Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לפורום המכובד.

קראתי את השרשור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=21041&highlight=%EE%EB%F8%E6

מלא מידע חיוני, הרבה עצות טובות.

אך כמה שאלות ממשיכות להטריד אותי:

1) כאשר מגישים הצעה ראשונית - נותנים לעו"ד צ'ק, כשבמקרה וההצעה לא עוברת למכרז פומבי - הכסף חוזר.

אני מקווה שהכסף חוזר גם במקרה שההצעה עוברת למכרז פומבי, אך לא זוכה. נכון ?

2) הרי רכבים נמכרים במצב as is, ומוצגים במגרשים במצב נעול. איך אפשר להבטיח שהרכב לפני שהוא הגיע למגרש, לא פירקו אותו? שהמנוע במקום ולא פירקו אותו ?

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בקשר לשאלה הראשונה אין לי מושג,

בקשר לשאלה השנייה -

אי אפשר.

בגלל זה מי שקונה בדרך כלל ממכרזים כאלה אלו סוחרים שמקושרים לעניין בצורה כזו או אחרת ולרוב מקבלים "טיפים" על הרכבים התקינים \ יותר כדאיים, כאדם פרטי, לא נראה לי ששווה לך לקחת סיכון כזה -

יכול להיות שתראה רכב שנראה חיצונית טוב, אך כתוצאה ממזל חרא תשלם את הכסף ותגלה שקיבלת רכב בלי מנוע וגיר למשל (גם דבר כזה יכול לקרות).

אם אתה מחפש לקנות ממש בזול, חפש רכב שהיה שייך להשכרה \ חברה - זו האפשרות הכי בטוחה מכל האפשרויות שיאפשרו לך לקנות כבן אדם פרטי רכב בהרבה פחות מהמחירון.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

אז ככה! ### אז ככה! מי שמתחיל הודעה בביטוי "אז ככה!" מסתכן במחיקתה. נא להשתמש בשפה כתובה ולא בשפה מדוברת ###

כינוס נכסים זוהי מכירה שיכול להתבטאות במגוון תחום:

1. עבריינים שהמשטרה החרימה את הנכסים שלהם בתים מכוניות רכוש שנרכש בכספים לא חוקיים.

2. חובות של חברות, אנשים פרטיים וכו'

3. חברות בפירוק

ההבדל בין כינוס / למכירה פומבית !

בכינוס נכסים - יש אפשרות לראות את האוטו במצב AS IS אין אפשרות לפתוח להניע קונים מה רואים כובן שמצטרפים 10 אחוז ערבות

במכירה פומבית נגיד שעורכי דין עושים או משטרה כגוף ממשלתי יש אפשרות לחוש את הדברים מקרוב לראות יותר דברים לפתוח לסגור התשלום יתבצע במזומן עם תעודת זהות מיד לאחר התשלום אתה לוקח את המוצר שרכשת

כהיום שוק כונסי הנכסים מוצף

לכן יש המון מוצגים כמו בתים, רכוש , וכו

לגבי השאלות שלך ?

אז ככה היום כונס נכסים לא לוקח אחריות ומודיע שיש באוטו ברוב המקרים שהוא שילדה

שיש למנוע שטר מכר ושיש לו ככה וככה

כמובן שהוא רוצה למכור והוא לא יגיד לך עם המצבר טוב או לא טוב ואם האוטו מניע או לא מניע

אין לו כוונה לבצע זאת

בכל מכירה יש לתת ערבות 10 אחוז מגובה ההצעה

נגיד והצעתי היא 10 אלף אני נותן 10% מתוך 10 אלש"ח שזה 1000 ש"ח

אם אני זוכה במכרז שבוצע על יד כונס הנכסים אני משלם את היתרה ולוקח את המוצג

אם לא זכיתי הערבות חוזרת אליך זה לא בעיה

אם זכיתי והחלטתי שאני לא רוצה את המוצג שהצעתי עליו אז הערבות נלקחת ..

חשוב שתבין מכירה בכינוס נכסים היא לא מכירה פשוטה יש המון דברים מסביב שצריך שתכיר כמו סוחרים שמגיעים למכירה

הכל עניין של הביקוש למוצר.

דבר איתי אתה רוצה עוד הסברים אני יסביר לך איך ומה עושים על מנת לדעת עוד פרטים.

פורסם

רכב בלי מנוע וגיר?, לדשעתי אפשר יהיה לשים לב רק מהבדלי הגובה מהשקל שנעלם בפרונט, או מאחורה אם יש לך מזל 8)

או יותר פשוט, תסתכל דרך השבכה הקדמית

ממתחת לאוטו, תוכל לראות דברים כאלה בלי בעיה.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

ברור שזה דבר שאפשר לשים לב אליו בקלות, הקצנתי את הדוגמא כדי להמחיש לו מה יכול לקרות (וכן, גם זה אף על פי שלא סביר - יכול לקרות).

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

אנחנו קנינו פעם מכונס נכסים. תכלס תחשוב כמה אתה רוצה על כל רכב, תן הצעה וזהו, אל תכנס לויכוחים כי יש הרבה סמויים שתפקידם להרים את המחיר.

עדיף ללכת למכרזים של ממן כי ככה לא "ידפקו" אותך עם רכב בלי מנוע. הם נותנים מראש את כל המידע הבסיסי על האוטו (חסר מפתחות, רכב לא מניע וכו').

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לגבי השאלה השניה שלך: אי אפשר לדעת. חשוב גם לאחר שזכית ברכב לוודא שלפני שאתה מקבל אותו לא חסר שום דבר ממה שהיה על הרכב כמה ימים לפני. במכרזים של הצבא בצריפין זה בכלל נורא, הסוחרים שם באים מוקדם בבוקר, סביבות 7, ומתחילים לפרק מכל הבא ליד, מחליפים צמיגים גמורים בצמיגים חדשים לעצמם, מוציאים רדיו, מחליפים מצברים, מפרקים מגשים אחוריים ובקיצור עושים השלמת חלקים לרכבים שהם זכו בהם מרכבים אחרים. לכן צריך לבוא מוקדם בבוקר ושמישהו ישגיח על הרכב. כנ"ל הייתי מציע לעשות אותו הדבר כשאתה קונה מכונס נכסים, ואפילו אולי לצלם את הרכב מכמה זויות, כולל לנסות לצלם את פנים הרכב.

ROOONEEYY

פורסם

אני מקווה שהכסף חוזר גם במקרה שההצעה עוברת למכרז פומבי, אך לא זוכה. נכון ?

לא בכל מקרה.

לכונס נכסים מותר לבצע התמחרות כדי להגיע למחיר טוב יותר, אם הוא לא יגיע למחיר טוב יותר, הוא כן ישתמש בהצעה הטובה שהיתה מקודם, לכן הוא לא יחזיר את הצ'ק עד לתום התהליך.

יש כונסי נכסים שיחזירו צ'קים להצעות הנמוכות יותר.

לגבי המחיר שתרצה להציע במכירה פומבית ולגבי מצב הרכב.

צא מנקודת הנחה שסוחרי הרכב יודעים את מצב הרכב קצת יותר ממך.

את סוחרי הרכב במכירות האלה, קל מאוד לזהות. לפני המכירה הם יעשו על ידך מהרכב בית-שימוש כדי שתבהל ותוותר, אבל במכירה אתה תראה שהם מעלים מחיר כדי לקחת.

אם הרכב במחירון רגיל = 50,000, אתה צריך לעשות לעצמך את השיקול כמה שווה לך לשים על הרכב לא כהגרלה, אלה כעסקה שקולה. בהנחה שהרכב חיצונית במצב טוב, כמה הוא שווה לך לקניה בלי בדיקה ועם סבירות לליקויים. אם אתה חושב שהרכב שווה עבורך 35,000, והסיכון שאתה מעריך הוא שבמקרה הכי גרוע, יהיה תיקונים של 15,000, אבל אז תדע שיש לך רכב ב-50,000 במצב טוב מאוד.

מצד שני לא כדאי לך ישר להציע 35,000.

אם הסוחר מציע על הרכב 20,000 וזאת ההצעה הגבוהה כרגע, אז כדאי לך להציע עוד 1,000. אם הסוחר ויתר - אז זכית בעיסקה טובה יותר ממה שחשבת.

אם הסוחר מתעקש ועולה בעוד 1,000, אז תעלה גם אתה בעוד 1,000. בסופו של דבר אתה הרי מוכן לתת עד 35,000. אז יש לך לאן להתקדם.

נניח שהסוחר יבין שאתה להוט על הרכב,אולי הוא בסופו של דבר יוותר, גם הסוחר רוצה להרוויח על הרכב ולא להיתקע איתו. וסוחר שיזכה ברכב ישקיע מעט בקוסמטיקה ויציע את הרכב למכירה קצת פחות ממחירון.

ככל שאתה עולה במחיר, אתה מצמצם לסוחר את הכדאיות הממוסחרת בקניית הרכב, ומגדיל לעצמך את אופציית הזכיה.

אגב, כונסי נכסים, לרוב דואגים לציין ליקויים מהותיים אם קיימים. כלומר אם אין מנוע, הם יציינו זאת.

תמיד יכולות להיות נפילות - ראה הוזהרת.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

במקרה חזרתי עכשיו ממכירה בכינוס נכסים. להערכתי היו שם כ 70 איש, הרבה מהם לא סוחרים.

קצת נתונים: גולף 1.6, פאסאט 2.0FSI, ג'טה 1.6 כולן יד 1 שנת 2007 פרטיות , 3000, 6000, 12000 ק"מ, לא בהתאמה

נמכרו לאנשים פרטיים 10% מתחת למחירון. לא בטוח שזה שווה את העניין גם לבנאדם שבדיוק רוצה את אחד הרכבים האלה.

פורסם

madmax,

אם היית במכירה של עו"ד פלס, בדרך כלל הוא משיג מחירים גבוהים יותר על כלי הרכב שהוא מוכר, זה בגלל שהוא משתדל לספק במעמד המכירה את מירב הפרטים שיש לו על כל רכב ורכב.

על רוב המכוניות שהוא מוכר, יש לו חוו"ד של שמאי, הוא מספק פרטים רלוונטיים ומהותיים לעיסקה. גם אם יש ליקוי הוא מציין זאת לפני המתמודדים.

הוא עושה זאת כי הוא יודע שכל פרט שמסיר עמימות על מצב הרכב, מעלה את מחיר הרכב.

זה לא אומר שאם לא צויין ליקוי, אז באמת אין ליקוי, אבל הסיכוי לקיומו של ליקוי שלא צויין הוא קטן יותר.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר, אכן הייתי במכירה של עו"ד פלס.

הפרטים שצוינו הוקראו מתוך רשיון הרכב, בנוסף ניתן מחירון יצחק לוי ומספר הק"מ של הרכב. כל זה לא מבטיח שבעל הרכב בטעות לא עלה על איזו מדרכה, או נכנס באיזה בור או השד יודע מה ועשה נזק לשאסי מלמטה. אף אחד לא מבטיח שבעל הרכב או בנו לא שמו לב שהרכב נסע בלי שמן או מים בטעות וכיו"ב. לטעמי 10% מתחת למחירון לא שווה את הסיכון גם אם הוא מאד קטן.

פורסם
במקרה חזרתי עכשיו ממכירה בכינוס נכסים. להערכתי היו שם כ 70 איש, הרבה מהם לא סוחרים.

קצת נתונים: גולף 1.6, פאסאט 2.0FSI, ג'טה 1.6 כולן יד 1 שנת 2007 פרטיות , 3000, 6000, 12000 ק"מ, לא בהתאמה

נמכרו לאנשים פרטיים 10% מתחת למחירון. לא בטוח שזה שווה את העניין גם לבנאדם שבדיוק רוצה את אחד הרכבים האלה.

הדוגמא שלך לא מייצגת - כל הדוגמאות שנתת הם של רכבים כמעט חדשים, עם קילומטראז' נמוך ולכן עם סיכון נמוך להפתעות ושנחשבים מבוקשים בשוק. זו הסיבה שהם נמכרו רק 10% מתחת מחירון.

לרכבים יותר ישנים - 3-4 שנים או יותר, עם קילומטראז בהתאם, המחירים נעים בין 20% ל-60% מתחת מחירון.

אני קניתי את שלי במכרז בממ"ן. גם כשמסתכלים מבחוץ ניתן לראות אם הרכב הוא רכב שהשתמשו בו עד לפני העיקול או גרוטאה. עם מינימום קשרים/ נחמדות לפקידה במוסך ניתן לברר היסטוריה ע"פ מספר רכב (אם יש - אם אין זה מעיד על היחס שעבר הרכב)

בשורה תחתונה, צריך לדעת שנשאר מרווח מספיק להפתעות, ולהיות מוכן להתעסקות ויישורי קו נרחבים. זה לא עסק לאנשים שלא אוהבים להתעסק עם מכוניות.

אני את הקסארה קניתי ב- 30,000 כאשר המחירון היה 53,000 ובחוץ אפשר היה להשיג רכב דומה סביב 46,000. כלומר היה לי מרווח של 16,000 ש"ח.

בפועל ישור קו עלה לי כ- 6,000 ש"ח, כאשר כמחצית העלות הייתה שיפוץ גיר שחרק בשלישי, והשאר כל מיני דברים קטנים שעשיתי על הדרך (צמה חשמלית מסויימת, קלאץ' דיסקים מאחור...). גם אם הייתי צריך להחליף מגדש לא הייתי סוגר את ההפרש.

ברכבים סביב המחירים האלו אין כמעט קונים פרטיים, ולסוחרים אין סיכוי מול קונה פרטי כי הם לא יקחו אוטו ממכרז שהם מרוויחים עליו פחות מ-10-15K.

אין ספק שיש כאן הימור וסיכון מסויים, אבל גם פוטנציאל לחסוך לא מעט כסף.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

חברה,

איפה ניתן לברר על המכירות הפומביות? אם אני רוצה ללכת לאחת המכירות?

תודה רבה,

נאור

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

חנרו,

מסכים עם כל מילה. הדוגמאות שנתתי היום מייצגות מכוניות חדשות שנקנות בד"כ ע"י אנשים פרטיים ולא סוחרים ולכן גם המחיר מרקיע שחקים בהתאם. אני כן חושב ששווה לקחת מכונית בכינוס בכ- 30% פחות כדי שבמקסימום אם נצטרך לעשות יישור קו רציני ביותר לא נעבור את המחירון. לא הייתי קונה בכינוס נכסים רכב ב 10% פחות, גם הוא עם 10 ק"מ, פשוט לא שווה את הסיכון.

• תוכן חדש...