Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רמקולים קדמיים של 4" , כמו שידוע 4" בעיתיים בתדרים נמוכים ובגלל זה הם מחרחרים לי כשאני מגביר מעט מעל החצי כשהלאודנס מופעל.

אני מבקש עזרה לבניית קרוס פסיבי שיגביל לי את התדרים הנמוכים של הרמקולים, כי אני רוצה לישמוע עם לאודנס. הרמקולים האחוריים מסתדרים טוב עם הווליום כי הם 6*9 .

אני יודע שאנשים יתחילו לתת לי את הקישור הבא: http://autosound.co.il/main.asp?url=content/PassiveFilters/25-08-2003-Theory-Filters.html

אבל הרקע בחשמל שלי ממש קטן והמדריך הזה לא מספיק לי, בגלל זה אני פונה אליכם ומחקה להמלצת וכל דבר אחר שיכול לעזור לי.

הרמקולים הם 20 W RMS ב 4 אום , כמו כן יש לקחת בחשבון התנגדויות של קבלים ונגדים כדי שההתנגדות הכוללת מישאר 4 אום, בעצם אני ישאיר את זה למומחים בחשמל.

תודה.

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

שמים קבל קטן ופשוט.

לא עושה שום בעיות חשמל ושטויות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כל מתקין מקצועי ידע להתאים לך קבלים...

יש לי שני קבלים קטנים שפירקתי מהאוטו, ואין לי יותר צורך בהם (אם אני אמצא אותם איפשהו...).

אם אתה מעוניין - צור קשר בפרטי. (כן, הם בחינם, מ-ת-נ-ה!)

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש לי קבלים, זה לא כל כך בעיה מבחינתי , הבעיה העיקרית זה להתאים מה שצריך בצורה הטובה ביותר...

לגבי המתקינים אז באיזור שלי יש רק חפרים שלא יודעים כמעט כלום, הם ישמעו "קבל" ויכנסו להלם:shock: .

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

קראתי שנית...

כעיקרון הדבר עובד כך...

-קבל טוב לפילטרים בשביל טוויטרים, למה ? מכיוון שככול שהתדירות עולה ההתנגדות פוחתת... ולכן זרם גדול יותר עובר לרמקול והוא משמיע את הצליל המסויים שלו רק בתדר שהוא בנוי בשבילו.... ז"א אם ניקח צלילים עם תדירות נמוכה מאוד מתקרבת ל 0 (אומנם התדירות הזאת לא הגיונית אך רק בשביל התאוריה) לא יעבור שום זרם לרמקול מכיוון שהתנגדות גדולה מאוד.. ולכן הוא לא ישמיע צליל... אך אם נזין תדר גבוה מאוד נגיד אין סופית ההתנגדות תהיה מאוד קטנה וזרם גדול מאוד יזרות והרמקול ינגן אותו חזק מאוד.

אותו הדבר רק הפוך לקרוס לסאב רק ששם משתמשים בסליל.

לגבי כול אותם סדרי הפילטרים שמדובר ....

ככה הפילטר המושלם היינו פילטר שמעביר רק תדר מסויים, אך מכיוון שלא קיים כזה פילטר אז אין מה לדבר עליו, מה שכן יש זה גורם האיכות של הפילטר, ז"א מהם הגבולות מנק' התהודה(הנקו' בה הזרם הכי חזק, הנק' אליה אנו שואפים לחתוך) שהפילטר מעביר אל הרמקול.

נק' אלו הם נק' חצי ההספק מן ההספק המקסימלי(ההספק המקסימלי נמצא בתהודה), ככול שגורם האיכות קטן יותר תחום התדרים שעובר לרמקול מדוייק יותר לתדר החיתוך שאותו רצינו.

תשמע עצתי היא תקנה קרוס והסיבה היא פשוטה, בנייתו של קרוס היא דבר מסובך מאוד.. חברות משקיעות הרבה כסף בשביל לפתח קרוסים איכותיים... אומנם לעשות קרוס פשוט זה לא בעיה אך דברים מסובכים זה כן... עדיף להשקיע בקרוס קנוי

פורסם

אין לי סיבה להשקיע הרבה כסף בקרוס טוב אם המחיר של הרמקולים הוא 100 שקל...

בכל אופן אני ינסה לחבר קבלים שונים ונראה את התוצאות ואז אני יחזור ויודיע איך היה.

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

מאחר והוא רוצה דווקא לבטל את התדרים הנמוכים, לכן הוא צריך לחבר את הקבל במקביל לרמקול.

לגבי הקבל - כל קבל אלקטרוליטי פשוט יעשה את העבודה ולא משנה כרגע מהי הקיבולת מאחר והמתח הוא נמוך מאוד.

בהצלחה.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

אלו מעגלי L.P \ H.P , תקשורת ספרתית (עוד שבועיים בגרות בעע :? ).

כעיקרון ההתנגדות לא משתנה (הרמקול) , לגבי כמה הפראד וכמה הנרי הסלילים והקבלים את זה אני לא יודע.

צריך גם את התדרים המדויקים שאתה רוצה שהם יגיעו.

רד מזה בקיצור.

פורסם

הייתי עכשיו באוטו וחיברתי שני קבלים אחד של 470 מיקרו פראד ששיפר את המצב אבל לא מספיק, השני של 1 מיקרו פראד שחתך יותר מידי והרמקול נשמע כמו טויטר.

אני ישמח מאוד אם מישהו יוכל להביא לי היום למיפגש קבלים 331 מיקרו פארד.

SUZUKI Ignis Sport

• תוכן חדש...