Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי שוב, יש לי פיאט אונו , שנת 93 (126,000 ק"מ).

כבר כמה ימים אני מרגישה שהמנוע לא עובד עגול, בבוקר כאשר הייתי מתניעה התנעה הראשונה עם צ'וק , אז המנוע כמו אחרי 5 שניות היה "מאיים "להכבות , מייד הייתי מכניסה אותו ונותנת גז עד שהיה מתחמם .

אתמול בערב כאשר נסעתי מהעבודה חזרה לבית ,באמצע הנסיעה ,הנורית של המצבר היתה נדלקת בצורה חלשה (לא בצורה שהיתה מכבה את המנוע), כאשר נתתי גז , הנורית כמו היתה מקבלת כח מחדש , כך איכשהו עד שהגעתי הביתה ואז המנוע נכבה לגמרי , שוב התנעתי והתחלתי לנסוע כמה מטרים וכאשר עצרתי שוב הנורית היתה נדלקת חלש ולחיצה על הגז היתה מייצבת את העניין .

 

בקיצור שיחקתי קצת עם הטורים (העלתי אותם) ועכשיו המנוע עובד עגול , בבוקר כאשר התנעתי את הרכב כן יכולתי למשוך את הצ'וק ליותר זמן בלי שהמנוע כמו ירצה להכבות .

 

אז מה בעצם קרה פה ? אני מפחדת שהעניין יחזור , מה צריך לבדוק ?

נ.ב.

המצבר בן שנתיים כמעט, כל הכבלים של הפלגים הוחלפו לאחרונה ורצועת הטיימינג תקינה .

 

תודה מראש !

פורסם

כשמנוע הרכב קר הניעי אותו בעזרת משיכה מלאה של המשנק (צ'וק) וכעבור כ 3 שניות לאחר שהוא פועל החזירי את ידית המשנק בערך כ 2/3 דרך כך שהמשנק ישאר פתוח רק ב 1/3 מהאורך.

כשהמשנק מופעל מלא אז העשרת הדלק רבה מדי ומנוע הרכב נוטה לגמגם ולהכבות עקב הצפתו בדלק.

אם נורת טעינת האלטרנטור דולקת חלש כשסבובי המנוע כבר יציבים ואפילו גבוהים אז יש לבדוק אם כל חיבורי האלטרנטור תקינים ויתכן שיש תקלה בגשר מיישרי האלטרנטור וזאת יאבחן חשמלאי רכב.

יתכן גם שזיוף המנוע נגרם עקב צילינדר אחד (מתוך הארבעה) הפועל חלקית.

את כל הגורמים שמניתי לא ניתן לאבחן דרך המסך והמקלדת באופן מדויק.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

כתוספת לדבריו הנכונים של ידידי רפי לין, הייתי ממליץ לך לחזור למכון קרבורטורים, שבו טיפלת לאחרונה,

וגם לגשת לחשמלאי מקצועי ואמין באזןר מגורייך, על מנת לבדוק טעינה, ואת המצבר!

חזרי ךדווח בפורום על התוצאות!

הגבהת טורים סרק אינו פתרון אלא עזרה ראשונה, יש לבדוק בעייה במערכת הסרק של הקרבורטור,

יתכן והקרבורטור שנוקה לא מכבר, ינק לכלוך מטנק הדלק!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

 

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הי , תודה על התגובות .

 

דרך אגב, האם הבעיה יכולה להיות מהעובדה שאני לא נוסעת הרבה עם הרכב במהלך השבוע (פחות משני קילומטר ליום ) ואז כביכול המנוע "לא נפתח" מספיק ?

 

למישהו יש מושג כמה עולה להחליף צילינדרים ?

שוב תודה !

פורסם

נסיעה של 2 ק"מ ביום בהחלט לא בריאה למנוע ויכול להיות שבגלל זה יש לך משקעים בקרבורטור, או מחלות שונות, מנוע צריך להגיע לטמפ' עבודה על מנת שישרוף את הדלק כראוי, ברגע שהמנוע קר השריפה לא אידיאלית ומועשרת מאד, יחס בנזין אוויר גבוהה ונראה שנוצרים משקעים בקרבורטור.

 

כמו כן כנראה שהאלטרנטור לא מספיק להטעין את המצבר עקב הנסיעה הקצרה כל יום, למרות שאמרת שנדלקת נורת הטעינה הדבר מצביע על אלטרנטור לקוי, כמו שהמומחים לפניי אמרו, רצוי שתיגשי לחשמלאי (אני בטוח שרפי ימליץ לך על אחד באזור מגורייך) שיתן איבחון מקצועי ולא ניחושים דרך המחשב.

 

בהצלחה והמלצה קטנה תנסי לפחות פעם בשבוע לנסוע עם רכבך נסיעה של 15-20 ק"מ לתת למערכות לעבוד ולא להתבלות.

  • 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

יש לי אפלאוז קרבורטור 93 והייתי נוסע עם האוטו נסיעה בתוך העיר ושהייתי מגיע לבית היו מתרוקנים המים במיכל ריבוי הייתי ממלא שם מי ברז ונוסע עוד פעם שהייתי חוזר עוד פעם אין מים הלכתי למוסך רדיאטורים סידרתי את הסתימות ברדיאטור והבעיה הופסקה ועכשיו עוד פעם חזרה אני לא יודע מזה יכול להיות מישהו יכול להגיד לי מה הבעיה וכמה זה יכול לעלות???

פורסם

יש לי בעיה גם בטורים גבוהים באפלאוז קרבורטור 93 האוטו לא מגיב טוב בטורים גבוהים אולי צריך ניקוי קרבורטור כמה זה עולה בערך??תודה

×
×
  • תוכן חדש...