Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3248816,00.html

מבקר המדינה פרסם דו"ח בו מסוכם כל נושא שאנו דנים בו בצורה יום יומית בפורום. תשתיות זוועיות, שיטת הנקודות הלא יעילה, הטיפול הלקוי בעברייני תנועה מועדים, קורסי הנהיגה המונעת שלא מונעים כלום וכו'.

מי יודע - אולי שר התחבורה החדש יקח דברים לתשומת ליבו, או לפחות כך האופטימיות שלי נוטה לקוות.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

אם לא שמת לב, בשבוע שעבר חגגנו 58 למדינה, אם כלום לא השתנה מאז, מה גורם לך לחשוב שלינדר-סמוך יצליח

ישראל: המדינה היחידה שבה העשירים הם בשמאל הסוציאליסטי,

העניים בימין הקפיטליסטי והמעמד הבינוני משלם הכול :x

פורסם

מי יודע - אולי שר התחבורה החדש יקח דברים לתשומת ליבו, או לפחות כך האופטימיות שלי נוטה לקוות.

יותר מידי וויסקי ???

פורסם

אני אוהב את המבקר. תמיד אהבתי את המבקר.

אבל לומר שצריך 2 מיליארד לכבישים בכל דו"ח זה לא מספיק. שיציע מאיפה להביא 2 מיליארד לכבישים. שיציג סכום מדוייק שהמדינה מפסידה מדי שנה בגין תאונות דרכים, בגין פקקי תנועה, בגין טיפול משטרתי בתיקים שבהם לא מוגשים כתבי אישום, בגין אי-קיום מרוצים בישראל. וכן, אפשר לחזות את זה.

מחפש סאבפריים קדמי למיני (שנת 76 ומעלה, בורג אחד בכל צד).

פורסם

ואת יודעת מה התגובה של שר התחבורע החדש ? הנה היא לפנייך:

דהיינו לא כבישים, לא כלום. מה כן? רכבות . וכמובן אור ירוק שעכשיו תהיה מועצה ממשלתית . מעכשיו מהירות היא אוייב הציבור מס' 1 . לא ירחק היום ואם מישהו יטוס על 150 קמ"ש יקראו לו רוצח .

אה ולא נשכח את המשטרה שאינה מטפלת באזרחים וגונזת תלונות על אי ענין ציבורי , ומהי תשובתם ? אין כוח אדם !

נקווה לטוב , אולי כשהמשיח יבוא

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
דהיינו לא כבישים, לא כלום. מה כן? רכבות.
וטוב שכך.

מנקודת מבטו של חובב הגה זה אמנם נראה רע, וכנראה שלא הרבה יתמכו בדעתי בפורום רכב, אבל מנקודת מבט ממשלתית - רכבת היא הפתרון היחיד למצב הקיים. כשאתה מנכ"ל משרד התחבורה אתה לא חושב על 5 השנים הקרובות וגם לא על ה-10. אתה חושב על זה שבעוד 50 שנה יהיו 12 מיליון תושבים במדינה ולכולם יהיה רכב. אתה יושב מול מפה ורואה 60 ק"מ של אספלט בין ירושלים לתל אביב, שעל מנת לפלסם אנשים מפסידים בין שעה וחצי לשעתיים של עבודה מדי בוקר, שגורמים נזק של מיליונים לכלכלת המדינה.

צריכים לבנות רכבת מתוך הנחה שכל שטח המדינה מאוכלס. אני לא מתכוון לבדיחה שבנו בין ירושלים לתל אביב דרך בית שמש, ואני לא מתכוון לבדיחה שנקבל ב-2009 (כן בטח) דרך נתב"ג ומודיעין. אני מתכוון להגיון הנדסי איטלקי. גשר-מנהרה-גשר-מנהרה-גשר-מנהרה. אם ירושלים גבוהה מתל אביב, אין סיבה שבדרך יהיה שיפוע שונה ממה שמכתיב ההגיון. אין סיבה שיהיו סיבובים.

אנשים לא יסעו ברכבת מירושלים לתל אביב רק כדי לגלות שבתל אביב הם תקועים בלי רכב, וצריכים להסתמך על אוטובוסים ומוניות שירות (הרי בעוד מספר שנים תאסר כניסה של רכבים בבעלות תושבי חוץ אל מרכז תל אביב). בוודאי שלא אם הנסיעה תארוך 25 דקות ברכבת שנוסעת 110 קמ"ש. אנשים כן יסעו מירושלים לתל אביב אם הנסיעה תארוך 12 דקות ואם ביעד תהיה מערכת של רכבות תחתיות כמקובל בערים צפופות אחרות בעולם.

חי בסרט? בכלל לא. השקעה כזאת תחסוך מיליונים בעתיד מהסיבה הפשוטה שמערכת כזו תיבנה בסופו של דבר בכל מקרה. החסכון יתבטא באי בנייתן של מערכות אומללות בדרך לפתרון זה, כדוגמת המסילה דרך בית שמש.

התוכנית הנוכחית דרך מודיעין, כמו גם רעיון "הרכבת הקלה" המגוחך בירושלים, והרכבת התחתית(שלרובה עילית) בגוש דן, הם שלבי מעבר שלא יהיו פה בעוד 100 שנה.

אגב, הרכבת התחתית בלונדון נפתחה ב-1863.

פורסם
וטוב שכך.

מנקודת מבטו של חובב הגה זה אמנם נראה רע, וכנראה שלא הרבה יתמכו בדעתי בפורום רכב, אבל מנקודת מבט ממשלתית - רכבת היא הפתרון היחיד למצב הקיים. כשאתה מנכ"ל משרד התחבורה אתה לא חושב על 5 השנים הקרובות וגם לא על ה-10. אתה חושב על זה שבעוד 50 שנה יהיו 12 מיליון תושבים במדינה ולכולם יהיה רכב. אתה יושב מול מפה ורואה 60 ק"מ של אספלט בין ירושלים לתל אביב, שעל מנת לפלסם אנשים מפסידים בין שעה וחצי לשעתיים של עבודה מדי בוקר, שגורמים נזק של מיליונים לכלכלת המדינה.כול מילה בסלע אבל במדינה אחרת . אתה יכול להראות לי פוליטיקאי אחד במדינת ישראל שרואה מילימטר מקצה האף שלו ? תקרא את הכתבה וועדת שיינין וועדת בקר , אז אולי אתה לא זוכר/מכיר, אבל בקר היה איש תחבורה אמיתי מבין היחידים שלא הלך על מהירות הורגת אלא כבישים הורגים . ושיינין בזמנו היה הכלכלן הבולט בשוק ההון , כול הערכת שווי , כולל הפרטת החברות הממשלתיות הוא היה יועץ כנגד בנקי ההשקעות ששל חו"ל כמו סמית בארני ועוד . אנשים בליגה הזו בדרך כלל לא הולכים לוועדות , כי וועדות נועדו להיות עלה תאנה לממשל . אז מה יצא מוועדות מקצועיות אלו ? כלום נאדא גורנישט

צריכים לבנות רכבת מתוך הנחה שכל שטח המדינה מאוכלס. אני לא מתכוון לבדיחה שבנו בין ירושלים לתל אביב דרך בית שמש, ואני לא מתכוון לבדיחה שנקבל ב-2009 (כן בטח) דרך נתב"ג ומודיעין. אני מתכוון להגיון הנדסי איטלקי. גשר-מנהרה-גשר-מנהרה-גשר-מנהרה. אם ירושלים גבוהה מתל אביב, אין סיבה שבדרך יהיה שיפוע שונה ממה שמכתיב ההגיון. אין סיבה שיהיו סיבובים.ואתה מאמין בזה ?

אנשים לא יסעו ברכבת מירושלים לתל אביב רק כדי לגלות שבתל אביב הם תקועים בלי רכב, וצריכים להסתמך על אוטובוסים ומוניות שירות (הרי בעוד מספר שנים תאסר כניסה של רכבים בבעלות תושבי חוץ אל מרכז תל אביב). בוודאי שלא אם הנסיעה תארוך 25 דקות ברכבת שנוסעת 110 קמ"ש. אנשים כן יסעו מירושלים לתל אביב אם הנסיעה תארוך 12 דקות ואם ביעד תהיה מערכת של רכבות תחתיות כמקובל בערים צפופות אחרות בעולם.אנשים נוסעים ברכבת מאשקלון לת"א משתי סיבות עיקריות , לרכבת לוקח שעה להגיע למרכז ת"א , העלות היא 45 ש"ח הלוך ושוב , לרכב בזמן העומס זה לוקח שעתיים ולפעמים שעתיים וחצי . העלות ע"פ צריכה של 9 ק"מ לליטר היא בסביבות 110 ש"ח הלוך ושוב. אז ב25 דקות יסעו במיוחד אם מחירי הדלק ישארו על כנם ולא ירדו.

חי בסרט? בכלל לא. השקעה כזאת תחסוך מיליונים בעתיד מהסיבה הפשוטה שמערכת כזו תיבנה בסופו של דבר בכל מקרה. החסכון יתבטא באי בנייתן של מערכות אומללות בדרך לפתרון זה, כדוגמת המסילה דרך בית שמש.במדינת ישראל אי אפשר להמנע ממערכות אומללות . יש אימפוטנציה של פוליטיקאים ויש אינטרסים של בעלי הון ויש פקידות שמקדשת את הביורוקרטיה

התוכנית הנוכחית דרך מודיעין, כמו גם רעיון "הרכבת הקלה" המגוחך בירושלים, והרכבת התחתית(שלרובה עילית) בגוש דן, הם שלבי מעבר שלא יהיו פה בעוד 100 שנה.

אגב, הרכבת התחתית בלונדון נפתחה ב-1863 ולא רוצה להתערב מתי תהיה בת"א מערכת הסעת המונים יעלה כזו או בירושליים , אבל תאמין לי , לא בטווחי זמן שהם אומרים ולא בעלויות שהם מעריכים.

והיות וכך , אז אני חושב שלהפסיק את ההשקעה בכבישים ולהתמקד אך ורק ברכבת זה מצב גרוע ביותר

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
כול מילה בסלע אבל במדינה אחרת . אתה יכול להראות לי פוליטיקאי אחד במדינת ישראל שרואה מילימטר מקצה האף שלו?
ציטטתי רק שני משפטים אבל התגובה היא לכל ההודעה שלך: אמנם הפוליטיקאים בישראל לא זוכים להערכה רבה מצידי, אבל כרגע אני יכול לחשוב על שתי נסיבות שבהחלט מונעות מהם להשקיע בתחום זה ובאחרים לאורך זמן. בחירות כל שנה וחצי, ומלחמה (או איך שאתה רוצה לקרוא לזה) שישראל נמצאת בה מיום היווסדה.

ואתה מאמין בזה ?
לא בטוח למה הכוונה. אם לא הייתי מאמין בזה לא הייתי כותב את זה. אם האיטלקים בונים ככה לאורך מאות קילומטרים, אנחנו יכולים לבנות 60 ק"מ כאלה.

אנשים נוסעים ברכבת מאשקלון לת"א משתי סיבות עיקריות , לרכבת לוקח שעה להגיע למרכז ת"א , העלות היא 45 ש"ח הלוך ושוב , לרכב בזמן העומס זה לוקח שעתיים ולפעמים שעתיים וחצי . העלות ע"פ צריכה של 9 ק"מ לליטר היא בסביבות 110 ש"ח הלוך ושוב. אז ב25 דקות יסעו במיוחד אם מחירי הדלק ישארו על כנם ולא ירדו.
תקן אותי אם אני טועה - אבל מתל אביב לאשקלון יש מסילה ישירה. אם יהיה שיפור בשירות, הוא יהיה במהירות הנסיעה, ולא בבניה של מסילה אחרת. לפיכך השירות במקרה הזה הוא יעיל.

ולמרות זאת, עדיין יש הרבה אנשים שבוחרים לנסוע ברכב. אתה בעצמך אחרת שזמן הנסיעה יכול להגיע לשעתיים וחצי.. המטרה בשיפור התשתיות והמהירות היא להפוך את הנסיעה ברכב ללא כדאית בשביל אף אחד. וכדי שזה יקרה בנסיעות בין ירושלים לתל אביב, צריכה להבנות מערכת מאוד יעילה ומהירה.

והיות וכך , אז אני חושב שלהפסיק את ההשקעה בכבישים ולהתמקד אך ורק ברכבת זה מצב גרוע ביותר
רכבות יכולות להחליף כבישים. כבישים לא יכולים להחליף רכבות. אם בנית תוך 4 שנים (בר ביצוע) רכבת מירושלים לתל אביב באופן שהצעתי - הבעיה בנתיב זה נפתרה לחלוטין ולתמיד. אם תוסיף עוד מסלול בכביש, לא תפתור את הבעיה אפילו לא ליום אחד. ואני די בטוח שאתה לא מציע לבנות כביש נוסף...

פורסם
ציטטתי רק שני משפטים אבל התגובה היא לכל ההודעה שלך: אמנם הפוליטיקאים בישראל לא זוכים להערכה רבה מצידי, אבל כרגע אני יכול לחשוב על שתי נסיבות שבהחלט מונעות מהם להשקיע בתחום זה ובאחרים לאורך זמן. בחירות כל שנה וחצי, ומלחמה (או איך שאתה רוצה לקרוא לזה) שישראל נמצאת בה מיום היווסדה.בחירות יש בכול משטר דמוקרטי ועובדה בכמעט כולם יש תוכניות ארוכות טוח שלא נעצרות בחילופי שלטון , או עוברות תהליך של בדיקת תקצוב וכדאיות ע"י האוצר , שלמעשה מסרס אותן . הבעיה היא ששרי האוצר הם פחות שולטים בפרטים ובידיעה כלכלית מהפקידות , והפקידות יודעת שזו תחנת מעבר , אבל בשביל זה צריך שידעו עליך והנה לך תוצאה . זה לא רק אבל זה חלק נכבד

לא בטוח למה הכוונה. אם לא הייתי מאמין בזה לא הייתי כותב את זה. אם האיטלקים בונים ככה לאורך מאות קילומטרים, אנחנו יכולים לבנות 60 ק"מ כאלה.במדינת ישראל מאז היווסדה ועד היום שפכו פי 3 על כבישים ולא הצליחו פעם אחת לבצע כביש ברמה אירופית . עד שלא בא יזם פרטי ועשה זאת והוכיח שגם בלבנט אפשר אירופה . אז אם תתן את בנית הרכבת ואת תכנונה ליזם פרטי בשיטת הBOT , יש סיכוי אם זה ישאר תחת האחריות של רכבת ישראל אני לא מאמין.

רכבות יכולות להחליף כבישים. כבישים לא יכולים להחליף רכבות. אם בנית תוך 4 שנים (בר ביצוע) רכבת מירושלים לתל אביב באופן שהצעתי - הבעיה בנתיב זה נפתרה לחלוטין ולתמיד. אם תוסיף עוד מסלול בכביש, לא תפתור את הבעיה אפילו לא ליום אחד עד שהמדינה תתעשת ותתן ליזם פרטי לבנות את הרכבת כן. ואני די בטוח שאתה לא מציע לבנות כביש נוסף...

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

כל שבע שנים, כל מבקר, כל דו"ח, מדברים על אותם הליקויים. מה גורם לך לחשוב שדווקא הפעם המדינה המטומטמת שלנו תחליט לעשות משהו בנדון?

• תוכן חדש...