Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איפה להתחיל לחפש? איפה קונים וכמה זה אמור לעלות?

ואם כבר קראתם את השירשור...

- מישהו אולי יכול לומר לי איזה קרב' מותקן בסיטרואן BX 1600 או 1900?

תודה מראש

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

מנוע יותר גדול... אולי אפשר "להשאיל" מהן את הקרב'.... ולשחק קצת - לראות מה יקרה... :shock:

אני מאמין שבדרך הביתה מהעבודה (כן כן... אני עדיין בעבודה....) אני אעשה את האקסטרא מייל כדי לבדוק את האופציות מקרוב...

רון.

(אני לא צריך סוג ספציפי - או יותר נכון - אני עוד לא יודע איזה סוג אני צריך... אבל אני מניח שאני מחפש משה שיתלבש לי BOLT ON על הסעפת יניקה של הרנו זופר 5 שלי...

oo==00==00

פורסם

כדי לשפר הספק צריך קרבורטור עם לואה גדולה יותר כדי שהמנוע יקבל יותר אוויר.

ראה לדוגמא -אלפא רומאו (נכון שבאלפא המנוע מכוון להספק :גל זיזים,מהלך בוכנה קצר ...)

אם אני לא טועה במנועים של פג'ו/סיטרואן מדובר בקרבורטור כפול עם לואה 34

במנוע 1600 ובמנוע 1900 ההבדל הוא בדיזות.

לדעתי פט לתגובה ראשונית על דוושת הגז לא יהיה כל שינוי פרט לתצרוכת דלק.

(אין לך בעיה של דלק יש בעיה של חוסר אוויר).

אם אתה רוצה לשפר תשיג: קאמשפט של bx gti/205 וסעפת ל-4 קרבורטורים ותתקין רבעית קרבורטורים 40 (ניתן להשיג ממנוע טורי של אלפא) ,

למרות שהסתומים במנוע 1600 קטנים יותר מאשר בגירסת ה-gti המקורית לדעתי עם מנוע תקין תקבל לפחות 115 כ"ס בסכום השקעה לא גבוה.

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

הכלה המיועדת היא רנו 5 1250 :)

והמטרה העיקרית של ה"עניין" היא להתנסות בהבדלים ולצבור נסיון....

את השיפור בביצועים - אם יהיה - אני אקבל, אבל בתנאי מאוד מגביל - אני לא מעונין להעלות את צריכת הדלק באוטו שלי... (או לא להעלות באופן רציני...)

.

אבל תודה על התגובה בכל מקרה..

:*)

רון.

oo==00==00

פורסם

את השיפור בביצועים - אם יהיה - אני אקבל, אבל בתנאי מאוד מגביל - אני לא מעונין להעלות את צריכת הדלק באוטו שלי... (או לא להעלות באופן רציני...)

.

אבל תודה על התגובה בכל מקרה..

:*)

רון.

oo==00==00

פורסם

אם אתה מעונין ללמוד את הנושא ולצבור נסיון - לא זו הדרך.

תתחיל בלקנות ספר על קרבורטורים ותבין את התיאוריה. אח"כ תקרא על שיפורים שונים אפשריים, וספציפית למנוע שלך. אולי כדאי להתחיל בלהחליף דיזות ולא את כל הקרבורטור? אולי רק פילטר אויר? אולי כדאי בכלל לשפר במקביל את ראש המנוע?

יש ברשת המון חומר על זה. רק אחרי שתבין ותדע מה אתה רוצה חפש את ה"חומרה" המתאימה. לשחק בלחבר קרבורטור מאוטו אחר ולראות מה קורה, זה לא דרך אינטיליגנטית לגשת לנושא.

נמרוד

פורסם

את האוויר מהמפרשים..

ראשית, מדובר במנוע 1250 של רנו, פרימיטיבי בעליל, יכולות שיפור? אני לא מאמין שיש לו כאלה... מנוע נורא פשוט, וכיוונונים מיותרים + התעסקות בראש ו\או בבלוק ו\או בסעפות רק יגרמו לו (לדעתי הלא מיומנת) לצאת מהאיזון הדק בו הוא שרוי כרגע (חי, נושם, מתפקד).

שינויים גדולים לא בא לי לעשות בו, אני לא רוצה להשיקע יותר מיום עבודה (מקסימום) על איזה שיפור שלא יהיה, וכרגע להתעסק ממש עם קרבורטור נראה לי מתאים, כי אמנם אתה לחלוטין צודק בענין של לקנות ספר ולשבת ללמוד אותו, אבל שוב, לפי המצב כרגע, יהיה לי פשוט יותר לעשות את הנסיון הזה, לטוב או לרע, וללמוד ממנו.... (מבחינת זמינות החלקים \ ספרים \ ידע תיאורטי בנושא) מה גם שלא משנה מה, הצעד של לקחת קרב' קומפלט להחליף, לבצע התאמות שוליות (צינורות וואקום וכאלה) ומקסימום לעשות CTRL-Z נראה לי לא מידי מזיק...

אבל, בכל מקרה, אם יש לך או לכל אחד איזה ידע \ מידע מוקדם לגבי קרב' אני אשמח לשמוע (אני תמיד מעדיף ללמוד מאנשים ולא מספרים) ...

רון.

oo==00==00

פורסם
את האוויר מהמפרשים..

ראשית, מדובר במנוע 1250 של רנו, פרימיטיבי בעליל, יכולות שיפור? אני לא מאמין שיש לו כאלה... מנוע נורא פשוט, וכיוונונים מיותרים + התעסקות בראש ו\או בבלוק ו\או בסעפות רק יגרמו לו (לדעתי הלא מיומנת) לצאת מהאיזון הדק בו הוא שרוי כרגע (חי, נושם, מתפקד).

שינויים גדולים לא בא לי לעשות בו, אני לא רוצה להשיקע יותר מיום עבודה (מקסימום) על איזה שיפור שלא יהיה, וכרגע להתעסק ממש עם קרבורטור נראה לי מתאים, כי אמנם אתה לחלוטין צודק בענין של לקנות ספר ולשבת ללמוד אותו, אבל שוב, לפי המצב כרגע, יהיה לי פשוט יותר לעשות את הנסיון הזה, לטוב או לרע, וללמוד ממנו.... (מבחינת זמינות החלקים \ ספרים \ ידע תיאורטי בנושא) מה גם שלא משנה מה, הצעד של לקחת קרב' קומפלט להחליף, לבצע התאמות שוליות (צינורות וואקום וכאלה) ומקסימום לעשות CTRL-Z נראה לי לא מידי מזיק...

אבל, בכל מקרה, אם יש לך או לכל אחד איזה ידע \ מידע מוקדם לגבי קרב' אני אשמח לשמוע (אני תמיד מעדיף ללמוד מאנשים ולא מספרים) ...

רון.

יפה שאתה מעדיף ללמוד מאנשים ולא מספרים , הבעייה היחידה היא שלאנשים יש האמת,רמת הידע והיושר שלהם ,וזה משתנה מאדם לאדם.

ספר , בהנחה שלא נכתב ע"י שרלטן , מכיל עובדות בלבד ...בלי פרשנות ובלי רגשות :idea:

לדעתי לא כדאי במקרה הספציפי שלך להתחיל להתעסק עם הח' קרב' , בטח לא לאור הדרישה שלך להתאמה מוחלטת ואי-פגיעה בצריכת הדלק.

• תוכן חדש...