Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בשיפוץ פורד סיירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש ברשותי פורד סיירה סטיישן משנת 85 , מנוע 2.0 (יד ראשונה) ואני כעת מתחיל בשיפוץ בעיקר מסיבות סנטמנטליות שכן זהו הרכב עם הרבה זכרונות (רק טובים) והיסטוריה רבה עם המשפחה!

הרכב עבר למעלה מ300K ק"מ והגיע הזמן להחליף/להוסיף כמה פריטים.

1) תיבת ההילוכים זקוקה לשיפוץ - הגיר מרעיש בהילוך 2 ושלישי (תיבה בת 4 הילוכים). חוות דעת שקיבלתי מכמה מוסכים הייתה שכנראה יש צורך בהחלפת לאגרים.

מישהו יכול להמליץ על מקום שמשפץ גירים ברמה גבוהה?

2) אני מתכוון לשים מזגן (סוף סוף). יש מקום בת"א (ליד אולמי רסיטל) שיש לו קיט מקורי (ככה הוא אומר). הבעיה שהוא רוצה 5000 ש"ח וזה מאוד יקר. כאשר ביררתי במקומות אחרים וקיבלתי הצעות נמוכות בהרבה נאמר לי שאין להם את התושבת מדחס לדגם זה (זה הם אומרים אחרי כמה ימים..)...האם מישהו יודע איפה אני יכול להשיג תושבת כזאת?

3) עד דיגמי 88 היה פגם בדש בורד של דגמי הסיירה...הוא כולו מפוצץ. אם אני אפרק אותו לצורך הרכבת המזגן הוא פשוט יתפרק לי בידיים וחוץ מזה הגיע הזמן להחליף.... האם מישהו יודע היכן ניתן להשיג דש בורד שמתאים לדגם זה?

4) ראדיאטור חימום זקוק להחלפה...האם זהו פריט קשה להשגה או שניתן להשיג אותו ברוב המקומות שמתקנים ראדיאטורים?

תודה רבה על העזרה!

בהפתעה מוחלטת, הגיעה אהבה חדשה...

פורסם

לגבי המזגן - זה המחיר של התקנה של מזגן ברכב חסר מזגן, והמחיר סביר בהחלט. אל תתפתה ללכת לחאפר שיהרוס את הרכב ורק יגרום נזק יותר גדול.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לגבי המזגן - אני לא יודע...פשוט קיבלנו הצעות של אזור 3 אלף וגם הם אמרו שיש להם יחידה פנימית מקורית...הם פשוט גילו שאין להם תושבת למדחס..

אני לא יכול לשים 5 הילוכים מכיוון שגיר 4 הילוכים ארוך יותר ואני אצתרך להחלים גם את ה"שפט" (המוט שמחבר את הגיר עם הסרן האחורי). מה עוד, אני מאוד נהנה מ 4 הילוכים. זה מנוע 2000 שהורכב עם גיר 1600 (הרכב במקור הוא 1.8)ולכן האוטו נוסע פשוט מדהים (גם לא אוכל דלק משום מה...עושה 1 ל 9)

להביא גיר חלופי? אני לא יודע...אני עדין בדעה של לשפץ זה בטוח יותר. גיר משומש זה לטוב ולרע ואני חושב שיש פחות סיכון בשיפוץ. תקנו אותי אם אני טועה...

פורסם

יש לי סיירה סטיישן לפרוק ואני יכול להפנות אותך למיגרש פרוקים בפ"ת שמחזיק כמה כאלו רגילות שאתה יכול לפרק מה שאתה רוצה כמה שאתה רוצה ויש לו תושבות מזגן, המחירים שלו זולים מאוד.

דבר איתי 0526260022

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

זה נכון שתצטרך להחליף את גל ההינע אבל לדעתי זה שווה את זה.

תקבל צריכת דלק ומהירות סופית טובה יותר.

אני בעד שיפוץ התיבה אבל כלכלית זה לא תמיד משתלם.

תצרף תמונה של החלק החשוב כל כך במערכת המיזוג.

אולי יש לי אחד בשבילך בחינם למען שיפוץ האוטו.

פורסם

האם התושבת שהציעו "מקורית" לרכב?

אולי תוכל לייצר תושבת מתאימה- בהנחה כמובן שלא תוכל למצוא אחת מתאימה...

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

תודה לכם על העצות

אני עדין לא החלטתי לגבי ה 5 הילוכים...לדעתי זה בהחלט שווה אבל צריך לבדוק את ההשלכות של החלפת ה"דריי שפט"...לדעתי זה לא סיפור אבל נראה.

לגבי התושבת...אני בהחלט אחשוב על יצור אבל רק כאופציה אחרונה...אולי בסוף אני אוכל למצוא אחת כזאת...יש כאן בהחלט הרבה אנשים אדיבים!

תגידו, "דש בורד" מאיזה שנתונים של הסיירה יכול להתאים לרכב שלי? (שנת 85) והאם כולם שחורים או שיש גם צבע אפור-חום כמו אצלי?

פורסם

1) ההבדל היחיד בין גיר 4 ל-5 הילוכים הוא בהילוך האחרון שנועד לשיוט, ארבעת יחסי ההעברה הראשונים אמורים להיות זהים.

2) אין שום הבדל בדרייבשאפט, ההבדל הוא ביוק שיהיה יותר קצר בגיר 5 הילוכים.

מחיר יוק חדש+קופלונג ובוקסת אוקולון באזור ה-400+ ש"ח, שווה בהחלט לאור מצבו הפוטנציאלי של הקופלונג הנוכחי שעל הרכב.

מה שכן כדאי בכל זאת לבדוק כמה הברגות יוצאות בתחילת הדרייבשאפט ומה המרחק ביניהם ולבדוק שהיוק והקופלונג מתאימים כולם אחד לשני (למשל שים לב שלא קיבלת קופלונג של קורטינה שנראה זהה אך קוטרו מעט קטן יותר והוא לא יתאים), אני בהתחלה לא הקפדתי וסבלתי כמה מיגרנות בגלל הנושא.

בהצלחה.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

אבל צריך לבדוק את ההשלכות של החלפת ה"דריי שפט"...לדעתי זה לא סיפור אבל נראה.

לגבי התושבת...אני בהחלט אחשוב על יצור אבל רק כאופציה אחרונה...אולי בסוף אני אוכל למצוא אחת כזאת...יש כאן בהחלט הרבה אנשים אדיבים!

תגידו, "דש בורד" מאיזה שנתונים של הסיירה יכול להתאים לרכב שלי? (שנת 85) והאם כולם שחורים או שיש גם צבע אפור-חום כמו אצלי?

אין צורך להחליף דריישפט, צריך פשוט לקצר אותו (יש בתי מלאכה שמיתעסקים עם זה), ואם הצלבים שלך תקינים אז זה לא יקר בכלל,

לגבי התושבת אני חוזר ואומר שאין בעיה להשיג, נסיעה אחת לפ"ת למיגרש שציינתי ויש לך אחת עם עוד חלקים שאתה צריך,

לגבי הדשבורד אתה יכול לקחת מאצלי, רק שאני לא זוכר מה מצבו ומה הצבע שלו,

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

• תוכן חדש...