Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום יש לי פוקוס 2001, ואני יודע שלא אמורים להחליף שמן גיר ברכב זה אך השמן שחור ולא נראה טוב!

השאלה היא האם יש דרך להחליף את השמן מבלי " משאבה " ? ( הבנתי שיש משאבה מיוחדת ששואבת את השמן) ומבלי לפרק את אגן השמן.

כמה צריך לעלות טיפול כזה? במוסך פורד דרשו כ700 ש"ח ( בעזרת אותה משאבה ).

אשמח לקבל של של מוסך אמין באזור אשדוד.

תודה מראש, דוד

פורסם
כל נוזל ברכב מחליפים מתישהו אין דבר כזה לא מחליפים, רק בארץ יש.

תשובה נכונה מאוד.

כל נוזל או שמן מאבד מתכונותיו הראשונות והטובות .ועם הזמן גם סופח ליכלוך. ומתחמצן .

ולא משנה דירוגו - מינרלי - או סינטטי .

כדאי להחליף . או לכל הפחות לרענן חצי מהכמות . כל שנתיים שלוש .

בהצלחה - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

סליחה ! אבל רגע לפני הכניסה למוסך ...

בדוק בחוברת ההוראות של הרכב. איזה נוזל ממסרה רשום.

וכאשר אתה במוסך תבדוק שממלאים את הנוזל הזה. אפשר גם אחר. אבל .

שיהיה תואם .

לא חייבים. להחליף את כל נוזל הממסרה האוטומטית.

ואפילו רצוי להחליף רק חצי מהכמות הנמצאת בממסרה - כ 8 - 7 ליטר .

כך - שגלון אחד מספיק כ 4 ליטר .

אני לא מכיר מוסכים בסביבה שלך .

אבל אולי " רפי לין " יכנס באיזה שלב . וימליץ על מוסך טוב .

בהצלחה - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אם שמן גיר שחור,לא הייתי ממליץ לחסוך אלא להחליף מהר ככל האפשר את כולו ואת מסנן הגיר .

תקווה שלא גרמת נזק נוסף לגיר לאור ההזנחה הפושעת .

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שמן גיר לא פשוט להחלפה -קומפלט- כמו שמן מנוע , יש 2 סוגים של החלפות שמן גיר :

אחת היא לפתוח את הפקק של הקארטר שמן גיר - מה שיצא יצא - ולהשלים את החסר - במקרה זה לפחות חצי מהשמן הישן נשאר בגיר , העלות תהיה זולה יותר וכך גם כמות השמן שתזדקק לה , גם כל מוסך יכול לבצע .

השניה היא להחליף שמן קומפלט - לזה צריך משאבה מיוחדת - כל השמן מוחלף והעלות גבוהה יותר ולא לכל מוסך יש את הציוד .

פורסם
שמן גיר לא פשוט להחלפה -קומפלט- כמו שמן מנוע , יש 2 סוגים של החלפות שמן גיר :

אחת היא לפתוח את הפקק של הקארטר שמן גיר - מה שיצא יצא - ולהשלים את החסר - במקרה זה לפחות חצי מהשמן הישן נשאר בגיר , העלות תהיה זולה יותר וכך גם כמות השמן שתזדקק לה , גם כל מוסך יכול לבצע .

השניה היא להחליף שמן קומפלט - לזה צריך משאבה מיוחדת - כל השמן מוחלף והעלות גבוהה יותר ולא לכל מוסך יש את הציוד .

יש עוד שיטה שהיא גם נכונה לגבי "שטיפה" של תיבת ההילוכים:

מתחת לרכב שמים כלי רק של בערך 20 ליטר, מוסיפים לתיבת ההילוכים כ-3 ליטר שמן גיר נוספים, מנתקים את הצינור של קירור שמן התיבה ונותנים לשמן להתנקז לכלי, מדליקים את הרכב ושמים תיבה בהילוך N ומוסיפים ללא הפסקה כ-10 ליטר שמן גיר, באותו הזמן השמן זורם החוצה אל תוך הכלי מתחת לרכב. כאשר רואים שהשמן יוצא מהתיבה בצבע נקי אז מכבים את הרכב, מחזירים את הצינורית למקומה, מוסיפים שמן עד הגובה התקין. עושים סיבוב של 10 דקות, בודקים גובה שמן גיר ומוסיפים לפי הצורך.

סה''כ הוצאות: 10-15 ליטר שמן גיר (בערך כ-300 ש''ח).

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
כל נוזל ברכב מחליפים מתישהו אין דבר כזה לא מחליפים, רק בארץ יש.

דוקא בארץ אוהבים להחליף שמנים ונוזלים שאינם מיועדים להחלפה לפי הנחיות של היצרן. יצרני הרכב הולכים לכוון של "ממסרות אטומות לכל החיים" ללא החלפת שמנים או נוזלים כלל.

השיטה הפשוטה לבצע החלפת נוזל תיבת הילוכים אוטומטית היא לרוקן דרך פקק הריקון את הנוזל, למלא את אותה כמות שרוקנה, להניע מנוע ולהעביר את ידית ההילוכים דרך כל המצבים בין P ל L או 1 . לבדוק שוב את צבע הנוזל. במידה ועדיין אינו צלול כמו נוזל חדש לחזור על התהליך מספר פעמים שדרוש עד שהנוזל צלול לחלוטין.

פורסם

התשובה של בורזום היא הפתרון המועדף גם עלי.

חייבם להקפיד שלא יווצר מבצ בו הגיר עובד ללא שמן, כי אז הוא יפסיק לעבוד!

פורסם

שיטה מוכרת וממש לא מומלצת !! סכנה לגיר גם כתוצאה ממילוי יתר או חוסר בנוזל ATF.

השיטה של דניאל שגם אני משתמש איתה היא עדיפה וגם מומלצת לנוזל הגה כוח.

איזה כייף לי :)

פורסם
שיטה מוכרת וממש לא מומלצת !! סכנה לגיר גם כתוצאה ממילוי יתר או חוסר בנוזל ATF

מי שיודע מה הוא עושה השיטה כן מומלצת. למה שיווצר מצב שיהיה חוסר או מילוי יתר? :?:

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

" מרק 10 " צודק .

יש משפט יפה שאומר " אל תשים מכשול בפני עיוור ".

לא כולם כאן מבינים כמומחים. וחוסר צומת לב לרגע - יעלה להם אלפי שקלים -

דוגמא - קבלת שיחה בפלאפון בזמן ההחלפה - מר ישראלי עונה לטלפון ...

לכן . את סוג ההחלפה הזה צריך להשאיר למומחים. או לפחות להדגיש את הסיכון הרב .

עדיפה השיטה שאולי לא מושלמת . של החלפות חלקיות .

בהצלחה - אייל .

נ. ב - בתחילת השבוע הבא. יהיו לי תשובות בקשר לשמן המנוע של הטויוטה .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...