Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך כיון למערכת שלי שכולל 3 מגברים האם אני חייב ללכת למתקין לשלם 300 שקל כדי להגיע לרמה הכי טובה מהמערכת שלי או שאני פשוט יכול לעשות את זה לבד או שמישהוא מכאן אולי יכול לעזור לי אבל האם הוא מיקצועי כמו המתקין זה השאלה פה גם......

פורסם

הכל תלוי באוזן שלך , מה לעשות שהמושג מקצועי לא תופס לכולם בעולם הסאונד, לגבי ה GAIN יש קשר למקצועיות אבל לגבי קרוסים זה מאוד תלוי באוזן , מה שחשוב זה להקפיד על איזה רמקולי HIGHPASS ואיזה LOWPASS...

אין כזה דבר כבל עבה מדיי...:shock:

פורסם

בוא נניח שיש לך כעת מגבר אחד, טוב?

עליך לוודא שהקרוס שלו, מכוון בהתאם לרכיבים/רמקולים שאליהם הוא מחובר:

אם הוא מחובר לסאב, על הקרוס להיות על LOW PASS, ועל כ 80HZ.

אם מחובר לרמקולים, להיות על HIGH PASS, ועל כ 80-120HZ.

וכך תנהג בעצם בשלושת המגברים...

גל

פורסם

כמו שגל כתב.

לרמקולים לרוב יש לשים חיתוך של בין 50HZ ל 100 HZ ואת הסאב יש לשים עד בסביבות 100 HZ.

כמו כן זה תלוי ברמקולים ובאיפה הם ממוקמים, לרוב עם יש לך רמקול בדש בורד כרמקול קידמי הוא לא יוציא יותא מ 150 HZ בתווך התחתון כיוון שאין לו תיבת תהודה , לכן יש לפתוח את ה LPF של הסאב יותר ... וכוכ....

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=64625#post64625

אין כזה דבר כבל עבה מדיי...:shock:

פורסם

כיוונים של מגבר אפשר לעשות לבד ובקלות.

כיוונים מקצועיים מדברים יותר על מיקומים ואקווליזציה...

לגבי הגיין זה לא בעיה, לדוגמא, אם יש לך אלמנט שמוצהר ב 75W זה אומר שאם אתה מודד את היציאה עם מולטי מטר בזמן ניגון גל סינוס לא מונמך אתה אמור לקבל מתח AC של 17.3V (מול התנגדות של 4 אוהם).

השיטה היא, לדעת איזה הספק אתה צריך (בהנחה והגבר מספיק חזק, אחרת עושים זאת עם המאקסימום של המגבר).צריך לשים את הווליום על פחות או יותר איך שאתה שומע בדר"כ, או לצורך העניין 80 אחוז מהמקסימום במכשיר.

להכפיל את ההספק בהתנגדות מולה עובדים ולעשות שורש.

השיטה הזו לא מודדת קליפינג!!! הדרך היחידה מבלי להשתמש בציוד קצת יותר רציני היא לפי שמיעה, לדוגמא בגל סינוס לשמוע מתי הוא מתעוות.

לגבי נקודות חיתוך, צריך לקחת בחשבון שלא מדובר על חיתוך אבסולוטי אלא רק על ירידה בשיפוע מסויים, באופן עקרוני: אם אתה חותך את הסאב ב70 ואת הקומפוננט ב70 אתה תקבל בוסט של 3 DB בתדר הזה משום ששני אלמנטים מנגנים אותו. אם תחתוך לדוגמא את הסאב ב65 ואת הקומפוננט ב85 אתה אמור לקבל פחות או יותר היענות שטוחה יותר.

יש לקחת בחשבון שככל שנקודת החיתוך לקומפוננט גבוה יותר כך הוא יכול לקבל יותר כוח וזה טוב יותר לבריאות, אבל סאב צריך לחתוך כמה שיותר נמוך בשביל ה"בריאות" ועניין הבמה.

צריך לנסות ולהתנסות עם חיתוכים שונים כמו 80-80, 65-85, 70-90 80-100 וכן הלאה...

אגב, למה 3 מגברים? אתה מריץ משהו אקטיבי?

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

מגבר כפול של גי בי אל רמקולים קידמים מורל דוטק 140 רמס מאחורה גי בי אל 90 רמס

ועוד מגבר של סופר סאונד עם סאב של פיוניר

אגב שאני הולך לסאונד אפאקב למשל הם עושים את הכיון עם מכשירים או לפי שמיעה?

אגב הוא גם אמר לי כיון פאזות זה כולל כאילו מה הכונה בזה אני צריך את זה? במה זה מועיל?

פורסם
מגבר כפול של גי בי אל רמקולים קידמים מורל דוטק 140 רמס מאחורה גי בי אל 90 רמס

ועוד מגבר של סופר סאונד עם סאב של פיוניר

אגב שאני הולך לסאונד אפאקב למשל הם עושים את הכיון עם מכשירים או לפי שמיעה?

אגב הוא גם אמר לי כיון פאזות זה כולל כאילו מה הכונה בזה אני צריך את זה? במה זה מועיל?

שים לב, נושא אחרון בFAQ של הפורום. תר'ד שבו אייל מסביר על פאזות

חיפוש קל היה נותן לך את זה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=403987#post403987

פאזות כעיקרון עושים לפי שמיעה. אני מאמין שבסאונד FX יש להם גם מכשירים כמו RTA נגיד,

שמראים את העיוותים וככה הם מכוונים גיינים וכולי.

Race Smart

• תוכן חדש...