Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלכתי לצמיגי רמת אביב היום בבוקר להחלפת מצבר שהתרוקן, הוא המקורי שלי והיה בן 3 וחצי, על המצבר היה רשום רק 520 A, לא היה רשום אמפר לשעה, החשמלאי שהיה שם טען שזו "וולוו קטנה" ולכן מספיק מצבר 55 אמפר לשעה ו-350 A... אני לא מבין גדול, אבל לא הבנתי למה 350 A ולא 520 A, אמרו לי שרק המתח חשוב... יש לציין שגם יש לי מערכת עם סאב ומגבר, ציינתי את כל האמור והבעתי חשש שנשלל על ידם שוב ושוב.

הרכב התניע, מצבר של שנפ, עלה 570, חשדתי ונסעתי ישר למוסך מורשה של וולוו, יש לי S40-T4 דרך אגב למי שלא יודע/זוכר, שם ישר אמרו לי שהמצבר הזה לא מתאים, שהוא חלש מדי ושאני צריך 72 אמפר לשעה, התקשתי מייד לצמיגי רמת אביב והם הפנו אותי למרכז שירות של שנפ ליד בית מעריב כי לא היה להם מצבר כמו שאני צריך.

בשנפ הציעו לי מצבר 72 אמפר לשעה אבל רק 450 A ולא 520 A, בינתיים שמתי אותי אחרי שבמוסך של וולוו אמרו לי בטלפון שזה בסדר.

בקיצור, לצמיגי רמת אביב אין מושג מהחיים שלהם וזה פשוט חוזר אחריות איך שהם עובדים, ממש חאפרים, מבלי להבין כלום ורק בגלל שזו כדבריהם "וולוו קטנה", דחפו לי מצבר של טוסטוס או אני לא יודע מה.

ועכשיו השאלה, מה בדיוק מציינים המספרים, והאם זה משמעותי שעכשיו יש לי רק 450 A ולא 520 A כמו קודם, שוב בהנחה שיש מערכת עם מגבר וסאב.

תודה,

ינון.

פורסם

אני מניח שהמספרים מצינים דגמים ספציפים של שנפ - מה שחשוב הוא אכן נתון האמפר-לשעה שלפיו מתאים המצבר לצורכי הרכב הספציפי... אמורה להיות להם טבלת התאמה לפי רכבים, כך שזו באמת עבודה מרושלת, וגם המחיר נשמע שם יקר.

המתח זהה בכל המצברים.

...Carpe Diem

פורסם

הנתונים האלו הם נתונים המעידים על יכולת המצבר לספק זרם גבוה, במפל מתח פנימי נמוך,

והם חשובים מאוד בעיקר אם מדובר בכלי רכב עם מנוע גדול, שהסטרטר שלו דורש זרם התנעה גבוה.

היכולת לספק זרם גבוה תלויה במבנה הפנימי של המצבר.

באופן כללי, מלבד מתח המצבר, שלרוב הוא 12 וולט, צריך להתייחס לקיבולו (אמפר-שעה) ולזרם ההתנעה שלו.

אוהד.

פורסם

ומוסיף לדברי אוהד

צפה לפחות נסיונות הנעה אם ההנעה כשלה בפעם הראשונה.

ודעה אישית שלי

אני לא מתקרב לשנפ יותר.

אחרי 3 מצברים שמתו לי בין חצי שנה לשנה (והוחלפו אמנם במסגרת האחריות - אבל האחריות לא כיסתה את הזמן המבוזבז של לחכות בבוקר לגרר/אדם נחמד שיעזור עם הכבלים) - ושטופלו כמו שצריך - (מים מזוקקים וניקוי קטבים וכל מה שמסביב)

ירדתי מהם.

לפני חצי שנה בערך קניתי ורטה יבש (ג'ל) בעל עצמת הנעה של 650~.

עולם אחר - וגם עולה פחות. כ 500~

פורסם

זה יכול לגרום לבעיות

אצלנו ברכב נהרס חיישן כי הבעלים הקודם הרכיב מצבר לא מתאים

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם
ומוסיף לדברי אוהד

צפה לפחות נסיונות הנעה אם ההנעה כשלה בפעם הראשונה.

ודעה אישית שלי

אני לא מתקרב לשנפ יותר.

אחרי 3 מצברים שמתו לי בין חצי שנה לשנה (והוחלפו אמנם במסגרת האחריות - אבל האחריות לא כיסתה את הזמן המבוזבז של לחכות בבוקר לגרר/אדם נחמד שיעזור עם הכבלים) - ושטופלו כמו שצריך - (מים מזוקקים וניקוי קטבים וכל מה שמסביב)

ירדתי מהם.

לפני חצי שנה בערך קניתי ורטה יבש (ג'ל) בעל עצמת הנעה של 650~.

עולם אחר - וגם עולה פחות. כ 500~

תבדוק את האלטרנטור שלך, ייתכן שתצפה לך הפתעה.

פורסם
תבדוק את האלטרנטור שלך, ייתכן שתצפה לך הפתעה.

האלטרנטור חדש - מלפני שנתיים. (חדש ולא משופץ.)

כמו כן - נראה לך שהיו מחליפים לי מצבר לחדש 3 פעמים בלי לעשות לי את המוות ולבדוק טעינה 15 פעם? ככה אתה מכיר את הישראלים?

פורסם

דווקא רוב הישראלים מחליפים את האלטרנטור בלי לבדוק טעינה.. "אין מה לבדוק זה בטוח מקולקל תאמין לי"..

אבל אם המצבר באחריות יש את התשובה המוכנה של המוסכים שמספרים לכולם: "בגלל שהאלטרנטור שלך דפוק המצבר התרוקן. זה במקרה לא במסגרת האחריות, כלומר תיאלץ לרכוש מצבר חדש במחיר מלא. רוצה לשמוע על המבצעים שלנו? בדיוק קיבלנו מצברים חדשים"..

פורסם
רוצה לשמוע על המבצעים שלנו? בדיוק קיבלנו מצברים חדשים"..
אחרי הפעם השלישית שהחליפו לי (ותאמין לי - אני לא מבין איך זה..) - אמרתי לבחור תודה רבה - נסעתי לאוטודיפו וקניתי את הוורטה GEL.

מאז - שקט.

ההנעה לוקחת חצי שניה - לעומת 3 -4 שניות עם השנפ. (ומה לא בדקתי..משאבת דלק..צנרת דלק..פלאגים..הצתה..)

פורסם

בינתיים הכל בסדר, ההתנעה חלקה, אני מקווה שזה ימשיך כך.

כרגע המערכת שלי מפורקת לשם תיקון+שינויים בחיבורים שאני עושה, ביום שישי היא תחובר מחדש ואני מקווה שהכל ימשיך לעבוד חלק.

תודה לכולם,

ינון.

פורסם
הלכתי לצמיגי רמת אביב היום בבוקר להחלפת מצבר שהתרוקן, הוא המקורי שלי והיה בן 3 וחצי, על המצבר היה רשום רק 520 A, לא היה רשום אמפר לשעה, החשמלאי שהיה שם טען שזו "וולוו קטנה" ולכן מספיק מצבר 55 אמפר לשעה ו-350 A... אני לא מבין גדול, אבל לא הבנתי למה 350 A ולא 520 A, אמרו לי שרק המתח חשוב... יש לציין שגם יש לי מערכת עם סאב ומגבר, ציינתי את כל האמור והבעתי חשש שנשלל על ידם שוב ושוב.

הרכב התניע, מצבר של שנפ, עלה 570, חשדתי ונסעתי ישר למוסך מורשה של וולוו, יש לי S40-T4 דרך אגב למי שלא יודע/זוכר, שם ישר אמרו לי שהמצבר הזה לא מתאים, שהוא חלש מדי ושאני צריך 72 אמפר לשעה, התקשתי מייד לצמיגי רמת אביב והם הפנו אותי למרכז שירות של שנפ ליד בית מעריב כי לא היה להם מצבר כמו שאני צריך.

בשנפ הציעו לי מצבר 72 אמפר לשעה אבל רק 450 A ולא 520 A, בינתיים שמתי אותי אחרי שבמוסך של וולוו אמרו לי בטלפון שזה בסדר.

בקיצור, לצמיגי רמת אביב אין מושג מהחיים שלהם וזה פשוט חוזר אחריות איך שהם עובדים, ממש חאפרים, מבלי להבין כלום ורק בגלל שזו כדבריהם "וולוו קטנה", דחפו לי מצבר של טוסטוס או אני לא יודע מה.

ועכשיו השאלה, מה בדיוק מציינים המספרים, והאם זה משמעותי שעכשיו יש לי רק 450 A ולא 520 A כמו קודם, שוב בהנחה שיש מערכת עם מגבר וסאב.

תודה,

ינון.

ואני שואל... מדוע אתה הולך למקום שנקרא צמיגי רמת אביב על מנת לקנות מצבר, האם גם תלך למקום שנקרא מינימרקט על מנת לקנות מנורות לרכב, גם אם יש שם במקרה חשמלאי?!

ושאלה שנייה מדוע לא פנית מיד למוסך מורשה וולוו?

ושלישית אם ציינת בפרוש שברכבך קיימת מערכת עם סאב ומגבר, ואתה לא מבין גדול כדברייך,] ואתה בכל זאת יודע לשאול שאלות נכונות, מדוע קנית בכל זאת מצבר של "טוסטוס" במחיר מופרז של מטוס,

ושואל את השאלה לאחר שקנית כבר?!( ולא אינני מנסה להיות עוקצני וציני)

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
צביקה, הוא הלך לצמיגי רמת אביב כי לא היה לו דלק להגיע יותר רחוק (ואני רציני !)

צרות של עשירים :|

הבנתי, כל מילה נוספת מיותרת!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
ואני שואל... מדוע אתה הולך למקום שנקרא צמיגי רמת אביב על מנת לקנות מצבר, האם גם תלך למקום שנקרא מינימרקט על מנת לקנות מנורות לרכב, גם אם יש שם במקרה חשמלאי?!

ושאלה שנייה מדוע לא פנית מיד למוסך מורשה וולוו?

ושלישית אם ציינת בפרוש שברכבך קיימת מערכת עם סאב ומגבר, ואתה לא מבין גדול כדברייך,] ואתה בכל זאת יודע לשאול שאלות נכונות, מדוע קנית בכל זאת מצבר של "טוסטוס" במחיר מופרז של מטוס,

ושואל את השאלה לאחר שקנית כבר?!( ולא אינני מנסה להיות עוקצני וציני)

בברכה

צביקה

צביקה, בידיוק מה שרציתי להגיד, מילה במילה! הקדמת אותי בתגובה!

עד מתי ספטמבר 08.:(

• תוכן חדש...