Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מונו ל IDMAX

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כשהייתי בארץ שמעתי אותו פעם 1 על המגבר שלי.... ויטלי מליאור מולטימדיה שם לי אותו על האוטו ודווקא אני דיי התלהבתי אבל אז להוציא 4000 שקל על סאב היה נראה לי מוגזם ... כיום 350 דולר זה גם פחות כסף וגם אני מרוויח בדולרים אז זה כמו עבודה של יומיים ...

אבל לא שמעתי אותו על מגבר יותר חזק אז אין לי למה להשוות (יש לציין שלא ביצענו כיוונים למגבר פשוט חיברנו את הסאב למגבר )

הסאב ששמעת אצל ויטאלי באוטו זה הסאב שלי שמכרתי לו ובאמת עם הגברה של 380 וואט רמס (מגבר של קליף) שמעו מאוד מאוד יפה וברגעים מסוימים פשוט נבהלתי מהעוצמה שלו. אותו סאב אצלי באוטו לפני השינוי (פתיחת שני פורטים למעבר קול מתא המטען למכוננית) שמעו פחות טוב.

המסקנה התגבשת לטעמי היא שמאוד תלוי באיזה רכב מותקן הסאב הזה,אם מדובר ברכב יחסית קטן או בינוני עם 5 דלתות (האצבק) הרי הסאב הזה ישמע עוצמתי מאוד גם עם "רק" 400-500 ואאט רמס . מי שמחפש בעיקר עוצמה ויש לו רכב גדול עדיף שיספק לסאב כמו שניר אמר כ-800-900 וואט רמס.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
.

ועם הגברה של 400 וואט RMS אתה לא מנצל את הסאב הזה ולא בחצי מהיכולת שלו. -מתי יצא לך לעשות לסאב הזה מבחנים כל כך יסודיים , עם הגברות שונות והכל , שאתה יודע להגיד שב 400 וואט אני לא מנצל אפילו 50 אחוז מהיכולת שלו ?

ממתי יכולת ניצול של סאב היא יחס ישיר של הוואטים שהוא מקבל ?

אני לגמרי לא מבין אותך , קיבלת דעות של אנשים , שיש להם את הסאב ושהם הרבה יותר מנוסים ממך עם הסאב הזה , ובמקרה גם שמעו אותו עם הגברות שונות. אתה , בלי ניסיון משמעותי איתו , טוען אחרת . לא נשמע לך קצת מוזר ?

IDMAX הוא סאב מדהים, אחד הטובים שיצא לי לשמוע, אבל כפי שכבר אחי ציין לפני הוא דורש הגברה ולא עם 300-400-500 וואט RMS. - יופי אז הוא ציין. כמו שכבר הובן פה , הוא שמע דוגמא אחת ברכב. הסיבה שהסאב לא היה חזק ברכב המסוים היא האטימה של הבגאז שם. וחבל שאתה לא משכיל לעשות את ההפרדה בין תנאים של רכב ובין מה שהסאב מפיק. הסאב מפיק עוצמה ואיכות מעולה גם בהגברה של 500 וואטים. ואם תיקח ותשים אותו בבגאז של S600 אני בטוח שהוא לא יהיה דומיננטי. אבל האם זה אומר שזה סאב שלא שווה לקנות אותו בהגברה כזו ? האם זה אומר שהוא דורש! הגברה אחרת ?? התשובה היא חד משמעית לא ועובדה שברכבים אחרים כמו אצלי בפולו , או אצל אייל ב 307 הסאב נשמע מאוד מאוד חזק. חזק עד כדי כך שגם הוא וגם אני מרסנים אותו כל הזמן. זה מזכיר לי שאייל לפני המון זמן בנה תיבה עם 2 שיבות אצלו ברכב - וולו , ושהוא שמע אותם הוא היה מאוד לא נפעם כמו שהוא ציפה להיות , פשוט הרכב מאוד אטום וזה סירס את הסאבים . האם זה אומר שהם לא הוגברו כראוי ? או שהם לא מנוצלים ? ודאי שלא. צריך להסיק את המסקנות הנכונות מכל דבר. השיבות גם ידועות בכך שהם עובדות יפה מאוד בהספק שהוא לגמרי לא ההספק המקסימלי שהם מסוגלים לקבל.

טענת שאצלי הוא נשמע חלש ? תן לי להזכיר לך שהגיינים שלי אז לסאב (כולל ההנחתה דרך האלפיין) היו מאוד סגורים . כי ברוב המקרים שאני שומע מוזיקת "SQ" אני לא רוצה שהוא ישתלט על המוזיקה.

אני מזכיר לך , זה לא סאב SPL , ואף אחד מאיתנו לא קנה את הסאב בשביל SPL אלא בשביל SQ , ובשביל שמידי פעם יהיה סבבה קצת לתת בראש עם הסאב.

אני החלפתי את הגנסיס שלי ב ID פשוט כי הוא מרביץ חזק יותר והוא יותר דומיננטי . כשעשיתי את ההשוואה זה היה ראש בראש , אותו רכב , אותה הגברה , אותה תיבה , פעם הגנסיס ופעם ה ID , והוא נשמע מדויק לגמרי אבל יותר חזק ולכן לקחתי אותו - הבדיקה נעשתה על ידי 350 וואט "סופר עלובים" , ועובדה שהוא הצליח לגרום לי לקחת אותו , וגם לאייל ויוסי שנכחו שם, להמליץ לי על זה. אבל שוב , אתה טוען אחרת . בלי שום סיבה מעשית .

בעיקרון כבר רציתי לא להגיב לך על ההודעה האחרונה שלך , כי אני חושב שאין טעם . אתה לא ממש מחפש ללמד או לקבל דברים חדשים ולא רציתי להמשיך להתווכח סתם .

אבל , במקרה יצא לי לנסוע היום איזה נסיעה של שעה , בדרך חשבתי על הדברים שכתבת פה בכל כך סמכותיות שזה גרם לי קצת לבדוק איך תשמע מוזיקה עם באסים אצלי כאשר אני קצת יגביר את הסאב ויתן לו "דרור".

אז שמתי לי קצת פרודיגי , קצת אמינם , קצת מטליקה ועוד כל מיני כאלו , דרך האלפיין שמתי אותו על 6-8 מתוך 15 (הגיין נשאר יחסית סגור ) ומה אני יגיד לך , ואני לא אומר את זה בשביל לפגוע - אבל אם אתה רוצה להמשיך לטעון שהסאב הזה דורש יותר ממה שהוא מקבל אז פשוט אין לך מושג . או שאתה מתייחס אל הסאב בתור סאב SPL נטו , זה הדבר היחידי שאולי יסביר את הדברים שאתה כותב.

בקטעים עם באס חזק , בשמיעה בווליום בינוני חזק - האוטו רעד יפה. הבאס היה מאוד מאוד חזק , לרמה שכבר לא היה שום היגיון במוזיקה , הוא פשוט היה חזק מידי. לשמחתי הוא היה מדויק. אבל זה כבר לא היה מוזיקה ובטח שלא היה נעים לשמוע את זה. אם אתה רוצה SPL זה כבר משהו אחר. אבל במושגים של SQ SQL הסאב מאוד חזק בהספקים המדוברים. אני זוכר גם אצל אייל ב 307 שאחת הפעמים הוא הכניס אותי לרכב הגביר את הסאב לרמות שלא יכולתי לסבול ( והוא מצידו יושב עם חיוך מרושע ומסופק עם היד על הווליום new_evil.gif ) .

בקיצור , אני לא ממש מבין למה אתה טוען ומתעקש על דברים תמוהים , בזמן שאנשים עם ניסיון מעשי בקטע הספציפי הזה מסבירים לך אחרת.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
בקיצור , אני לא ממש מבין למה אתה טוען ומתעקש על דברים תמוהים , בזמן שאנשים עם ניסיון מעשי בקטע הספציפי הזה מסבירים לך אחרת.

אין שום דבר תמוה,

אני טוען ומתעקש על הIDMAX בדיוק כמו שאני יעשה על כל סאב\וופר\מידבאס\מיד\טוויטר.

בד"כ ההמלצה שלי תהיה של 20-25% יותר הגברה לטובת האלמנט.

אבל ישנם יוצאים מן הכלל כמו טוויטרים או אלמנטים אחרים בעלי נצילויות גבוהות.

אבל לגבי הIDMAX עם נצילות של 88.1DB, הוא דורש הספק מכובד, אני לא אומר ש400 וואט RMS או אפילו 500 לא נישמעים טוב עם הסאב הנ"ל, אבל אני אומר שעל מנת לנצל את האלמנט עד תום, וגם לשמור על עבודה בריאה יותר של המגבר צריך "להושיב" את האלמנט על הגברה קצת יותר חזקה ממה שהוא מוצהר.

הסאב הנ"ל צריך הגברה באיזור ה750-800 וואט RMS, לא אני המצאתי את זה אלא מי שבנה את הסאבים הללו.

והIDMAX גם לא שונה משום סאב אחר, הוא לא משהו קסום, גם JL AUDIO 12W7 ישמע טוב עם 400-500 וואט RMS, אבל עם ההגברה של הJL1000/1 הוא עובד בצורה הכי טובה שניתן לנצל מהסאב הזה.

וזאת למרות שהוא "מוצהר" 750 וואט RMS וזה ההגברה שהוא צריך על מנת לנצלו.

אני לא אומר שזה לא נשמע טוב , אני אומר שאתה לא מנצל את הסאב במלואו, אתה לא אוהב באס חזק ושזה לא משתלב לך עם הבמה הקדמית אז זו העדפה אישית שלך.

משם להשליך שהסאב הזה דורש רק כ400 וואט RMS זה לא ממש נכון.

אל תקיש מטעמך האישי השלכות מקצועיות, מבחינה מקצועית על מנת לנצל כל אלמנט בצורה טובה הוא דורש את ההגברה שלו.

under construction..

פורסם

"A good power range for the IDMAX is 200 to 1000 watts"

הכותב הוא אריק סטיבנס, הבעלים של ID, כנראה שהוא לא מקצועי מספיק :roll:

http://forum.sounddomain.com/forum/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=62;t=001546;p=1#000001

נתתי לך את הקישור הבא לא מזמן, כנראה שלא טרחת לקרוא אותו:

http://www.adireaudio.com/Files/BrahmaPowerHandling.pdf

למרות שהוא קצר, אני אעתיק לכאן את השורה התחתונה (מדובר בסאב שמוצהר 1600W):

One thing to note is that in most cases, you need less than 1000W of power to push a Brahma to its limits. Going beyond the power listed won't gain you more SPL - what it will do is simply slam the suspension, and cook the driver (because cooling relies heavily on cone motion, if power is increased and cone motion is not there can be cooling reduction).

לא בדיוק מתיישב עם כלל הפלא של 20-25% יותר.

פורסם

אני אומר שעל מנת לנצל את האלמנט עד תום, וגם לשמור על עבודה בריאה יותר של המגבר צריך "להושיב" את האלמנט על הגברה קצת יותר חזקה ממה שהוא מוצהר.

שוב, אני חוזר ואומר, אין לך את הניסיון והידע לטעון את מה שאתה ואחיך טענתם בהתחלה - הסאב הזה כן מנוצל יפה מאוד גם בהספקים המדוברים. בטח ובטח שלטעון שלא שווה לקנות את הסאב הזה בלי הגברה של 1000 וואט זו טענה שהיא לא נכונה ולא מדובר פה בדעה אישית או באם אני או אחרים אוהבים יותר באס או פחות באס.

הבעיה שלך היא שבמקום להודות ולהגיד שיש דברים ש"אפילו" אתה לא יודע (ובטח גם שלא מנוסה בהם) אתה ממשיך להתעקש. בדיוק כמו שהיה לי "בוויכוח" האחרון איתך (ולא רק בו ) לא מזמן כשהתחלת לטעון דברים על מפל מתח בלי שבכלל היה לך מושג מה זה מפל מתח וגם אחרי שנתתי לך נוסחה המשכת לטעון בהחלטיות שאני טועה למרות שגם אנשים אחרים הסבירו לך את העניין. אותו דבר עכשיו שוב. אתה יוצא בהצהרה, אנשים אומרים לך דברים אחרים, אבל אתה לא מוכן לקבל. במקום לקבל ולהשלים עם הדברים אתה לוקח את הדיון למקומות אחרים כמו שבשביל לנצל אלמנט עד תום צריך כך וכך. לא דובר פה לנצל אותו עד תום, דובר על להנות מהסאב בתנאים מסוימים ביחס לאופציות אחרות שקיימות.

תקרא את הדברים שאיל צירף. אולי משם תקבל הסבר לתאוריות המוזרות שלי (ושל אנשים מוזרים נוספים שיש להם את הסאב הזה - הסאב שאתה מכיר כל כך טוב).

אל תקיש מטעמך האישי השלכות מקצועיות, מבחינה מקצועית על מנת לנצל כל אלמנט בצורה טובה הוא דורש את ההגברה שלו.

משפט יפה, באמת. רק שוב, קודם תלמד ותבין שלא צריך בכל מקרה הגברה מקסימלית בשביל לנצל אלמנט. לפעמים כן ולפעמים לא ויש לזה גם הסברים. פה דיברנו לא על ניצול מקסימלי של הסאב לתחרויות - אלא על בן אדם נורמלי שרצה סאב בשביל להנות ממנו, וכן הוא יהנה מאוד ממנו גם בהגברות הספציפיות. אני אומר את זה מניסיון, אתה לא. אתה יכול להמשיך לטעון מה שאתה רוצה.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אני יוצא רגע מתחום הרכב.

בתחום ההגברות המקצועי!

לדוגמא : עם הרמקול מוצהר 100W RMS לחבר לו מגבר של 110-120W RMS.

ולהגביר את המגבר למקסימום!

אבל לא להגביר את אות המקור מעבר ליכולת של האלמנט.

וזה בגלל. שמגבר חזק מהרמקול לא יתעמץ. לא יתחמם. ולא עיוות.

ואז אין סכנה שהמגבר ישרוף את הרמקול.

ואת המערכת מכוונים (מומלץ פרוססור) ששולט על כל יציאה בנפרד. ויוכל לקבוע את עוצמה היציאה.

ואז מכוונים את עוצמת היציאה בהתאם למה שמחובר אליה. (טויטר.מיד. מיד וופר, סאב, וכו)

היציאה מכוונת כך שהמגבר יתן כ 90% מהיכולת של הרמקול.

למרות שהמגבר מכוון על מקסימום.

אבל. בגלל שלמרבית האנשים. אין את האוזן לשמוע רמקול מתעוות. (והערס המצוי) מחפש כול טיפת עוצמה שכולם ישמעו את הבכי איתו. והוא יגיע לגבול המכני של האלמנט (הוא יתחמם וישרף)

ואז באמת ממולץ שהרמקול יהיה על מגבר חלש יותר! והוא לא יוכל לעבור את הגבול המכני/טרמי של הרמכול והוא לא ינזק.

אבל בהגברות מקצועיות.

סאב של 1000W RMS יכול(וזה קורה הרבה) להיות מחובר למגבר של 5K/4K/3K באותה התנגדות. והוא יעבוד כך שנים. והכול בגלל הכיוונים.

ראיתי טוויטר של רמקול JBL מקצועי. מחובר ביחד עם עוד אחד. (2) והם ביחד היו מחוברים למגבר של 5000W RMS!! ליציאה. (הטויוטר אני מעריך לא יותר מ 200W RMS.) אגב המגבר הוא של קראון. מי שמכיר. והנתון שלם הוא מדוייק. המגבר עולה כ 20K

וזה עובד כך יום יום. ולא נשרך אף אחד בגלל המגבר.

אלמנט מקצועי ישרף! בגלל כיוונים לא נכונים. איש סאונד לא מקצועי. ובעיות חשמל!

והציוד שמדובר עליו. וכל אלמנט עולה כמו מערכת בסיסית לרכב. מערכות כאלה מגיעות למאות אלפי שקלים.

יום טוב אלי.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

טוב זה כבר נהיה ממש קטנוני...

1. אייל, קראתי את מה שצירפת כבר אז שדיברנו על כך(היה התרד' על הטוויטרים ועוצמה מתאימה).

אנחנו לא מסכימים על העניין בדיוק כמו שאני לא מסכים על הנושא של הIDMAX, יש לנו השקפת עולם שונה בנושא זה.

בכל אופן, אתה יודע שאני מכבד את הידע והנסיון שלך, ואם לא זכור לך שהתעניינתי ברכישה של הסאב הנ"ל אתה היית היחיד שהרמתי אליו טלפון על מנת לקבל את כל האינפורמציה.

ואגב, אם שמת לב, לא טענתי שהMAX צריך 1200-1250 וואט RMS אלא 750-800 זה מה שמומלץ על מנת לנצל אותו, כתבתי כבר שיש יוצאים מן הכלל.

אל תשמש בכל מה שאני אומר נגדי

(תשים לב על מה אנחנו מתווכחים, אתם אומרים 500-550 ואני אומר 750-800 ותכלס על מנת להגיע לניצול מלא של האלמנט הוא כן צריך את אותם 800 וואט RMS).

2. עופר, תראה, אתה צודק במשהו אחד, יש לך נסיון רב יותר עם הסאב הזה מהסיבה הפשוטה שהוא יושב אצלך ברכב, ולא אצלי ברכב.

מצד שני, יש לי מספיק נסיון עם מספיק מערכות לרכב ולבית בין אם מדובר על התקנה או כיוון, ואני בעל נסיון רב יותר מאשר הנסיון שלך בכל הנוגע להתקנות וכיוונים, נסה גם לכבד את דעתי.

אבל אנחנו לא נהפוך את זה לויכוח אישי כי זה לא לעניין.

אני מכבד את הדעות שלכם, אך אני לא מסכים עם זה ב100 אחוז, ואני יעצור את זה כאן כי זה מגיע לפסים אישיים ופה זה יעצר.

אם תרצו, יש מפגש פורום ביום שבת הבא, נוכל לשבת ולהתווכח במשך שעות:).

בירה עליי- בכיף.

ניר

under construction..

פורסם

בכלל לא הבנתי על מה כל המאומה, אם הבחור עדיין לא קנה אתה הסאב ויש ברשותו מגבר 500/1, שפשוט יקנה את הסאב בגרסת שני סלילים, ככה המגבר נותן לו 1000w ואת כיוון העוצמה יעשה לבד, מה הבעיה ?!?

פורסם
. ואני בעל נסיון רב יותר מאשר הנסיון שלך בכל הנוגע להתקנות וכיוונים, נסה גם לכבד את דעתי.

אתה לא חושב שאתה קצת חוצפן ?

אתה לא מכיר אותי , ואתה בטח שלא יודע מה וכמה ניסיון יש לי .

אתה רוצה להעיד על כך שיש לך ניסיון בהתקנות וכיוונים ? בסדר גמור , זה לגיטימי. אבל לבוא ולהצהיר מה רמת המקצועיות של אנשים אחרים - אנשים שאתה לא מכיר ולא יודע כלום על החיים שלהם וכמה ניסיון יש להם - זו חוצפה. אני מקווה שאת זה לפחות תפנים. לא ממשפטים כאלו אני אכבד את הדעות שלך. בין אם אני מסכים איתם ובין אם לא.

בכלל לא הבנתי על מה כל המאומה, אם הבחור עדיין לא קנה אתה הסאב ויש ברשותו מגבר 500/1, שפשוט יקנה את הסאב בגרסת שני סלילים, ככה המגבר נותן לו 1000w ואת כיוון העוצמה יעשה לבד, מה הבעיה ?!?
ההספק של ה JL הוא קבוע . הוא לא משתנה ביחס להתנגדות והוא יוציא 500 וואט גם ב 2 אוהם .

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
אני אומר שעל מנת לנצל את האלמנט עד תום, וגם לשמור על עבודה בריאה יותר של המגבר צריך "להושיב" את האלמנט על הגברה קצת יותר חזקה ממה שהוא מוצהר.

הסאב הנ"ל צריך הגברה באיזור ה750-800 וואט RMS, לא אני המצאתי את זה אלא מי שבנה את הסאבים הללו.

במשפט הראשון רשמת שצריך לתת יותר מההספק המוצהר ובשני שמי שבנה אותו קבע שצריך לתת לו 750-800W. מעבר לכך שיש לשנינו את הסאב הנ"ל ושניסיוננו איתו לימד אותנו שהסאב לא "צריך" 750W בשביל להשמע מצויין ומאוד חזק, אני נתתי לך שני קישורים. הראשון לדברים של מי שבנה אותו שאומר שהספק טוב יהיה בין 200-1000W והשני דוגמא לסאב ידוע אחר של חברה טובה ובו מוסבר למה לא רק שלא צריך את ההספק המוצהר לסאב אלא למה הוא יהיה מיותר ברוב המקרים.

אתה יכול להשאר בדעתך, אין עם כך שום בעיה אבל אם אתה מנסה לסתור את דעתם של אחרים רצוי שיהיה בסיס כלשהו לדברייך וגם שלפחות תהיה עקבי (לא דובר על ניצול מלא).

ההבדל בדציבלים בין 500W לבין 750W הוא בסך הכל 1.5DB והוא זניח. אבל אנחנו לא אמרנו שהוא "צריך" 500W אלא אמרנו שגם עם 500W הוא כבר מוגזם מאוד ובטח שלא משתלב עם הסט הקדמי (והיה לנו גם ניסיון עם סט קדמי שהוא קצת מעל הממוצע). אם פותח הת'רד מעוניין בSPL מקסימלי אז שילך על מגבר חזק יותר (למרות שההבדל יהיה זניח). אם הוא מעוניין שהסאב ישתלב עם המוסיקה וגם "יתן בראש" כשהוא רוצה, JL 500/1 יעשה את העבודה וכמו שאמרתי במשפט הראשון בהודעה הראשונה שלי, הכל עניין של העדפה אישית.

אם אתה חושב שההבדל בין הגברה של 500W לבין כזו של 750W-800W הוא הבדל של "בין טוב לבין מדהים" כפי שכתבת אז יש לך טעות, אבל כמובן שאתה יכול לא להסכים.

פורסם

טוב מכיוון שזה הגיע לפסים אישיים וזה ממש לא במקום לעשות זאת.

וכאן זה יעצר.

רק תיקון קטן להודעה שלי שנרשמה לפניכן למען ההגינות והסדר הטוב.

הכוונה שלי הייתה שאני עוסק בהתקנות וכיווני מערכות סטריאו לרכב ולבית על בסיס יומי, ועופר לא.

בטח שלא מזלזול ולא בנגיעה אישית כלשהיא.

הנקודה הייתה לקדם הבנה של 2 הצדדים ולכבד את דעותיהם של 2 הצדדים.

הכוונה הובנה לא נכון ועל כך אני מנצל.

זה פורום והוא נועד להתווכח, אפשר להיות עם דעות חלוקות אז כל עוד זה לא מגיע לפסים אישיים אפשר גם להשאר חברים.

יום טוב לכולם,

ניר

under construction..

פורסם

אני חייב להבין משהו קטן

למה קניתם סאב כזה? בשביל להגביר אותו בחצי?

ה IDQ היה מספיק. או מספיקים סאבים אחרים, יש כל מיני אלמנטים שונים ומשונים שאני בטוח ששמעתם על כולם, כי אתם הרי בעלי ידע נרחב בנושא, שדורשים הגברות של 200 וואט RMS ויפרקו לכם את הבית או הרכב (בתיבות המתאימות כמובן).

זה כמו שתקנה קומפוננט של F1 STATUS ותחבר אותו לפאנל... "זה בהחלט מספיק לו, הוא יכול לקבל בין 20 ל 140 וואט RMS". לא נשמע קצת מוזר ?

זאת בדיוק ההשוואה! מבחינתי האישית.

אני לא רואה בזה שום היגיון. אני יודע שאם אני קונה כזה סאב ומוציא כזה סכום... כדאי לו מאוד לעמוד ב 1000 RMS האלו! , כי בעומסים האלו הוא הולך לעבוד!

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

QUATRO ,

האמת , הפתעת אותי לגמרי . אם אחרי כל הדיון שהיה פה וכל הדברים שנכתבו אתה עדיין כותב את הדברים האלו , אז אני כבר באמת לא יודע מה להגיד לך.

אייל ואני בנינו מערכת שהיא SQ . לי בהתחלה היה את הגנסיס אודיופיל שזה סאב SQ משובח. אני זוכר שבזמנו אמרתי כל הזמן לאייל , שרוב הרמקולים ברכב שלו היו של גנסיס , שילך גם על הסאב שלהם , הרי מדובר בסאב משובח. הוא אמר לי שהוא הולך על ה ID כי הוא לא נופל ממנו מבחינת איכות אבל הוא יותר חזק ולפעמים זה נחמד "להשתולל". אני חייב להודות שאז דיי פיקפקתי בדברים שלו , במיוחד בטענה שה ID לא נופל מהגנסיס מבחינת SQ. בכל מקרה , הסאב הגיע , ועשיתי את הבדיקה . לקחתי את ה ID חיברתי אותו על אותו המגבר עליו היה מחובר הגנסיס - 350 וואט מדובללים שלא מנצלים אפילו חצי מיכולת הסאב , והוא נשמע איכותי כמו הגנסיס ואכן יותר חזק ויותר מורגש. מספיק מורגש כדי שאני אחליט במקום ללכת על ה IDMAX בלי בכלל צורך לדעת איך הוא נשמע עם יותר וואטים.

למה קניתם סאב כזה? בשביל להגביר אותו בחצי?
הדברים שכתבתי כבר צריכים להספיק בשביל לתת לך תשובה למה קנינו אותו. סאב קונים בשביל שיפיק את הבאסים . לא קונים בשביל להגביר אותו למקסימום. מגבירים אותו למקסימום אם זה מה שנדרש בשביל לקבל את הבאס. לא מגבירים בשביל "להגביר".

ה IDQ היה מספיק.
אתה אומר את זה ברצינות ? אתה רוצה להשוות מה האיכות של IDQ מול IDMAX ? זה כמו שתבוא ותגיד לי "מי שקונה S600 ונוסע איתה רק במאה קמש לא צריך מרצדס ,גם פאסאט מספיקה בשביל זה". יש הבדל גדול בין כל סאב , בלי קשר לעוצמות. אני אפילו לא רואה צורך להסביר עוד על הנקודה הזאת.

זה כמו שתקנה קומפוננט של F1 STATUS ותחבר אותו לפאנל... "זה בהחלט מספיק לו, הוא יכול לקבל בין 20 ל 140 וואט RMS". לא נשמע קצת מוזר ?

זאת בדיוק ההשוואה! מבחינתי האישית.

אני אלך איתך הפוך על הפוך . אייל כשבנה את המערכת אצלו הרכיב סט קדמי ברמה מקבילה ל F1. אם לא היה לו ספק שההגברה של ההד-יוניט תספק אותו הוא היה מגביר את הסט בעזרתו . אין שום טעם בלהגביר סתם. המטרה היא לשמוע כמו שצריך ואם הספק קטן יותר עושה את זה , אז אין שום טעם בהספק אחר. דרך אגב , גם את ההורנים אנחנו יכולים להגביר הרבה יותר ממה שהם מקבלים אבל הם לא דורשים את זה. אז זה שאפשר לפתוח להם את הגיין ולקבל עוצמה הרבה יותר חזקה זה נותן לנו משהו ? לא. חד וחלק לא. הגברה זה אמצעי לקבלת המוזיקה , לא יותר מזה.

אני יודע שאם אני קונה כזה סאב ומוציא כזה סכום... כדאי לו מאוד לעמוד ב 1000 RMS האלו! , כי בעומסים האלו הוא הולך לעבוד!
אם זה מה שיגרום לך להנאה - תהנה . זה עניין שלך. אבל חבל מאוד על אנשים בפורום שלא יודעים להבדיל בין דברים נכונים שנכתבים ובין דברים לא נכונים שנכתבים. חבל שאתה לא טורח לקרוא את הקישורים שאייל נתן , או מחפש ללמוד ממקומות אחרים , או אפילו אפילו , לקבל דעות של אנשים , שמנוסים עם הסאב הזה ,וגם מנוסים במספיק סאבים והתקנות אחרות בשביל לדעת באיזה קנה מידה להעריך אותו.

ניר , בהמשך לדברינו ,

דווקא בגלל שיש לך כל כך הרבה ניסיון הייתי מצפה ממך לא להטעות אנשים ולא לטעון דברים שהם שגויים - בטח ובטח כשמדובר על נושא ספציפי שאתה אפילו לא מנוסה בו ! כך שאני לגמרי לא מבין איך אתה טוען את הדברים האלו , ועוד כל כך משוכנע בהם.

זה נכון שפורום הוא במה לויכוחים . אם היינו מתווכחים לדוגמא אם ההורנים אצלי ברכב נשמעים טוב או לא - זו נקודה לגיטימית לויכוח. לעומת זאת , לטעון שעם הגברה של 400 וואט RMS הסאב לא ינצל חצי מהיכולת שלו - זה לא נתון לויכוח. יש לזה גם הסברים טכניים ויש לך גם ניסיון של אנשים. אין לי מושג מאיזו סיבה אתה ממשיך לדבוק בטענות שלך שהן חסרות ביסוס . לא מבחינה טכנית ולא מבחינה אמפירית.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
לדעתי, חיבור של הסאב הזה ל500/1 פשוט לעשות לו עוול

לסיכום, המשפט הזה אינו נכון והסאב ישמע מצויין גם עם ההספק של המגבר הנ"ל ויתן שילוב טוב יותר של דיוק ועוצמה מרוב הסאבים שבשוק, לטעמי כמובן. מי שרוצה לנצל את הסאב עד תומו (והכוונה היא להגיע לSPL מקסימלי) יכול לרכוש מגבר חזק יותר למרות שכלל לא בטוח שהתוספת בדציבלים תהיה ממש משמעותית.

ניר, לא חסרים מתקינים שמכוונים כל יום מערכת אבל למרות זאת העובדה שהם מכוונים GAIN, קרוסים ובמקרה הכי טוב פאזות, לא מקנה להם איזו יכולת מיוחדת. לו היית אומר לנו שכל יום אתה מרכיב IDMAX אז לדברייך היה משקל שונה אחר אבל זה לא כך.

דרך אגב, מתוך סקרנות, היכן אתה עובד בסטריאו לרכב ובסטריאו לבית? (אני "מרשה" לך לעשות פרסומת ;) ).

פורסם

תראה עופר, בלי להתקטנן על דקויות.

אני חייב לומר לך , אני מנסה להתייחס עניינית לגמרי עכשיו ולאורך כל התרד הזה, אם אתה רוצה לשמוע - מצויין אם לא גם טוב אבל פחות...

אני קורא את הקישורים שלכם, ומקשיב, יש דברים נכונים, יש דברים פחות (לא כל קישור לאתר באנגלית, הוא מבחינתי בגדר קדוש...) בכל מקרה, לא כל מהלך שאתה עשית, ייתפס אצל אדם אחר כרציונאלי. לכל אחד טעמים שונים. כאן אני רק רוצה להסב את תשומת ליבם של הקוראים לרעיון האובייקטיבי. אייל הוא הייחידי כאן שענה לעניין, אז אם אתם לא מוכנים לקבל דעה אחרת או לפחות לשמוע ממני - תשמעו ממנו.

בן אדם שרוצה לקנות את הסאב הזה ולהוציא אתל כל חסכונותיו שואל שאלה! צריך לענות לו בצורה אובייקטיבית! האם הוא צריך את הסאב הזה או לא? האם לקנות סאב ב 4000 ש"ח כדי להשתמש בחצי מההספק? כן/לא/אולי. אבל אובייקטיבית.

אתה קנית את הסאב הזה מהסיבות שציינת - אחלה! מקובל והגיוני בהחלט.

חיברת אותו לאותו מגבר שהיה לך ברכב - שמעת את האיכות, את הדיוק, קיבלת יותר עוצמה - והחלטת ללכת על זה. עד כאן אין לי ולא יהיו לי גם אחרי זה שום טענות אליך אישית בטוח שלא. (כבר אמרתי לך שהוויכוח מבחינתי ענייני לחלוטין).

מה שאני אומר, שבשביל אדם אחר, אם הוא צריך להחליט - מן הראוי לתת לו חוות דעת אובייקטיבית. ולומר לו שבהספק בינוני הסאב ישמע טוב. אבל הוא בנוי לעבוד על עוצמה כפולה, ופשוט במחיר הזה, בשביל עוצמה כזו (של 500 וואט) - כנראה שלא צריך IDMAX. יכול לקנות אלמנטים של scanspeak revolator שני ממברנות ''10 על תיבה אטומה שישמעו מצויין ויעבדו על 300 וואט RMS.

קיצר, לדבריך "אני לא מבין למה אתה עוד כותב את מה שאתה כותב וכו'..." אני פשוט חושב אחרת. וכבר ציינתי את דעתי והמלצתי בעניין, על סמך הניסיון האישי הקטן שלי.

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...