Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עשיתי חיפוש בכל האינטרנט כדי למצוא שרטוט (סכמה), איך בונים מעגל שיגרום ללד (RGB) להחליף צבעים בעצמו/ע"י שליטה עצמאית שלי, אני הולך לחבר למעגל כ-80 לדים, הלדים יהיו מחוברים בין הקיר לתקרה...מסביב לכל החדר

ראיתי סטים מוכנים שאורך של כל אחד מהם הוא 20 אינ'ץ(קטן מידי).

אשמח לדעת איזה רכיבים צריך לקנות.

אני הולך להזמין 100 לדים RGB מebay

7ba0_2.JPG

לינק לסרטון (ככה יהיה כל החדר)

http://superbrightleds.com/mpegs/light_bar.MOV

עוד דוגמא :

http://www.makezine.com/blog/archive/2006/10/spooky_arduinon.html

Suzuki Jimny

פורסם

לא הבנתי:

עשית חיפוש ומצאת סכימות ואתה לא יודע איפה קונים חלקים (אם כן זה אריהב)

או

עשית חיפוש ולא מצאת סכימות ואתה רוצה לדעת איזה חלקים צריך ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

הנה המעגל שאתה צריך כולל הסברים ושירטוטים זה מעגל פשוט יחסית

רוב המעגלים משתמשים ברכיב PIC ואז המעגל פשוט בהרבה והאפשריות אין סופיו

אם יש לך דרך לצרוב רכיבים כאלה אז עדיף בדרך הזאת

פורסם

שרון שלום, קודם תודה על התשובה,

דבר ראשון :

מעגל כזה יחזיק 80 לדים?

דבר שני:

מהוא PIC?, ומהיכן אפשר למצוא מעגל כזה?.חוץ מלצרוב?.

Suzuki Jimny

פורסם

כל טרנזיסטור מסוגל להחזיק 200 מילי אמפר תבדוק בנתונים של הלדים כמה זרם הם צורכים

לא מאמין שהם יחזיקו 80 אבל ניתן למצוא תחליפיים שיחזיקו אמפר ואז לא יהיה בעיה

PIC זהו רכיב נצרב הנה דוגמא למעגל פשוט עם PIC שכל טרנזיסטור יכול להחזיק 5 אמפר

לא ניתן לקנות PIC צרוב מראש קונים אותו ריק וצורבים מה שרוצים בו

פורסם

אני אגיד משהו שישמע קצת מתנשא אבל אל תעלב- אי אפשר לעזור למישהו שלא יודע מה הוא רוצה מעצמו.

בכדי שיהיה ניתן לתפור לך פתרון אתה צריך להגדיר איך בדיוק אתה רוצה שמערכת תתנהג- אתה רוצה שליטה בהבהובים? רוצה כמה צורות? רוצה שהלדים ירוצו? סתם יהבהבו אקראית? רוצה דעיכה? (Fade-in Fade-out) באיזה לדים אתה משתמש? איפה הנתונים שלהם?

פורסם

לא הבנתי למה צריך להזמין מ-E-BAY לד צבעוני RGB כאשר אתה יכול לרכוש לדים כאלה אצל סימנטוב בתל-אביב.

מהו מתח וזרם המקור שאיתו אתה רוצה להפעיל את הלדים ?

מצורף מעגל פשוט להפעלת לד 3 צבעים המבוסס על מיקרו-בקר ואני יכול גם לצורב לך את הרכיב.

Tiny RGB6.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

אביב, אני חושב שמה שרציתי מובן כי נתתי 2 סרטונים דוגמא, שהלד מחליף צבעים כל כמה שניות לאט ו/או לפי הבחירה שלי

מרק,חשבתי להזמין הכל מEbay כי יהיה יותר משתלם,

לגבי הספק כוח שיש לי הוא של פנסוניק, שהיה פעם של אוזניות אלחוטיות 150 מיליאמפר, 12 וולט AC

תודה.

Suzuki Jimny

פורסם

מרק המעגל שהבאתה טוב אבל צריכים להוסיף טרנזיסטורים\FET ביציאות

הבחור רוצה להפעיל 80 לדים במקביל בהנחה שכל לד צורך 20 מילי אמפר אנחנו מגיעים ל 1.6 אמפר בקלות

וגם המחיר יהיה זול משמעותית ב EBAY מאשר קנייה באזור תחנה מרכזית

ל tisan4us הספק שיש לך לא יספיק להפעיל 80 לדים כמו שאתה רוצה

פורסם

המעגל שצירפתי הוא לשם דוגמא להפעלת לד אחד בלבד, לשם הפעלת 80 לדים תצטרך לבנות מעגל שידחוף את הלדים או רכיב מוכן שדוחף 20 לדים.

שים לב שהלדים מסוג RGB עוצמת התאורה שלהם לא חזקה והיא בסביבות 700-1000 מיליקאנדל שזה עשירית מלדים שנקראים 'לדים עוצמה גבוהה לבניפ,כחולים שמפיקים כ-10000 מיליקאנדל ויותר.

איזה כייף לי :)

פורסם

כדי ליצור משהו כמו כתובית רצה בדיודות(לדים) או סתם שליטה על הנורות בדרך מבוקרת יש אפשרות יקרה (100$) לקנות ערכה שלמה עם מעבד מיקרו 8051 ואז דרך חיבור למחשב אפשר לכתוב למעבד קטע קוד שיתאים ולהוציא מהפורטים כמה לדים שרוצים.

את הערכה וסכמות שלה ניתן למצוא באתר www.pjrc.com

ממליץ רק אם יש ידע באלקטרוניקה

בברכה

גלעד מירון

dev5diagram.jpg

פורסם

תודה לכולם על התשובות.

איזה ספק כוח אני צריך כדי להזיז 80 לדים?

הבנתי שה 150ma לא יזיז אותו, אני צריך ספק שיוציא 1.6 אמפר?

שאלה נוספת, מאיפה אני יכול להזמין קיטים כאלו? (אפילו מוכנים),

הלדים לא צריכם להיות כ"כ חזקים כי הם יהיו בחדר, מודבקים בין היקיר לתקרה בסגנון שבתמונה.

fb39_10.JPG

Suzuki Jimny

• תוכן חדש...