Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב צבאי יש ביקורות ומי שנתפס כשהוא נוסע ללא כרטיס עבודה נשפט.

ברכב של חנן לא בדיוק יהיה ניתן לבדוק את זה. לפעמים שוכחים, נסיעה קצרה או שבדיוק אין על הנהג עט ולכן הוא מחפפים.

לדעתי צריך להיות טופס ראשי על הרכב באופן כללי שכל הדוחות נופלים על נהג מסויים ושהרכב צמוד אליו אישית.

כל פעם שמישהו לוקח את הרכב הוא חותם לאותו הנהג המסויים עם הרכב הצמוד על פרטיי הנסיעה.

ככה אף אחד לא "שוכח" או "מתבלבל".

קצת שונה משיטת כרטיס העבודה אבל אני חושב שזה יעיל יותר ובטוח יותר.

Back to the original - NC again.

פורסם

יש שאלה יותר מעניינת - איך העסק יכול להגן על עצמו מהחרמת הרכב ע"י המשטרה?

הרי ייתכן מאוד שנהג יבצע עבירה כלשהי (נניח נהיגה בשכרות) ללא ידיעת בעל העסק, והרכב יוחרם.

המצב המשפטי שייווצר הוא בעייתי, כי לא ניתן לטעון ל"אשמה" של הנהג ולחייב אותו כי הוא עדיין לא הורשע בכלל, מדובר על סנקציה מנהלית!

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

ישנה גם את הסוגיה של תקינות הרכב, כלומר במידה וחלילה נגרמה תאונה עקב אי טיפול בתקלות של הרכב,

יש לכם, לנהג ולמעסיק אחריות משותפת.

כדי לצמצם את הסיכון, תוסיף סעיף שבמידה ומתגלה תקלה כלשהי חייב הנהג להתריע בפניך, אחרת ההשלכות על אחריותו.

איתי

פורסם

אני בתור בעל עסק הייתי מוסיף סעיף שבמידה והרכב יוחרם על ידי המשטרה ינוקו ממשכורתו של העובד X שקלים עבור כל חודש בנוסף להוצאות האחסנה. לא מתאים לעובד - שלא יעשה נסיעות פרטיות בסופ"ש.

פורסם

חנן,

מנסיון יום-יומי בתחום, אינך מוכרח לערוך יומן נסיעות אשר מפורט לפרטים כ"כ קטנים.

באפשרותך להחתים את העובד על כך שהוא (שם+משפחה, ת.ז, כתובת מלאה ומס' טלפון) מצהיר כי בתאריך מסוים בין שעות מסוימות הוא נהג ברכב X אשר מספרו הוא X

וכי הוא יודע ומסכים לכך שכל עבירות התנועה שיבוצעו בזמנים אלו כאשר הוא האיש אשר נוהג ברכב יוסבו על שמו וישולמו על ידיו.

פורסם
אני בתור בעל עסק הייתי מוסיף סעיף שבמידה והרכב יוחרם על ידי המשטרה ינוקו ממשכורתו של העובד X שקלים עבור כל חודש בנוסף להוצאות האחסנה. לא מתאים לעובד - שלא יעשה נסיעות פרטיות בסופ"ש.

לא חושב שסעיף כזה בחוזה עבודה יהיה תקף בכלל, למיטב הבנתי בחוקי עבודה (אני לא עו"ד) אי אפשר לנכות ממשכורת כמעט שום דבר.

ייתכן שהשאלה תיאורטית בעיקרה, כי המשטרה לא כ"כ מפעילה את סמכויות ההחרמה במקרים של נהג שאינו בעל הרכב ובעל הרכב מציג את טיעוניו היטב. לא יודע.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לא תופס חוקית.

אסור לך לנכוות כלום משכרו של העובד ללא הסכמה מראש מצידו (אפילו לא דו"ח חנייה).

הסנקציה היחידה על העובד זו הידיעה שאם יחרימו לך את הרכב בגללו סביר להניח שהוא יצטרך למצוא עבודה אחרת.

מה שכן, כשנותנים לעובד רכב צמוד לצרכי עבודה חשוב להחתים אותו שהוא יודע שהרכב לצרכי עבודה בלבד ושהוא יודע שזה לא חלק מתנאי העבודה שלו. זה מכסה אותך מני תביעה על הרעת תנאים אם תיקח לו את הרכב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...