Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קשיים בהדלקה פיג'ו 306

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תנסה בכל מקרה לבצע ניקוי מזרקים (לא ע"י תוסף) רצויי לבצע את זה אצל בעליי מקצוע.

לא חייב אצל בעל מקצוע.

בפיג' 106 נפח 1.400,של הבן שלי היתה אותה בעיה.הכנסתי על רבע טנק דלק את החומר המצורף,נסעתי כ-100ק"מ,הבעיה נעלמה.

פיק,קוד המנוע שלו KFX.מה זה נותן לך ,לגבי ההנעה בבוקר ?.

בברכה דוד.

ה K44 לא יוצא קצת יקר כתחליף לוודקה ?

פורסם

שלום

בבעלותי 306 שנת 95 1600 (מנוע TU אם אני לא טועה).

הייתה לי בעיה דומה לשלך במשך זמן רב.

בעיה בהתנעה רק בבוקר (אם אני מבין נכון).

בסופו של דבר הבעיה היתה בגומיות אטימה של סעפת היניקה (יש 4 כאלה).

כבר נתרלתי בעוד חבר פורום שהיתה לו את אותה התקלה וגם אתלו הבעיה היתה בגומיות האלה.

ממליץ לבדוק את הנושא ולראות אם אין בריחת אוויר או בעיה בוואקום.

בני

פורסם

בעייה כזו תשפיע גם על סל"ד סרק.

איתור התקלה פשוט למדי.

ספריי קרב' לחיבור בין הראש לסעפת. אם יש דליפה בשל הגומיות (מחלה של הדגם) - תראה יניקה של הנוזל, והמנוע יסתדר לזמן קצר.

פורסם
בעייה כזו תשפיע גם על סל"ד סרק.

איתור התקלה פשוט למדי.

ספריי קרב' לחיבור בין הראש לסעפת. אם יש דליפה בשל הגומיות (מחלה של הדגם) - תראה יניקה של הנוזל, והמנוע יסתדר לזמן קצר.

גם במקרה שלי וגם במקרה השני הזהה לשלי, לא היתה בעיה בסל"ד סרק.

ההסבר שאני קיבלתי מהמוסך היה שהגומיות יבשות וכאשר המנוע קר אין אטימה טובה אבל כשהמנוע מתחממם אפילו קצת הגומיות מתרחבות ואז יש אטימה טובה והבעיה "נעלמת" (כלומר גם מניע טוב וגם נוסע טוב).

פורסם

אני המקרה ה"שני" של קשיי ההתנעה ב-306. אצלי בסרק הסל"ד עמד על 950 במקום 850~ עקב דליפות אוויר מהגומיות שבני ושמר ציינו.

כל זמן שהרכב לא עבר בדיקה במחשב, הרי שאנו מגששים באפילה - דליפות אוויר, חיישן טמפרטורה, לחץ דלק ירוד, ועוד - הכל נכון ואפשרי, אבל אין טעם לנחש.

פורסם
אני מצטער להגיד לך שמי שלא מנסה לא ידע לעולם.

זכור 1+1 הם לא תמיד שניים, במיוחד בעסקים,כאשר מתחילם לבצע הם לפעמים מינוס שניים.

בברכה דוד.

דוד ידידי המוערך. לא התכוונתי חלילה לזלזל, אני מצטער אם זה נשמע ככה. לגבי הוודקה, זאת הייתה הלצה כמובן. לגבי השאר, באמת שקשה לי להבין איך אלכוהול מחליף דטרגנט. אם תוכל להסביר אני אשמח.

פורסם
אני המקרה ה"שני" של קשיי ההתנעה ב-306. אצלי בסרק הסל"ד עמד על 950 במקום 850~ עקב דליפות אוויר מהגומיות שבני ושמר ציינו.

כל זמן שהרכב לא עבר בדיקה במחשב, הרי שאנו מגששים באפילה - דליפות אוויר, חיישן טמפרטורה, לחץ דלק ירוד, ועוד - הכל נכון ואפשרי, אבל אין טעם לנחש.

הרכב שלך עבר בדיקת מחשב?

אני עשיתי בדיקה בזמנו והכל יצא תקין. (בדקתי רק עם מנוע חם כי לא יכלתי להשאיר את הרכב ללילה במוסך)

אם עשית בדיקה יהיה מעניין לדעת איזו תקלה ראית, ז"א על איזה פרמטרים משפיעה הדליפה.

בני.

פורסם

כן, היו שתי תקלות- אחת מהן חיישן טמפרטורה, ועוד איזה חיישן שאני לא זוכר. חיישן טמפרטורה הוחלף יומיים כמה ימים לפני כן.

המחשב נוקה מתקלות, אבל לא חזרתי למוסך לבדיקה חוזרת, לא היה לי זמן.

במחשב ניתן לראות את הסל"ד המדויק שהמנוע נמצא, (מד הסל"ד אינו מדויק) ואצלי הוא היה גבוה מעט מכפי שצריך ואז השפרצת ספריי קרברטורים בחיבור בין הסעפת לראש הראתה שיש יניקת אוויר.

פורסם

אביב, האלכהול לא מחליף את הדטרגנט.

אני לא כימאי שיכול בדיוק להסביר לך איך זה עובד.

אני רק יכול להגיד לך,שאת הרעיון לקחתי מתושב חוזר ברזילאי,שסיפר לי

שבברזיל אין זיהום אוויר,בגלל ששם רוב המכוניות נוסעות על כהל שמופק מקניי סוכר.הכהל לא מנקה בדיוק כמו שאר הדגרנטים,אלא כשהו נשרף במנוע, אינו משאיר פיח כמו בנזין ובכך מפחית את כמות ה-CO הנפלטת מהאגזוז בזמן הטסט.ניסתי את זה במס' מכוניות שנכשלו בטסט וזה עבד.

אביב אתה לא היחידי שקשה לו להבין דברים שלא ניסה.

למשל לי קשה להבין מדוע יהודי רוסי ברחובות שם שלט בחנותו "קונה נחושת ואלומיניום,וגם ממירים קטליטיים תקולים של מכוניות."

הבן אדם לא קונה גרוטאות ברזל.למה אם כן נחוץ לו הממירים ?.

כאשר שאלתי אותו,התחמק מלענות.

הייתכן שממירים לא מתקלקלים,אלא רק נסתמים ?.לדעתי זה הגיוני.

אני חולה נסיונות,בפרט שלא עונים לי.מחכה שיפול לי ממיר "תקול"כדי לבצע ניקוי והרכבה על רכב,ולאחר מכן ללכת לבדיקה 4 גזים.

אם אתה יודע את התשובה על הממירים אנא כתוב אותה.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

מסכים לגבי הנסיונות, כל עוד אין פוטנציאל לנזק גדול :-)

לגבי הממיר,

1. אני יודע שישנה גם תופעה שהממיר מתפרק בפנים ואז מתחיל להרעיש ולא לבצע את תפקידו ואז כמובן אין מה לשפץ.
  2. יכול להיות שהצדק עמך וברוב המקרים הממיר מתלכלך ואפשר לנקות אותו.

כמה נקודות שאוליי תשפוכנה אור על הנושא ותעלנה בך נקודות שונות למחשבה:

• אני זוכר שראיתי מספר פעמים איסור מוחלט לפתוח ממירים קטליטיים עקב חומרים רעילים שיש שם. אני לא יודע כמה זה רלוונטי לממירים החדישים אבל לטובת הבריאות כדאי לוודא ממה האזהרה הזאת נובעת.
  • נדמה לי שקראתי פעם שהממיר מכיל בתוכו מתכות יקרות, אם אינני טועה אחת המתכות היא ציפוי פלטינה ואוליי מכך מפתרנס הזקן. אבי סיפר לי שכשהוא היה ילד היה איזה בית פרטי בשכונה ממנו תמיד היה עולה עשן מסריח. לכשביררו את העניין התברר שיש שם איזה זקן שלוקח נגטיבים של פילמים ישנים ומפיק מהם כסף. איפה יש שם כסף אני לא יודע אבל זה הסיפור.
  • שמעתי על אנשים שאוספים מעגלים מודפסים שיש בהם שיני זהב (24 קראט) ומוציאים באלקטרוליזה את הזהב.

פורסם

טוב בדקתי את הנושא ואכן זיכרוני לא בגד בי (למרבה הפלא).

ממיר קטליטי מכיל שתי דרגות אשר כל אחת מהן בנויה ככוורת קראמית מצופה במתכות הבאות: הדרגה הראשונה מכילה פלטינה ורודיום, השניה מכילה פלטינה ופלדיום.

כל המתכות הינן מקבוצת הפלטינה והן מתכות יקרות ביותר.

רודיום הינה המתכת היקרה ביותר בקבוצת המתכות היקרות.

פלטינה שווה בערך כפליים מזהב ולגבי פלדיום אינני יודע אך אני מניח שהדבר דומה.

תרכובות שמכילות רודיום נחשבות לרעילות ומסרטנות. תרכובות כאלו יכולות להכתים ולגרום נזק קשה לעור.

אין אני יודע אם בממיר הקטליטי ישנה תרכובת או תערובת אבל הייתי ממליץ לנהוג בזהירות יתרה ולחקור את העניין לעומק לפני שפותחים ממיר קטליטי.

בקיצור דוד אנחנו עוד צריכים אותך פה אז זהירות :-)

פורסם

התקלה מתרחשת אחת ל8-9 הדלקות

זה לא קורה דווקא בבוקר אלא אקראית....ואפילו 30 דקות אחרי נסיעה עירונית

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
התקלה מתרחשת אחת ל8-9 הדלקות

זה לא קורה דווקא בבוקר אלא אקראית....ואפילו 30 דקות אחרי נסיעה עירונית

ידידי מהשרשור אתה יכול להבין שללא אבחון ממוחשב כל מה שנגיד לך זה בגדר ניחוש. על סמך ניחוש לא מחליפים חלקים! גש לאבחון ממוחשב וחזור לעדכן.

• תוכן חדש...