Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיע הזמן לקנות מחשב חדש.

המחשב משמש בעיקר לאינטרנט ולישומי office. אין כוונה להריץ משחקים על המחשב אבל אני מעוניין באפשרות להריץ ישומים כבדים יותר על המחשב (הקיים פשוט לא הסתדר עם movie maker).

מסך LCD+ מקלדת ועכבר אלחוטיים+ רמקולים טובים כבר יש.

הדרישות שלי:

1. לא משנה לי AMD או פנטיום. יותר נכון, אין לי שום התנגדות ל-AMD כי יש לי ניסיון טוב איתם. האם כדי ללכת על המעבדים החדשים עם הטכנולוגיה החדשה או שניתן להסתפק בדור אחד אחורה?

2. זיכרון- מינימום 512, אני מתלבט אם ללכת על 1GB. מה אתם אומרים? חשוב לי שתהיה אפשרות להריץ את הויסטה בעתיד.

3. לוח אם. אין לי מושג בזה ואיזה חברות עדיפות, עדיף לכרטיס מסך לא על לוח האם.

4. כרטיס מסך. לא מבין בזה הרבה...חייבת להיות יציאת DVI!

5. דיסק קשיח. ראיתי שאין הרבה פחות מ-80G. לא נראה לי שאני אצטרך יותר מזה.

התקציב- עד 2000 ש"ח עם אפשרות לגלישה לצורך רכיב איכותי משמעותית.

אשמח להמלצות שלכם, גם לגבי המפרט, גם לגבי חברות מובילות וגם על חנויות מומלצות (איך KSP?).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חנות מומלצת: פנדה מחשבים (www.pandas.co.il)

אחלה שירות, מחירים סבירים, אבל בהחלט חנות שאפשר לסמוך עליה.

AMD - משתלם יותר מכל הבחינות. לך רק על AMD. אינטל הפכו למותג יקר מדי ובלי שום סיבה או יתרון משמעותי.

לוחות - אני אישית הייתי הולך רק על ABIT

זכרון - MUSHKIN/CORSAIR/KINGSTON

הארד דיסק - קח 100GB, שיהיה. ההבדל במחיר מזערי, וכשתחליט להתחיל להוריד שטויות תראה שגם 100 ג'יגה נגמרים מהר מאוד.

בעניין המפרט - אולי מחר אוכל להציע את ה-5 סנט שלי.

אלעד

פורסם

לגבי לוחות למעבדי אינטל - אני אישית ממליץ אך ורק על לוחות עם צ'יפסט (ערכת שבבים) של אינטל, למשל 945, 915 וכו'. קיימים לוחות כאלו של אינטל עצמם, ושל יצרנים נוספים כולל biostar, asus וכו'

לא חייבים שיצרן הלוח יהיה אינטל עצמם, הלוחות של אינטל סתם יקרים.

לוחות ל-AMD - אני לא מתמצא.

דיסק קשיח - לפי משקל. תבדוק כמה היחס דולר/ג"ב בכל גודל דיסק, וקח את הזול. סביר שהמשתלם ביותר הוא 160, 200 או 250.

הכלל בדיסקים הוא שכל גודל, לא חשוב איזה, יתמלא בסוף.

לפני 5 שנים ומשהו ביצעתי רכש של מספר מחשבים לכמה חברים, עד היום מודים לי שהמלצתי חד משמעית על דיסק גדול מאוד (בזמנו...) של 40 ג'יגה, שהם חשבו שמוגזם לגמרי. היום כמובן שהדיסקים הנ"ל מלאים לגמרי.

זיכרון - 512 או 1 ג'יגה, זה לא מאוד חשוב, מקסימום כשייצא ויסטה בעוד כמה שנים תוסיף עוד זכרון. רק תוודא שיהיו חריצים פנויים ולא 2 מודולים של 256 למשל, בלוח של 2 סלוטים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

בקשר למעבדים:AMD יהיה זול יותר והביצועים דומים.

לוחות אם:ASUS\ABIT\GIGABYTE

כרטיס מסך: NVIDIA של אחד הקבלנים המוכרים שלהם..(אל תקח את הזול ביותר)

הארדיסק: תזכור דבר כזה: ככל שהוא גדול יותר הוא עובד לאט יותר, לא הייתי עובר את ה160 GB..

זכרון: CORSAIR זה הכי איכותי שיש אבל יקר מאד.. הייתי הולך על KINGSTON או OCZ 512 זה מספיק ותמיד אפשר להרחיב...

גלוש קצת בזאפ ע"מ לקבל טווח מחירים...

לדעתי 2000 שקל יהיו זקוקים לקצת שדרוג...

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

גיא, עבור התקציב שלך:

1. מעבד ולוח אם יחסית זולים. כיום מעבדי AMD נותנים יותר תמורה לכסף. אם ברצונך לחכות מס' שבועות קנה את מעבד ה-Conroe שאינטל מוציאים בקרוב, הדגם הנמוך ביותר אמור להיות מתומחר באופן תחרותי. לאחר שבחרת מעבד, תתאים לו לוח אם זול יחסית. חברות טובות הן: Gigabyte, Asus, Tyan, MSI, Intel.

2. תקנה 1GB של זיכרון. אין כאן שאלה בכלל. קל וחומר כאשר אתה רוצה להריץ Vista. החברה לא באמת חשובה כאן, בהתחשב בתקציב. גם לא המפרט הטכני (CAS/RAS Latency וכו').

3. כרטיס גרפי: ל-Vista יש ממשק גרפי "רגיל", שיעבוד סבבה על כל כרטיס גרפי זול וחדיש, וממשק מתקדם בשם Aero, שידרוש כרטיס קצת יותר חזק. בצע חיפוש על Aero ותחזור עם החלטה. האם לצג ה-LCD שלך יש כניסת DVI? אחרת לא עשית בזה כלום.

4. דיסק קשיח הכי גדול שאתה מסוגל לקנות בתקציב. אין קשר בין המהירות לגודל.

5. מארז וספק כוח -ספק כוח טוב זה דבר חשוב. בתקציב שלך תצטרך להסתפק במארז Midi Tower פשוט וספק כוח גנרי. זה מה יש :wink:

6. מה עם צורב DVD?

לא ממליץ על פנדה. הם נחמדים מאוד... עד שיש לך תקלה או בעיה. מנסיון אישי איתם. חפש באינטרנט ותראה כמה תלונות יש עליהם (לפחות באתרים שהם לא תבעו על הוצאת דיבה).

אני כן ממליץ על www.lamir.co.il. שמעתי בעיקר דברים על KSP, ואני יודע שיש להם מספר סניפים בארץ, אז בטח יש אחד יחסית קרוב לביתך.

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

OK...לפי מה שאנשים רושמים פה כנראה שאני מתחיל להתכוונן על AMD. הטכנולוגיה האחרונה שלהם היא 64BIT, נכון?

למסך שלי יש DVI, אחרת לא הייתי מתעקש על זה.

צורב DVD? שכחתי בהתחלה לציין זאת, בהחלט כן! אבל פה אני לא צופה התלבטות גדולה מדי. נלך על משהו של יצרן מוכר וזהו.

כנראה שהארד דיסק בנפח 160G יעשה את העבודה.

בקשר לזיכרון הדינמי, אם בשלב הראשון ירוץ על המחשב רק XP, אפשר להסתפק בכרטיס אחד של 512 ואז בשעת הצורך להוסיף עוד זיכרון בחריץ הנוסף?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כן, אפשר. XP יסתדר לא רע רק עם 512 מגה זיכרון.

* ההודעה נערכה לבקשת החברה ששמה הוזכר כאן בתור נותנת שירות נוראי *

למיר חברה טובה, מחירים סבירים ושירות טוב.

ROOONEEYY

פורסם

אני לא יודע למה להמליץ על AMD כיום בכלל.

אלעד, AMD הם אלו שהפכו ליקרנים, אינטל רק מורידים ומורידים מחירים - יש להם מעבד כפול ליבה ב-515 שקל (!), לוח תואם עולה 600 שקל, וב-2 לחיצות כפתור בביוס, אפשר להקפיץ את היכולות שלו, שכן לא לעשות OC למעבד כזה, זה ממש חבל.

בכל מקרה, אתה יכול לקבל מפרט מעולה בתקציב הזה, חרגתי במאה וקצת שקלים, מקווה שזה בסדר, אם לא אפשר לרדת ל-80GB ולחסוך אותם...

121uf0.jpg

בקצרה, לוח מעולה, מעבד קריר יחסית עם ביצועי OC מעולים (שיהיו אפילו לעתיד - בסה"כ לעלות את ה-BUS), דיסק קשיח SATA2 מחברה מוכרת (WD), כרטיס מסך טוב למדי עם יציאת DVI, צורב מעולה מבית NEC (אני יכול להמליץ עליו, היה LG אבל כיום יש לי NEC, ככה שזו המלצתי, לא ממש בעיה לשנות), מארז מרצדס (נחמד :p ).

לא כללתי עכבר, מקלדת, רמקולים ומסך, אם צריך, תאמר.

**עריכה: במפרט המקורי שכחתי זיכרון, תוסיף זכרונות של Twinmos? בדואל צ'אנל - מחיר של אחד 140 ש"ח - 2=280. ז"א - מחיר סופי 2485.

לדעתי מפרט כזה יהיה עדיף על כל ספמרון / סלרון אחר בתקציב, עוד כמה שקלים ואתה מקבל מעבד כפול ליבה ודיסק קשיח 160GB.

פורסם

תודה על ההשקעה!

2.66 לא נחשב למעבד איטי יחסית? יש היום מעבדים מהירים יותר משמעותית. או שזה לא קריטי לסוג השימוש שאני הולך לעשות במחשב?

פורסם

ראשית, כיום מהירות השעון היא לא הגורם המכריע (בהשוואה לעבר הלא רחוק), אצל AMD במיוחד, ואצל אינטל גם כיום (מעבדים חדשים יוצאים במהירות שעון של 1.6GHZ). הארכיטקטורה של המעבד היא שמשנה, כך שהמעבד לא איטי - וכמו שציינתי, בהעלאת מהירות השעון בלחיצת כפתור בביוס, מעלים את ה-BUS, וכך מתקבלת מהירות שעון מהירה מאוד (המעבד ידוע מאוד בקרב אוברקלוקרים, מעולה לעבודה), שכן לא צריך להיות מקצוען עבור ה-OC הנ"ל, ממש לחיצת כפתור אחת, בלי נעילת תדרים, בלי לדאוג לתזמוני זכרונות.

המעבד הנ"ל עדיף על כל מתחרה אחר בתקציב, וכמו שציינתי במיוחד עדיף על הסמפנרונים/סלרונים שעומדים פחות או יותר באותו תקציב.

לסיכום, המעבד הנ"ל מספיק ביותר, המעבד מיועד לשוק היותר נמוך, ז"א לעלויות מחשב נמוכות, אך בOC קטן מגיע ליכולות של גדולים ממנו ויקרים ממנו.

אם יש עוד שאלות, שאל. עדיף לשאול מאשר לא לדעת ולקנות טעות.

**עריכה**

ל-GSI מעליי, ה-3200 (חד ליבה), עדיף על 805 כפול ליבה? הצחקת אותי.

במיוחד לאור האוברקלוק הקליל שניתן לעשות לו.

**עריכה 2**

מה אתה משחק איתי מחבואים? :D

פורסם

VOLVO הבאת מארז וספק שיטגנו לו את המערכת וגם צריך להוסיף זיכרון למחיר.

אני ממליץ על מפרט כזה בשביל עבודה משרדית.

AMD Sempron 64 Bit 2800+ Socket AM2 Box CPU 380.00 ¤

DFI INFINITY NF-M2 SOCKET AM2 484.00 ¤

Hynix 512MB DDR-II DDR 667 Memory 294.00 ¤

Gil Alastor X300SE PCI-e 128Mb Retail Video Card 245.00 ¤

Samsung 80GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD 249.00 ¤

NEC ND-4571A Black x 16 Bulk DVD±R/RW 280.00 ¤

Foxconn TLA436SB USB Front True Power 300W FSP Case 225.00 ¤

סה"כ 2157 ¤

הרכבתי מהחנות הזאת. www.logicpc.co.il/heb

פורסם

קסנון, ההפרש במארז הוא עוד 50 שקל (+-).

בתוספת של 500 שקל, הוא מקבל מעבד חזק פי כמה, כרטיס מסך חזק יותר (אפשר להתפשר במקור על הX300 ולחסוך עוד 100, אבל ה-6200 עדיף בהרבה). דיסק קשיח גדול פי 2.

הסיפורים על מארזים ג'נריים (כן אני יודע מאיפה כל הסיפורים האלה מגיעים, HWZONE), אלה סיפורים של חולי אוברקלוק, אנשים שמוכנים להשקיע אלפי דולרים בשביל עוד כמה אחוזי OC למעבד שלהם. אנשים שמסוגלים לקנות מעבד חלש וקירור חזק, במקום לקנות מעבד חזק במקור.

בכל מקרה, אני חושב שבמקרה הזה, ההפרש שווה מאוד את ההשקעה, מקבלים הרבה בהפרש של ה500 ש"ח האלו.

פורסם
קסנון, ההפרש במארז הוא עוד 50 שקל (+-).

בתוספת של 500 שקל, הוא מקבל מעבד חזק פי כמה, כרטיס מסך חזק יותר (אפשר להתפשר במקור על הX300 ולחסוך עוד 100, אבל ה-6200 עדיף בהרבה). דיסק קשיח גדול פי 2.

הסיפורים על מארזים ג'נריים (כן אני יודע מאיפה כל הסיפורים האלה מגיעים, HWZONE), אלה סיפורים של חולי אוברקלוק, אנשים שמוכנים להשקיע אלפי דולרים בשביל עוד כמה אחוזי OC למעבד שלהם. אנשים שמסוגלים לקנות מעבד חלש וקירור חזק, במקום לקנות מעבד חזק במקור.

בכל מקרה, אני חושב שבמקרה הזה, ההפרש שווה מאוד את ההשקעה, מקבלים הרבה בהפרש של ה500 ש"ח האלו.

תגיד הוא אמר איפשהו שהוא משחק? כרטיס מסך זה עניין שולי, הסיבה היחידה שלא בחרתי במובנה כי עם LCD רואים ממש גרוע.

חוץ מזה היה לי פעם מארז וספק ג'נריים שטיגנו לי את המערכת כמה פעמים ללא אוברקלוק אז החלפתי לפחות לספק זול של טרמלטייק בשביל קצת שקט כי האחריות עמדה להגמר.

והוא אמר שהוא לא צריך יותר מ-80 ג'יגה אז למה לבזבז עוד כסף?

• תוכן חדש...