זה התחיל כיונדאי קופה... אבל היום זה טוסקאני 8)
פורסם

רמקולים מקוריים בכל רכב (למעט יוקרה אשר באים עם הגברה חיצונית) עומדים באיזור ה20-25 RMS - כיאה להגברה פנימית של רדיודיסק.

פוקל חברה טובה, השאלה היא למי?

לך, תשמע רמקולים, יש מפגש בסופ"ש הקרוב (ראה בראש העמוד הראשי).

תגיע, תשמע חברות שונות, תחליט מהו האופי צליל המתאים לך ותקנה.

אל תלך על עיוור כי "חבר שלי אמר שפוקל זה אחלה.." ככה מתחילות טעויות.

את הטוויטרים אתה תחליף לטוויטר שיגיע בסט שתחליט עליו. המתקין יודע בדיוק איך לשלוף אותו ואם אתה רוצה לשמור על המראה המקורי של האוטו הוא גם ימקם אותו בלי שתרגיש בכלל.

תמצא לך קומפוננט טוב שאתה נהנה מהצליל שלו, את האחוריים תשאיר על הרדיו, אל תגביר אותם.

אלא אם אתה מחפש עוצמה, אין טעם.

בהנחה והקומפוננט לא ייהיה חזק מספיק לטעמך תמיד אפשר להוסיף סט גם מאחור.

תוסיף איזה סאב אם יחסרו לך תדרים נמוכים ותהנה לך.

• תוכן חדש...