Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ConRoe945G-DVI s775, 945G, DDRII 667, PCI-E - 420

לוח אם של חברת Asrock. חברה טובה.

בחרתי אותו כי יש לו כרטיס מסך מובנה עם יציאת DVI.

אם אתה רוצה כרטיס איכותי שיריץ נהדר סרטי HD אני ממליץ על 8500GT שיעלה עוד כ500 שקל.

אבל מה שיש כרגע יספיק בשביל הצרכים שלך.

2X1GB Kingston DDRII 667mhz - 440

במחיר מגוחך של 220 שקל לזכרון של 1G, תרשה לעצמך עוד זכרון.

זה ישפר את ביצועי המחשב (במיוחד בעריכת וידאו), ומחירי הזכרון בשפל (הם יכולים רק לעלות).

יש סיבה להתרחק היום מכרטיסי מסך OB? בעבר תמיד העדיפו כרטיסי מסך לא משולבים כי אם הכרטיס נשרף זה יכול לדפוק את כל הלוח. האם בלוח אם משולב עם כרטיס מסך יש חריץ להתקנת כרטיס מסך אחר בעתיד? איך נקרא החריץ הזה?

המחיר של הזכרונות באמת נמוך, אבל אני לא מוצא סיבה לקחת כרגע יותר מ-1GB. תמיד אפשר להרחיב ובקלות.

איך החנות הזאת? www.zed.co.il

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זיכרון צריך לקחת בזוגות

ככה הם עובדים ב

Duel channel

כך שאם אתה רוצה 1 גיגה - תיקח 2 של 512

לגבי כרטיס המסך - ברוב הלוחות יש אפשרות לחבר כרטיס מסך נפרד. תברר את זה לפני הקניה

לפחות ללוחות של אינטל המקוריים יש.

ההרחבה נקראת PCIE במהירות X16.

הכרטיס יספיק לך לרוב המטלות - אפילו לעריכת וידאו ותמונות.

מה שמשחק תפקיד בוידאו ותמונות זה המעבד וכמות הזיכרון.

הכי הרבה - לא יספיק - תקנה כרטיס מסך מאוחר יותר

פורסם

לוחות איכותיים בדרך כלל באים עם כרטיס מסך איכותי.

אני קניתי באחד המכרזים מחשב עם לוח מקורי של אינטל, והוא הגיע עם ATI X300 (מקווה שאני לא טועה בדגם) ONBOARD.

החסרון בכרטיס מסך OB שהוא משתמש בזכרון RAM שלך.... כך שאם אתה רוצה לעבוד עם כרטיס מסך של 256 מגה, נשאר לך רק שלשת רבעי ג'יגה פנוי לשאר היישומים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לוחות איכותיים בדרך כלל באים עם כרטיס מסך איכותי.

אני קניתי באחד המכרזים מחשב עם לוח מקורי של אינטל, והוא הגיע עם ATI X300 (מקווה שאני לא טועה בדגם) ONBOARD.

החסרון בכרטיס מסך OB שהוא משתמש בזכרון RAM שלך.... כך שאם אתה רוצה לעבוד עם כרטיס מסך של 256 מגה, נשאר לך רק שלשת רבעי ג'יגה פנוי לשאר היישומים.

הלוח הזה של אינטל בהחלט מעולה. כרטיס המסך X300 עולה על הGMA של אינטל.

הבעיה היחידה היא שהשת"פ בין אינטל ל ATI נגדע באיבו.

(מי אמר AMD?)

מה שאומר שהתמיכה הטכנית שלו קבורה אי שם בתוככי אתר אינטל ללא תיעוד (אלא אם אתה פותח את המחשב ומחפש על הלוח את המספר הסריאלי ועושה חיפוש לפי זה)

ומה שאומר שלא בטוח שיש עדיין כאלו במלאים.

פורסם
יש סיבה להתרחק היום מכרטיסי מסך OB? בעבר תמיד העדיפו כרטיסי מסך לא משולבים כי אם הכרטיס נשרף זה יכול לדפוק את כל הלוח. האם בלוח אם משולב עם כרטיס מסך יש חריץ להתקנת כרטיס מסך אחר בעתיד? איך נקרא החריץ הזה?

המחיר של הזכרונות באמת נמוך, אבל אני לא מוצא סיבה לקחת כרגע יותר מ-1GB. תמיד אפשר להרחיב ובקלות.

איך החנות הזאת? www.zed.co.il

אתה צריך להתעלל פיזית בלוח אם או להיות ממש חסר מזל כדי לדפוק לוח אם נורמלי.

בכל מקרה, יש לפחות 3 שנים אחריות על לוחות אם.

אם תרצה לשים כרטיס מסך חדש, חריץ (Slot) ההרחבה נקראת PCI Express (PCI-E) והוא נמצא בלוח שהבאתי לך.

למה המלצתי על 2G? כי כרטיס מסך OB לוקח עד 256MB.

תוסיף שאר תוכנות שרצות ברקע ואתה מקבל פחות מ400MB פנויים בזכרון הפיזי (יש גם וירטואלי אבל זה סיפור אחר) לעריכת וידאו.

אתה קונה מחשב חזק ובסופו של דבר הזכרון, שהוא הפריט הזול במחשב, יהווה לך צוואר בקבוק, לא חבל?

אני לא מכיר את החנות, אבל במבט מהיר אני רואה שהם יחסית יקרים לשוק והאתר שלהם לא מעודכן

פורסם
אם אתה מחפש משהו באזור צפון ת"א ,יש את TRONICS בתל ברוך צפון.

הם היו פעם הכי זולים לפני שאייבורי הציפו את השוק.

השאלה איך השירות שלהם?

קניתי מהם מסך דק לפני שנה וחצי ולא יצא לי לאתגר את השירות שלהם...אני מניח שזה דבר טוב :-P

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

הכרטיס יספיק לך לרוב המטלות - אפילו לעריכת וידאו ותמונות.

מה שמשחק תפקיד בוידאו ותמונות זה המעבד וכמות הזיכרון.

אתה מדבר על אונבורד?

אותי דווקא לימדו שכל מה שקשור ברינדור זורם בימינו ל-GPU.

על אחת כמה וכמה כשמדובר בעריכת וידאו.

פורסם

כל מה שקשור לתלת-מימד אכן עובר ל-GPU.

כאן מדובר על עריכת וידאו, אין קשר לתלת-מימד.

לדעתי כרטיס OB (כמו ה-GMA של אינטל) מספיק מעל ומעבר לכל מטרה שאינה משחקים (כלומר לכל מטרה דו מימדית)

לגבי הזכרון - אין שום סיבה להשתמש ב-256MB לצורך זכרון מסך אם עובדים בדו-מימד. גם 16MB יספיקו וזה ניתן להגדרה ב-BIOS בד"כ.

שים לב שברוב הלוחות היציאה המובנה היא VGA אנלוגי בלבד, אין DVI (עד כמה שאני ראיתי...)

אם אתה חייב DVI אז כנראה תצטרך לרכוש כרטיס מסךך נפרד.

לגבי לוח אם - אני תמיד מקפיד על לוח בעל צ'יפסט של אינטל (למשל צ'יפסט 945G, וכיום יש כבר 965) ולא כ"כ חשוב לי היצרן של הלוח עצמו.

הצ'יפסט קובע את רוב התכונות, והכי חשוב קובע את כמות הכאב-ראש בהתקנות דרייברים והתעסקות איתם - בלוחות מבוססי צ'יפסט אינטל לנסיוני הכי פחות כאב ראש.

יצרן הלוח יכול להיות אינטל עצמם וזה מצויין, אבל זה יקר.

לוח של BIOSTAR עם אותו צ'יפסט עושה אותו דבר בדיוק ועולה 50$ פחות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
כל מה שקשור לתלת-מימד אכן עובר ל-GPU.

כאן מדובר על עריכת וידאו, אין קשר לתלת-מימד.

....

יצרן הלוח יכול להיות אינטל עצמם וזה מצויין, אבל זה יקר.

לוח של BIOSTAR עם אותו צ'יפסט עושה אותו דבר בדיוק ועולה 50$ פחות.

אכן.

רינדור פירושו הפיכת זרם נתונים לתמונה בעלת ציר Z בנוסף.(יענו X ו Y לגובה ורוחב ו Z לעומק)

בשביל זה צריך מעבד יעודי.

וידאו ותמונות זה דו מימדי קלאסי.בשביל זה צריך הרבה זיכרון ומעבד כמה שיותר חזק.

אבל כתבתי את זה כ"כ הרבה פעמים שאין לי כבר כח.

היה כאן בזמנו איזה חוכם בלילה שניסה להסביר שצריך כרטיסFIREGL של ATI בשביל פוטושופ

נו שויין:lol::lol:

אינטל מעט יקר יותר אבל אתה תקבל תמורה לאגרה בדמות 5 שנים אחריות (במקום שנה בד"כ), דרייברים מותאמים במדויק, הנדסת אנוש חכמה ובקרת איכות הכי טובה שיכולה להיות.

לטעמי, אם אתה מחזיק את המחשב שלך לתקופה ארוכה - זה שווה.

פורסם

הדרייברים הם דרייברים אינטליים לכל דבר גם בלוחות שמורכבים ע"י יצרנים אחרים.

(אני מדבר על הדרייברים החשובים יותר שמעדכנים את מערכת ההפעלה לניואנסים של הצ'יפסט כמו SATA CONTROLLER וכו')

לעומת זאת בלוחות מבוססי VIA היו להם תמיד את חבילת הדרייברים 4in1 שעשתה בלגנים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם

אנשים,

המחשב שנרכש אז מתחיל להתעייף.

הבעיה העיקרית היא הרצת סרטוני וידאו (מהרשת ובעיקר ששמורים על המחשב). וידאו פשוט לא רץ חלק על המחשב.

האם פשוט להגדיל זיכרון, או שצריך להחליף כרטיס מסך? מאוחר יותר אני ארשום את שם לוח האם, לא יודע אותו כרגע.

או בכלל להחליף מחשב כי הבסיס מיושן?

מעבר לוידאו המחשב משמש לאינטרנט ואופיס בלבד.

מעבד: MD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor 3800+, MMX, 3DNow (2 CPUs), ~2.0GHz

זיכרון: 2014MB RAM

כרטיס מסך: Card name: NVIDIA GeForce 6150

Manufacturer: NVIDIA

Chip type: GeForce 6150

DAC type: Integrated RAMDAC

פורסם

להתחיל מהתקנה נקיה של מערכת ההפעלה.

המפרט הזה אמור להספיק מעל ומעבר לניגון וידיאו, גם 1080p

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...