Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,

יש ויכוח לא קטן :lol:

האם יש הבדל בין דיסק מקורי,לדיסק שצרבו אותו או עבר העתקה או כל דבר כזה.

האם האיכות משתנה?

ואם אפשר חומר לקריאה, שאני יוכל לצטט ולהראות שכן יש הבדל.

תודה מראש מקס.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדיסק מוסיקה, כל עוד אין תקלה מהותית בציוד הצריבה או במדיה הנצרבת, אין שום שינוי באיכות הצליל.

בדיסק נתונים (שאלת על MP3), אין שום הבדל באיכות הצליל בין המקור להעתק, נקודה. אם אפשר לקרוא את קובץ ה- MP3 מהדיסק הצרוב, הוא יהיה זהה לחלוטין למקור.

פורסם

דיסק שנצרב ממקורי ,ישירות מהמקורי ולא הומר לMP3,אין הבדל.

דיסק MP3 משירים שהורדת באינטרנט\הוצאת מדיסק לעומת דיסק מקורי,יש הבדל,המקורי באיכות יותר טובה,אבל גם צריך מערכת טובה כדי לשמוע הבדל.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

דיסק צרוב ששוכפל מדיסק מקורי בצריבה נורמאלית אמור להיות זהה לו (לפחות ב 99.99 אחוז..)

דיסק מוסיקה שנצרב מקבצי MP3 / השמעה ישירות מקבצי MP3 - נחות משמעותית באיכות סאונד שלו ממוסיקה לא דחוסה.

אפילו קבצי MP3 ברמה גבוהה של 320 KBS יישמעו בהרבה פחות טוב מאותו השיר בגרסאת הקלטת CD אמיתית..

ואני אפילו לא נכנס פה להבדלים שיש בדיסקים מקוריים על מערכות איכותיות עם מעבדים איכותיים ו 24BIT וכו' לבין מערכות זולות ופשוטות..

לא מתיימר להיות מומחה באודיו לרכב. אבל לומד כל יום משהו חדש..

פורסם

אני לא רוצה לכנס לעומק כי אין לי כח וזמן כרגע :-)

אבל אם אתה רוצה להראות שיש הבדל תוכיח בדרך הכי פשוטה והכי מעשית ומשכנעת.

תקח דיסק מקורי, תמיר ממנו שירים לפורמט mp3 ואז תתן לחברים שלך להאזין פעם לדיסק המקורי, ופעם לשיר שהמרת. אם יש לך רמקולים איכותיים אפשר עם קצת ריכוז לשמוע שיש הבדלים ברורים. אם יש לך רמקולים בינוניים ומטה יהיה קצת קשה לשמוע את ההבדלים הללו, אבל הם בהחלט קיימים. אתה יכול לנסות להשמיע להם עם אוזניות אני חושב שככה יהיה להם יותר קל לשמוע את ההבדלים.

סלמאן.

פורסם
בדיסק מוסיקה, כל עוד אין תקלה מהותית בציוד הצריבה או במדיה הנצרבת, אין שום שינוי באיכות הצליל.

בדיסק נתונים (שאלת על MP3), אין שום הבדל באיכות הצליל בין המקור להעתק, נקודה. אם אפשר לקרוא את קובץ ה- MP3 מהדיסק הצרוב, הוא יהיה זהה לחלוטין למקור.

ממש אבל ממש לא נכון, MP3 מנחית ומעלים צלילים(בעיקר בגבוהים) משם הוא מוריד את נפח המקור.

ההבדל הוא משמעותית גורע מהמקור.נקודה.

זה מדעית מוכח כבר לא מהיום,יש מספיק מקורות שמאשרים זאת באופן רשמי, לא מבין מאיפה שאבת את מקור הקביעה החד משמעית הזאת.

MP3 ברמות של 320 או בסביבתו יהיה קשה להבחין בהבדלים במערכת פשוטה(כפי שכבר כתב קודמי), במערכת רצינית יותר ומפורטת יותר יש הבדל ניכר.

under construction..

פורסם

ויש על זה רק 2 מיליון ת'רדים ומבחן עצבני גדול אחד בפורום ..

:shock:

וזו עובדה מוגמרת: לא משנה כמה "טוב" הMP שלך (320) עדיין איכותו של דיסק מקורי טובה פי כמה .

תקנו דיסקים אנשים !

תומר

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

יש הבדל אדיר !!!!!

דיסק טוב לדוגמה הוא הדיסק של savage garden לדעתי , בשבילי הוא דיסק ייחוס אם תרצו .

(או שתצרבו מקוריים 8))

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

ויש על זה רק 2 מיליון ת'רדים ומבחן עצבני גדול אחד בפורום ..

:shock:

וזו עובדה מוגמרת: לא משנה כמה "טוב" הMP שלך (320) עדיין איכותו של דיסק מקורי טובה פי כמה .

תקנו דיסקים אנשים !

תומר

אם אפשר, לינק למבחן הגדול הזה.

מקס.

פורסם

לא צריך שום לינק לזה. זה הגיון נטו - קח קובץ מוזיקה לא דחוס כמו WAV ודחוס אותו לקובץ קטן MP3.. הדחיסה הזו חותכת הרבה מהתדרים שקיימים בקובץ כדי להקטין אותו.. כמה שאתה דוחס יותר - כלומר פחות KBS כך אתה מאבד יותר צליל ואיכות..

GREEN MONSTER ,

לא הבנת את ארנון, הוא בסה"כ התכוון שאם אתה לוקח דיסק של קבצי MP3 מסויים ומשכפל אותו לעוד דיסק של MP3 נוסף - לא יהיה הבדל בין הדיסקים.. והוא לא התכוון להמרה של דיסק מוסיקה לדיסק MP3..

לא מתיימר להיות מומחה באודיו לרכב. אבל לומד כל יום משהו חדש..

פורסם
ממש אבל ממש לא נכון, MP3 מנחית ומעלים צלילים(בעיקר בגבוהים) משם הוא מוריד את נפח המקור.

ההבדל הוא משמעותית גורע מהמקור.נקודה.

זה מדעית מוכח כבר לא מהיום,יש מספיק מקורות שמאשרים זאת באופן רשמי, לא מבין מאיפה שאבת את מקור הקביעה החד משמעית הזאת.

MP3 ברמות של 320 או בסביבתו יהיה קשה להבחין בהבדלים במערכת פשוטה(כפי שכבר כתב קודמי), במערכת רצינית יותר ומפורטת יותר יש הבדל ניכר.

אני ארשה לעצמי לסנגר על ארנון - לא הבנת אותו. הוא התכוון שאם לוקחים קובץ MP3 וצורבים אותו על דיסק, הוא יישמע בדיוק כמו קובץ ה-MP3 שעל המחשב. ואם הוא לא התכוון לזה - אז הוא טועה :-D

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם אתה לוקח דיסק ומעתיק אותו עם נירו יהיו שינויים , אבל לא תוכל לשמוע אותם , הוכחה לכך היא שאם תיקח תוכנה בשם EAC שעושה RIP איכותי ממש , תוכל לראות בדיסק קצת לקוי כמה דברים התוכנה "שיחזרה" ו/או השאירה כי לא יכלה ל"שחזר" . אני לא כ"כ הבנתי את הנושא הטכני כך שיתכן ויש לי טעות , אבל בצריבת דיסק ע"י חברת המוסיקה , יש מקטעים שהחברה שמה , ותוכנת צריבה כמו נירו לא צורבת אותם , EAC לוקחת כול BIT ןBIT ומוודאת שהBIT שלם ואמתי ע"י תוכנה .

אבל אם תיקח RIP איכותי כזה ותעביר אותו מקובץ הWAV המתקבל לצריבה אתה תקבל העתק מושלם של המקור

בברכה יהודה

פורסם

ככול שיש לך מעבד סאונד יותר איכותי ופרטני ככה תוכל להבדיל בין מקורי ל MP TALATI וליראות שאין על מקורי.

כמו שתומר אמר רק מקורי!(ותומר יכול לאשר זאת גם אצלי:-D)

• תוכן חדש...