Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פרארי הציגו היום במאראנלו את ה-F2007 , מכונית הפורמולה-1 עימה תתחרה הקבוצה בעונה הקרובה באליפות העולם.

פרארי בנו מכונית חדשה לחלוטין , על סמך השילדה המוצלחת של העונה הקודמת ה-248.

כמו שנראה אצל מרב הקבוצות השנה , נעשתה עבודה רבה בתחום האוירודינמי של המכונית והחרטום עוצב מחדש .

כמו כן בנתה פרארי מערכת מתלים קדמית חדשה לחלוטין.

שינוי נוסף שנעשה ב-F2007 הוא בצידי המכונית בכדי לשפר את זרימת האויר פנימה , דבר שיאפשר קרור טוב יותר של חלקים שונים של הרכב .

כידוע בתוך התעלות בצידי הרכב נמצאים רדיאטורים קטנים.

המכונית החדשה שוקלת 10 ק"ג יותר מהמכונית הקודמת ובסיס הגלגלים שלה ארוך יותר.

גם הגיר של פרארי חודש עם מערכת quick-shift חדשה לחלוטין.

המתלה האחורי של הסוס האיטלקי לא עבר כל שינוי אולם פרארי כבר הודיעו כי יעשו בהמשך שינויים גם בתחום הזה.

למי שמספיק זריז , מחר , במסלול הבית של הקבוצה בפיוראנו יעשה

פליפה מאסה את הקילומטרים הראשונים באופן רשמי.

נהגי הקבוצה השנה יהיו כמובן פליפה מאסה וקימי רייקונן ונהג המבחן ימשיך להיות לוקה באדור.

נהג המבחן הרביעי מרק ג'נה יעשה פחות נסיעות מבחן השנה בגלל החוקים החדשים שמגבילים אימונים .

גם מבחינת המבנה הניהולי של הקבוצה ישנם שינויים רבים ואני לא מדבר רק על עזיבתו

של מיכאל שומאכר .

רוס בראון שניהל למעשה את כל הצד הטכני של הקבוצה יצא , כרגע לפחות,

לשנת חופש ומי שמחליף אותו הוא אלדו קוסטה , שם שנצטרך להתרגל אליו.

ההשקה הבאה - מקלארן-מרצדס - מחר , 15 לחודש .

דובי

m_1.jpg

m_2.jpg

m_3.jpg

m_4.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

יפיפייה. אני מנחש שהם הגיעו גם לגבולות היעילות האוירודינמית ולכן מרשים לעצמם לשחק עם צורות ועיצובים, מה שקרה גם בתעשיית הרכב הרגילה, זוכרים שעד לפני 15 שנה אוירודינמיקה היתה ביג-דיל ואפילו מקדם מחירות? אני זוכר שלסיטרואן BX היה מקדם גרר 0.28 כי זה היה בפרסומות. ברגע שהגיעו למקדמי גרר של 0.30 +- בכל מכוניות הנוסעים ועם תוכנות המחשב שיש להם היום שמסוגלות למדל דברים שפעם במנהרת רוח לא יכלו לבדוק, חוזרים היום הייצרנים לעצב מכוניות בלי לאבד שום דבר ביעילות אוירודינמית.

בפורמולה1 זה לא "כזה פשוט", זה לא רק גרר שמעניין אותם, אבל נראה לי שהצורות הגליות שמה גם לצרכים אסטטיים. אם היא לא מנצחת לפחות שתמשוך את העין :wink:

Jeepolog.com

פורסם

נמרוד

יופי לא משחק תפקיד כל כך בעיצוב מכוניות מרוץ בכלל ומכוניות פורמולה-1 בפרט.

שכחת כבר את השרשור שהיה לנו פה על מכוניות המרוץ המכוערות ביותר...?

פרארי מחפשים להיות הכי יעילים והכי מהירים , מה שאמור להביא נצחונות על מסלול המרוצים.

אם בדרך המכונית תהיה יפה זה יהיה רק בונוס ואם תהיה מכוערת...נתרגל.

שיא היעילות האוירודינמית ?

עם הגאונים שיושבים על כסא המעצבים והמהנדסים בכל קבוצת פורמולה-1 קשה לי להאמין שהגענו לשיא היעילות. בכל פעם שנדמה שזהו זה יש הברקה חדשה .

חכה שנראה את הרד-בול החדשה שעיצב אדריאן ניואי .

דובי

פורסם

נראה רכב עצבני מאוד.

יפה איך שפרארי משקיעים בחדש כל שנה ומתאימים את הרכב לנהג המוביל שלהם.

נראה איך התמודדו מול אלפונסו ורנו השנה.

Subaru DL 1.6 93.

פורסם
...יפה איך שפרארי משקיעים בחדש כל שנה ומתאימים את הרכב לנהג המוביל שלהם.

....

פרארי כמו שאר קבוצות הפורמולה-1 בונות מכוניות בהתאם לתקנון ולא בגלל נהג זה או אחר .

פרארי עצמם לא החליטו עדיין מי הנהג המוביל שלהם השנה , וזה למרות שלכולם כאילו ברור שזה רייקונן .

מה שכן יכול להיות שונה מרכב לרכב זה שימוש בחלקים מעט שונים או סט-אפ שונה לרכב על פי המסלול והעדפה אישית של הנהג.

דובי

פורסם

פליפה מאסה הברזילאי של פרארי השלים היום 39 הקפות shakedown הרצה של הפרארי החדשה ה-F-2007 במזג-אויר יבש עם ערפל סביב המסלול.

מאסה השתמש בגירסה הארוכה של המסלול הביתי ועשה זמן של 58.360שנ' בהקפה המהירה ביותר שלו .

בשבוע הבא צפוי גם הקרחון הפיני קימי רייקונן להצטרף לנסיעות המבחן של הרכב החדש.

דובי

m_1.jpg

m_5.jpg

פורסם

דובי, המילה "שיא" אולי אינה הנכונה... לעולם לא יגיעו ל"שיא", תמיד בעונה הבאה יהיה קצת יותר, אבל מהתרשמותי הגיעו כבר לחלק השטח של הגרף, ה"אסימפטוטה" לכל אלו שניגשים השנה לבגרות במתמטיקה. האזור שבו כל שיפור הוא מזערי. וכשמגיעים לאזור הזה וגם מבינים למה אז הם מתחילים גם לשחק לצדדים, ואין לי ספק שבמכוניות האלו כמו במכוניות מרוץ טהורות אחרות, אסטטיקה היא גם שיקול. ולו רק בגלל שהרבה מהקוים שמהנדס/מעצב צריך לצייר הוא יכול לקחת לכאן או לכאן בלי שברור מה יותר טוב - אז הוא הולך על מה שיותר "יפה" בעיניו.

Jeepolog.com

פורסם

מהנדסי הפורמולה-1 הם העילית שבעילית בתחומי המכניקה והאוירודינמיקה.

ההגבלה הראשונה והכי גדולה שלהם זה התקנון כמובן והם צריכים לתכנן את החבילה שתהיה חוקית קודם כל ואחרי זה שגם תהיה בטוחה וגם תיסע מהר ושיהיה אפשר לדחוף בפנים גם נהג מרוצים.

אני ממש לא חושב שהם הגיעו לאיזה תחום שטוח בגרף , כמו שאמרת וזאת מכיוון שהוכח לא אחת שהמוחות הללו מוצאים מדי פעם פריצות דרך מדהימות ואם היו מאפשרים להם יתר חופשיות היינו עדים להרבה יותר מהגאוניות שלהם.

דוגמאות לא חסר במהלך ההיסטוריה לפיתוחים ששינו את הפורמולה-1 למשל העברת המנוע מהחלק הקדמי של המכונית לאחור , ואם אני לא טועה אוטו-יוניון היו הראשונים שניסו את זה בשנות ה-30 .

הכנפיים שהורכבו למכוניות בכדי לשפר את האוירודינמיות ולאחר מכן החצאיות .

העברת בניית שלדת המכונית לכדי שלדה-אחודה מונוקוק במקום החלקים שהיו קודם לכן מתפרקים והיתה הפרדה בין השלדה לכיסוי ויש עוד הרבה דוגמאות ועוד לא נגענו במכניקה כלל .

השנה הרבה מהקבוצות עובדות על האוירודינמיות , בעיקר לדעתי , בגלל חוק הקפאת פיתוח המנועים שנכנס לתוקף ואוסיף עליו בהרחבה כאשר נתקרב יותר לעונה , במרץ.

דובי

פורסם
דובי, המילה "שיא" אולי אינה הנכונה... לעולם לא יגיעו ל"שיא", תמיד בעונה הבאה יהיה קצת יותר, אבל מהתרשמותי הגיעו כבר לחלק השטח של הגרף, ה"אסימפטוטה" לכל אלו שניגשים השנה לבגרות במתמטיקה. האזור שבו כל שיפור הוא מזערי. וכשמגיעים לאזור הזה וגם מבינים למה אז הם מתחילים גם לשחק לצדדים, ואין לי ספק שבמכוניות האלו כמו במכוניות מרוץ טהורות אחרות, אסטטיקה היא גם שיקול. ולו רק בגלל שהרבה מהקוים שמהנדס/מעצב צריך לצייר הוא יכול לקחת לכאן או לכאן בלי שברור מה יותר טוב - אז הוא הולך על מה שיותר "יפה" בעיניו.

החשיבות של אסטטיקה בתכנון המכונית אינה אפסית -היא בדיוק אפס. בימנו כל חלק עובר כל מני סוגים של אופטימיזציות וסימולציות באמצעות מחשב. כל חלק יתוכנן כך שיהיה הכי חזק שאפשר, הכי יעיל והכי קל. אין דבר כזה ככה או ככה- תמיד יש דרך יותר טובה.

לדבי האסימפטוטה אני דווקא די מסכים איתך - בתקופה של קיפאון בתקנות יש מעט מקום לפריצות דרך והשינויין החזותיים שנראים משמעותיים הם בדרך כלל שיפורים קלים.

פורסם
אין דבר כזה ככה או ככה- תמיד יש דרך יותר טובה.

ברור מתשובתך שפיתוח מכאני או פיתוח בכלל זה לא התחום שלך.

תמיד יש אפשרויות שונות, תמיד צריך לקבל החלטות על סמך מגוון שיקולים, אין לעולם תשובה אופטימאלית - תמיד משהו אחד בא על חשבון משהו אחר. על אחת וכמה במערכת מורכבת כמו רכב מירוץ.

Jeepolog.com

פורסם

נחמד לראות איך בתמונות הראשונות הפרארי ממוקמת לה במין תא, המזכיר (לפחות לי) תא של אורווה... תחשבו על זה שמימינה ומשמאלה, כבחוות סוסי מירוץ, יש עוד פראריות (כן כן אין מילה כזו) בועטות אציליות, עטורות סמלי סוסים צוהלים ולצערי, בימינו, גם מרוסנים, אשר מחכים לפרוץ החוצה והתרועע באחו (או על מסלול האספלט)...

רגע של רומנטיקה, תתעלמו ממני. :roll:

:lol:

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

מעניין למה בפרארי המכונית יותר באוויר מאשר במוו ומקלארן ? או שזו טעות שלי ?

ולמה בכלל הם מרימים את המכונית השנה ? נכון שהזמן שבו האפקט הקרקעי היה מותר חלף מזמן , אבל למה לא לנצל חלק ? למה להגביה את המכונית?

אשמח אם מישהו יוכל לענות

בתודה ובברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

בגלל שהצמיגים השנה זהים לכולם ופיתוח המנועים אסור, כל קבוצה או יצרן מחפשים את היתרון באוירודינמיקה .

כל אחד מהמהנדסים מחפש את היתרון במקומות שונים פרארי לא הצהירו לגבי הגבהת המכונית אלא רק BMW אמרו במפורש שהם הגביהו את השילדה.

הרעיון הוא לאפשר זרימה יותר טובה של האויר מתחת למכונית וליצור פחות התנגדות מול הרוח .

מכוניות הפורמולה-1 שטוחות לחלוטין מלמטה וסגורות על ידי משטח עץ.

דובי

פורסם

מה קרה לתקנות הכנף האחורית החצויה? נזנחו לשנה הקרובה?

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

• תוכן חדש...