Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הקשר בין סל"ד לאחיזת כביש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דווקה אני זוכר שהפורשה 911 הישנות סבלו דווקא מהרבה היגוי יתר. התשובה של נמרוד מסבירה את עניין מיקום המנוע והשפעתו על התנהגות המכונית בצורה טובה, כך שלפי ההסבר שלו ל911 בהחלט נטיה טבעית להיגוי יתר (למרות שלפי הדגם החדש ניתן לראות שהכל תלוי בכיול).

הפורשה 91 הישנות סבלו מנטייה לתת היגוי שהפך פתאום להיגוי יתר קיצוני ובלתי נשלט בעת העברת המשקל קדימה.

החולמים הגדולים אינם מגשימים את חלומותיהם, הם מתעלים עליהם - אלפרד לורד וייטהד

פורסם

אכן ככל שמשקל המכונית נוטה יותר קדימה - המכונית נוטה יותר לתת היגוי עקב הקושי לשנות את כיוון החלק הקדמי. זהו גם מקור הביטוי "Nose Heavy Steering" והסיבה לכך שלאודי קוואטרו למיניהן יש, למרות האחיזה הטובה, נטיה בולטת לתת היגוי (המנוע ממוקם יותר רחוק קדימה מהסרן הקדמי, כדי לפנות מקום למערכת הקוואטרו.

כבר שנים שלא התעסקתי עם חוקי פיסיקה למיניהם, אבל אם אני זוכר טוב, יציבות המכונית בסיבוב מושפעת מסל"ד המנוע בגלל המומנט שעובר לגלגלים...

אני לא זוכר איך זה עובד, אם בכלל... יש פה מישהו בפורום שמבין בפיסיקה?

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

על פורשה 911 ישנה או חדשה עדיין לא נהגתי, אבל על האימאימא שלה (אמא של ה-356 שהיא האמא של ה-911) כן נהגתי. חמש שנים בערך.

ואני מדבר כמובן על חיפושית. מנוע מאחורי הסרן האחורי, כיול מתלים של עגלת סופרמרקט וצמיגי BMX. ממש מעבדה לאיבוד אחיזה.

והנטיה שלה הייתה להיגוי יתר סביבוני. במהירות טיפה גבוהה היא ישר כשכשה בזנב.

כמובן שאת המשחקים האלו עשיתי במגרש גדול או במגרש כורכר גדול אף יותר.

פעם אחת היא זרקה לי תחת בכיכר בעיר באמצע הלילה, כי רק כשעברתי חצי סיבוב ראיתי שהכביש מוצף בצד השני מממטרה לא מכוונת...

המשקל מאחור גורם למרכז הכובד להיות מאחורי המרכז הפיזי של הרכב, כלומר קרוב יותר לגלגלים האחוריים. ולכן הכח הצידי על הגלגלים האחוריים גדול יותר והם היו הראשונים לאבד אחיזה. זה לא ממש היה החלקות כח (פחחחח...) אלא יותר כשכושי זנב לא כל כך נשלטים.

קשה לי לתאר איך התנהגה 911 ישנה עם הרבה יותר כח.

לגבי סל"ד בסיבוב, מנסיון אישי שלי אני מעדיף להכנס לסיבוב כשאני ברצועת הכח של הרכב, כלומר בסל"ד של 4000 לפחות. וזה למה? כי ברצועת הכח אני יכול לשלוט טוב יותר על הרכב. אם אני אכנס ב 2000 סל"ד, תגובת הדוושה תהיה איטית ביציאה מהאפקס.

סיבה נוספת היא שמעט לפני הכניסה לסיבוב (אחרי שהאטתי בעזרת הבלמים) אני כבר בהילוך נמוך יותר אז גם בלימת המנוע עוזרת לי לבחור את המהירות בה אני נכנס לסיבוב.

אגב, כל הדיונים האלו נראים לפעמים כמו ללמוד לזיין בהתכתבות...

הדרך הטובה ביותר, חוץ מקורס מקצועי כמובן, היא לקחת את המכונית הפרטית שלכם למגרש גדול ונטוש ולראות איך היא מתנהגת במצבי קצה, מה טווח בלימת החירום שלה וכו'.

כמובן, בטוב טעם, אתם לא רוצים להתהפך ב J-turn שלא הצליח...

פורסם

גרמי , רשמתי בבירור שהמנוע לא משנה את המשקל שלו .

ההיגיון מאחורי האמירה שהמשקל של מנוע עשוי לגדול בצורה זניחה ביותר הוא שכאשר הסלד עולה יש בכל פרק זמן נתון יותר דלק וגזים במנוע, בהנחה שלדלק יש משקל המשקל הזה אמור להשפיע באופן מינורי על המשקל הכולל של המנוע , בדיוק כמו שמנוע שיש בו הרבה שמן ישקול יותר ממנוע שאין בו שמן לדוגמא . ההשפעה היא מינורית , אבל פיזיקלית ההשפעות הללו קיימות וניתן להזניח אותן כי הן שוליות בד"כ .

פורסם
גרמי , רשמתי בבירור שהמנוע לא משנה את המשקל שלו .

ההיגיון מאחורי האמירה שהמשקל של מנוע עשוי לגדול בצורה זניחה ביותר הוא שכאשר הסלד עולה יש בכל פרק זמן נתון יותר דלק וגזים במנוע, בהנחה שלדלק יש משקל המשקל הזה אמור להשפיע באופן מינורי על המשקל הכולל של המנוע , בדיוק כמו שמנוע שיש בו הרבה שמן ישקול יותר ממנוע שאין בו שמן לדוגמא . ההשפעה היא מינורית , אבל פיזיקלית ההשפעות הללו קיימות וניתן להזניח אותן כי הן שוליות בד"כ .

אוי באמת...

בוא נניח שהמנוע שלך עושה 10 ק"מ לליטר. אורכו של סיבוב הוא נניח 100 מ', אז המנוע שורף מאית ליטר, כלומר 10CC דלק בסיבוב. אם נסעת בסל"ד גבוה, בוא נגזים ונעשה מזה 20CC דלק. משקל סגולי של דלק הוא בערך 0.7 (תקנו אותי אם אני טועה).

אז לאורך כל ה-100 מטר עוברים דרך המנוע איזה 7 גרם דלק יותר מבסל"ד שיוט. כמה זה יוצא רגעית? אין לי כח לעשות אינטגרל על זה, אבל 7 גרם על 100 מטר נותן לך בנקודה ספציפית בערך את משקלם של המוצקים המרחפים בנאד בריא של סנונית אפריקאית.

לגבי משקלו של האויר - יחס סטויכומטרי הוא 13-14? אז כבר מדובר פה על איזה 90 גרם אויר! זה כבר יותר משמעותי! אבל עדיין באינטרגל על סיבוב של 100 מ', מדובר במשקלו של גרעפס בריא של שוכן פורום חובב קולה.

בואו נניח שמשקלו של רכב מודרני בעל שלדה שפויה הוא בערך 1100 ק"ג? אז משקלם של גרעפסים ונאדים על החלק הקדמי של הרכב הוא פחות מזניח - הוא כמעט ולא קיים. הפלאייר ששכחתי בבגאז' משפיע הרבה יותר.

מתמטיקאי אולי לא היה מוותר על זה, אבל בפיזיקה ממש לא מסתכלים על כאלו דברים.

אוסיף ואומר שנראה לי שההשפעה הג'ירוסקופית של רכיבי המנוע המסתובבים במהירות גדולה יותר, משפיעה על היציבות בסל"ד גבוה יותר משהמשקל של האויר והדלק פוגמים באיזון קדימה/אחורה. אבל לחישובים האלו באמת שאין לי כח להכנס.

או במילים אחרות - זה כל כך זניח

פורסם
בואו נניח שמשקלו של רכב מודרני בעל שלדה שפויה הוא בערך 1100 ק"ג? אז משקלם של גרעפסים ונאדים על החלק הקדמי של הרכב הוא פחות מזניח - הוא כמעט ולא קיים. הפלאייר ששכחתי בבגאז' משפיע הרבה יותר.

מתמטיקאי אולי לא היה מוותר על זה, אבל בפיזיקה ממש לא מסתכלים על כאלו דברים.

אוסיף ואומר שנראה לי שההשפעה הג'ירוסקופית של רכיבי המנוע המסתובבים במהירות גדולה יותר, משפיעה על היציבות בסל"ד גבוה יותר משהמשקל של האויר והדלק פוגמים באיזון קדימה/אחורה. אבל לחישובים האלו באמת שאין לי כח להכנס.

או במילים אחרות - זה כל כך זניח

LOOOOL :lol::lol::lol:

אהבתי (-:

אהבתי גם את החתימה שלך - החלק הבא ב"עשרת הגדולים" של CAR יכלול גם נהגי מירוץ. מאריו ידידינו נמצא שם בעשיריה המובילה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...