Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאמור בכותרת - אם יש כאן אנשים רציניים מאיזור הצפון (יתרון, לא חובה) שיש להם בעיית חשמל כגון הבהובי אורות כרוניים, נפילות מתח, כניסה לפרוטקשנים, חוסר עוצמה וכו' והם לא מצליחים להתגבר עליה ומעוניינים בבדיקה, עצות ודרכים לפתרונה - נא לפנות אלי בה"פ בצירוף פרטי הבעייה, סוג הרכב ורכיבי המערכת.

זו כמובן לא פרסומת ואין כאן כל מטרת רווח. רק פניות מתאימות תעננה :wink:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קודם כל אשמח להיות המתנדב הראשון שלך למרות שאני מאיזור המרכז..

יש לי מיצובישי סופר לאנסר 97' ויש לי הבהובים כרוניים לקראת הגעת המערכת לפול ווליום..

כמו כן בשירי ראפ (כאשר הבאס כבד) תוך פחות מחצי דקה אני מוצא את עצמי עם פיוז שרוף (40 אמפר)

רכיבי המערכת שלי הם פיוניר 750 פריימיר

2 מגברים אחד גזטק (50X4) והשני סוליד האודיו F29) 2X300)

קומפוננט של JBL 70 וואט

6X9 JBL 70 וואט

וסאב DLS MW12 400W RMS

כבל + 4 גייג'

נכון לעכשיו אין כבל ברכב... החוטים מחוברים איך נאמר את זה בצורה מקצועית.. הותקנו בצורה קצת לא מקצועית

מפצל + ומפצל -

בכוונתי להחליף את כל הכבלים והמפצלים לחדשים ואיכותיים יותר בנוסף אני עובד על 2 יציאות מהרדיו במקום על 3

חלק ייעצו לי לשים כבל וחלק אמרו לי שזה בזבוז כסף שהבעיה היא בכבלים...

אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית תודה

עדיף מאזדה 3 עם דלקן מאשר M3 בלי דלקן

פורסם

אתה מתכוון שלחבר את כל הפיוזים (אמפר) ביחד..

משמע אם יש לי שתי מגברים סה"כ 4 פיוזים לחבר את הערך הכולל שלהם ולהוסיף לפיוז הראש (מה + של המצבר) עוד 10 אמפר?

פורסם
פיוז 40?

תבדוק את ערך הפיוזים על כל המגברים (אני מאמין ש 20+20+20?)

ותשים פיוז בערך של כולם פלוס 10 אמפר

לא נכון בעליל,

הפיוז לא נועד להגן על המגברים, להם יש כבר פיוזים יעודיים.

הפיוז הראשי על כבלי המתח או לפני מפצל הוא הפיוז המקסימלי של מה שניתן להוליך על אותו כבל.

זה נועד לשמור על הכבל, ולא על שום דבר אחר.

אם יש לך כבל של 8G, זה לא משנה אם תשים עליו גם פיוז של 200 אמפר, כנראה שב70-75 אמפר הוא ינתך.

הכל בחישוב של עובי הכבל+ אורך הכבל, ישנם מחשבונים לחישבו אמפרז' מקסימלי על כל כבל עפ"י עובי+אורך.

גם בפורום וגם באתר אוטוסאונד.

ניר

under construction..

פורסם

אני לא כל כך מתמצא בפורום (די חדש) וברכב יש לי כבל 4 גייג'

מה האורך שלו? אנערף 5 מטר בערך... מהמצבר עד הבגאז'

בנוסף יש לי מפצלי + ומפצלי - האם זה משנה? (עומס על הכבל מבחינת מתח)

פורסם

טוב האמת שאני לא יודע עד כמה זה רלוונטי..

ברור שהייתי מעדיף בפיתרון זול יותר

אבל מיכיוון שבינתיים נשרפים לי פיוזים בכמות סיטונאית ונמאס לי שכל רכב שעובר ממולי מהבהב לי עם האורות.. (כי זה נראה כאילו אני מהבהב לו)

הפתרון הוא החלפת כל החיווט באוטו.. החל מכבלים של אר סי איי

מפצלים, כבל + 2 ג'ייג' כבל 1 פראד ולסיום (לא שזה ישנה משהו פרט למראה) בניה עדינה של פיבר ע"מ להעלים את החור שנפער בדלת (במיצובישי סופר לאנסר אין חורים)

חבר עושה לי את רוב העבודה והוא רוצה כסף רק על הרכיבים ד"א שכחתי לציין שכולל פיוז 80 אמפר

שטיחים לדלתות הקדמיות.. ואני חושב שזה הכל..

כמו כן המחיר שהוא ביקש כולל הבניה והכל בסביבות ה 1500

האם זה מחיר מספיק נמוך לכל העבודה הזאתי?

פורסם

מה נותן לך הפיוז 80 אמפר אם נניח והמצבר שלך לא יותר מ60 אמפר[בגז-כ גם זה יותר מדיי] והאלטרנטור שלך הוא באיזור ה70 גג 80 אמפר[בהנחה ולא מדובר באוטו גודש וכדומה] מה תעשה עם 80 אמפר? הזרם הזה בחיים לא יזרום לך בכבל במצב הנתון. שים 60A [שגם זה יותר מדיי אבל שיהיה לך טוב למצפון,בכל זאת אתה ישראלי וכככה זה]אצלי יש 4G עם פיוז של 50A .למה? כי אני מציאותי!

ועזוב אותך ביזבוז כסף מיותר על קבלים וחרתאבונה ,בצע BIG 3 [מה שנותר לך זה מהאלטרנטור למצבר ,מנוע לשילדה,מצבר לשילדה] וסגור עניין,אתה רוצה בכלל ללכת רחוק ולקבל תמורה אמיתית עוד יותר?

-שדרג את האלטרנטור שלך לאחד גדול יותר.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

לירן,בדוק את המצבר ע"י מד עומס.יתכן והוא חלש או קטן מאוד.

לא צויין פה אבל יכול להיות שיש לך אחלה כבלים, פיוז והכל סבבה ...אבל הנעלי כבל דקים או לא תואמים:shock:

(ותודו שלא חשבתם על זה...)

דודו

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

פורסם
מה נותן לך הפיוז 80 אמפר אם נניח והמצבר שלך לא יותר מ60 אמפר[בגז-כ גם זה יותר מדיי] והאלטרנטור שלך הוא באיזור ה70 גג 80 אמפר[בהנחה ולא מדובר באוטו גודש וכדומה] מה תעשה עם 80 אמפר? הזרם הזה בחיים לא יזרום לך בכבל במצב הנתון. שים 60AQUOTE]

מצבר של 60A אסף, מסוגל גם להפיק 150A, אני יזכיר לך את הנתון 60Ah לשעה, למשך חצי שעה הוא מסוגל להפיק גם 120A.

תמיר

• תוכן חדש...