Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגעתי למסקנה שאי אפשר למצוא כלום יותר ל-185/60/14 הזה, והפאלקן ZE-512 שלי מלפני כשנתיים עוד מעט מסיימים לתת את הגומי שלהם לבורא, אחד ועוד אחד מוביל לשינוי המתבקש, עליה ל-15".

לאחר חיפושים נמצאו ג'אנטים של 406, מדגם corail של הדגמים החדשים יותר, ועכשיו ההתלבטות היא לגבי הצמיגים.

המידה הרצויה היא 195/50/15 שלה מבחינתי אין חסרונות, היא מתאימה יותר מבחינת קוטר הגלגל הכולל מאשר המידה של ה-16V בעלת חתך ה-55, בנוסף היא גם זולה יותר, רק שיותר קשה לאשר אותה.

המחשבות נעו בין:

Dunlop SP9000 במחיר של כ-1600

Goodyear F1 GS-D3 במחיר של כ-2400

השאלה היא האם הגודייר עדיפים בצורה כזו שהם שווים את התוספת במחיר?

אין לי שום בעיה כל שנתיים לשלם עוד 800 שקל כאשר אני יודע שבאמת יש לי את הטוב ביותר שמקשר את הרכב לכביש, השאלה היא אם באמת הגודייר עדיפים ברמה גבוהה על הדאנלופ (וגם על שאר המתחרים ברמת המחיר)?

דבר שני, קראתי הרבה שרשורים פה, ובפורומים אחרים לגבי התארגנויות קבוצתיות ומחירים בחנויות השונות. מכל הבלאגאן לא יצא לי למצוא משהו שהתממש, אולי ברגע שהדברים נסגרים סופית אנשים כבר לא רושמים את זה על דפי הפורום ואז נראה כאילו הרעיון נקטע באמצע.

בכל מקרה, אני מתכנן לרכוש ביום שישי הקרוב, אני מנצל את ההזדמנות כדי לברר לגבי חנויות שידוע לכם שיש בהן צמיגים טריים (עדיף מתחת חצי שנה, כמה שפחות), ככה שלא אצטרך להתרוצץ בין צמיגיות יותר מידי (מעדיף לשלם עוד כמה שקלים ולא לסבול מצמיגים ישנים יחסית).

תודה!

יובל.

פורסם

ה-SP9000 שהיו לי במידה שלך היו סבבה, לא רעים.

הצמיג נגמר מהר, שלי הושלכו לפח אחרי 4 חודשים.

עם הגודייר אין לי ניסיון כך שאין לי מה להשוואות.

אביחי

פורסם

דבר ראשון - לא ציינת אם בדקת, אבל אתה יודע שאתה יכול לעלות רק למידות צמיגים שמאושרות ע"י משרד התחבורה, נכון?

מעבר לזה, חיפוש קצר יחשוף בפניך את העובדה שהגודייר שציינת נחשב לאחד הטובים ביותר שיש - אם הוא מצדיק את הפער מחיר או לא, אני לא יודע. תלוי מה השיקולים שלך.

נ.ב. גם אני אוטוטו מרים ידים מה-185/60R14... כל השוק הוצף במכוניות מעפנות מהמזרח (בעיקר בליסינג) עם המידות האלו, ונראה שזה היה הקש ששבר את גב הגמל ביבוא צמיגים נורמלים למידה הזאת... (מה, אבאו זה לא אוטו ספורט:) ?)

ניר

פורסם
ה-SP9000 שהיו לי במידה שלך היו סבבה, לא רעים.

הצמיג נגמר מהר, שלי הושלכו לפח אחרי 4 חודשים.

אני שונא לחזור על דברים שכבר אמרתי, בעיקר אם מדובר במשהו בעל טון שלילי, אבל... אם הצמיגים שלך החזיקו רק 4 חודשים של שימוש כביש אתה נוהג ה-ר-ב-ה יותר מדי חזק למה שצריך על כבישים ציבוריים.

באמת שלא משמח אותי להגיד לך את זה אבל המצב חרא אם זו האמת.

מוטי

פורסם
אני שונא לחזור על דברים שכבר אמרתי, בעיקר אם מדובר במשהו בעל טון שלילי, אבל... אם הצמיגים שלך החזיקו רק 4 חודשים של שימוש כביש אתה נוהג ה-ר-ב-ה יותר מדי חזק למה שצריך על כבישים ציבוריים.

באמת שלא משמח אותי להגיד לך את זה אבל המצב חרא אם זו האמת.

מוטי

:mm_yeah:

ולנושא עצמו.

הדילמה מוכרת, מצד אחד צמיגים זה מוצר מתכלה ופגיע מאוד ובמיוחד ברכב ספורטיבי יעבוד קשה וישחק מהר יותר. אתה הרי לא רוצה להתבאס מכל החלקה/פירפור על הצמיג היקר או להתבאס מאוד מכל בורג שבא לנוח בתוך הצמיג.

מצד שני צמיגים זה אחד הרכיבים החיוניים ביותר להתנהגות וההנאה מהרכב, במיוחד ספורטיבי. הפרש של 800 ש"ח הוא אולי לא משמעותי לטווח הארוך אבל באחוזים מדובר בערך מהותי. אני גם לא בטוח שההבדל בצמיגים כל כך משמעותי.

נסה לחפש מידע וביקורות באתרים מחו"ל על שני הצמיגים.

אני אישית הייתי הולך על הדנלופ, הוא זול יחסית ונחשב לצמיג טוב מאוד מחברה טובה, זה לא צמיג סיני.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

מבחינת ההבדל בין הצמיגים הגודייר אכן שווים את ההפרש, למעשה, מדובר בצמיגים שנחשבים בעיני רבים וטובים לצמיגי הכביש הטובים בעולם כיום, ואני לא מדבר על חבר פורום זה או אחר אלא על הבוחנים של טובי המגזינים בעולם ואנשי המקצוע.

אם זה שווה לך כספית זה כבר שיקול אחר, גם הדנלופ המדובר הוא צמיג ראוי בהחלט.

מוטי

פורסם
דבר ראשון - לא ציינת אם בדקת, אבל אתה יודע שאתה יכול לעלות רק למידות צמיגים שמאושרות ע"י משרד התחבורה, נכון?

מעבר לזה, חיפוש קצר יחשוף בפניך את העובדה שהגודייר שציינת נחשב לאחד הטובים ביותר שיש - אם הוא מצדיק את הפער מחיר או לא, אני לא יודע. תלוי מה השיקולים שלך.

תודה על התגובה, ברור לי עניין האישורים אבל עדיין, לא מעטים הרכבים שמסתובבים עם ה-195/50/15, אני מאמין שאם קצת רצון אני אצליח לאשר אותם.

העניין הוא שלפני שמנסים לאשר אותם צריך לשים אותם (פרדוקס משהו).

בכל מקרה אין שום סיבה הגיונית מלבד החוקים הדרקוניים של מדינת ישראל לא לשים בחתך 50, שהוא מתאים יותר לרכב.

לגבי השיקולים שלי, אני לא חורך אספלט מצוי, רוב הנסיעות שלי הן רגילות, לפעמים יוצא לאיזה שעה של "התחראות", רוצה צמיג כמה שיותר מהנה, פעם באיזה כמה חודשים גי'מיקאנה, ומעדיף שהצמיג יחזיק כמה שיותר בתנאים נורמליים שאני נותן לו (למשל הפאלקן שלי מתחילים למות עכשיו, אחרי שנתיים וחצי).

השאלה, ואני לא בטוח שמישהו ידע לענות עליה, האם התמורה שהגודייר נותן מעבר לתמורה של הדאנלופ, שווה 800 ש"ח הבדל לכל החלפה.

שוב, אני לא מתקמצן, ולא אשים אליאנס או זבל אחר בשביל לחסוך, אבל חשוב לי לדעת שיש טעם לתוספת המחיר (כמו במקרה של אליאנס מול צמיג נורמלי, שאכן יש טעם לתוספת).

אין לי שום בעיה להוסיף את המחיר הזה בתנאי שאכן הם טובים יותר ברמה שמצדיקה זאת.

תודה רבה שוב, לכל העונים.

יובל.

פורסם

יובל , כדאי לבדוק גם את רמת השחיקה של 2 הדגמים. אמנם הם יחסיים ליצרן , אבל זה עשוי לתת לך אינדקציה לאורך החיים שלהם.

מניסיון על גודייר F1 ב14" הם יחזיקו לא מעט ביחס לאיכותם וביחס לאופי הנסיעה ה

"הלא אביחי" שלך...

כרגע יש לי גודייר F1 במידה המדוברת , ואת דעתי אתה יודע...

פורסם

הF1 יותר טובים, לטעמי ולעומת המחירים שאני שמעתי (שהיו 300 ש"ח יותר ממה שאתה אומר), הם לא היו שווים את ההפרש כצמיג שהוא בסוף היום צמיג כביש.

אם וכש... יתחילו תחרויות רציניות או TRACK DAYS , אני אסכים שהשיקול לעבור לF1 משתלם.

גם הSP9000 הם MAX PERFORMANCE והם בין הצמיגים היותר טובים שתמצא לכביש במידה הזו (ואני עדיין לא מדבר על המחיר הכמעט מגוחך שהם נמכרים שבו אין פשוט צמיג שמתקרב אליהם).

בקשר לשחיקה , בניגוד לאביחי , אני כבר שנה וחצי עם הSP9000 - עכשיו החלפתי קדימה אחורה.

אני משתתף מדי פעם בג'ימקנות ( כל MDC + הפתעות באמצע) ואוהב לנהוג בצורה חביבה חלק נכבד מהנסועה שלי.

כמו כן אני נוהג די הרבה רגוע.

יש לי את הSP9000 פלוס מינוס 20 וקצת אלף קילומטר , ואני יודע שהסט הבא יהיה גם.

זו דעתי.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

גם הSP9000 הם MAX PERFORMANCE והם בין הצמיגים היותר טובים שתמצא לכביש במידה הזו (ואני עדיין לא מדבר על המחיר הכמעט מגוחך שהם נמכרים שבו אין פשוט צמיג שמתקרב אליהם).

זו דעתי.

ליביו

כמה מגוחך , ואיפה קונים

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

עדכון קטן, נכון לעכשיו חיפשתי אצל אנטון F1.

הוא התקשר לטענתו לחברה שמביאה את הצמיגים וחיפש להזמין ארבעה במידה שלי, לפי מה שהוא אומר אין להשיג.

כאן נכנסת לתמונה שאלה חדשה....

האם מישהו ראה לאחרונה מקום שמוכר F1 חדשים יחסית? (בני חצי שנה פלוס מינוס 3 חודשים)

יובל.

פורסם
תודה על התגובה, ברור לי עניין האישורים אבל עדיין, לא מעטים הרכבים שמסתובבים עם ה-195/50/15, אני מאמין שאם קצת רצון אני אצליח לאשר אותם.

העניין הוא שלפני שמנסים לאשר אותם צריך לשים אותם (פרדוקס משהו).

בכל מקרה אין שום סיבה הגיונית מלבד החוקים הדרקוניים של מדינת ישראל לא לשים בחתך 50, שהוא מתאים יותר לרכב.

הרבה רכבים זה עדיין לא מספיק טוב - צריך שלדגם הרכב שלך יהיה אישור. כל רכב יש לו את האופציות שלו.

זה לא עניין של "רצון" שלך, ולא סתם מנסים.

יש שרשור דביק בתחילת הפורום הטכני לבדיקת הסוגיה אם אתה צריך (יש פה לא מעט אנשים טובים שעוזרים המון!) - תשאל שם על הרכב שלך (דגם, שנתון,...)

ניר

פורסם
הרבה רכבים זה עדיין לא מספיק טוב - צריך שלדגם הרכב שלך יהיה אישור. כל רכב יש לו את האופציות שלו.

זה לא עניין של "רצון" שלך, ולא סתם מנסים.

יש שרשור דביק בתחילת הפורום הטכני לבדיקת הסוגיה אם אתה צריך (יש פה לא מעט אנשים טובים שעוזרים המון!) - תשאל שם על הרכב שלך (דגם, שנתון,...)

ניר

ניר, אני יודע בדיוק איזה צמיגים אפשר לאשר על הרכב, אלו צמיגים של 195/55/15 בהם אני לא מעוניין.

אני הולך לשים את החתך 50 ולנסות לאשר אותם בכל הדרכים האפשריות בגלל שזה הדבר הטוב יותר עבור הרכב, אין בזה שום דבר לא בטיחותי או משהו בסגנון, אם כבר להיפך.

לגבי הצמיגים, כרגע כל הסטים שמצאתי, של הדאנלופ והגודייר הם מאיזור תחילת-אמצע 2005, אין מסוף 2005 ואין מתחילת 2006, אם מישהו יודע על מקום שיש לו משלוח חדש יחסית אשמח אם יעדכן אותי, תודה.

יובל.

• תוכן חדש...