Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, זה שאמור להיות במצב אידיאלי 14V, וברכב מכובה 12V, אני יודע.

בעקבות טענה של יחיאל שהסאב שלי לא מקבל מספיק מהזטק שלי (שכאמור נותן 350 וואט על סאב של 250), החלטתי להשאיל את הרב מודד של חבר שלי ולבדוק את המתח במצבים שונים של שימוש בחשמל. (חיברתי את המגעים של הרב-מודד בחיבורים של המגבר עצמו)

אז ככה: במצב סגור, נותן 12V נקי.

במצב דלוק בלי כלום: נותן כ13.9-13.8V.

במצב דלוק, עם מזגן, חימום לשמשה אחורית, פנסים רחוקים+ערפל (בלי מערכת) - כ12.5 וולט.

ויחד עם המערכת - 12.2-12.3V.

כמובן שברגע שאני לוחץ טיפה על גז (עד 1.5K RPM), המתח חוזר להיות סביב ה 13.6 - 13.8V.

השאלה אם הנתונים האלה תקינים? או שעלי לעבור טיפול כלשהו למערכת החשמל? (בבקשה, רק אנשים שבאמת יודעים).

תודה

בברכה!

יונתן.

פורסם

יונתן, אני זוכר שאתה ומר תומקאר (שכחתי את השם, יותם אולי?!) ישבתם אצלי באוטו ושמעתם את הקסנון, והוא שאל אותי כמה שאלות לגבי המתח, ולפי מה שעניתי לו הוא אמר לי לעשות את שלושת הגדולים, דבר שישפר לי את רמת המתח ברכב. אתה ניסית את זה?

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

נראה כתקין. בכל אופן בדיקה ראויה הינה לוודא שאין נפילות מתח , זאת לפני ביצוע שלושת הגדולים שאין בהם בדרך כלל צורך אלא ברכבים ישנים ואו ברכבים בהם שודרג האלטרנטור, כמו גם לבדוק שהספק האלטרנטור מספק את הדרישה ,זאת על ידי מד זרם השראתי בהפעלת כל הצרכנים ולפחות את מערכת הסאונד בווליום בו משתמשים בדרך כלל ועד גבוה (ללא עיוותים וללא גרימת נזק) תוך הפעלת אורות , מזגן בעוצמה 4 (ולוודא שמדחס נכנס לפעולה), ומפשיר אדים (כן, זה צרכן מכובד) . אם יש כיסוי ואין נפילות מתח, החשמל תקין.

הערה: לעניין שלושת הגדולים, הרי שהם באים לפתור בעית נפילת מתח, ולכן מומלץ טרם הביצוע לוודא שאכן יש צורך באי אילו אחד מהם ולאו דווקא כולם. להזיק? לא , לא יזיק. כל אחד כטוב בעיניו יעשה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

כמו שאמרתי, נפילות מתח אין, וגם במצב של מערכת דולקת עם כל הצרכנים הגדולים האחרים - עדיין המד זרם הראה כ12.1V.

אז האם זה אומר שאני צריך לעשות משהו נוסף? או שאני פשוט יכול להמשיך לנסוע בשקט ולא לדאוג?

(אגב, מה זה מד השראתי? זה ה"פלוק" בלשון העמחה?)

בברכה!

יונתן.

פורסם

נפילות מתח יש שיבדקו בין נקודות המוצא של האלטרנטור ונקודות החיבור במגברים ולא בין נקודות המצבר לנקודות החיבור במגברים, אלא אם נבדק תחילה שאין נפילות מתח בין נקודות המוצא של האלטרנטור לבין קטבי המצבר.

מד מתח השראתי הינו מד מתח שמודד באופן השראתי כאשר טבעת מקיפה את חוט הזרם הראשי את הזרם הזורם במעגל, בין אם הוא חיובי (טעינה מספיקה (וכנראה תקינה) ברגע המדידה) לבין זרם שלילי שמראה על זליגת זרם מהמצבר, כלומר חוסר הספק מאת האלטרנטור.

מצרף תמונה של דוגמא אחת מיני רבים למד זרם השראתי. (צבת זרם השראתי).

בברכה

דני

צבת זרם השראתי.jpg

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
יונתן לא נראה לי שאצלך זו בעיה של מתח בכול מקרה מה שאני אמרתי וקנראה לא הבנתה זה שהסב אצלך ברכב לא נפתך.

יחיאל, אני את הטענה המרכזית שלך, אבל אני בכל זאת מתקשה להאמין איך מגבר של 350 וואט לא פותח סאב של 250. אפילו אם נגיד הזטק הוא overrated, ומוציא 300 או אפילו 250 וואט, זה עדיין מספיק מעל ומעבר בשביל הסאב.

לכן החלטתי לבדוק את תקינות מערכת החשמל (שכן, האורות כן קופצים לי במכות באס - בזמן עמידה בסרק).

ולגבי פתיחת הסאב - אני עדיין לא יודע אם הוא אכן נפתח או לא, אבל מבחינת שתי ההגברות האחרות, הסאב נשמע (לפחות לדעתי, ולדעת עוד כמה אנשים בפורום) אצלי הרבה יותר חי ובועט מהאחרים.

אולי אני אעביר אותו "סדנת פתיחה" - עם איזה תדר שמן, לאיזה שלוש ארבע שעות.

בברכה!

יונתן.

פורסם

גם ב 12.5 המגבר יוציא מספיק כדי להוציא את הכל מהסאב.

אל תשכח שלהספקים האלו מגיעים רק במכות קטנות לכמה מילי שניות כל פעם.

האם הסאב חדש?

יכול באמת להיות שיש להעשות לו הרצה מלאה וכמו כן למגבר.

כמו כן יכול להיות שדווקא צוואר הבקבוק הוא כבל המתח שלך או בכלל החוט שמתחבר בין המגבר לסאב או ממש בתוך הקופסא בין הטרמניל לסאב.

באיזה רכב מדובר?

אגב אם הבעיה היא לאורך כל תחום תדרי השימוש בסאב אז כנראה הבעיה היא בכיוונים.

פורסם
יחיאל, אני את הטענה המרכזית שלך, אבל אני בכל זאת מתקשה להאמין איך מגבר של 350 וואט לא פותח סאב של 250. אפילו אם נגיד הזטק הוא overrated, ומוציא 300 או אפילו 250 וואט, זה עדיין מספיק מעל ומעבר בשביל הסאב.

לכן החלטתי לבדוק את תקינות מערכת החשמל (שכן, האורות כן קופצים לי במכות באס - בזמן עמידה בסרק).

ולגבי פתיחת הסאב - אני עדיין לא יודע אם הוא אכן נפתח או לא, אבל מבחינת שתי ההגברות האחרות, הסאב נשמע (לפחות לדעתי, ולדעת עוד כמה אנשים בפורום) אצלי הרבה יותר חי ובועט מהאחרים.

אולי אני אעביר אותו "סדנת פתיחה" - עם איזה תדר שמן, לאיזה שלוש ארבע שעות.

:lol:

אני לא אמרתי שהוא לא נשמע טוב אבל הוא יכול לתת לך הרבה יוטר ממה שהוא נותן לך כרגע.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=477352 המערכת שלי למכירה....
פורסם
:lol:

אני לא אמרתי שהוא לא נשמע טוב אבל הוא יכול לתת לך הרבה יוטר ממה שהוא נותן לך כרגע.

אז זה בדיוק העניין, שאני לא מבין איך אני יכול לפתוח אותו בצורה יעילה?

אתה טוען שאני צריך להחליף מגבר?? שהזטק הזה לא טוב מספיק בשבילו?

או שיש לך איזה רעיון אחר איך לפתוח אותו בצורה טובה?

בברכה!

יונתן.

פורסם

למה נראה לך שהסאב לא פתוח?

הסיבה שהסאב שלך "קשה" לדחיפה עם היד (כמו שמשום מה בדקת במפגש האחרון) היא בגלל התיבה המזערית שלו.

הוא אצלך נשמע חנוק מפני שהתיבה קטנה עליו, ואתה נותן לו עוצמה גדולה מדי כדי לפצות על כך.

וגם, שוב כמו שאמרתי לך, הוא באובר גיין מטורף (בכל תנועה שלו הוא מבהיר לך שזה יותר מדיי בשבילו)

אני חוזר ואומר, אין מצב שהסאב שלך לא "נפתח"

ניסית תיבות אחרות?

אצלי יש 45 ליטר שמחכה בבית לניסיונות מסוג זה

אם תצטרך, דבר איתי

פורסם

אבנר, אם תשאל אותי, הסאב מנגן נפלא ואין לי שום בעיה עם איך שהוא נשמע.

פשוט יחיאל הביא בפני טענה שהסאב שלך כבר יותר פתוח משלי, למרות ששלי עבד הרבה יותר זמן. הטענה שלו הייתה שהמגבר שלך פותח את הסאב שלך בצורה הרבה יותר טובה, וכי ה250 וואט שלך הם הרבה יותר "אמיתיים" מה350 שלי.

כהוכחה הוא הציע לי לבדוק את הקשיחות של הסראונד של הסאב שלי ושלך. להגיד את האמת, אני לא הרגשתי הבדל גדול, אבל (אולי זה רק בראש שלי, אחרי מה שהוא אמר) הסראונד של הסאב שלך הרגיש טיפה יותר רך מהסאב שלי.

אז התחלתי לחשוב איזה סיבות עלולות לגרום לזה - ואמרתי נבדוק את המתח.

התיבה של הסאב לא קשורה לקשיחות הסראונד, היא קשורה רק בהתנגדות התנועה של כל הסאב גם יחד.

לגבי תיבה של 45 ליטר, אני באמת אבדוק איתך - מעניין אותי לשמוע את הסאב בתיבה גדולה יותר. (אגב באיזה תיבה אצלך יושב הסאב? 35?)

אבל מה שכן - אני יכול להגיד בוודאות, שכששמנו את הסאב שלי (בתיבה שלי) באוטו של dragonjepp, על ההגברה שלו (200וואט) - היה הבדל עצום בין הסאב שלי לשלו - לטובת הסאב שלי.

זו אומנם לא השוואה הוגנת, כי הסאב שלי אצלי קרוב לחצי שנה, ושלו כולה חודש, אבל שלי בתיבה של 30 ליטר ושלו היה בתיבה של 45 - ככה שקשה לדעת מה עדיף.

בברכה!

יונתן.

פורסם

1. יש כבוד ליחיאל כמובן, ואין זה אישי בכלל אם אומר לך: מה אתה בכלל נסחף אחרי המשפט הזה שלו??

כל מי שיבוא ויעיר לך על הסאב אתה תרוץ לשפוך כסף, תר'דים, נסיונות, דיכאונות?

תקשיב לאוזן שלך, ולך לפי האינסטינקט שלך.

נשמע לך טוב? GOOD

לא נשמע טוב? תנסה להבין מדוע לא, ולא לנחש ניחושי חשמל למיניהם.

גם היה מישהו במפגש שאמר שהסאבים שלי לא שווים יותר ממאה שקלים ( :lol: ) אז מה?

2. אם אכן יש לך בעיה שמיעתית, אולי תחשוב באמת לכיוון תיבה אחרת?

אני מניח שמדובר על הפירלס, נכון?

אני לא יודע מי מכם בדק לו תיבות לעומק (נראה לי שאבנר) אז אם יש לו נסיון בזה, אולי תשמע לעצתו?

אני מוכן לעזור לך לתכנן אחת אם אף אחד מכם לא "ירד לעומק הנושא התיבתי".

3. 350 וואט... 350 וואט, ראבק, על איזה בעיות חשמל אתם מדברים?

כבר הרצתי מערכות גדולות יותר בפחות צריכה, תהיה רגוע.

אגב, 3 הגדולים יהיו אחלה תוספת למערכת ללא קשר לנושא הנ"ל - אלא באופן כללי.

גל

פורסם
אבנר, אם תשאל אותי, הסאב מנגן נפלא ואין לי שום בעיה עם איך שהוא נשמע.

פשוט יחיאל הביא בפני טענה שהסאב שלך כבר יותר פתוח משלי, למרות ששלי עבד הרבה יותר זמן. הטענה שלו הייתה שהמגבר שלך פותח את הסאב שלך בצורה הרבה יותר טובה, וכי ה250 וואט שלך הם הרבה יותר "אמיתיים" מה350 שלי.

כהוכחה הוא הציע לי לבדוק את הקשיחות של הסראונד של הסאב שלי ושלך. להגיד את האמת, אני לא הרגשתי הבדל גדול, אבל (אולי זה רק בראש שלי, אחרי מה שהוא אמר) הסראונד של הסאב שלך הרגיש טיפה יותר רך מהסאב שלי.

אז התחלתי לחשוב איזה סיבות עלולות לגרום לזה - ואמרתי נבדוק את המתח.

התיבה של הסאב לא קשורה לקשיחות הסראונד, היא קשורה רק בהתנגדות התנועה של כל הסאב גם יחד.

לגבי תיבה של 45 ליטר, אני באמת אבדוק איתך - מעניין אותי לשמוע את הסאב בתיבה גדולה יותר. (אגב באיזה תיבה אצלך יושב הסאב? 35?)

אבל מה שכן - אני יכול להגיד בוודאות, שכששמנו את הסאב שלי (בתיבה שלי) באוטו של dragonjepp, על ההגברה שלו (200וואט) - היה הבדל עצום בין הסאב שלי לשלו - לטובת הסאב שלי.

זו אומנם לא השוואה הוגנת, כי הסאב שלי אצלי קרוב לחצי שנה, ושלו כולה חודש, אבל שלי בתיבה של 30 ליטר ושלו היה בתיבה של 45 - ככה שקשה לדעת מה עדיף.

איזה סלט עשיתם... :roll:

א. הפירלס XXLS והזטק XLS הם לא אותו סאב. הגראויטי מבוסס על ה XLS והפירלס XXLS הוא... המ.. XXLS.

ב. שני הרכבים שונים, בעלי CABIN GAIN שונה, מגברים שונים ותיבות שונות.

איך אתם רוצים לבצע השוואה?

יוני, כדאי לנסות ולבודד את הבעייה (אם קיימת בכלל) הייתי מציע לך לנסות את התיבה שאבנר מציע.

אח"כ הייתי מציע להעביר את הסאב דירה (אם זה אפשרי אחרי הגאראז' שפתחת בבגאז' :lol:), לרכב אחר ולראות איזה שינוי מתקבל, למרות שכאן אנחנו נתקלים באותה בעייה שמוזכרת בסעיף ב'.

בעזרת השם (פינגר קרוס) אם תגיע למפגש הקרוב תוכל לשים את הצעצוע שלך אצלי ולראות איך הוא נשמע.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

(רק עכשיו ראיתי את שתי התגובות - חשבתי שהת'רד הזה מת כבר)

לגל - אני לא לוקח שום ביקורת קשה, אני פשוט בודק אותה ואז מחליט אם להתייחס אליה או לא.

במקרה שלי, הטענה/הוכחה של יחיאל הייתה פשוט לבדוק את הקשיחות של הסראונד של הסאב. בדקתי את של אבנר ואת שלי, והסראונד שלו הרגיש טיפה יותר רך וגמיש משלי (פאק, המשפט הזה פשוט לא נשמע טוב! :shock:).

לכן החלטתי שאולי יש משהו בדבריו של יחיאל. ואז התחלתי לבדוק מה הולך שם.

המצב האופטימאלי כמובן - יהיה אם אבנר יסכים לעשות טובה קטנה ויתן לי לשים את הסאב שלו באוטו שלי (אני יודע שהוא קצת אובססיבי לגבי להעביר את הסאב שלו דירות). ואז באמת נוכל לעמוד על ההבדלים.

לגבי מערכת החשמל - לכאורה הכל נראה תקין, לכן אני לא רואה סיבה לדאוג שם, וכמו שגל אמר, 350 וואט + 4X100 זה לא כזה ביג דיל (אם כי גם לא משחק ילדים לגמרי).

איתמר - אני לא זוכר שהזכרתי את הזטק בשרשור הזה בכלל, לכן לא הבנתי איך קישרת אותם אחד לשני (אכן היו שרשורים אחרים, אבל לא בזה).

אני שמעתי את הסאב שלי בתיבה שלי - באוטו של דימה (dragonjepp), והיה הבדל עצום בין הסאב שלו לשלי, לכן אני רק משער שהסאב שלי פתוח בצורה מקסימאלית, ואם לא, אז בצורה ממש קרובה לכך. מפני שהסאב שלו (חדש לחלוטין) נשמע דיי חנוק (בתיבה של 45 ליטר!!), והסאב שלי על אותם שירים נשמע הרבה יותר חי ובועט (בתיבה הקלסטרופובית שלו).

בקיצור - אני צריך לנסות את הסאב שלי בתיבה של 45 ליטר, ובתיבה של 35 ליטר, ולראות איזה הבדלים אני אשמע.

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...