Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם,

רציתי להעיר בקשר למשהו שקרה עם המנוע שלי (קליאו 93 קרבורטור 1.4).

לפני כיומיים החלטתי לקנות ולהוסיף את תוסף ה MOS2 לשמן במנוע של הרכב שלי. במטרה לבדוק האם התוסף הזה יעיל כמו שכולם אומרים.

אז קניתי את התוסף (זה שנמכר בנפרד, לא עם השמן, מגיע בפחית כסופה הדומה לפחית ה K44) והוספתי חצי מהפחית למערכת השמן (למרות שרשום שצריך על כל 4-5 ליטר שמן להוסיף פחית שלמה.. לקחתי מקדם בטיחות והוספתי מעט פחות ממה שצריך בכוונה.

הנעתי ונסעתי, לאחר כחצי יום שמתי לב שהמנוע התחיל לצלצל בצורה ניכרת, ואני מדבר על מנוע שלא מגמגם.. מניע בצ'יק בהנעות בוקר אפילו בלי צ'וק! (ואני מדבר על מנוע קרבורטור) המנוע מטופל היטב ואין לו איזה שהן בעיות!

למרות הכל לאחר הוספת התוסף ונסיעה איתו גם אחרי יומיים המנוע מצלצל בלי סוף, לפעמים גם בסל"ד גבוה.

כל זה גורם לי לפקפק במעט ביעילות התוסף, אפילו שלפי ליקימולי התוסף מיועד למנועים ישנים ואמור להועיל להם בהרבה.

אולי זה רק במנוע שלי, ואולי לא? מה שבטוח - המנוע שלי לא צלצל ככה בכל ה4 חודשים שהוא איתי ומתוחזק כמו ילד מפונק.

נראה לי שהיום אני הולך לפתוח קרטר ולהחליף שמן שהחלפתי רק מלפני חודש בגלל ה"תוסף" הזה!

אשמח לדעת אם התופעה ידועה / קרתה בעבר לעוד אנשים.

בברכה,

דביר

עריכה: אגב, השמן שאני משתמש במנוע שלי הוא AGIP החצי סינטטי- שמן מעולה!

Renault Clio 1.4 carb. mk1 1993 manual

מחפש קרטר (וחלקי מנוע חיוניים אחרים) במצב טוב למנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור של רנו קליאו. בה"פ.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא נראה לי שיש קשר בין התוסף לבין הצילצולים, הקשר הוא מקרי בהחלט.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

תשמע גם אני חשבתי ככה, בהתחלה "התכחשתי" לצלצולים שהופיעו כמעט "מיידית" לאחר הוספת התוסף. אמרתי "אולי זה המתלים מצייצים.. אולי הבלמים.... אולי תושבות...אולי ואולי ואולי.."

ואז בדקתי את הענין והבנתי שהצלצולים באים מהמנוע. והם החלו כמעט מיידית לאחר הוספת MOS2 לשמן. נראה קצת תמוהה לא דויד? אני כמעט בטוח שזה התוסף שגרם לזה. השאלה למה? עד כמה שאני יודע הרבה מרוצים מהתוסף הזה מעל השמיים.

או שזה רק פסיכולוגי היעילות שלו בעיניי רבים? כי לצערי אין לי תכונות "פסיכולוגיות" גבוהות במיוחד, אני מאלה שאוהבים להוכיח לעצמם, פיזית עד כמה שאפשר יעילות או חוסר יעילות של דבר מסוים. עד כדי האזנה בלתי פוסקת למנוע, ובדיקות שונות וחוזרות, אולי זה מה שגרם לי להבחין שהתוסף לא מועיל אלה מזיק למנוע שלי? :shock:

עד כמה שאני יודע "כל" התוספים זה בולשיט שנועד להגדיל את רווחי חברות השמנים, אבל חשבתי שה MOS2 דוקא הוא היחיד שיועיל.

מה שקיבלתי זה צלצולי מנוע ולא "מנוע שקט ועגול יותר" :)

מצחיק שאני כמעט בטוח ב %100 שזה מהתוסף הזה. כי המנוע הזה הוא פיקס עובד כמעט כמו חדש! במצב נדיר..

דביר

מחפש קרטר (וחלקי מנוע חיוניים אחרים) במצב טוב למנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור של רנו קליאו. בה"פ.

פורסם

שמע ידידי, אל תשבור בבקשה את חוקי המכיניקה ,יש לה חוקים משלה.

אני חוזר וכותב, אין קשר בין התוסך במערכת השמן לבין הצילצולים. חפש את הבעיה במקום אחר.

אינני מתכחש לצילצולים, אני רק אומר שאין קשר. בעניין התוספים אני איתך כל השנים לא אהבתי אותם.

"מצחיק שאני כמעט בטוח ב %100 שזה מהתוסף הזה." אתה כתבת ואני צחקתי מעט. :-P

דוד.

פורסם

דוד אם ככה, אז מה יכולים להיות הגורמים לצלצולים?

ביססתי את השארותי על זה שבערך חצי שעה אחרי הוספת התוסף, וללא תדלוק כלשהוא לאחר מכן (דלק מהול) המנוע התחיל לצלצל בלי סוף.

אולי תוכל לתת לי כיוון יותר הגיוני לצלצולים.

בתודה,

דביר

פורסם

ברנו אקספרס לא ניתן לכוון הצתה,ההצתה ממוחשבת , ויש במנוע חיישן נקישות, כך שכוון ההצתה ירד מהפרק.

כפי שחברי דוד מזר, אמר שאין קשר לנוספת התוסף מוס 2, לשמן, ולצלצולים.(החלפת שמן אגיפ ותוסף מוס 2 היתה מיותרת, ניתן לקנות שמן ליקווי מולי, חצי סינטטי, בצמיגות 10/40 כשהתוסף מוס 2 כבר בפנים, במיכל האפור הכסוף)

חפש את הסיבות לצלצול במקום אחר, דלק מהול, פיח תא השריפה, מעבר לאוקטן 95 במקום 96(בספק רב), מצתים לא מתאימים, התחממות הרכב יתר על המידה, ומזג אוויר שרבי פתאומי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
לא נראה לי שיש קשר בין התוסף לבין הצילצולים, הקשר הוא מקרי בהחלט.

דוד.

דווקא במנוע שחוק יכול להיות קשר.

תוסף שמכיל MOS2 משאיר שכבה על חלקי המתכת ולכן אם קודם היו דליפות ברינגים הוא יקטין אותם ויעלה קצת את הדחיסה.

לדעתי טיפול באינפוזיה לניקוי פיח מתאי השריפה יפתור את הבעיה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

רציתי להעיר בקשר למשהו שקרה עם המנוע שלי (קליאו 93 קרבורטור 1.4).

ברנו אקספרס לא ניתן לכוון הצתה,ההצתה ממוחשבת , ויש במנוע חיישן נקישות, כך שכוון ההצתה ירד מהפרק.

:roll:

פורסם

תודה רבה על כל העזרה חבר'ה!

האמת היא שהמנוע לא במצב שחוק, מצב המנוע מעולה יחסית לגילו. ואין נזילות פנימיות או חיצוניות כל שהן (המנוע אפילו לא אוכל טיפה של שמן)

אני מתחיל לחשוד בדלק מהול. למרות שהתדלוק האחרון שלי נעשה בערך יומיים וחצי לפני שהוספתי את התוסף ועד לרגע הוספת התוסף נסעתי ללא צלצולים כלל. אולי לוקח לדלק המהול זמן להשפיע על אפאקט הצלצול במנוע? :|

דביר

פורסם
דווקא במנוע שחוק יכול להיות קשר.נכון, אבל כאן לא מדובר על מנוע שחוק. שים לב למה שכתב דביר, "המנוע מטופל היטב ואין לו איזה שהן בעיות." לכן כתבתי בבטחון ש"אין קשר".

תוסף שמכיל MOS2 משאיר שכבה על חלקי המתכת ולכן אם קודם היו דליפות ברינגים הוא יקטין אותם ויעלה קצת את הדחיסה.

לדעתי טיפול באינפוזיה לניקוי פיח מתאי השריפה יפתור את הבעיה.

בברכה דוד.

פורסם
:roll:

אין קשר, הוא לא דיבר על מחשב הזרקה, אלא על הצתה ממוחשבת מבוססת על מודול הצתה - המחלה המחורבנת שיותר שידע עולם הרכב הצרפתי מאז ומעולם.

הם לא נפתרו מהרעיון המטופש הזה עד שעברו כולם להזרקה.

מה שכן - אם פשפשת במנוע - אפשר וניתקת איזה צינורית ואקום שהולכת למודול הצתה או עושה איזה לופ בקרב' - וזה כן יביא לצילצולים.

גם מודול הצתה דפוק יכול לגרום לכאלה דברים.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

שמתי לב שכשהמנוע בסל"ד גבוה יחסית הצלצולים יורדים, וכשהמנוע עובד בניוטרל ואני נותן טיפה גז. אני שומע את המנוע מצלצל ל2 שניות והצלצול פתאום נעלם, בנסיעה הצלצול חוזר לסרוגין.

לפעמים בסל"ד נמוך בעמידה, הצלצול כמעט ונעלם, וכשאני נותן גז הוא מופיע ל 2 שניות ושוב נעלם.

הכל לסירוגין בלי דפוס התנהגות קבוע.

הנסיך:

למרות שנראה לי שבמנוע הכל מונח במקום, אני אבדוק במנוע האם צינורית כלשהיא יצאה ממקומה. הכל יכול להיות :]

דביר

• תוכן חדש...