Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת איך לעזאזל בודקים בחברה האצה של רכב...נגיד מ0ל100 קמ"ש

נהג מסויים?...ואם כן...כמה פעמים הוא עושה את "המסלול" יש לי הרגשה שזה לא הכי אמין...

סוג של מכונה?אולי שמים מכונית על פס...נותנים לה לנסוע ומעבירים אוטומטית הילוכים...

ואם שום דבר ממה שהשערתי שלי לא נכון..אז איך כן בודקים?תודה8)

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

במסלול ניסויים של היצרן (שטוח לגמרי). נהג ניסוי של היצרן, שמכיר את הדגם היטב. מכונית חדשה אחרי הרצה, מחוברת לציוד מדידה מדוייק. 2 נוסעים במשקל 75 קילו כל אחד ומיכל דלק חצי מלא. איבזור מינימלי, שניתן לקבל באותו דגם על מנת להפחית משקל. מבצעים כמה מדידות ומחשבים ממוצע.

פורסם

תודה על התשובה, זה סיקרן גם אותי

באותו נושא, לפני כמה זמן ב YENT במבחני דרכים על אחת המכוניות הם רשמו שהם הגיעו לתוצאה של 0-100 טובה יותר מהגדרות יצרן, איך זה יכול להיות ?

פורסם

איך זה יכול להיות? טעות מדידה, תנאים טובים יותר מבניסוי יצרן (כביש בשיפוע, משקל קל יותר וכולי). אני מוכן לשער שההבדל לא גדול. אני, ד"א, קיבלתי לא פעם נתון גרוע משמעותית מנתון יצרן, מה שאומר שהם לפעמים "קצת" מגזימים. (או שאני לא יודע להעביר הילוכים :wink: )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ישנם תוכנות אשר אם אתה מזין את נתוני המנוע+נתוני הרכב+נתוני הגיר (משקל, יחסי העברה, מקדם גרר ועוד) תוכל לקבל את נתוני התאוצה של הרכב.

למיטב ידיעתי הלא מבוססת, אני מאמין שיצרני הרכב משתמשים בדרכים אלו על מנת לקבל את נתוני התאוצה של הרכב (ממש כשם שאת נתוני צריכת הדלק הם לא מבססים על נסיעה אמיתית של הרכב). אני לא מאמין שהם באמת קובעים את הנתונים הרשמיים לפי בדיקה על מסלול, מכיון שישנם גורמים שאף פעם לא יהיו באותו בסיס שווה בין כל הרכבים.

צריך לזכור שגורמים כמו רוחות, מזג אויר, סוג הכביש (בטון,אספלט), משקל האדם שבודק ועוד, משפיעים על יכולת הרכב להאיץ מהמקום.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

אתה לא יודע לקרוא או רק מתיימר להיות כזה?

מבצעים מבחנים על מסלול, ויש משקל מוסכם של נהג מבחן ומשקל כללי של דלק וכו'.

ככה התנאים הם אובייקטיביים.

איך מזג אויר משפיע על האצה בדיוק?

מן הסתם שהם בודקים את זה על אספלט איכותי, ביום ללא רוחות.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

תתפלא, אבל כן בודקים על המסלול.

כמו שאמרתי, משקל הנהג והנוסע קבועים וגם כמות הדלק במיכל. שכחתי להוסיף גם 50 קילו מטען בתא מטען.

אני לא יודע איך מבטלים את השפעת הרוח, אבל תמיד אפשר לעשות כמה מדידות עם כיוון ונגד כיוון הרוח.

פורסם
אתה לא יודע לקרוא או רק מתיימר להיות כזה?

מבצעים מבחנים על מסלול, ויש משקל מוסכם של נהג מבחן ומשקל כללי של דלק וכו'.

ככה התנאים הם אובייקטיביים.

איך מזג אויר משפיע על האצה בדיוק?

מן הסתם שהם בודקים את זה על אספלט איכותי, ביום ללא רוחות.

אני יודע לקרוא ואפילו די טוב, רק שלא נראה לי שאיש מגולשי הפורום משמש כמהנדס או כבוחן של אישהוא יצרן (אולי בתע"ר?) כך שאיש לא יכול לתת הצהרה לגבי נכונות דבריו. אם תשים לב התגובות עד-כה היו של הערכות.

זו דעתי האישית ואשמח (בשיא הרצינות-בכדי שאני אדע) באם תוכל לאמת את דבריך.

מזג אויר ועוד איך משפיע על אמיתות הנתונים. שינוי בלחץ הברומטרי גורם להספקת אויר שונה למנוע. מזג אויר חם יותר גורם לרכב להיות בטמפ' עבודה גבוהות יותר וכך גם הצמיגים שמתחממים (הרי לפי טענתך הייצרן יוצא ביום מסוים לערוך את הבדיקה אבל ברור שלצמיג קר יש מקדם אחיזה שונה מלצמיג חם). בנוסף לכך לחות על הכביש או כביש רטוב גורם להאט את יכולת הרכב להאיץ מהמקום. בנוסף לכך בבדיקות כמו שלי אתה מבטל תופעות טיבעיות שיכולת להשפיע על נתון התאוצה. הפער באלפיות השנייה בין נהג לנהג בין לחיצה על דוושת הבלם לבין קליטתו לכך שהוא יכול לצאת ועד לחיצה חזקה והגונה על דוושת הגז. ישנם עשרות אם לא אלפי גורמים משפיעים, כך שלמיטב הבנתי וכך גם ההגיון שלי אומר, שהדרך ההוגנת תהיה ע"י בדיקה כמו שאני הצעתי.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

בחלק מהחברות מחברים את המנוע וההילוכים לציוד מיוחד שבודק את ההאצה בתנאי מעבדה על דינו.מחשב שולטטטטט(הייתי חייב...)על ההעברה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ז"א, שיש סיכוי ש911 טורבו אוט' מגיע ל100 בפחות מ3.7 שניות?

עם לדוגמא, אנינוסע על נורית אדומה, שוקל 70 קילו, תא מטען ריק, ואין לידי אף אחד, אז המיאוץ יכול להיות בהרבה יותר מהיר.

בידני זה קצת שונה, כי כל נהג מעביר הילוכים בזמן שונה מנהג שני.

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

חברה', תבינו, שום בדיקה סטטית (במעבדה) לא יכולה לתת שום אינדיקציה לגבי תאוצת הרכב בפועל, כי היא לא לוקחת בחשבון התנגדות האוויר.

במעבדה אכן בודקים הספק ומומנט.

פורסם
ז"א, שיש סיכוי ש911 טורבו אוט' מגיע ל100 בפחות מ3.7 שניות?

עם לדוגמא, אנינוסע על נורית אדומה, שוקל 70 קילו, תא מטען ריק, ואין לידי אף אחד, אז המיאוץ יכול להיות בהרבה יותר מהיר.

כן, תוכל להגיע ל-100 ב-3.66 שניות.

עשה לך את היום?

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

לכל אלו שמודאגים מתנאי הכביש כגון ירידה, עליה, רוח וכיוצבזה.

מדידות עושים ל 2 כיוונים, פעם הלוך ופעם חזור, ככה אותם תנאי דרך שעזרו בפעם הראשונה , יתנגדו בפעם השניה ולהיפך,

עושים ממוצע ומכאן באה התוצאה הסופית.

איך לא ראיתם עד היום ששוברים שיאי מהירות במדבר המלח שבאמריקה, הם עושים הולך וחזור ואז ממוצע מהיריות כדי לקבל תוצאה

לי אישית יצא לינהוג ברכב סטנדרטי במהירות 15 קמש יותר ממה שיצרן מצהיר , בכיוון ההפוך באותו מרחק הייתי 20 קמש ממה שהיצרן מצהיר, הגעתי ל 3 קמש פחות ממה שהיצרן מצהיר רק אחרי 3 וחצי קילומטר.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

סליחה שאני מתערב - אבל אתם מתעסקים בשטויות. מה שאמור לעניין אותנו זה מדידות צריכת הדלק ההזויות.

איך היצרן ברוב-חוצפתו מצהיר ש-WRX עושה ליטר ל-11 ק"מ?! שלא לדבר על היונאי גטס דור קודם (1 ל-14 נדמה לי מצהיר היצרן... פחח.)

במחשבה שנייה, שילוב שתי ההצהרות הנ"ל נותן משהו נכון: הגטס קרובה בצריכת-הדלק כמעט ל WRX. (הגזמתי, אבל הבנתם ;-))

• תוכן חדש...