Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב שלום,

"קניתי" אלפא 33 שנת 90. ה"קניתי" נכתב כך היות ולא שילמתי דבר לבעל הרכב (חבר שלי יותר מעשור) הוא קנה את האלפא גמורה לגמרי. החליף צמיגים, מצבר, אלטרנטור, משאבת מיים, רדיאטור...ועוד כמה דברים ששכחתי. כול זה לפני שנה וחצי. לפני 4 חודשים הוא אמר לי שהלך לו המנוע (עבד על 3 בוכנות ולא על 4) והלכה לו יוניט של קלאץ. (משהוא עם פין שדוחף את הקלאץ ????) מפה לשם המוסכניק היחיד שיש באילת לאלפות רצה 4000 על מנוע וקלץ. ואני קיבלתי את הרכב במחיר הזה. החלפתי לו את המנוע לפני שבוע...הוא מתחמם לי עד 100 מעלות בנסיעה רגילה ובמאמץ (עליות ארוכות של כמה קילומטרים ל110) חוץ מזה שאני לא לוחץ על הגז יש בקפייר מהאגזוז (אם בירידה שאני בהילוך אבל ללאו גז, או אם במישור בהילוך אבל ללאו גז) עוד לא שילמתי למוסכניק את כול הכסף. והוא מצידו טוען שככה זה אלפא. יש פה בעלי אלפות שיכולים לתת את דעתם ?

תודה רבה מראש.

פורסם

ככה זה אולי במוסכים של סמל"ת.....(סליחה תומר:-)

קודם כל מצויין שלא שילמת!

שנית, יש למנוע אחריות לחצי שנה בד"כ (זה מה שמקובל) ואם אין אז באיגוד המוסכים לא יאהבו את זה...

שלישית וודא שמספר המנוע תואם לזה שברישיון כדי למנוע צרות בטסט או חס וחלילה עם הביטוח בעת תאונה.

לענייננו, כדי לבדוק את המנוע פשוט גש למוסך אחר (עדיף ידידותי כמובן)

ותבקש שיעשו לך בדיקת קומפרסיה ונפילות לחץ.

לעניין ה"בק-פיירים" (ובהנחה שמערכת הפליטה מקורית) כיוון הצתה והזנת דלק (קרבורטור/הזרקה) יפתרו את הבעיה.

HFturbo

פורסם

כמו שאמרו לך כדי שתבדוק את מספר המנוע .......קומפרסיה ונפילות לחץ

בקשר לחום מנוע , הוא לא אמור להגיע לכאלו טמפ' , ושלא יגיד לך ככה זה אלפות , הוא

אמור להגיע קצת יותר מחצי בשעון (שזה 82 מעלות אם זיכרוני אינו מטעה אותי ) ,

יכול להיות שהיוניט מזיף וצריך להחליף אותו או שהרדיאטור צריך ניקוי וכו' , בכל מיקרה

צריך לעשות בדיקה למערכת המים באוטו .

ד"א משאבת מים הוא החליף במנוע החדש ?

פורסם

בקשר למשאבת מיים היא הוחלפה לחדשה לפני חצי שנה...והמוסכניק טוען שהוא שם אותה על המנוע החדש...

בקשר לבדיקת פרס(לחץ ?) למנוע, הלכתי למקום היחיד באילת (שאני יודע עלו) שעושה בדיקה לפני קנייה. ושאלתי על הבדיקה הזו, הבוחן (זה אותו הבוחן שעושה טסטים פה) אמר שהבדיקה קימת, אבל לא אצלו והוא לא יודע איפה אני יכול לעשות אותה באילת. ביום שיש אגש למוסכניק הישן שלי ( זה שטיפל לי בפיאט ) ואשאל שם.

תגידו...אפשר לכון את 2 הקרבורטורים וכיון הצתה בעזרת מברג ואוזן טובה ? זה מה שה"מוסכניק" שלי טוען...אין לו מחשב וזה נראה לי מוזר.

שוב תודה רבה.

פורסם
בקשר למשאבת מיים היא הוחלפה לחדשה לפני חצי שנה...והמוסכניק טוען שהוא שם אותה על המנוע החדש...

בקשר לבדיקת פרס(לחץ ?) למנוע, הלכתי למקום היחיד באילת (שאני יודע עלו) שעושה בדיקה לפני קנייה. ושאלתי על הבדיקה הזו, הבוחן (זה אותו הבוחן שעושה טסטים פה) אמר שהבדיקה קימת, אבל לא אצלו והוא לא יודע איפה אני יכול לעשות אותה באילת. ביום שיש אגש למוסכניק הישן שלי ( זה שטיפל לי בפיאט ) ואשאל שם.

תגידו...אפשר לכון את 2 הקרבורטורים וכיון הצתה בעזרת מברג ואוזן טובה ? זה מה שה"מוסכניק" שלי טוען...אין לו מחשב וזה נראה לי מוזר.

שוב תודה רבה.

מחשב לא יעזור, את הקרבורטורים צריך לכוון באמצעות שעוני ואקום, ואת ההצתה (אם היא בכלל ניתנת לכיוון) באמצעות סטרוב ("אקדח" אור מהבהב).

בעזרת מברג ואוזן טובה אפשר להגיע לכיוון על בערך, וגם זה עם קצת ידע וניסיון.

בספר היינס שיש לי לאלפתא יש גם הוראות כיוון בסיסיות למי שאין לו כלים מיוחדים.

פורסם

לא הבנתי את ההתיחסות להצתה...("אם בכלל היא ניתנת לכיון")

אפשר הסבר בבקשה ?

• תוכן חדש...