Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם דירוג הפיוז מצביע על צריכת המתח המאקסימאלית או על הספק היציאה המאקסימאלי?

בהנחה והוא מצביע על צריכה מאקסימאלית האם החישוב שעוד שניה אני יציג פה נכון?

לדוגמא מגבר עם פיוז של 60 אמפר.

כלומר צריכת זרם מאקסימאלית של 60*14.4=864W

ואם נחשיב את הנצילות של מגבר AB ממוצא, לצורך העניין 0.65 זה אומר שההספק המאקסימאלי הוא:

864*0.65=561.6W

וזה אומר שאם מדובר על מגבר 4 ערוצים זה ההספק המאקסימאלי כשכל הערוצים עובדים ב 2 אוהם

561.6/4=140.4

ומכאן המגבר יציג כל דבר בין 70 ל 110 ב 4 אוהם.

האם זה חישוב נכון?

שכחתי משהו? טעיתי במשהו?

פשוט לאחרונה ראיתי כל מיני מגברים עם פיוזים יחסית "קטנים" שטוענים להספקים גבוהים ב 1 אוהם או עם שני גישורים... ועניין אותי אם החישוב נכון.

תודה מראש

רום

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

דבר ראשון נצילות מגבר AB בין 50-65 אחוז בכלל ומדובר פה רק על יחידת ההגברה.

שחכת לחשב את יחידת הספק שהיא בין 80-95 אחוז נצילות.

פיוז של 20A מסוגל להעביר 30A זה תלוי בפיוז. ערך הזרם של הפיוז בדרך כלל קטן מצריכת הזרם של המגבר, שני פיוזים של 60A בכיף יכולים להעביר דרכם 80A.

אז אי אפשר לדעת בוודאות.

יש מלא שיטות להגיע להספק המקורב של המגבר בדרך עקיפין לדוגמא לבדוק צריכת מגבר,

או הספק הספק של הגמבר, וכו כו...

תמיר

פורסם

הזנחות הזנחות...

אז אם אני מחשב את הנצילות כ 65 אחוז, מבלי להתחשב בנצילות הספק ובעובדה שעובר יותר מתח בפיוז, החישוב דיי מתאזן לא?

אופל קורסה 2003

פורסם

זה לא מאוזן, כי אנחנו לא מדברים על דברים ידועים ומדודים אתה לא יודע בדיוק מה הנצילות של המגבר ושל הספק וכמה הפיוז מסוגל להעביר דרכו.

תמיר

פורסם

ברור שלא.

אני לא מתיימר לחישוב מדוייק. אבל ניתן להגיע להערכת של +- 10 אחוז וא אפילו עדיף, הערכה מאקסימאלית.

אם אני יניח שעל פיוז של 60 יש צריכה של 70 ונצילות של 60 אחוז, זה נראה הגיוני לחישוב כללי?

אופל קורסה 2003

• תוכן חדש...