רכבי אספנות
הכניסה למכוניות מגיל 30 ומעלה בלבד! פורום אספנות מרכז המלצות לבלי מקצוע, פרסום וסיקור מפגשים, פרוייקטים, ותמונות של מכוניות נדירות כמו ש"כבר לא עושים היום".
27,354 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אתמול בערב נפטר פרופסור שרגא אירמאי, אביו של אמנון אירמאי מי ששימש מזכיר מועדון החמש במשך כ - 15 שנים. פרופסור שרגא אירמאי היה איש סגל בטכניון מאז 1938 וחבר באקדמיה ללשון העברית. הוא נפטר בגיל 96 אחרי מחלה קשה. ההלוויה תתקיים כנראה מחר, יום רביעי, 2.7.2008 בשעות אחה"צ בבית העלמין החדש של חיפה, "תל רגב", ליד כביש 70 (נוסעים מצומת יגור צפונה, אחרי צומת כפר חסידים, עוד 1.5 ק"מ אחרי צומת זבולון לכיוון צומת רכס ושם פונים שמאלה לבית העלמין). פרטים נוספים ניתן לקבל מאמנון בטלפון 0522683281, או בבלוג מיוחד בו יפורסמו פרטים ועדכונים בכתובת http://israblog.nana10.co.il/566310 קישור לערך האנציקלופדי של אירמאי שרגא בויקיפדיה עם קורות חייו ומעשיו: http://he.wikipedia.org/…
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
-
*** ההודעות הראשונות מועתקות ממקום אחר בו העלתי את הנושא.*** (19.03.08 ) שלום לכולם. שמי סימון ואני לקראת תהליך שיפוץ של ווספה ראלי 69'. נפח מנוע 200CC. הווספה של אבי והוא די מרוצה מהרעיון. קצת היסטוריה: אבי קנה אותה לפני כ-30 שנה והעמיד אותה לפני כ-25 שנה. אחת הנסיעות האחרונות שלו הייתה למסיבת האירוסין שלו ובדרך לארוסתו (להלן "אמא") שקע בבוץ עמוק כי רצה לקצר דרך השטח. לאירוסין (תיאור של דוד שלי ) הוא לא הופיע, לפחות לא בתצורה המקורית. במקומו הגיע גוש בוץ עם 2 עיניים, פנס ו2 גלגלים. את שאר המסיבה הוא העביר (אחרי מקלחת) בטרנינג. הוא גם נכנס איתה במשאית ושבר את היד. עם יד אחת תקינה הוא דחף קרש בין הגלגל למרכב ע"מ ליישר את הווספה וחזר הביתה. מעמק יזרעאל. …
הודעה אחרונה מאת SubaMan, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כמה עולה הביטוט? תודה מראש
למה שלא תערכו מפגש אחד בנתניה? ( בחניה של איקאה)
הודעה אחרונה מאת משה והרפורמים, -
-
- אחראי פורום
- 41 תגובות
- 12.9 אלף צפיות
אחרי שלב הפחחות , הגיע תורו של הצבעי . חומר פחחים אחרי התיקונים . בהמשך - שכבת פוליאסטר , קומפק פילר , יסוד וצבע . תמונות מעודכנות מהתקדמות היום :
הודעה אחרונה מאת יחיעם, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
להחזיר לגג שלי עטרה ליושנה,מאיזור המרכז. בחו''ל יש מלא אבל המשלוח פי 2 מהמוצר
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אשמח לקבל המלצה על מקום באזור המרכז ואו רעננה כ"ס שבו ניתן לתת את הגנטים מגנזיום של האלפא שלי ניקוי+צבע. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היום באמצע משמרת לילה ,הורידו מהאוניה רכב משנות ה50-60 לדעתי (לא מבין גדול בשנים) התמונות מהטלפון ככה שלא יצאו משהו ,אבל הרכב במצב יותר חדש משלי . תהנו...
הודעה אחרונה מאת Ofer, -
- 3 תגובות
- 912 צפיות
האם ניתן לעשות ביטוח מקיף לרכב אספנות? במידה וכן, כיצד יש לקבוע את שוויו וכן כיצד ניקבעת עלות הפוליסה וההשתתפות העצמית? בתודה מראש על תשובתכם.
הודעה אחרונה מאת mister v, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אני בקרוב עומד להתחדש ברכב אספנות חדש-ישן, חיפושית משנות ה-70, כאשר הכלה עדיין לא נמצאה, אבל אני בתהליך חיפוש מתקדם ומתבלט בין כמה רכבים, באופן כללי המטרה היא קודם נסיעה ראשונית לבדיקת תקלות למינהם ולאחר מכן, פירוק לגורמים ייעשה לאחר השלמת כל החלקים ובשלושה חלקים[הייעשו בו זמנית] - עד רמת הבורג[אוי ווי] ניקוי וצבע לשילדה[רצפה?] טיפול מכני מקיף[פירוק, ניקוי, צבע ושיפוץ קל] ופפחות וצבע למרכב -> לאחר מכן הרכבה של הכל ביחד וריפוד פנים =] לאחר החפירות, לעניינו: בעבר פורסם כאן תמונה מאוטומוטור של טויוטה, לאלה שלא ראו: מדובר כנראה בצבע אלומיניום[או משהו כזה], והייתי מעוניין להעניק לרכב את הצבע הזה, האם אפשרי בכלל בארץ? היש בעל מקצוע שביכולתו[…
הודעה אחרונה מאת Kernel, -
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אני מעוניין להעביר רכב מראשון לבנימינה בשביל שיפוץ. לרכב אין טסט וצריך לסדר לו את הבלמים. יש מישהו שיכול שיכול להמליץ לי על גרריס זול? כמה +/- אמורה לעלות גרירה של מרחק כזה? אחרי הכל הוא לא גדול. עומר.
הודעה אחרונה מאת TheWolf, -
היה אש! אחינו מהמרכז הצטרפו אלינו בשיירה מכובדת ביותר! שמחתי לפגוש את גידי והמונטקליר, אבי נוף שכיבר אותנו בביקורו, אסף איש האוודי, משפחת גלאפו - אנשי המיני, ליאור איש הצ'ופר ועוד..
הודעה אחרונה מאת אבי קליינמן, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 13.2 אלף צפיות
שלום, אני שוקל לעשות ניקוי חול לחלקי המרכב של החיפושית כחלק מהפחחות, מדובר על 4 הכנפיים, 2 הדלתות ו2 המכסים: (התמונה להמחשה בלבד). הפחח שלי המליץ לי על "המחדש" במפרץ חיפה (ניקה לו את המיכל של הקומפרסור), ובג'יפולוג המליצו על בחור משפרעם. אני מתכוון לבקש משניהם (ואולי אף מעסקים נוספים) הצעות מחיר. אשמח לדעת, מאילו שביצעו זאת כבר (ליאור ונוספים) בכמה הם מעריכים עבודה כזו, כולל צביעת יסוד/אפוקסי? כדי שלא יוליכו אותי שולל, והצעה בלתי הגיונית תראה לי הגיונית. כמו כן, מישהו מכיר עוד עסקים מוכחים לביצוע עבודה עדינה שכזו? ריתוך בחלקים (חיתוך חלודה וטלאים), לפני או אחרי הניקוי? את הבעיות בחלקים הספציפיים ניתן לראות כאן. עברתי על כ-ל שרשור…
הודעה אחרונה מאת amitexc, -
- 1 תגובות
- 941 צפיות
Dear experts, Im living in the US and planning my return to Israel. I would like to import a 1979 911 Porsche (not before 2009 of course) and was reading the customs web site. I might be mistaken, but is it true that they removed the taxes?? its for sure reduced from 137% to 120%. http://www.mof.gov.il/customs/rechev.htm#a8 thanks for your help, Ori (sorry for writing in English, have no hebrew on the PC here)
אבי גרוסברג
מאת אבי38- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני מודה בשמי ובשם משפחתי עבור התרומות שתרמו לי חברי מועדון החמש אשר יפשרו לי לקנות תרופות אשר שמצילות חיים אשר לא נמצאות בסל התרופות. אני מקווה בשמי ובשם משפחתי שאכן תבוא ישועה על אישתי שתרפה אותה ממחלת הסרטן בתודה אבי גרוסברג חבר מועדון ה-5
הודעה אחרונה מאת wheel_man, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
מי יודע ואולי גם יכול לצרף תמונה למה מתכוון המשורר כשהוא אומר פורד 18 או 16 שנת 1946? תודה מראש רוכש עתידי
הודעה אחרונה מאת amnontre, -
-
-
- אחראי פורום
- 38 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
השקת רום כרמל, 1978 ROM CARMEL 1978 ביום ו', 18.07.08, בשעה 17:30, תיערך השקת רום כרמל, משנת 1978, ששופצה ע"י חבר מועדון החמש ניצן דרורי. הטקס יפתח ע"י יו"ר המועדון , אבי נוף. סקירה על תולדות הרכב תינתן על ידי קובי מילוא. ישא דברים גם רמי דוידר, נציג הסניף הצפוני. האירוע יתקיים בקפה YELLOW, צומת לב המפרץ חיפה, מקום המפגש הצפוני של מועדון החמש. חברים בעלי רכבים מתוצרת הארץ מדגמים שונים מוזמנים להגיע עד השעה 16:30, לסידור תצוגה יפה באירוע. אחראי אירוע- מתניה הלוי, טל' 0524472256. בברכה, סמדר- משרד המועדון טל' 037318818.
הודעה אחרונה מאת 116_Veloce, -
-
- 20 תגובות
- 14.8 אלף צפיות
שלום לכולם! אחד הדברים היפים יותר ברכב בכלל וברכב ישן בפרט זהו ציפוי הניקל רציתי לדעת האם אפשר לעשות ציפוי ניקל לחלקים לבד בבית האם מישהו עשה כבר ואיך זה יוצא ליפני הרבה שנים התעניינתי בדבר וגיליתי שצריך קודם לצפות בנחושת ואחר כך בניקל וכל התבליך נקרא אלקטרוליזה ציפוי ע"י חשמל אשר טובלים באמבטיה גדולה עם חומצות למיניהם מישהו יודע איך?
הודעה אחרונה מאת amitexc, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
תמונות מפגשישי מועדון 5 מס' 26 היכל נוקיה 18.07.2008 התמונות המפורסמות כאן הינן לצפייה בלבד ומוגנות בזכויות יוצרים
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, קיבלתי במתנה מחבר BSA יפה, ואני רוצה להשמישו, במבט ובדיקה ראשונית המנוע מסתובב, יש ניצוץ בפלטינה, חסר קרבורטור, חוט לפלג, ויש כמה חוטים להחליף, צמיגים, כבלים בכושר 0, פנס קדמי. לא ברור לי אם חסר קוייל, כי יש ניצוץ אם ברשותכם חלקים ישנים, מחסן שעומד סגור כ30 שנה , ספרי הדרכה וכו, אשמח אם תשתפו, מה שאני הכי מחפש זה קרבורטור אמל, או לפחות מה הדגם הנכון לחיפוש באיביי. דגם 500 סינגל, M20, מודל 52. __________________
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אז, מכוון, שיש לנו כאן כמה מומחים בעניין- דעתכם? -כלומר: מה, שקורה כרגע- אני מנזה לעשות "פחחות" בעצמי, מכוון, שבשלב הזה אין לי, ולא יהיה בקרוב, כסף לעבודה ברמה הגבוהה, שללא ספק בכלל, נדרשת כאן! בחלק מהתמונות רואים קבינה, ובחלק- הארגז. ניתן לראות בברור, מה זה מה. מה, שאני כרגע עושה- מנסה להתפתר כמה, שיותר, מחלקים המפוררים לגמרי, לפחות בארגז. הרעיון אחרי זה לרתך (כן, בעיה "קטנה- אין לי מושג בריתוך) במקומם חלקי פח חדשים. בהעיה, שכל הקורות גם כן מתחילות (במיקרה הטוב) להחליד בפנים. שוב- אין לי אפשרות לבנות הכל מחדש, כפי, שהייתי חולם (ואמשיך לחלום, כנראה) לעשות. אז, השאלה- כמה זמן, לדעתכם, הביזיון הזה יחזיק, בהנחה, שאנקה עד כמה שאפשר בחוץ, ואצבע הכל בצבע המרייט?
הודעה אחרונה מאת gluk, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מסיבה לא ברורה נתגלו אצלי מים בקרבורטור מה עושים? שבת שלום-רן
הודעה אחרונה מאת DORONC, -
נזילת דלק מהקרבורטור 1 2
מאת XOFIRX- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בעקבות החלפת צינורות דלק מגומי בקורטינה, משכתי את הצינור דלק שניכנס לקרבורטור והצינור נחושת שמחובר לקרבורטור יצא, החזרתי אותו למקומו ואז התחילה נזילת דלק, איך ניתן להדביק את הצינורית נחושת בצורה מקצועית ? מצורפת תמונה שמצאתי ברשת להמחשה על איזו צינורית אני מדבר.
הודעה אחרונה מאת ירחמיאל, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח לקבל המלצותיכם על חשמלאי באזור תל אביב-רמת גן, שיודע, מבין ואוהב לטפל ברכבי אספנות אמריקאיים. נשארו עבודות קטנות אבל הייתי רוצה שיבצע אותן חשמלאי שלא עושה טובה שהוא מקבל את הרכב לטיפולו. תודה, חמי
הודעה אחרונה מאת אמיר2, -
- 0 תגובות
- 827 צפיות
השיירות חוזרות הפעם מי-ם לרמת השרון! נוסעים לחגוג את יום האינדיאן והמפגש- פרטים היום ב-"טוביה" רח' שושן 6 החל משעה 1530 בירה ומצב רוח! להגיע ברכבים מצוחצחים יהיה שמח-רן
הודעה אחרונה מאת השושנים, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום אני רוצה לקנות רכב אספנות הממוקם בצפון (אני גר במרכז) והבעיה היא שהידע המכני שלי שואף ל-0. השאלה שלי היא איך אני יכול לבדוק את הרכב לפני הקנייה? זה לא כמו רכב חדש שאפשר לקחת לקומפיוטסט..... יש איזה מישהו אולי כמו "המומחה" שבודק רכבי אספנות? או שאולי יש איזה מישהו בפורום שעושה זאת תמורת תשלום? חבל לי לקנות ואחר כך לגלות בעיות שניתן היה לגלות בבדיקה פשוטה. תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 18 תגובות
- 3 אלף צפיות
זקנה זקנה, אבל לפנייך...
הודעה אחרונה מאת low rider, -
- 1 תגובות
- 873 צפיות
שלום לכולם רציתי לדעם אם מישהו יודע מאיפה אני יכול לקנות בוסטיק להתזה לחלק התחתון של הרכב? וגם יריעות זפת? תודה מראש יוסי
הודעה אחרונה מאת Asi, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, השתתפתי אתמול באירוע מקומי שכלל כ-40 מכוניות. נסיעה בכבישי ה-NORTH YORKSHIRE MOORS ע"פ כ-100 מייל סה"כ. עצירה לצהריים בחזית אחוזה שבעליה מארח את האירוע כל שנה. האירוע אורגן ע"י בעליו של האוסטין 7 ואשתו שעיסוקם השכרת קלאסיות (PRE WAR) לימי חתונה. השתתפתי עם הפיאט דינו שלי שעל אף (או בזכות) מנועה האקזוטי הביאה והחזירה אותנו הביתה בשלום. נצמדתי אל כריס (מזכיר מועדון פיאט בצפון יורקשייר) בפיאט סופר סטרדה קבריו (ריטמו בישראל למרות שאני לא חושב שהגיעה לארץ גרסת גג נפתח), שכן הוא משתתף כל שנה. רוב כלי הרכב היו מייצור מקומי MG , יגואר, פורד אסקורט מכמה דורות (אחת מהן מכונית ראלי עם מנוע רובר V8 3500), קורטינה מכמה דורות, רליאנט סקימיטר, טריומף דולומיט ו-STAG וכ…
הודעה אחרונה מאת 57mmStroke, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אז תקופה כבר שמכרתי אותה ולפני כחודש נעשתה גם העברת בעלות, כבר הספקתי לקנות ולהשבית 106 XSI והנה הגיע היום... התחלתי שוב לחפש רכב, נכנס ליד שניה ותוך כדי החיפוש איך לא? אני לא מוכן לסרב לעצמי להציץ בדף של ''אלפא ספרינט'', והייתה שם אחת שגם נמצאת קרובה אליי במקום ואמרתי לעצמי שווה לראות אותה, מי יודע אולי ויש סיכוי ואני אקנה אותה (לא לדאוג הסוף של הסיפור הוא לא העברת בעלות מרגשת). נסעתי לפ''ת לראות את הרכב, שחורה (כמו ששלי הייתה), מנוע 1.5 קרב' (הייתה לי 1.7), יד שניה (נשמע מדהים). מסתכל על הרכב מבחוץ, חלודה פה, חלודה שם, פחות רציני, יותר רציני. הבעלים מגיע וישר אני פותח את הדלתות לראות את הקורות, הפלא הוא שהן במצב יחסית טוב למה שראיתי עד היום, גם החור בשטיח משמאל…
הודעה אחרונה מאת tiltan,