Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום שחזרתי מהעבודה בסביבות השעה 14:00 חזרתי לישוב שלי וראיתי מקרה שמאוד אופייני למדינה שלנו.

אבל לפני זה אני יתן קצת פרטים על הכביש:

הישוב שלי יושב על הר די תלול ויש לו כביש גישה יחיד עם עלייה תלולה שבתחילתה יש קו לבן מקווקו שבו אפשר לעקוף ואחרי 200 מטר יש קו לבן רצוף לאורך של כ3 ק"מ עד סיום העלייה.

השוליים הם צרים מאוד מאוד ורובם עפר ויש מעקה בטחון מצד העלייה ותעלה ענקית בירידה.

(כבר יצא לי ליראות איזה 4 מכוניות בתוך התעלה הזאת).

אנשים בד"כ מנסים לעקוף אותך בקו המקווקו בשביל שלא יצטרכו להיגרר אחריך בקו הלבן הרצוף וככה יוצא מצב מאוד מאוד מסוכן שעוקפים אותך ומול הרכב הנעקף פתאום באה מכונית בירידה במהירות של 90 קמ"ש ככה ובד"כ אי אפשר ליראות אותה כי ההר מסתיר.

לי יצא מקרה או כמה מיקרים שרכב עקף אותי ופתאום בא רכב מולו ואז הייתי צריך לרדת לשוליי העפר של הכביש צמוד למעקה הבטחון בשביל שהרכב העוקף לא יתקע בי וזה דבר מאוד מסוכן לרדת לשולי עפר במהירות של 70 ככה.

ומאז אחרי אותם מקרים ברגע שאני מגיע לכביש הזה אני פשוט נותן גז ומושך את ההילוכים בשביל לברוח כמה שיותר מהר מזה שינסו לעקוף אותי .(אם יש רכב באמצע עקיפה אני כבר יתן לו לעקוף , לעקוף אותי זה לא פוגע לי ב"אגו").

היום ראיתי מקרה בכביש הזה : אישה אחת במאזדה חדשה מהישוב שלי ששמתי לב שאוהבת ליסוע די בפרעות(זה ישוב קטן אז רואים את כולם די הרבה) ניסתה לעקוף בחור בטויוטה כמאה מטר לפני שמסתיים הקטע המקווקו.

הבחור ראה שהיא פוגעת לו באגו אז הוא פשוט התחיל ליסוע מהר ולא לתת לה לעקוף.

התוצאה: היא כבר נכנסה עם האוטו לקו הלבן הרצוף ופתאום מגיע רכב מולה במהירות גבוהה . מזל שהנהג ברכב ממול כנראה יודע לנהוג טוב והוא ירד לשוליי העפר בשביל שלא לפגוע בה.

הייתם צריכים את הגלגל שלו חצי ס"מ מהתעלה שבשולי הכביש תוך שהוא במרחק של כמה ס"מ מהמראה שלה.

אני ראיתי את המקרה הזה במרחק של 60 מטר מאחורי המכוניות ומאז החלטתי שאני לא יעקוף יותר בחיים. עדיף להגרר מאחורי מישהו ב70 קמ"ש מאשר למות בגלל שלא מתאים לאיזה טמבל שאתה תעקוף אותו.

יוגב

פורסם

עבירה על החוק - אחת המסוכנות שיש. כאשר אתה נעקף , אסור לך להאיץ , ובמידת האפשר לאפשר לרכב העוקף להשלים את העבירה בבטחה.

פורסם
אני ראיתי את המקרה הזה במרחק של 60 מטר מאחורי המכוניות ומאז החלטתי שאני לא יעקוף יותר בחיים. עדיף להגרר מאחורי מישהו ב70 קמ"ש מאשר למות בגלל שלא מתאים לאיזה טמבל שאתה תעקוף אותו.
בהחלט מפחיד, אבל להגיד שאתה לא תעקוף יותר בחיים זה קצת מוגזם.

אם האשה הזאת היתה נהגת טובה היא היתה עושה כמה דברים. 1- היא לא היתה מנסה לעקוף במרחק כל כך קצר מהקו הרצוף 2- ברגע שהיא היתה רואה שהעקיפה לא מתבצעת מהר מספיק היא היתה מפסיקה, אפשר גם לוותר באמצע עקיפה, לא קורה שום דבר. היא בטח נבהלה שהגיעה רכב מולה ולא עשתה שום דבר, מה שקורה בד"כ לנהג לא מיומן שעושה שטויות ונקלה לצרות.

על הנהג של הטויוטה לא שווה לכתוב בכלל.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

מסכימה עם דבריו של אלון.

להפסיק לעקוף או לבצע כל פעולה אחרת ברכב בגלל עברת תנועה של אדם אחר זה מעט מוגזם.

תמיד צריך להפעיל שיקול דעת, ולפעול בהתאם לתנאי הכביש והנהיגה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• אחראי פורום
פורסם

אמנם זה מקרה די קיצוני במה שכמעט קרה,

אבל אני נתקל בזה לא מעט. זה ממש נראה כמו מלחמות אגו.

רק היום בדרך למפגש אספנות, בחורה צעירה בסוויפט ישנה

נוסעת בנתיב האמצעי מבין שלושה , ומנסה לעבור לנתיב השמאלי כדי לפנות.

גבר במסחרית/ משאית של פולקסווגן רואה שהיא מאותתת (הוא לא היה קרוב אליה),

נתן גז וחסם אותה עד שהיא היתה חייבת ממש לעצור... (היא כמעט פיספסה את הפנייה).

פשוט חרא.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

גם אם היא לא נהגת טובה, רכב שנעקף, חייב להאט את מהירותו, ולסטות כמה שיותר ימינה במדת האפשר.

מי שאשם כאן זה הנהג בקורולה שהאגו התנפח, ומזל שלא כריות האוויר.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם
עבירה על החוק - אחת המסוכנות שיש. כאשר אתה נעקף , אסור לך להאיץ , ובמידת האפשר לאפשר לרכב העוקף להשלים את העבירה בבטחה.
פליטה פרוידיאנית אני מניח או ש..?
פורסם
אמנם זה מקרה די קיצוני במה שכמעט קרה,

אבל אני נתקל בזה לא מעט. זה ממש נראה כמו מלחמות אגו.

רק היום בדרך למפגש אספנות, בחורה צעירה בסוויפט ישנה

נוסעת בנתיב האמצעי מבין שלושה , ומנסה לעבור לנתיב השמאלי כדי לפנות.

גבר במסחרית/ משאית של פולקסווגן רואה שהיא מאותתת (הוא לא היה קרוב אליה),

נתן גז וחסם אותה עד שהיא היתה חייבת ממש לעצור... (היא כמעט פיספסה את הפנייה).

פשוט חרא.

קרה לי אותו מיקרה בדיוק שאותתי כל הדרך לפנות וכולם פשוט האיצו ולא נתנו לי לפנות עד שפשוט חתכתי לנתיב ההוא והבן אדם מאחורה צפר לי כמו מטורף. רציתי לעצור ולהגיד לו מה אני חושב עליו.

לא סובל אנשים כאלה. למה אני תמיד מביא לרכב להכנס לפני וכולם מתנהגים כמו חיות?

פורסם

תרבות הנהיגה בארץ....

עכשיו למשל אני רואה רכב נעצר ברמזור אדום.... הוא בס"כ שלישי ברמזור (עם מופע ירוק ארוך מאוד... אין סיכוי שלא יעבור)וזה לא מתאים לו- חתך הצידה ונעמד לפני הראשון ועל מעבר החצייה.... ועל זה נאמר : ערס

ישראל: המדינה היחידה שבה העשירים הם בשמאל הסוציאליסטי,

העניים בימין הקפיטליסטי והמעמד הבינוני משלם הכול :x

פורסם

יש אנשים מטומטמים ברמות.

לא לאפשר לרכב אחר לעקוף אותך (בכביש דו סטרי) זו אחת העבירות המסוכנות ביותר ובסיטואציה המסויימת שתוארה כאן זה לא רחוק מנסיון לרצח.

כשאני נעקף בכבישים כאלו, וזה לא קורה הרבה אבל קורה - אני עוזב גז כדי להקל על הרכב העוקף לסיים עם העקיפה כמה שיותר מהר, ומתכונן לבלום אם הוא ייכנס לצרה ממש.

כבר יצא לי פעם אחת שרכב לא איפשר לי לעקוף למרות שמאוד השתדלתי (התחלנו ב-105 קמ"ש והגענו עד כמעט 160) - כשכבר התקרבנו לעיקול בלי שדה ראיה במהירות כזאת פשוט ויתרתי על העקיפה וחזרתי מאחוריו.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

יובל - זה היה עם המאזדה כן ? :)

בכ"א אני מכיר את התופעה הזו.

ואני הכי שונא להתקל בא בדרך לאילת דרך מצפה רמון , כביש שלאורך קילומטרים רבים יש לך נסיעה כזו.

כמו שאיתי וBMWRICER כתבו , הדבר הדומה והלא פחות מרגיז היא תופעת סגירת הנתיבים.

אם אתה מאותת , ומשהו יכול לסגור אותך או להקשות על העקיפה (לתת עוד גז כדי לחסום אותך , אפילו אם אחר כך הוא יאט כשתיהיה מאחוריו) מחרפנת אותי.

הפתרון לזה מתחלק ל2...

אם אפשר (עם רכב חזק) פשוט לעקוף עם קצת יותר גז

או לחכות בהרבה סבלנות.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

זה היה עם הקורולה, עם נהג+נוסע+תא מטען די מלא.

הנהג המסוכן נהג בברלינגו, כנראה HDI או משהו.

בקורולה הילוך 3 מתוך 4 נגמר בסביבות 165, ומעל זה אין יותר מדי תאוצה...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

זה למה צריך מכונית ספורטיבית, כאשר יש שמוק כזה שלא רוצה לתת לך לעבור, אתה פשוט לוחץ בגז.

זה מה שאני עושה עם הלאון, בטיגרה זה חסר לי, מאוד.

או אם זה יוצא מסוכן מידי, כמו שאמרו, לוותר ולסגת אחורה.

כאשר רכב עוקף אותי אני מרפה מדוושת הדלק, ונותן לו לעקוף, שלא יתאמץ יותר מידי.

• תוכן חדש...