Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מ.א. אישי של שוטר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה שאתה לא יודע לא אומר שאין כזאת חובה.

יש כזאת חובה והיא נקבעה בפקודת מטא"ר.

מה שאתה אומר זה שבעצם אם אני עבריין והשגתי מספר אישי של שוטר שאני רוצה לסגור איתו חשבון - אני פשוט הולך לתחנה הקרובה ומברר מי הוא? זה מה שאתה אומר.... כן?

אם תיגש לתחנת המשטרה הקרובה אלייך, ובידך מ"א של שוטר, אנא, בקש שיבררו לך מי השוטר הזה.

אני בספק אם יתנו לך תשובה, ללא עילה מספקת.

וכמו שאמרתי וsrack חיזק - חובת ההזדהות חלה על השוטר רק כאשר הנסיבות ברורות(נוהג ברכב משטרתי/על מדים/מעכב/עוצר אדם). על המשטרה עצמה לא חלה שום פקודה שמחייבת אותה לזהות שוטריה רטרואקטיבית, אם לא ביקשת משוטר להזדהות עם תעודה - בעיה שלך, אם כתבו לך דו"ח/עצרו אותך/עיכבו אותך - בטח כבר תפגוש את השוטר הזה בתחנה כאשר תזומן אליה/ביהמ"ש כאשר תגיע אליו.

יאללה סלמאת.

אלעד

פורסם

את הקשר בין מה שאני אמרתי ובין התגובה שלך רק אלוהים יודע.

אני אגיד את זה שוב: שוטר מחויב להזדהות בפניך.

קאפיש ?

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
אם מישהו צריך מידע יש חובה למשטרה לזהות את שוטריה (למעט יחידות מיוחדות) כמובן שאם יש סיבה +עניין אישי

אם למישהו יש שאלה קונקרטית אשמח לעזור

בה"פ

אתה אומר את זה כי אתה שוטר? או כי אתה פשוט יודע הכל?

אין שום חובה כזאת...(לא שאני יודע לפחות....)

המשטרה פועלת ע"פ תלונה בלבד. חובת ההזדהות חלה על שוטר רק באם הוא מבצע מעצר/עיכוב של חשוד, ובאם הוא על מדים ואזרח מבקש ממנו להזדהות עם תעודת שוטר.

זה שאתה לא יודע לא אומר שאין כזאת חובה.

יש כזאת חובה והיא נקבעה בפקודת מטא"ר.

מקווה שעכשיו הבנת מאיפה התגובות שלי הגיעו...
פורסם
חיילים בשרות צבאי המשרתים ביחידת עילית (לא מובחרת) הבעלי תעודה לכך (נראת כמו חוגר ומחליפה אותו) רשאים לגייס תחת פיקודם, ללא בקשה מראש או הסכם, כל שוטר או כל נושא תעודה בטחונית אחרת, ללא קשר לתפקידו או דרגתו. (לדו'ג חייל מיחידה זו אשר האופנוע שלו נגנב, רשאי לגייס שוטרים ברחוב על מנת לבצע פטרול במשך כל משמרתם, גם אם זה לא מוצא חן בעיניהם [מנסיון]).
נשמע לי מאוד מאוד מוגזם.

תעודות ת"ב מעל רמה מסויימת (לא התעודה שיש לכל חפ"ש ביחידה) מאפשרות לאיש בטחון לגייס לעזרתו אנשי בטחון אחרים למטרה מבצעית.

אם זה למטרה אישית או למטרה שאינה בתחום סמכותו, זה ממש לא יתפוס. השוטרים יסרבו והחייל יודח. וגניבת אופנוע אינה אירוע שבסמכות החייל לדרוש שוטרים כדי לסייע לו לטפל בה.

פורסם

אשתדל לעשות מעט סדר בכל הבלאגן שנוצר:

1) תעודות של אנשי בטחון:

א) ת"ב - תו בטחון.

ב) תעודת פח"א - פעילות חבלנית עויינת.

התעודות הנ"ל מאפשרות לכל מי שנושא בהם (גם אם הוא זוטר) לרתום לעזרתו שוטר אזרח ו/או אפילו רכב או שימוש בדירה.

אבל....

אכן כל מי שבעל התעודה דורש ממנו חייב להעתר אלא אם זו פקודה בילתי חוקית בעליל.

אבל רוב ההוראות כמו זו שתוארה לעיל חייב השוטר לסייע ואז הוא יכול להתלונן.

והגיוני שהחייל יבקר בכלא לזמן קצר.

לגבי הזדהות שוטרים:

כפי שצויין קיימת חובה של שוטר להזדהות

אבל זו לא חובה שקיימת כל העת ומול כל אדם

כלומר...

כפי שציינו שוטר במדים חייב להזדהות בכל עת

שוטר ללא מדים חייב להזדהות במקרים שונים כגון אם הוא נושא נשק או קוז'אק.

לגבי הזדהות בדיעבד...

המצב יותר בעייתי

אבל כלל אצבע הוא שאם צריך את הפרטים לעניין אישי מקבלים. (כגון תביעה)

אבל אם סתם רוצים לדעת מיהו שוטר

לא מקבלים

וכן יש למלא טופסידה

מי שנוסע על

ביודיזל

לא משתולל כל פעם שמחירי הדלק משתנים

• תוכן חדש...