Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהצלחה TIFF.

אבל יש לי שאלה, האם הזמנת את ה-4 או את ה-5 דלתות?

אמרת שפתח ההטענה מקשה על הכנסה וטיפול במטען, האם זאת של ה- 5? אתה יכול להסביר?

חשבתי ש ה-5 יותר נוחה להטענה... אני שואל בגלל התלבטות באם לקחת את ה-4 או 5 דלתות.

פורסם

היתה לי התלבטות לא קלה, ובעקבותיה (וגם בגלל סידורים שהיו לי באיזור ת"א), נכנסתי לסוכנות בת"א לראות את ה-5 דל'.

צילמתי את שתיהן כמעט מכל זווית, ובבית ישבתי ועשית השוואות עם רשימת "בעת" ו-"נגד" לכל גרסת מרכב.

הגעתי למסקנה (שנכונה לגבי, אני לא מבטיח שהיא תהייה נכונה גם לגביך), כמו ישראלים רבים, שהצורה המקובלת של 3 קופסאות (תא מנוע, תא נוסעים, תא מטען) תהיה 'נוחה' יותר, גם אם לא כל נפח המטען מנוצל היטב. כך גם כשארצה למכור את הרכב בעתיד - העם היושב בציון יעדיף רכב בסדר גודל שכזה עם התצורה הקונבנציונאלית המוזכרת לעי"ל.

מצ"ב הרשימה שהכנתי:

5 דל' - בעד:

* נוחות גישה וטיפול במטען. *פתח טעינה גדול. *מדף גדול (בין חלל המטען לחלל הנוסעים). * ניראית יותר 'ספורטיבית' עם פחות סרח עודף. *וישר אחורי - מבטיח ראות נקיה אחורנית.

5 דל' - נגד:

* משקל השמשה יחד עם מכסה תא-המטען מקשים יותר עם פתיחה וסגירת התא. עשוי להוות פתח לבעיות ותקלות בהמשך. * שדה ראיה לאחור קטן יותר בגודלו משמעותית מזה הקיים בגרסת 4דל'. * שמשה וקורות אינן אטומות אלא ע"י גומי. ייתכן יותר רעש בתא הנוסעים באיזור זה. * 7 ליטר ו-7 ס"מ פחות מגרסת 4 דל'. * ישראלים פחות 'רגילים' ו/או אוהבים תצורה זו.

4דל' - בעד:

* שדה ראיה לאחור גדול. * סגירה ופתיחה קלים (רק משקל המכסה). * קורות מרותכות למרכב, והשמשה אטומה היטב, כך שיש פחות רעש (לא הבדל משמעותי). * 7 ליטר ו-7 ס"מ יותר (אורך כולל ארוך יותר מה-S-80 של וולבו). * עם ישראל רגיל לתצורה זו. * ניראית יותר מכובדת (בטח עם הצבע המתאים).

4דל' - נגד:

* פתח טעינה צר ומקשה יחסי על הכנסת/הוצאת מטען גדול, טיפול במטען בתוך התא וגורם לחוסר ניצול מלא של התא. * אין וישר אחורי. יש לדאוג לנקות את השמשה בעת הצורך.

בנוסף התייעצתי איתכם ועם מספר קרובים. הגרסה שנבחרה היא:

Ford Mondeo Titanium, 4D, 2.3L Petrol, Metal Black.

בהצלחה לך.

TIFF.

מונדיאו טיטניום שחור-פנתר, 2.3ל' בנזין, 6היל' טיפט', חלונות כהים, עור, סאן-רוף חש', ב. שיוט, ב. אקלים מפוצלת, צ'יינג'ר MP3 Sony ל-6 דיסקים, AUX מובנה, שליטה מלאה מההגה, גודייר 235/45 עם מגנזיום R17 וחיישני חניה היקפיים.

פורסם

תתחדש על הרכישה החדשה. רק שהרכב יעמוד בציפיות והכל יהיה מצויין.

ורק שתדע, עלות מערכת כיוונון התאורה בצורה אוטומטית והשפריצרים לשטיפת הפנסים גבוהה למדי ואני בכלל לא מדבר על ההתקנה שגם תעלה סכום מאוד לא קטן. בסה"כ זה בכיף יכול לעבור את ה10 אלף ש"ח.

לדעתי, תזמין את הרפלקטורים, עדשה וכו' המקוריים ותתקין. על מערכת הכיוונון ומערכת השטיפה תוותר. למיטב ידיעתי, קיימת מערכת כוונון ידנית ברכב.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

TIFF, כל הכבוד, נהניתי לקרוא את ההסברים שלך. מתי תקבל את הרכב? אשמח לשמוע ממך על התרשמות ראשונית.

אני מתלבט בין הצבעים אפור רועם וזהוב מטאלי.

האם ראיתה במקרה את האפור רועם? אני מקווה שהוא לא דומה לאפור של המאזדה 6 :)

• תוכן חדש...