Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה

מה יקרה אם יהיה שיויון בסוף בין אלונסו לשומאכר

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

במצב הנוכחי נשארו 5 מרוצים ו10 נקודות בין אלונסו לשומכר.

אם שומכר מנצח את כל חמשת המרוצים הבאים הוא אלוף, מצב טוב בהנחה שעד לא מזמן הספידו אותו.

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם

ללא ספק מרוץ מדהים (למרות שלא יצא לי לפגוש את דובי)

התחיל מצוין עם פריצה מדהימה של של שומאכר (זינק ממקום 11 והתקדם עד רביעי או חמישי לפני סוף הישורת הראשונה) זינוק מצוין גם של אלונזו. קימי ריקוננן שהיה פיבוריט במסלול (זמני הקפה מהירים באימונים ובדירוג, זינוק ממקום ראשון וניסיון רב על מסלול חלק - פינלנדי אחרי הכל) פרש, אלונסו לקח את ההובלה ופתח פער עצום בראש, נאבק עם שומאכר על יתרון של הקפה אך אז הייתה תאונה מכוערת שהובילה לכמעט שלוש הקפות מאחורי מכונית הבטיחות המפוארת .

שומאכר צימצם את הפער כמובן אך לאחר חידוש המרוץ פתח אלונסו פער של כ12 שניות. נכנס לרחבת הטיפולים ואף יצא ממנה במקום הראשון עדין. אך שם כנראה היתה בעיה, הגלגל האחורי לא אוזן או חובר היטב, מה שהקשה עליו מאוד בפניה הראשונה לאחר הישורת ושלח אותו לגדר הבטיחות ולסוף המרוץ כבר בפניה השנייה.

פרארי מעודדים מפרישת אלונסו ומהתקדמותו של שומאכר (הגיע עד המקום השלישי או השני לפי מיטב זכרוני) החליטו לא להכניס את שומאכר לרחבת הטיפולים פעם שלישית על מנת להחליף צמיגים מצמיגי הגשם לצמיגים יבשים. מה שהוביל לשחיקה מהירה יותר של הצמיג - בשילוב עם המכה שחטף דופן הצמיג מוקדם יותר נאלץ שומאכר לפרוש שתי הקפות לסיום עם צמיג גמור לחלוטין.

ניצחון ראשון ומוצדק לבאטון אשר היה עקבי מתחילת המרוץ והמשך עונה מעניין לכולם.

אדם

102_1246.JPG

cf2.JPG

cf3.JPG

cf4.JPG

cf5.JPG

cf6.JPG

...Spead is nothing without Control

פורסם

שאלה של ישראלי: כמה עלתה החבילה הזו? פשוט אני מת לסוע למרוץ כלשהו.

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם

טוב חזרתי נחתתי (לא לגמרי...) וקצת תוך כדי עיכול ננסה לתאר קצת ממה שעבר עלינו , על מתן אחי ואני .

יום שישי בבוקר ואחרי שלקחנו את האופל אסטרה (איכס) השכורה טסנו להונגרורינג , משהו כמו רבע שעה ממרכז בודפשט .

הטריבונה שבחרנו , SILVER1 , נמצאת למעשה בחלק האחורי של המסלול , באופן יחסי לישורת הזינוק ומזל שזה מה שבחרנו (פרטים בהמשך ) .

היתרון הגדול של להיות שם זה הדברים שהטלויזיה לא יכולה להעביר בצורה מוחשית .

איך שמגיעים ממש קרוב הבסטות עם כל הכובעים והחולצות מכניסות אותנו לאוירה ורעש המנועים והפיצוצים כבר ממש מביא אותנו לעניין .

פספסנו את מקצי הדרוג הראשון והגענו להפסקה , בדיעבד זה הדבר הכי טוב שהיה כי זה נתן לנו להיכנס לאוירה לאט , תוך כדי לעיסת נקניקייה שאלוהים יודע מה הכילה , צ'יפס מלא שמן וכוס בירה מרה .

עד שהכל ירד לקיבה גברברי הפורמולה-1 הסתדרו בשלשות , 3 מכוניות ונהגים לקבוצה והתחילו את מקצי האימון .

מתן , אחי , ישר אומר לי ההונדה של "הכפתור" נשמעת הכי טוב ושתי הקפות אחר כך "הכפתור", ג'נסון באטון (באטון=כפתור באנגלית...) מפוצץ מנוע ממש לידנו ואנחנו עם האף ברצפה .

נחזור רגע אחורה איזה עשר שנים או יותר , אני מתחרה ב-2 פעימות והוא , באטון , מתחרה בקרטינג באליפות אירופה ויצא לי לעקוב אחריו בזמן שנהג בקבוצה הבלגית שלו .

מיותר לציין שכאנגלופיל מצוי המשכתי לעקוב אחריו בזמן שזכה באליפות הפורמולה פורד וה-3 ומשם לפורמולה-1 .

נחזור לארץ הגולאש . המיקום שלנו במסלול חלש על הישורת הקצרה שהובילה לפנייה הימנית ומשם לעוד ישורת קצרה לתוך השיקאן והלאה .

מסביבנו הטריבונה די ריקה , צפוי ליום שישי ואנטוני דוידסון עם ההונדה מראה שמגיע לו להיות בכסא אמיתי .

בכל פעם ששומאכר עובר הגרמני לידנו מניף את פחית הבירה , אחרי 3 פעמים הוא החליף עוד פחית ועוד פחית .

המקצה נגמר ואנחנו מותחים איברים , מזג אויר קריר ונעים שמתחיל לרמז לבאות .

החבר'ה מה-GP2 עולים למסלול ואנחנו מחכים לסנסציה - לואיס המילטון והוא מגיע בהקפה הראשונה ו...ממש מתחת לאף שלנו עושה ספין , הרכב כבה והוא ללא זמנים יזנק מחר מהסוף . אכזבה .

הוא מתיישב מבואס מתחתנו , לא מוריד את הקסדה ושפת הגוף משדרת הכל . אכזבה כבר אמרתי .

מתן מרוקן עליו מחסנית של הדיגיטלית שלו ואני סתם נהנה .

העסק להיום נגמר ואנחנו בדרך חזרה לדירה , אוכל חם וקידוש של יום שישי ונרדמים כמו תינוקות .

המשך תכף

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

שבת בבוקר יום יפה ואנחנו אחרי קפה שוב באסטרה , בוחרים דרך אחרת למסלול ומגיעים לאותו מקום .

קפה עם עוגת גבינה במסלול וישר לטריבונה .

המקצים העיקריים של היום זה כמובן מקצי הדרוג של הפורמולה-1 והמרוץ הראשון של ה-GP2 , ובאמצע מקצה זמנים של הפורשה קרארה קאפ .

אלונסו מקבל עונש אחרי החסימה שעשה על דורנבוס בישורת ומיכאל שומאכר מקבל עונש בגלל שאלונסו התבכיין עליו ...

"הכפתור" ממשיך לתת בגז ואנחנו יודעים שמה שלט יעשה זה לא יספיק לו בגלל החלפת המנוע ובכל זאת מקווים לטוב .

רייקונן ממשיך את הדירוג הטוב שלו מגרמניה והשורה הפינית מתחתינו מתעוררת וחוגגת .

הגרמנים באדום נעשים עוד יותר אדומים כאשר מיכאל לא עולה למקצה השלישי והעניינים מתחממים , השמיים לא .

אנחנו מתכוננים למרוץ של ה-GP2 ונלסון פיקה ג'וניור עושה את אבא שלו מאושר , הוא נוהג כאילו הוא לבד על המסלול , כאילו אבא שלו קנה את זה . תצוגת נהיגה מרהיבה מצידו והוא מנצח ללא מאמץ .

מה שמדהים הוא הקלות שבההוא נוהג ,רואים שהוא לא עובד חזק עם הידיים , מנוע הרנו משמיע צלילים עדינים ואפשר ממש לשמוע אותו מלטף את דוושת הגז .

לעומתו לואיס המילטון מזנק מהסוף ולוחץ את הרנו שלו עד הסוף . מפגן של אגרסיביות ושליטה ברכב , רייסר אמיתי ועד סוף המרוץ הוא מקזז מיקומים חופשי , כולל ביקור אחד מיותר בפיטס בגלל נסיעה מהירה בפיטס והוא מסיים עשירי , משאיר מקום לאופטימיות למחר .

האדרנלין יורד לנו מעט ועולה חזרה עם החמין שחיכה לנו בדירה .

מתעדכנים בחדשות מהבית ונרדמים , מחר יום ראשון היום הגדול .

דובי

פורסם

יום ראשון , מתעוררים מוקדם מההתרגשות , מבט החוצה מסמן היסטוריה - גשם בהונגרורינג , והכי מצחיק שלפני שיצאתי מהבית , אבישג הבת שלי אמרה לי לא לשכוח קרם הגנה (והיא רק בת 4 וחצי..) .

בשנייה האחרונה מחליף את הבגדים הקצרים (אופטימיות...) לג'ינס וטסים למסלול . המבול ההונגרי משיג אותנו ואנחנו בכניסה למסלול מצטיידים במעילי גשם מאופנת הפורמולה-1 של לפני 3 שנים ומטרייה אדומה . בחיים לא השתמשתי במטרייה לפני כן...טוב , תמיד יש פעם ראשונה .

מחכים באוטו עד השנייה האחרונה ומגיעים לטריבונה 5 דקות לפני הזינוק למקצה של ה-GP2 .

הם מתחילים תחת SC , המרצדס המדהימה הזו שכל נגיעה בדוושת הגז שלה מבריחה את כל הציפורים באיזור עד לגרמניה .

אחרי 2 הקפות משחררים את סוסי המרוץ ונלסון פיקה מראה שהנצחון שלו אתמול לא היה מקרי . ממקום שמיני הוא מסיים את ההקפה שלישי או רביעי ובהמשך מתמקם ראשון , עד הסוף , שוב .

לואיס ידידנו לעומתו נאלץ לעבוד יותר קשה אבל עושה את המצופה ממנו ומסיים שני .

השיקאן שמתחתינו מספק שפע של אקשן , חלק בעקיפות וחלק מקצרים...דגל השחמט מראה את אבא פיקה בחיוך מאוזן לאוזן .

בורחים חזרה לאוטו לחצי שעה של יבוש וחוזרים לראות את הפורשה .

ידענו מראש שריצ'ארד ווסטברוק לקח כבר את האליפות ואין מתח וכנראה שככה הרגישו גם הנהגים שנסעו פשוט בשורה כמעט לאורך כל המרוץ . גשם , חלק ...תרוצים .

בורחים שוב לאסטרה וחוזרים ב-12:30 להקפת הראווה של הנהגים .

גשם מבול והם עם מטריות צבעוניות על משאית מרצדס ענקית , מקיפים את המסלול , שנייה אחרי שהם עוברים אותנו אנחנו כבר חזרה ברכב , מנוחת צהריים וצבירת אנרגיה לדבר האמיתי .

דובי

פורסם

עשרה לשתיים , שעון מקומי ואנחנו בטריבונה B שורה 9 כסאות 29-30 מחכים , מתרגשים .

רייקונן בפול-פוזישן בשביל מקלארן , מיכאל שומאכר ואלונסו רחוק מאחור ואחריהם גם באטון .

זינוק נהדר של רייקונן והוא בורח להם אבל שומאכר ןאלונסו עושים את זה יותר טוב ומצמצמים קדימה .

גם באטון בעקבותיהם ואנחנו מרגישים משהו טוב באויר .

אלונסו בקצב משלו ונכון לשלב הזה כולם בטוחים שזה היום שלו . הספרדיות החמודות מתחתינו מחייכות ומנפנפות בדגלים ובחולצות .

רייקונן נכנס לפיטס ואלונסו כבר ראשון אחרי עקיפה על שומאכר .

דה-לה רוסה נראה חזק ומנוע המרצדס משמיע פיצוצי הפחדה . הוא מזז יותר ויותר על רייקונן ואנחנו בשלב המחשבה האם רון דניס יתן הוראות . הוא לא .

שניהם סוגרים על לויזי וברור שדה-לה רוסה ינסה לעקוף את שניהם . לרייקונן זה לא ברור והוא מגלח את לויזי ומחנה את המקלארן לידנו , המסלול מלא בשברים .

פתאום אנחנו רואים שבאטון כבר שני אחרי אלונסו .

לחץ הדם עולה , הם מגבירים קצב ובאטון מצמצם על אלונסו , כאשר הספרדי בפיטס כבר ידענו שיש לבאטון הפרש שיסייע לו להפוך לראשון . האם...?

בינתיים הקרבות ממשיכים אצלנו אחרי שדה-לה רוסה ושומאכר סניור בוחרים לשחק במכוניות מתנגשות ואחרי שניים-שלושה נסיונות עקיפה הספרדי מצליח וכתוצאה מכך שומאכר משאיר אצלנו חלקים שהוא כנראה כן צריך .

הוא נכנס לפיטס וכאשר הוא יוצא הוא מראה לכולם למה הוא אלוף עולם 7 פעמים .

עקיפה ועוד עקיפה ואנחנו מתחילים לחשוש .

אלונסו פורש לקול צהלת הגרמנים ואז גם הפרארי אומרת די ו...עדר ענק של אדומים קם ופשוט עוזב את היציע .

אנחנו , כמעט לא נושמים , היחידים שרוצים שבאטון ינצח , מנסים לספור את ההקפות שנשארו וכאשר אין חמצן בראש זו בעייה...

באטון חוצה את קו הסיום ראשון ואנחנו בעננים , דה-לה רוסה בנהיגה ענקית מסיים שני והיידפלד שלישי , מגיע לו ורק בגלל הפייט שנתן נגד כל משפחת שומאכר באשר היא , בין אם היא בפרארי או בטויוטה .

בריקלו מביא את ההונדה השנייה הביתה בשלום ואנחנו מורידים דופק תוך הבנה שראינו היסטוריה .

גשם ראשון בבודפשט .

נצחון ראשון לבאטון .

נצחון ראשון להונדה כקבוצת יצרן אחרי מיליון שנה בערך , אם אני לא טועה הם ניצחו בסוף שנות ה-60 איזה מרוץ .

נותנים כבוד להימנון הבריטי וילא לציויליזציה חזרה .

למחרת במטוס הספקנו לראות את חנוך ניסני חוזר הביתה יחד איתנו .

לכל מי ששאל לגבי מחירים -

כרטיס הכניסה ל-3 ימים כאלו עלה לנו 225 יורו - SILVER 1 שמסתבר שהיה המיקום הטוב ביותר במסלול הפעם .

אוכל במסלול לא ממש יקר וגם לא הכי טעים אבל זה מה יש .

שנה הבאה אנחנו במונזה .

תמונות יצורפו בהמשך .

דובי

פורסם

ללא ספק מרוץ מדהים (למרות שלא יצא לי לפגוש את דובי)

...ניצחון ראשון ומוצדק לבאטון אשר היה עקבי מתחילת המרוץ והמשך עונה מעניין לכולם.

אדם

אדם

חבל שלא נפגשנו , למרות שבהחלט יכול להיות שראינו אחד את השני בשבת .

לבשתי כובע צהוב , כמו הקסדה של איירטון סנה ...25 יורו בבאסטות בחוץ...

לפי התמונות ישבת ממש בישורת הזינוק , נכון .... ?

בהחלט מרוץ מדהים .

אני רוצה להמליץ לכל חובב ספורט מוטורי להשקיע ולטוס לאחד ממרוצי הפורמולה-1 ולו רק מהסיבה שחובה לקבל את התחושות , להרגיש מה זה הדבר הזה .

הטלויזיה , עד כמה מתקדמת שהיא , עושה די עוול לפורמולה-1 , ועכשיו אני בטוח בזה אפילו יותר .

שום טלויזיה שבעולם לא מעבירה את הגרגור של מנוע הב.מ.וו של קוביצה הפולני ביציאה מהשיקאן ולא מראה את ההבדלים בקוי הפנייה שלוקחים קולטארד ומיכאל שומאכר בכניסה לשיקאן .

את עבודת הידיים הנקייה של טרולי לעומת החדות של אלונסו .

את הריחות של הבשר על האש שמתערבבים עם הבירה והזיעה המסריחה של ההונגרים וכל זה מתערבב בריח הצמיגים והמנועים של המפלצות האלו .

זה מאד פופולארי לצחוק למשל על יאמאמוטו עם הסופר-אגורי , אבל אחרי שראיתי אותו נלחם בגבורה במכונית שלו ועושה אולי את כמות ההקפות הגדולה ביותר במשך סוף השבוע , אני מוריד את הכובע לכבודו .

באף מקום גם לא מראים קטעים מצחיקים כמו העיקביות של אלברס ומונטיירו , שניהם במידלנד , בקיצור השיקאן או את פיספוסי הקו של רוזברג , פעם אחרי פעם .

בקיצור , מומלץ בחום , תתחילו לחסוך כל חודש טיפה...

דובי

פורסם

דובי, אני פשוט מקנא בך על כך שהיית במרוץ הנ"ל. ממה שיצא לי לראות העונה (אי אפשר תמיד לבקש חופש ביום ראשון), זה היה המרוץ הכי מעניין מבחינתי. גם גשם, גם אלונסו ושומאכר לא במקומות הקידמיים. לא יודע למה כולם כל כך אוהבים את שומאכר - כנראה ששכחתם את העונות המשעממות שהיו לנו. דווקא אני אוהד של אלונסו והעקיפה על שומאכר הייתה יפה. גם ניתן היה לראות בבירור את השוני בקוים שלוקח כל נהג. מאוד התאכזבתי כאשר אלונסו פרש. הפרישה של שומאכר שיפרה במעט את המצב רוח.

*FIA - צריכים לעשות לעשות שינוי בו יהיה תנאי למינינום 3 מרוצים רטובים במשך השנה. איך מיישמים - גם אני עדיין לא בטוח.

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...