Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתקופה האחרונה היו לי נפילות מתח באוטו ביחד עם הבאס(אורות מהבהבים) אז החלטתי לשים קבל.

אתמול התקנתי את ה Lightning Audio Strike 1F שקניתי ומאז התחילו לי רעשים ברקע...

אני מניח שהבעיה היא, או שהקבל קרוב מדי למגבר, או שאחרי ההתקנה החיווט של המתח קרוב מדי לחיווט של האות, או שהקבל עצמו קרוב מדי לחיווט של האות.

ממה יכולה להיווצר הבעיה?(הרעש הוא זמזום קבוע, גם כשהמערכת מכובה(אבל המגבר דולק(נדלק עם סוויץ')), לא משתנה לפי הטורים)

צירפתי תמונות של ההתקנה...

תודה,

דקל

Copy of קבל 001.jpg

Copy of קבל 002.jpg

Copy of קבל 003.jpg

פורסם

זה רק אני או שהרימוט שלך מחובר ל+ של הקבל?!

:smile:

ממליץ קודם כל לחבר את הרימוט להד-יוניט ולמגבר בלבד. הקבל אינו דורש חיבור רימוט.

(פשוט ממש לא ברור מהתמונה איך הוא מחובר - ואני מניח על האפשרות ההכי גרועה...)

דבר שני לבדוק שהמינוס מחובר כמו שצריך לשלדה עם עקב לכבל. רצוי מאד הלחמה טובה של הכבל לעקב. 90% מבעיות הרעשים נובעות ממינוס גרוע.

ודבר שני לשפר לחיווט 4" - ליתר ביטחון - גם זה יכול לעזור.

ולא נראה לי שזה בעיה של חייוט סיגנל שעובר קרוב מדי.

אבל תנסה להוציא את הקבל מהתושבת ולהרחיק אותו כמה שאפשר מהמגבר - תראה אם זה משפיע...

כל הציוד למכירה!

Clarion | Morel | JL Audio | Helix | Custom Crossovers | Custom Silver RCAs

<< FF

פורסם

חס וחלילה!

זה אולי נראה ככה בתמונה, הרימוט והפלוס הם כבלים נפרדים לחלוטין!

הרימוט מגיע מהרדיודיסק למגבר, ומשם לקבל.

(תשים לב בתמונות תראה מימין לקבל עוברים הפלוס(אדום) והרימוט בנפרד(כחול דק).

ונראה לי מיותר עכשיו להשקיע בחיווט 4" - לדעתי הבעיה לא יכולה לנבוע מזה מכיוון שעד שהתקנתי את הקבל לא הייתה בעייה...

פורסם
בתקופה האחרונה היו לי נפילות מתח באוטו ביחד עם הבאס(אורות מהבהבים) אז החלטתי לשים קבל.

אתמול התקנתי את ה Lightning Audio Strike 1F שקניתי ומאז התחילו לי רעשים ברקע...

אני מניח שהבעיה היא, או שהקבל קרוב מדי למגבר, או שאחרי ההתקנה החיווט של המתח קרוב מדי לחיווט של האות, או שהקבל עצמו קרוב מדי לחיווט של האות.

ממה יכולה להיווצר הבעיה?(הרעש הוא זמזום קבוע, גם כשהמערכת מכובה(אבל המגבר דולק(נדלק עם סוויץ')), לא משתנה לפי הטורים)

צירפתי תמונות של ההתקנה...

תודה,

דקל

דקל שלום,

1.מה זאת אומרת המגבר דולק גם כאשר המערכת מכובה?(עם סוויץ)?

2.האם לא חיברת את המגבר ע"י כבל REMOTE מה HU?

3. איך חיברת את הקבל?(בשיתוף עם המינוס של המגבר או מינוס עצמאי?).

4.באיזה רכב מדובר?

5. לאן מחוברים נקודות הארקה, ומה אורכו\אורכם של הכבל\ים של הארקה?(גם של הקבל וגם של המגבר)

under construction..

Guest תמיר .א.
פורסם
אבל ידידי - רמוט לא מחברים בכלל לקבל, רק כבל מתח (פלוס ומינוס)

יש קבלים שכן מחברים לרימוט בשביל שהצג מתח ידלק עם הדלקת הרדיו דיסק, ושלא יהיה דלוק קבוע.

תמיר

פורסם

blackmazdaf - כמו שאני רואה שכבר הבנת לבד, בגלל שזה קבל דיגיטלי הוא כן דורש רימוט...

greenmonster:

קודם כל תודה על העזרה :)

הרכב הוא סיטרואן סי5 שנת 2006. הרדיודיסק הוא מקורי של האוטו.

ישבתי עם מתקין(כי את הקטע הזה בפעם הראשונה לא ידעתי לעשות לבד) ועברנו עם טסטר על כל החוטים של הצמה.

רימוט נטו לא הצלחנו למצוא, אבל מצאנו כבל שנותן +12V כאשר המערכת דלוקה או כאשר יש סוויץ' דלוק(או שניהם), ונותן 0V כאשר גם המערכת כבויה וגם הסוויץ מכובה.

המינוס של הקבל הוא מינוס עצמאי, שמגיע לאותה נקודת הארכה שאליה מגיעה הארכת המגבר.

הנקודה הבעייתית שכרגע אני חושד בה היא זאת:

לא ראיתי עם זה שום בעיה בזמן ההתקנה, לכן חתכתי את הכבלים של המינוס והפלוס מתוך הכבלים של המגבר(היו עודפים גדולים, לא הייתה בעיה).

לכן, קודם המצב היה שלמגבר יש 6 מטר של פלוס ו 1 מטר של מינוס,

וכרגע המצב הוא שלמגבר יש 5.5 מטר של פלוס, 0.5 מטר של מינוס(ופה אני חושד שהבעיה),

ולקבל יש 0.5 מטר של פלוס, ו 0.5 מטר של מינוס.

קראתי באיזשהו מדריך של אוטוסאונד שלמגבר צריך להיות אורך מינוס מינימלי בכדי לגרום למפל מתח דומה למפל המתח של המינוס של הרדיודיסק(בכדי להשוות הארכות). זה יכול להיות הסבר הגיוני מה גורם לרעש, מכיוון שזה השינוי היחידי שעשיתי בחיווט של המגבר.

פורסם

מומלץ להתקין את המינוס של הקבל למקום אחר בגוף הרכב , ולא לשתף אותו עם המגבר

למכירה , מגבר 2 ערוצים , 2מגברים 4 ערוצים , 2 מגברים מונובלוק, מחשב נייד ,קרוס 3 WAY , פורטים , מידים אילייט , רמקולים פולק אודיו לבית , בקיצור הכל לחץ כאן

פורסם

בזה שקיצרת את האורך של החוטים, לא גרמת לבעיית הרעשים.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

קצת עדכונים,

כשניתקתי את הקבל מהפלוס(עדיין טעון) - הרעש ממשיך.

בצורה זו הקבל נפרק לאט לאט בזמן פעולת המגבר - המגבר עובד כרגיל.

אחרי זה ניתקתי את המינוס, פרקתי את הקבל, והחזרתי את המינוס - הרעש ממשיך, גם כשהקבל פרוק!

אחרי זה ניתקתי את קבל המינוס, והרעש הפסיק(לחלוטין).

חיברתי חזרה את קבל הפלוס(בלי מינוס) - המגבר עובד כרגיל ואין רעש!

תופעה מעניינת שנתקלתי בה במצב זה היא שהמגבר ממשיך לעבוד גם ללא סוויץ'.(הנורת חיווי הירוקה של המגבר דולקת, הרדיו מכובה ולכן אי אפשר לראות אם הוא עובד כרגיל).

ההסבר שלי לזה הוא שכנראה המגבר ממשיך לעבוד על המטען של הקבל ובעצם פורק אותו.(כלומר אם הייתי משאיר את הפלוס מחובר ככה למשך הלילה, בבוקר הקבל היה פרוק והמגבר מכובה).

השאלה היא למה המגבר פועל למרות שהרימוט שלו הוא 0.

סתם, בשביל הסקרנות, אם למישהו יש הסבר לזה אני אשמח :)

ובחזרה לנושא שלנו, עכשיו אני יישב ויחליף את 2 הקונקטורים של כבל המינוס שעובר בין הקבל לבודי, ולאחר מכן נראה אם הבעיה תיפתר.

פורסם

אוקיי, עדכון.

הרעש נפתר בסופו של דבר - בפיתרון פשוט מאוד- ניתוק ה REMOTE!

לא ברור למה, ברגע שאני מנתק את הרימוט(ובעצם מנתק את התצוגה ע"י כך) הרעש מפסיק לחלוטין!

אז ברמת העיקרון זה סביל, כי שומעים כמו שצריך, אבל בכל זאת מעניין אותי למה התצוגה גורמת לרעש.

זה בהכרח תוצאה של קבל לא תקין? אולי הסבר אחר?

• תוכן חדש...