Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מדבר על רכב שלא הניעו אותו כבר המון שנים...

אני מתכוון דבר ראשון על החלפת מצבר, בדיקה של מערכת ההצתה והחלפת פלאגים,

עד כאן הכל בסדר, מסובבים סוויץ', המנוע לא מסתובב - הוא נתפס עקב זה שלא ניסו להניע אותו בערך כ 20 שנה.

מה עושים כעת?

מישהו יכול להסביר לי בבקשה כיצד ניתן לשחרר מנוע שנתפס ככה?

שמעתי פעם ממישהו שהכי טוב להוציא את הפלאגים ולשפוך לתוך המנוע חומצה איכותית ככה שתאכל את כל מה שהצתבר ונדבק שם, וכשהיא תסיים לעשות את העבודה לעשות אותו דבר רק עם כמות נכבדת של WD40 כדי לשמן שם הכל...

האם פעולה כזאת תפתור את הבעייה?

דבר כזה זה דבר שנכון לעשות?

תודה רבה לכל מי שיוכל לעזור לי בנושא זה ממש חשוב לי!

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

שלא תעיז לשים חומצה בפנים אתה תהרוס הכל.

השיטה הכי טובה זה לפרק קרטר לסמן את מס' הבוכנות וכיוון ולפרק את סגירת עקב הבוכנה לפרק אחת ולנסות לסובב עד שתגיע לבוכנה התפוסה.

כמו שאמרת נכון לפרק את המצתים לשים ספריי חודר חלודה ולחכות מספר שעות ולנסות בעדינות ימין שמאל עם ידית כוח אבל לסובב בקרנג' למטה.

פורסם

לערוך חיפוש בפורום. לדוגמא:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php? t=23729&highlight=%D7%9E%D7%94+%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9A+%D7%9C%D7%A2%D7%A9%D7%95%D7%AA+%D7%9C%D7%A4%D7%A0%D7%99+%D7%94%D7%A0%D7%A2%D7%94

או תחת המלים : מה עלי לעשות ...עם לפחות 50 תגובות.

פורסם

בזמנו שיחררתי מנוע תפוס מפאת הזמן, ע"י פירוק הפלגים ומילוי נפט

לאחר שעתיים להוסיף נפט ולהשאיר עד הבוקר.

בבוקר להכניס מהלך ראשון,ולדחוף קדימה אחורה.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

רוקן את שמן המנוע ופרק את הפלאגים. אח"כ מלא את המנוע נפט או סולר עד הסוף ולא עד הקו במדיד (כולל בחורי הפלאגים). תן לו לעמוד לילה ככה ורוב הסיכיים שבבוקר הוא יזוז.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חשוב לציין שיש לנסות לסובב את המנוע תחילה בלי פלגים (אם מנסים למלא נפט/WD40 או כל חומר דומה אחר) כי אם הבחור יסגור פלאגים כשהצילנדר מלא נוזל, יש מצב לקבל נעילה הידרוסטטית שלא בדיוק תוסיף בריאות למנוע.

פורסם

נסה להחדיר למנוע נפט או שמן כמו WD 40 . תניח לנוזלים לעבוד במשך 24 שעות (כפי שהציעו יתר החברים). לפני שאתה מנסה להניע את הרכב תשלב להילוך ראשון, תרים עם ג'ק גלגל מניע עד שיתנתק מהכביש ותנסה לשחרר את המנוע באמצעות סיבוב הגלגל המניע.

רק אחרי שהמנוע יסתובב חופשי תכניס שמן ותנסה להניע עם סטרטר.

מקווה שעזרתי

פורסם

dorki, לא הבנתי למה להרים את האוטו על ג'ק,כאשר אפשר לשלב הילוך ולדחוף קדימה/אחורה.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
רק אחרי שהמנוע יסתובב חופשי תכניס שמן ותנסה להניע עם סטרטר.

אחרי שהמנוע יסתובב חופשי כדאי לתת עוד שטיפה או שתיים עם נפט/סולר כדי להוציא את כל הג'יפה, לתת שטיפה נוספת עם בנזין ורק אח"כ למלא שמן (כמובן אחרי החלפת פילטר).

אחרי שהמנוע מסתובב חופשי ומלא שמן צריך לבדוק את משאבת המים שהיא לא סתומה מחלודה, לשטוף את מעברי המים (ניתן לשטוף עם מים, אח"כ נפט ושוב מים) ורק אח"כ לנסות להניע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

קודם כל קבלו תיקון - כשמרימים את הרכב על הג'ק יש לשלב להילוך הגבוה ביותר האפשרי. הסיבה היא שהרבה סיבובים בגלגל = מעט סיבובים במנוע (משמע מנוף גדול).

שים לב שבדרך שהצעתי אתה מעביר ישירות את הכוח למנוע עם מנוף (תיבת ההילוכים) ובאופן שאתה שולט בקצב העברת הכוח למנוע (כולל אפשרות לנענוע קדימה ואחורה) ובלי הפסדים שנובעים מהצורך להזיז את הרכב.

גלגל אחד חייב להיות על הכביש כדי שהכוח יגיע דרך הדיפרנציאל למנוע.

אשמח לסייע אם יתעוררו שאלות נוספות.

פורסם

אם המנוע תפוס חזק גם בהילוך חמישי יהיה קשה לו לסובב את הגלגל. עדיף לדעתי לשלב לחמישי ואז להזיז קדימה-אחורה כמו שדוד אמר את הרכב. על איזה הפסדי כוח אתה מדבר אני לא יודע. מסת האוטו תהיה לו לעזר בשחרור הבוכנות. בכל מקרה יש לבצע בזהירות ולא להגזים. אם זה לא הולך אז צריך לשקול דרך אחרת כדי לא להרוס את המנוע.

• תוכן חדש...