Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Intel Vs AMD ... when the heat hits the fan

Tvr_speed_12
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

Tubular speaker - קודם כל, תן לי להחמיא על הגישה שלך, תמיד כיף לדבר עם אנשים שאין להם מושג מי אתה, אבל אין להם בעייה לקבוע את רמת האינטיליגנציה שלך.

הבנת אותי לא נכון!

הסרטון הזה נוצר ע"י Toms Hardware Guide (ראשי תיבות --> THG), וניסיתי להעביר את הנקודה שהסרטון הזה לא שווה כלום וצידדתי אותך למעשה.

לא ניסיתי לשקול אותך,להעליב או לזלזל ברמת האינטלגנציה שלך...

די... מספיק. נגמרה התקופה הזאת.

פורסם

3. כמו כן שמתם לב שבמעבדי INTEL לא היתה משחה טרמית (זאת שמעלה עשן במקרה של AMD)

אז לפני שקופצים למסקנות - תפעילו קצת שיקול דעת שלכם. אולי יש פרסומת סמויה....

KIA NIRO PHEV 2020

טויוטה קורולה HYBRID 2019

פורד פוקוס 1.6 PS 2012 - פ, LR DISCOVERY 3 2006 HSE

פיאט טיפו 2.0 16V ידנית - מתגעגע

פורסם
לא יודע. אבל כמה משמעותי יכול להיות ההבדל בין שני מאווררים?
הבדל מאוד משמעותי.

אני אקח כדוגמא 4 דוגמאות קיצוניות רק כדי להמחיש:

קירור סטוק של INTEL.

קירור סטוק של AMD.

קירור מסוג ביג טייפון.

קירור מסוג סוניק טאוור.

ועוד כהנה וכהנה דוגמאות..

אתה מבין לאן אני חותר - כל מעבד בעל קירור משופר יציג טמפ' נמוכות יותר.

פורסם

נו בחייכם, בתור חובבי רכב בפורום רכב אתם צריכים לדעת לא להידבק לסטיגמות

זה בדיוק כמו לומר למשל שכל הסיטרואנים הם חרא רכבים שמתפרקים ברגע שיוצאים מהסוכנות

פעם (בתקופת הסרטון הזה בערך) מעבדים של AMD היו רגישים יותר לחום. זה כבר ממזמן לא ככה. היום המעבדים של AMD טובים משמעותית מהמקבילים שלהם מתוצרת אינטל בכל רמות הביצועים. אה, וגם המחירים זולים יותר.

להיצמד לסטיגמות ישראליות טפשיות בסגנון "AMD מתחממים, לקחת רק אינטל!" זה בדיוק אותה תרבות העדר כפי שרואים אותה בתחום הרכב בארץ ("סיטרואנים מתפרקים/ות, לקחת רק יונדאי!" :roll:)

עידו

מחפש פיאט פנדה 4X4 דור ראשון (שנות השמונים)

כל היודע דבר או אף חצי דבר על אחת, אנא צור קשר בה"פ, תודה!

פורסם

Tubular speaker - הבנתי אותך לא נכון. אני מתנצל.

volvo 240 - כיביתי בשבילך את המחשב ע"מ לבדוק:

הדגם של המאוור הוא TR2 של חברת thermaltake.

כאמור, אין לי מושג אם זה מה שמגיע עם מעבדי AMD.

אולי אתה יודע?

אם כן, מה עדיף?

(אם כי, ע"פ הטמפ' הנוכחית, אני משער כי המאוורר הזה לא רע..).

פורסם

לא מתכנן OC,אבל אם כבר נגענו בנושא - בשילוב של המאוורר הזה עם גוף הקירור קיים משהו מוזר (לטעמי לפחות):

לפני מספר ימים פירקתי את המאוורר מגוף הקירור, ע"מ לנקות אבק שנתפס בצלעות וכשהתכוונתי להחזירו בעזרת 4 ברגים, גיליתי כי למעשה הברגים לא נכנסים לחורים יעודיים אלא מוברגים בין צלעות הקירור (ולא נראה לי שבצורה ייעודית, אלא פשוט בלחץ) ואין בכלל חורים.

האם זה תמיד כך?

אני חושש שלאחר מספר פירוקים לצורך ניקוי, הצלעות יתעקמו והברגים לא ישבו בצורה טובה.

פורסם

אל תחשוש, הברגים מוברגים לצלעות הקירור והם לא יתעקמו (לא הברגים, ולא הצלעות). ד"א אם כבר מפרקים ומנקים מומלץ לרענן את המשחה הטרמית.

ROOONEEYY

פורסם
2. שמתם לב למרחק של מד טמפ' ב2 המקרים? במקרה של AMD הם הצמידו את מד חום לליבה של מעבד ובמקרה של INTEL היו במרחק גדול (טמם' נופלת ביחס הפוך בריבוע למרחק)

זה מד טמפ' אינפרא-אדום, והוא לא צריך להיות צמוד - הוא מודד ממרחק.

:turn-l:
פורסם
אל תחשוש, הברגים מוברגים לצלעות הקירור והם לא יתעקמו (לא הברגים, ולא הצלעות). ד"א אם כבר מפרקים ומנקים מומלץ לרענן את המשחה הטרמית.

נכון אבל יש מקום להעיר 2 הערות:

לא כל פעם שמנקים יש לעשות זאת, אפשר לעשות פעם בחצי שנה/שנה לעומת ניקיון פעם בחודשיים.

מה גם שכדאי לקרוא מדריך לפני, ולהשתמש בחומר טרמי מומלץ (ע"ע Arctic Silver 5).

פורסם

אתה חאפר. :) פעם בחודשיים זה מעט מדי.

אני אישית מנקה מחשב פעם בחודש, כמויות האבק שאני מוציא פשוט בלתי נתפסות (טוב נו כשיש לך 5 מאווררים אז זה דווקא כן נתפס). את ניקוי הheat sink מבצעים עם מקלוני אוזניים או כל דבר אחר וע"י שימוש בכוהל (לפחות 95 אחוז כוהל). את המשחה מורחים עם דבר כלשהו העשוי מפלסטיק או מעץ (עץ שלא נדבק ומתפורר, כי אחרת זה משאיר חלקיקי עץ על המשחה וזה לא בריא בכלל) כשהדבר הוא דק וישר (על מנת ליצור שכבה דקה ואחידה של משחה טרמית), בקיצור דבר שהוא מקביל לשפכטל בעולם השיפוצים. זה הסבר על רגל אחת, אם רוצים לא חסר כל מיני מדריכים ברשת בנוגע לאיך למרוח משחה טרמית.

ROOONEEYY

פורסם
הTR2 זה הקירור שמגיע עם מעבדי AMD.
ה-TR2 הוא לא גוף הקירור הסטנדרטי של AMD

זהו גוף קירור פשוט של חברת ThermalTake שבחנויות מחשבים לעיתים קרובות מוכרים אותו במקום גוף הקירור ה'סטוק' של AMD. יכולת פיזור החום של שניהם דומה ומספיקה למשתמש הרגיל, בכל אופן.

עידו

מחפש פיאט פנדה 4X4 דור ראשון (שנות השמונים)

כל היודע דבר או אף חצי דבר על אחת, אנא צור קשר בה"פ, תודה!

פורסם
זה מד טמפ' אינפרא-אדום, והוא לא צריך להיות צמוד - הוא מודד ממרחק.

נכון, לא שמתי לב...

KIA NIRO PHEV 2020

טויוטה קורולה HYBRID 2019

פורד פוקוס 1.6 PS 2012 - פ, LR DISCOVERY 3 2006 HSE

פיאט טיפו 2.0 16V ידנית - מתגעגע

פורסם

יש לי 2 מעבדי AMD, אחד ישן TBird 900Mhz, במאמץ המאבד הרבה פעמים מגיע לטמפ' מאוד גבוה והמחשב רק נתקע. קרה גם שהמאוור הפסיק לעבוד ולמעבד לא קרה כלום.

להסיר צלעות קירור ממעבד בזמן שהוא עובד זה מדד לכלום, כי זה מצב שלא קורה במציאות.

יש לי עוד מעבד AMD XP 3000+ עם מאוור מקורי והמחשב עובד בטמפרטורות מאוד נמוכות.

אנשים פשוט מפחדים מAMD, אבל בתכלס מי שקונה תמיד מרוצה מהמעבדים.

Scooby WRX

• תוכן חדש...