Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מכשיר פיוניר מדגם DEH 1430R

ברצוני להתקין באוטו קופוננט בלבד.. האם המכשיר הנ"ל מספיק/מתאים לדרישות של קופוננט (זוג רמקולים מקדימה) ?

במידה וארצה להוסיף סאב, אאלץ לשים מגבר בנוסף.., האם המכשיר הנ"ל מתפקד טוב עם מגבר? כלומר הצליל שהוא מפיק הוא יחסית טוב וילך עם המגבר והסאב?

לא מצאתי חומר על המכשיר.. כמעט כלום, האם כדאי להחליף אותו או שזה מספיק?

נ.ב : רציתי לציין שכרגע שהמערכת מורכבת מהרדיודיסק והרמקולים שבאו עם הרכב (סקודה), שומעים בסדר, אבל ממש לא מספיק בשביל מוזיקה מקפיצה

תודה מראש!

פורסם

שלום רב ,

עליך לעשות הפרדה בין זוג רמקולים קידמיים לבין זוג רמקולים קומפוננטים .

על מנת לחבר זוג רמקולים רגילים (קואקסיאלים) לא יהיה צורך במגבר

אם ברצונך לחבר זוג רמקולים קומפוננטים יהיה צורך במגבר כנראה כדי להפיק מהם משהוא נורמלי.

אם אתה מעוניין בלהבין את ההבדל בין הסוגים -

תוכל ללחוץ כאן ותקבל מושג טוב יותר (נושא שני) .

בהצלחה.

תומר

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

ז"א שלא ניתן לחבר קומפוננט לרדיו דיסק?? לא משנה באיזה וואט מדובר?

אם אני מחבר זוג רמקולי קומפוננט מקדימה למגבר, 4 ערוצים של מגבר יספיקו לשני רמקולים(קומפ') וסאב?

או שזה הולך אחרת?

אם אקח מגבר 2 ערוצים זה יכסה זוג של רמקולי קומפוננט נכון?

ושאלה אחרונה : סליחה לא הבנתי איפה שקראתי על כל הדברים, מה בעצם ההבדל בין קומפוננט לרמקול 3WAY?

פשוט בקומפוננט הטוויטר בחוץ??

שאלה ממש אחרונה חביבה: עד כמה הרדיו דיסק משפיע במידה ואתה מחבר מגבר? כמה הוא קובע לגבי איכות השמיעה??

סליחה על השאלות המרובות, ותודה מראש !

פורסם

שלום רב ,

עליך לעשות הפרדה בין זוג רמקולים קידמיים לבין זוג רמקולים קומפוננטים .

על מנת לחבר זוג רמקולים רגילים (קואקסיאלים) לא יהיה צורך במגבר

אם ברצונך לחבר זוג רמקולים קומפוננטים יהיה צורך במגבר כנראה כדי להפיק מהם משהוא נורמלי.

אם אתה מעוניין בלהבין את ההבדל בין הסוגים -

תוכל ללחוץ כאן ותקבל מושג טוב יותר (נושא שני) .

בהצלחה.

תומר

אוקיי.. כמה שאלות:

קודם כל אני אשאל שוב, האם יש הבדל מהותי בין HU מסדרה פחות מתקדמת ל HU מסדרה יותר מתקדמת, ברגע שמחברים מגבר? (ד"א אני לא יודע אם המכשיר שלי מתחבר למגבר בכלל.. צריך לבדוק את זה, איך??)

שאלה שניה : אפשר נניח לרכוש מגבר 4 ערוצים, שיתחבר לרדיו דיסק המקורי שלי, והוא יגביר זוג קומפוננטים וסאב?

שאלה שלישית : סאב מתחבר לערוץ מגבר יחיד נכון? אבל הוא צורך יותר וואט משני הרמקולים ביחד.., במגבר יש אפשרות לווסת את העוצמות? או שפשוט זה מתחלק שווה בשווה?

תודה רבה מראש :)

פורסם

סדרות נמוכות פחות עדיפות מסדרות יותר חדשות (מן הסתם!).

בנמוכות, אין הרבה אפשרויות חיתוך, אקולייזר וכו'.

ההפך מסדרות גבוהות ששם יש הרבה אפשרויות.

HU הוא רכיב חשוב במערכת, לכן צריך להשקיע בו בהתאם להשקעה הכללית בכל המערכת.

אני מאמין שהמכשיר שלך יכול להתחבר למגבר.

מגבר בעל 4 ערוצים יכולים להתחבר אליו, סאב וזוג קומפוטננטים, או 2 זוגות קומפוננטים לפי בחירתך.

אם יש לך מכשיר מקורי שבא עם הרכב, אתה תצטרך לחבר מנחת ולחבר את המגבר.

אבל! תציין את דגם הרכב ונגיד אם אפשרי או לא.

הסאב מתחבר בגישור למגבר, זאת אומרת + מערוץ אחד ו - מערוץ אחר, זהו גישור, בגישור המגבר נותן יותר כוח, וכל מגבר נותן כח אחר, תן דגם של מגבר ונדע איזה הספק הוא נותן בגישור.

בהצלחה, אמיל.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

הרכב הוא מסוג Skoda Fabia Sedan

בעניין המגבר והסאב הבנתי פחות או יותר, אפשר לשים BRIDGE בין שני הערוצים הנותרים של המגבר ואז מי שמקבל את אותם ערוצים בעצם מקבל חצי מהכוח של המגבר? הבנתי נכון? וזה כאילו ילך לסאב.

נניח במגגבר CARDINAL 1500W (ראיתי אותו פעם באיזה תמונה של התקנה..)

http://www.al-galgalim.co.il/index.php?action=product&productid=413&PHPSESSID=c8e5f76ddbeb79cac56c6d80d8154111

שני ערוצים ילכו לזוג קומפוננטים ובשניים האחרים גישור לסאב?

תודה רבה אמיל!

פורסם

HU זה ראש של מערכת. בעיקרון תפקיד שלו זה, להקריא לך דיסקים, לקלוט רדיו ולשלוט על רמקולים, עוצמה, פאדר, באלנס.

בדרך הרכיבו לHU גם מגבר פנימי שנותן סביב ה 20 וואט RMS באחוז עיוות מתורף. למה? כדאי שמישהו שקונה רדיו דיסק לא יהיה חייב במגבר חיצוני אלה פשוט אחבר רמקולים פשוטים וסע לשלום. אבל אם אתה רוצה לישמוע חזק יותר יחד אם זאת איכותי יותר. אז אתה חייב מגבר חיצוני.

מגבר פנימי של HU לא יוכל להחזיק סאב וופר כי הערוצים שלו חלשים בשביל זה סה"כ 20 וואט סאב וופר הכי חלש יהיה באזור ה 150 וואט. את הערוצים של HU לא ניתן לגשר. גם ככה הוא מתחמם רצח. אבל בלי קשר הערוצים של HU לא בנויים לזה וגם הם לא עומדים בהיתנגדות מתחת ל4 אום.

אז אם לדוגמה ואתה רוצה מערכת, שתכלול רמקול קידמי וסאב וופר אז HU בלי מגבר זה לא מספיק.

ב סידרות 1XXX או 2 או 3 של פיונייר לדוגמה, זה לא משנה תקבל אותו מגבר פנימי. של קרוב ל 20 וואט לערוץ אחד של עבודה ממושכת.

אפילו דיסקמן ישן שלך יתפקד טוב אם מגבר. רק שתיהיה מוגבל בכמה דברים. השם הגדול לזה,זה נוחות. כמה שהמכשי יקר, סידרה שלו גבוה יותר כך ברוב המקרים אתה מקבל פשוט מאוד, יותר אופציות לשליטה במוסיקה. כמו 3 יציאות למגבר מול 1 או אקוולייזר פרמטרי מול בלי האקוולייזר. ועוד ים של פיצ'רים. תצוגה יפה ומובנת בעזרת צג דיגיטלי, גרפי! בקיצור אין סוף. אחרי זה יש לך מכשירים שמאוד יקרים ושם כבר אולי משתמשים ברכיבים טיפה טובים יותר. אבל זה לא אומר שתבדיל בינהם. הכי חשוב זה לפחות 2 יציאות למגבר, שליטה על סאב וופר, פילטירם HPF ו LPF לחיתוכים. זה עוזר בכיוונים בלי לצאת מהרכב.

בהצלחה.

פורסם

וקודם כל תודה רבה על ההסבר!

עכשיו יש לי כהמ מסקנות תגיד לי אם אני צודק,

לא משנה איזה מגבר פנימי יש לHU, ברגע שמחברים מגבר הוא זה שמפיק את הסאונד שלך (חוץ מאקוליזרים שונים וההתעסקות באפשרויות הפנימיות של ה HU..)

איך אני יודע אם יש לי יציאה למגבר? אני אמור לראות שקע לכבל שכתוב עליו RCA?

עכשיו קצת יותר לפרטים, :

נניח ואני רוצה לחבר זוג קומפוננטים וסאב ברמה סבירה, אני אצטרך מגבר 4 ערוצים, או אפשרות אחרת של שני מגברים שאחד הוא 2 ערוצים ואחד הוא מונובלוק נכון? (האפשרות השניה קצת יקרה לי )

אז באפשרות הראשונה, לא תיהיה לי אפשרות השליטה על הסאב או שניתן לארגן משהו כזה?

סליחה על החפירה ותודה מראש, שוב :)

פורסם

תבדוק מאחורי ה-HU שיש חיבורים לבן ואדום.

אלה חיבורים עגולים כאלה, אלה הם RCA שאליו מתחבר המגבר.

לגבי שליטה על הסאב, יש לפעמים "שלט של סאב" שדרכו אתה שולט על ווליום של הסאב.

יש HU שיש בו אפשרות לשלוט על הסאב דרך ה-HU.

הכל תלוי ברכיבים.

בהצלחה, אמיל.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

סבבה .. אני מחזיר תשובה איך שאני בודק, מקווה שיש שם חיבור כי אם לא העסק מתייקר באיזה 800 ש"ח :)

תודה !

עריכה:

אם מישהו יכול להמליץ לי על מגבר 4 ערוצים שיכול להגביר זוג קומפוננטים וסאב סביר (יותר מ 200W), יותר משהו לאיכות סאונד ולא לעוצמה(גם חשוב אבל בעדיפות משנית) עד 1000 ש"ח, איזה מגבר אני יכול להביא בזה? אם המגבר עולה קצת יותר אבל שווה את המחיר תרשמו!

תודה רבה מראש לכולם!

פורסם

בשביל להפעיל שתי קומפונטים וסאב בעיקרון צריכים 4 ערוצים ו מונובלוק שזה מגבר עם ערוץ בודד לסאב.

השלט שדיברו עליו, זה שלט שלפעמים בא עם המגבר שתיקנה, תלוי במגבר, זה גם יכול ליהיות אופציה שעולה כסף.

משנה איזה HU אבל ברגע שאתה מטלבת בין 1430 או 2340 לדוגמה אז זה לא ממש משנה. ובמיוחד בישבלך. שרק מתחיל אם זה (סאונד ברכב) ולא בטוח אם תמשיך ברצינות.

4 קומפוננטים זה מיותר. תשים מאחורה רמקול פשוט יותר.

בהצלחה!

פורסם
בשביל להפעיל שתי קומפונטים וסאב בעיקרון צריכים 4 ערוצים ו מונובלוק שזה מגבר עם ערוץ בודד לסאב.

השלט שדיברו עליו, זה שלט שלפעמים בא עם המגבר שתיקנה, תלוי במגבר, זה גם יכול ליהיות אופציה שעולה כסף.

משנה איזה HU אבל ברגע שאתה מטלבת בין 1430 או 2340 לדוגמה אז זה לא ממש משנה. ובמיוחד בישבלך. שרק מתחיל אם זה (סאונד ברכב) ולא בטוח אם תמשיך ברצינות.

4 קומפוננטים זה מיותר. תשים מאחורה רמקול פשוט יותר.

בהצלחה!

לא התכוונתי ל4 קומפוננטים.. התכוונתי לזוג(2 קומפ') + סאב, לקנות 2 מגברים זה עסק יקר, אני יכול בעקרון לקחת מגבר 4 ערוצים ולגשר בין שני ערוצים של הספק לסאב?

• תוכן חדש...