Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתאמן בבית ובחדר כושר, עכשיו בח"כ אני חושב שאני עובד בסדר, זה בישיבה עם הכיסא התומך!

אבל בבית אין לי כזה דבר, אז אני נשען על הארון מכופף את הברכיים ועושה את התרגיל (יד קידמית, העלאת המשקולת), עכשיו אני לא יודע אם אני עובד נכון, ואני לא רוצה לפגוע בגב, מישהו מוסמך יכול לאמר איך מבצעים את התרגיל הנ"ל נכון, שאני אדע אם אני בסדר או שעליי לשנות את דרכיי?

תודה לעוזרים!

פורסם

ראשית, בניגוד למה שרבים חושבים, העומס על הגב בעמידה קטן יותר מאשר העומס על הגב בישיבה (כלומר בעת הרמת משקולות)... הבעיה בעמידה היא שמתאמנים רבים מרימים משקל גבוה מדי ולכן יוצא שהם עוזרים עם הגב וזזים הרבה עם הגב וכך פוגעים בעצמם...

עבודה נכונה היא בעמידה זקופה וישרה, עם ברכיים ברוחב הכתפיים מעט כפופות, ידיים לצידי הגוף והתנועה היא של האמות בלבד, כלומר לא להתחיל לעזור עם הגב או משהו, הגב לא זז!

בנוסף אם אתה לא רוצה בעמידה אז אתה יכול לעשות את התרגיל בספת הפרצ'ר במקום, זה גם תרגיל טוב...

פורסם
לבוריס (לא טעיתי נכון?)... למה רצית לעצור את הגדילה שלך? היית מעביר לי את הסנטימטרים המיותרים... :-P

וכשאתה מדבר על משקלים מאוד גבוהים שיכולים לגרום נזק לאדם בוגר (כלומר לדחוס עצמות), על איזה משקלים מדובר בערך? (סתם לידע כללי)

תודה.

כן בוריס...דני..מה זה משנה..העיקר שתיקרא לי בוריס ולא דני...אז שלא תיטעה.

רציתי לעצור את הגדילה שלי כי לדעתי 175 זה הגובה האידיאלי ובטח שלא לעבור את ה 180. זה כבר ניראה כמו עמלק מסורבל כזה.

אם ימציאו שיטה להעביר סנטימטרים אני כבר יפרסם פה מכירה פומבית.

משקלים מאוד גבוהים זה כאלו שאתה עומד ומנסה לידחוק 150 קילו או במכשיר שוישבים בו אז משו מעל 220 (כי מכשיר זה קל יותר...)

הכוונה היא למשקלים שאולי בלחץ אתה עושה איתם אחד....

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אומנם 1.76 זה בערך הגובה הממוצע של דברים, אבל אני תמיד שאפתי לגדולות... :-P

אני בערך 1.82 1.83 ולא הייתי מתנגד לעוד איזה תוספת של 2-3 ס"מ :cry:

ולמשקלים שאתה מתאר לא הגעתי (בינתיים...)

פורסם

מה הגיל שלך? כלומר אתה עדיין בתקופת ההתבגרות?

אני בן 20.
פורסם

לא מרימים משקולות בעמידה.

זה גומר את הגב.

רק בישיבה עם תמיכה לגב(כאשר מרימים עם שתי ידיים), ואם עובדים בסטים על יד אחת אז בלי תמיכה לגב אבל עם חגורת גב.

מוט W עם משקולות לא מרימים בעמידה נקודה.

פורסם
לא מרימים משקולות בעמידה.

זה גומר את הגב.

רק בישיבה עם תמיכה לגב(כאשר מרימים עם שתי ידיים), ואם עובדים בסטים על יד אחת אז בלי תמיכה לגב אבל עם חגורת גב.

מוט W עם משקולות לא מרימים בעמידה נקודה.

:nono:

הלחץ על הגב בישיבה על כיסא, גדול יותר מהלחץ עליו בעמידה (לרוב, יש חריגים)...

מתאמנים פוגעים בגב שלהם בזמן עמידה כי הם מתנדנדים ומנסים לעזור עם הגב ולהרים משקל כבד מדי...

וגם בחגורת גב לא בטוח שיש צורך... היא נחוצה בעיקר בתרגילים כמו לחיצת כתפיים (שבו מרימים משקל מעל הראש) או דד ליפט (אם זכרוני אינו מטעה אותי) וכדומה...

פורסם
מוט W עם משקולות לא מרימים בעמידה נקודה..

אז איך מרימים אותו ? או יותר נכון מה הוא ביכלל קשור לדחיקה ותרגילים שעושים לחץ עד כדי פגיעה בצמיחה ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

משקולות בעמידה/מוט W,אין שום בעיה לעשות בלי לפגוע בגב.

תעבוד עם המשקל שמתאים לך וככה,כמו שאמר gadik6,לא תפגע בשום דבר כי תוכל לעשות את התנועה בצורה נכונה.

רוב התנועות והתרגילים,אם מתבצעים נכון,לא יפגעו בך.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

יש פה הרבה תגובות שממש עלולות לבלבל אנשים..

בעקרון אפשר לעבוד בעמידה,ישיבה,שכיבה.. הכל מן הסתם תלוי איזה תרגיל עושים, איזה עומסים, וכו

שעובדים על משקלים כבדים בעמידה בתרגילי כתפיים, מומלץ להשתמש בחגורה.

כמו כן דגש לעבודה בעמידה, היא כיפוף הברכיים ולבטל משחק של הגב.

זאת אומרת שאם אתם מתאמנים על יד קדמית בעמידה, לא לעזור ליד עם משחק של הגב.

בכל אופן, יש תרגילים שעדיף לעבוד עליהם בעמידה/ישיבה/שכיבה בשביל לבודד את השריר שעליו אתם מתאמנים..

לכל אלה שמנויים לחדר כושר (לא ב2 שקל) כל מדריך שעבר ווינגייט מסוגל להגיד לכם איך הכי טוב להתאמן על שריר מסוים, ואיך עושים את הפעולה כהלכה..

מי שמתאמן בבית, לא להתעצל, לנסות ללמוד כמה שיותר, וזה שאתם קוראים על תרגילים מסוימים לא יביא אותכם בחיים לשלמות מבחינת התרגיל.

קפצו אפילו לאימון ניסיון/אימון בתשלום חד פעמי ותנסו להרכיב תרגילים עם מדריך חדר כושר לכאלה שמתאימים לכם לאימון בבית.

בברכת, מי יתן ותהיו שרירייים.

"Everybody loves house music, its a spirtual thing, a body thing, a soul thing"

פורסם

!!!!!!!!!!!!

לא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ועכשיו להסבר.

לא יודע איפה שאלת, אבל כל מי שעברת טיפה הסמכה יענה לך

קודם כל

אתה יותר גבוה בבוקר מאשר בערב מכיוון שעד הערב מופעל לחץ תוך דיסקלי על חוליות עמוד השדרה, הסחוס שביניהם מכיל נוזלים, הנוזלים נלחצים ויוצאים מבעד לקרום הסחוס (שלא מכיל עצבים). מה שאומר שבערב אחרי יום שעמדת, תהיה נמוך בכעד 2 ס"מ!!!!!

אין שום קשר לכוח הכבדה, אחרת אנשים שיעמדו 40 שנה (סתכל בספר השיאים של גינס, כבר מעל 50 שנה עומד) הוא אמור להיות גמד!!!!!

דבר שני

כמה שלא תתאמן, אתה לא תנמך, גם לא תקצר תנועה בגוף (אלא אם כן לא תזוז חודשיים) וגם אז זה ניתן להחזרה.

בקיצור, אין לך מה לדאוג

אסף

בוגר תואר בריאות וכושר (וינגיט), מדריך בכיר ותזונאי קליני (שנה 3).

שלום, לפני שאני ניגש לשאלה, 2 הבהרות:

1. שאלתי בפורומים שונים בתחום אך הדיעות שם היו חלוקות ואף אחד לא צירף מחקר בנושא שיתמוך בתשובתו ולכן אולי מכאן תבוא הישועה...

2. לא מדובר על השאלה הרגילה "האם אימון משקולות פוגע בגדילה"...

נתחיל עם הנתונים:

1. מדובר על אדם בוגר שסיים את הצמיחה שלו לגובה

2. ידוע כי הגובה שלנו בבוקר (או יותר נכון אחרי כמה שעות שינה) רב יותר מהגובה שלנו בערב (או יותר נכון לאחר נגיד 12 שעות בלי שינה)... הסיבה לכך היא שבמהלך היום כח המשיכה פועל על גופינו ומכווץ אותו ומכאן ההפרש בגבהים, בעוד שבזמן שינה כח הכבידה פועל המאונך לגוף ולכן לא משפיע על הגובה.

ולשאלה.. בזמן הרמת משקל בעמידה (לאו דווקא מעל הראש אלא בכל תרגיל שבו אנו מחזיקים משקל חופשי בידיים, למשל כפיפת מרפקים עם משקולות) וגם בישיבה, המסה שלנו בעצם גודלת, ומכאן שכח הכבידה שפועל עלינו גדל ולכן מידת הכיווץ של גופינו גדלה, ומכאן שהגובה פוחת...

כלומר הרמת משקל בעמידה (או בישיבה) לאורך זמן תקטין את גובהו של האדם במידה מסויימת.

האם יש צדק בכך, מישהו יכול להפריך את הטענה (אני באמת מקווה שכן כי לא בי לי לקטון :cry: ) או להביא קישור למחקר בנושא?

תודה, מקווה לקבל התייחסות רצינית לנושא.

פורסם
אני לא יכול לצרף לך מחקר או משהו בנושא, אבל אני מבין קצת בנושא הזה.

אני יודע שנערכו מחקרים

ונמצא שכשאתה מתאמן משקולות - אתה גורם לגוף שלך לצמוח יותר

זה נובע מכך שכשאתה לוחץ את העצם, היא נוטה להתרחב יותר (משהו שקשור לסחוסי הגדילה)

ומכאן שמשקולות גורמות לך להיות גבוה בכמה מיליטמרים (אולי אפילו סנטימטר)

אבל אתה חייב תמיד לשמור על איזון בגוף (שינה טובה בלילה, אכילה נכונה, ולהימנע מכל מיני עומסים מיותרים בנוסף לאימונים שלך)

כל הסיפורים על כך שמשקולות (או בכלל אימון גופני אינטנסיבי) גורם לילדים לא לגדול - לא אמינים - מכיוון שאף אחד לא בדק את התזונה והעצימות של האימונים שעברו אותם ילדים...

ואני בטוח שאם נמרוד יהיה פה, הוא יוכל לתת לך תשובה הרבה יותר מדויקת ומפורטת משלי :wink:

הוא אמר שהוא עבר את שלב הגדילה (בערך גיל 30) - אין לו סחוסי גדילה.. האמתי שאין סחוסי גדילה כבר מגיל 12...

משקולות לא יגרמו לו לגבוהה.. אפילו לא במיקרומילימטר. גם לא בגיל הגדילה. אלא רק יגרמו לצפיפות טרבקולות גבוהה יותר בעצם, מה שיוכל למנוע אוסטואופוברוזיס בעתיד (או לעכב)

פורסם

תודה על התשובות, החכמתי...

ואני גיל 30? אני כולה 19 וחצי

*ועוד משהו... יש למישהו מושג למה אנשים בגיל מבוגר נהיים נמוכים יותר? בעיות יציבה?

פורסם

לפי מה שהבנתי - שחיקה של הסחוסים, בעיקר בעמוד השדרה. זה גורם לירידה של כמה ס"מ בודדים בגובה.

חוץ מזה, היציבה באמת הופכת לכפופה יותר.

היה מעניין אם ד"ר רחמימוב היה מגיב בשרשור הזה.

• תוכן חדש...