Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטוח חובה - צעיר?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש הבדל בביטוח חובה בין נהג צעיר לנהג רגיל?

הופתעתי לראות שחברת הביטוח מנפיקה 2 תעודות ביטוח שונות. האחת עולה 1300 ש"ח ולנהג צעיר ביטוח חובה עולה 2,100 ש"ח!

הסתכלתי על שתי התעודות ובשום מקום ובאף תעודה אין שום איזכור לכך שהביטוח תקף\לא תקף לנהג צעיר. רשום על 2 הביטוחים "הנהגים שמורשים לנהוג הם על פי הסעיפים מאחורי הדף: סעיפים 1,3,7".

כשאני מסתכל בסעיפים האלה אני רואה שמה שמוזכר שם זה שמי שרשאי לנהוג זה בעל הפוליסה, כל אדם אחר שקיבל את רשותו, שלנהג יהיה רישיון.

אז על מה בעצם משלמים 800 ש"ח?

Back to the original - NC again.

פורסם

איזה זריזות:shock: .

אז ההבדל היחידי הוא בגלל שמוצהר שנוהג נהג צעיר בדרך קבע?

ואם לא מוצהר שום דבר על נהג צעיר - הביטוח עדיין תקף עליו?

בשביל נסיעה באוטו פעם בשנה אני לא רואה שום סיבה לשלם כזאת עמלה גבוהה.

פורסם
שאלתי על זה פעם. זאת התשובה שקיבלתי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=57845

כן, וקיבלת את התגובה הזאת:

לרשום את אמא שלך ולקוות שלא יעלו על זה שאתה השתמשת ברכב באופן קבוע - נשמע לי מסוכן.

אבל שוב, אני לא נוהג באוטו בדרך קבע. לא פעם בשבוע ולפעמים גם לא אחד לחודש (בחודשיים האחרונים לא עליתי עליו אפילו).

האם במקרה הצורך הביטוח יהיה תקף?

פורסם

קשה לי להאמין שתמצא מישהו בפורום שיענה בחיוב על השאלה הזאת.

מהבנתי הבסיסית ביותר את החוק - כן. הוראות המפקח על הביטוח מדברות על כך שביטוח החובה תקף לכל נהג בעל רישיון נהיגה תקף, גם אם גילו צעיר מהגיל שדווח לחברת הביטוח כנהג הקבוע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תראה - אצלי המצב הוא כזה:

הרכב של אבא. רשום על שמו, אני והוא נוהגים בו (מתחלקים בקילומטרים ביחס של 60:40 כאשר הרוב זה הוא), בביטוח החובה רשום את שמו של אבא שלי וסעיף של "כל נהג".

לדעתי אם אתה לא בעל הרכב, אלא אמא שלך למשל - אין שום מניעה לעשות זאת כך.

הרי הביטוח תקף לכל נהג.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
כן, וקיבלת את התגובה הזאת:

אבל שוב, אני לא נוהג באוטו בדרך קבע. לא פעם בשבוע ולפעמים גם לא אחד לחודש (בחודשיים האחרונים לא עליתי עליו אפילו).

האם במקרה הצורך הביטוח יהיה תקף?

אני לא יודע לענות לך לגבי הביטוח. אבל עם אתה מחפש דרך להוזיל את מחיר הביטוח, שמעתי מאבא שלי שיש איזו חברה שמבטחת (במקרה שלך ביטוח לנהג חדש) שבא אתה קונה לדוגמה 60 שעות. וברגע שאתה יוצא לנהוג באוטו אתה שולח SMS דרך הטלפון ואז כאילו מתחיל לרדת הזמן מהשעות שרכשתה. ובסיום הנסיע אתה שוב שולח SMS שסימתה את הנסיעה.

אלון

TOYOTA - PRIUS

חסכונית וידידותית לסביבה.

פורסם
תראה - אצלי המצב הוא כזה:

הרכב של אבא. רשום על שמו, אני והוא נוהגים בו (מתחלקים בקילומטרים ביחס של 60:40 כאשר הרוב זה הוא), בביטוח החובה רשום את שמו של אבא שלי וסעיף של "כל נהג".

ביטוח חובה עם סעיף "כל נהג" עולה כמעט 2000 ש"ח, תלוי ברכב. זה לא מה שהבחור מחפש, להבנתי.

אני לא יודע לענות לך לגבי הביטוח. אבל עם אתה מחפש דרך להוזיל את מחיר הביטוח, שמעתי מאבא שלי שיש איזו חברה שמבטחת (במקרה שלך ביטוח לנהג חדש) שבא אתה קונה לדוגמה 60 שעות.

גם אני שמעתי על דבר כזה, אבל לביטוחים מקיפים, לא לביטוח חובה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הצלחתם לבלבל אותי.

טיבי, מה אתה שואל ? אם ביטוח חובה על אמא שלך + כל נהג יעלה פחות מאשר ביטוח עליך + כל הנג ?

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

אני לא שואל, אני אומר.

ביטוח חובה על שם אמי שהיא הנהגת הקבועה היחידה באוטו עולה כ 1300 ש"ח.

ביטוח חובה על שם אמי שהיא הנהגת הקבועה, ובנוסף אליה אומרים לחברת ביטוח שיש נהג צעיר שנוהג באוטו בדרך קבע - המחיר עולה ל 2100~.

טופס הביטוח זהה לחלוטין.

אז על מה בעצם משלמים פה? על זה שכשהם שאלו את אמי אם יש נהג צעיר שנוהג על האוטו "בדרך קבע" אז היא אמרה שכן - למרות שלא נהגתי על האוטו יותר מחודשיים?

אם היא הייתה עונה בשלילה והייתה משלמת 1300 ש"ח בלבד, האם היה הבדל בתקיפות הביטוח לכל נהג?

אני אישית לא מאמין שיש הבדל בתוקף וכבר אמרתי לה לבטל את זה.

רק רציתי אישור שאני יכול לעשות את זה בלב שלם בלי לדאוג שאני לא מבוטח כשאני כן בכל זאת ינהג.

פורסם

למה אין הבדל?

אתה נהג צעיר, לפי חברות הביטוח אתה חסר נסיון, לא זהיר, פורע חוק, מחבל שיעי...אהמ הגזמתי ^^.

אני חושב שהכוונה ברורה, החברה רוצה שתשלם יותר על הביטוח בגלל שיש אפשרות לנהג צעיר לנהוג ברכב.

מה שלא ממש הבנתי הוא האם יש לכם 2 פוליסות ואתם משלמים גם 1300 וגם 2100 - כי זה כבר לא נורמאלי, במקרה כזה אתם אמורים לשלם רק את ה2100.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לא לא,

יש פוליסה אחת.

עד עכשיו הייתה רק הפוליסה של ה 1300 ש"ח.

לאחרונה חודשה הפוליסה במחיר של 2100 ש"ח.

הכוונה של חברת הביטוח ברורה לי. אבל העניין זה (ורשמתי את זה כבר) זה שהביטוח תקף בכל מקרה. אין שום טעם לשלם את ה 2100 ש"ח לאור העובדה שאני ממש לא נוהג על האוטו באופן קבוע. הביטוח חובה תקף על נהג צעיר גם כשמשלמים את ה 1300 ש"ח (זה לפי מה שאני הבנתי).

פורסם

לדעתי אתה צודק, שאמא שלך תתקשר לסוכן ותגיד שאין מישהו צעיר שנוהג על הרכב בדרך קבע.

ותנסה להחזיר לעצמה 800 שקל ^^.

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...