Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדקתי, ובשנה האחרונה חסכתי 700 ש"ח מעצם זה שאני משלם את החשבון דרך סלקום. לא רע כשאין בעצם שום חסרונות.

אין לי מכונית חשמלית. אני במסלול הנחה קבועה 7%. בעבר שקלתי אם מסלול לילה או מסלול יום יכולים להיות יותר משתלמים עבורי, אבל אין לי סבלנות להפעיל מדיח, מייבש כביסה ודוד בלילה כדי לחסוך כמה שקלים. מכשירי החשמל שלי עובדים בשבילי ולא להפך.

:turn-l:
פורסם

כן, רק קריאה.

אני גם יכול לראות באפליקצית חח"י את מצב הצריכה העדכני שלי.

אני לא יכול לראות התפלגות צריכה לפי שעות. מישהו יכול לראות נתונים כאלו?

פורסם (נערך)

אין שום קונספירציה, חח"י לא חוסמת שום דבר והמספר חוזה לא משתנה במעבר לחברה אחרת. לא ניסיתי, אבל חח"י מאפשרים דיווח קריאת מונה חכם גם ללקוחות חברות אחרות.

image.png.58b6efd9a1184bdd598ebd541d7cc4ed.png

אפשר להוריד קובץ נתוני צריכה שנתיים (מומלץ למחוק פרטים אישיים מתחילת הקובץ) ולחשב כדאיות בעזרת צאט\סקריפט\אתר

https://github.com/mluggy/electricity-plan-analyzer

https://www.chashmalink.com

עריכה אחרונה על ידי shake
  • אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, shake כתב:

אין שום קונספירציה, חח"י לא חוסמת שום דבר והמספר חוזה לא משתנה במעבר לחברה אחרת. לא ניסיתי, אבל חח"י מאפשרים דיווח קריאת מונה חכם גם ללקוחות חברות אחרות.

כלאמר, מספר החוזה שאינו בתוקף לגבי חח״י ? או מספר המונה עצמו שנותר כמובן ללא שינוי.

לפני שעה, yuvk כתב:

התפלגות צריכה לפי שעות. מישהו יכול לראות נתונים כאלו?

כן , לא בזמן אמת. זה השוס של הקריאה מהמונה החכם. אבל יום או יומיים אחרה ובחירה בגרף הצריכה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

תודה. מסתבר שיש לי נתוני שימוש לפי זמן, פשוט לא ידעתי למצוא אותם באפליקציה. אז מתנצל בפני חח"י - הם מספקים את המידע המלא גם למי שאיננו לקוח 😊

פורסם

חבר כתב לי בה"פ, אין לו גישה לעוף עדיין. ביקש במפורש שלא אתן לו קרדיט:

ציטוט

מה שקורה עם חברת חשמל , שבכל מונה חכם יש כרטיס SIM .

הם לא רוצים שאנשים יעמיסו וישתמשו ויצרו טראפיק כי הם משלמים על כמות מסוימת של ג'יגות וכל זה. חברת חשמל משלמים על זה.

לכן מי שרוצה קריאת מונה צריך להתקשר. יודעים שמשועמם כמה שיהיה משועמם לא יתקשר כל יום, ומתישהו אולי המערכת תעלה על זה.

רוצה קריאה ? אתה מתקשר , זה נשלח , ורק בלילה היא תצא.  הכל לדעתו כדי שלא יעמיסו אחי.

הוא גם מסר לי שאין דבר כזה חשבון חשמל כל חודש (אמיתי) אלא הערכה ואז חודש אחרי תיקון + אמיתי כדי להוריד עומס?

חצופים קטנים. 

העלות של התקשורת, מתומחרת היטב בכל החוזים. כעלות. עם תחזיות שונות וכולי וכולי. 

אז פה הם חוסכים על הלקוחות- שיצטרכו להטריח את עצמם ולבדוק. 

זה לא שהעלות הזו של התקשורת לא מגולגלת על הצרכן בכל מקרה ומצב, כן? אז שיעשו מה שהם אמורים.

ציטוט

אבל בעקרון חברת חשמל לא מבטיחה שיהיה למישהו חשבון חודשי אמיתי כל הזמן,

הם גם לא מבטיחים כל חודשיים, אבל הם יטפלו בזה ביתר רצינות אם למישהו אין קריאה חודשיים

בגלל שיש להם כל כך הרבה לקוחות אין הבטחה לחודש גם לא למונה חכם. אולי כן אולי לא.

כמובן שיש אנשים בלי מונה חכם שמגיע אליהם קורא מונים רק פעם ב 4 חודש כן?

גם לחבר המצוטט אני עונה, שלא מדובר פה על אנשים ללא מונה חכם שגרים באיזה חור. אלא על השירות של המונה החכם, שאמור להיות זמין. ובכל מקרה ומצב, למנוע מצב של הערכה למי שיש לו מונה חכם. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני לא יודע מה המקור של החבר.

לי יש מונה חכם ומעולם לא היתה לי הערכה (וכמובן שמעולם לא דיווחתי על הקריאה). אז או שהוא מחרטט או שהוא לא הבין את מה שהוא ראה / שמע.

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, zaf כתב:

כלאמר, מספר החוזה שאינו בתוקף לגבי חח״י ? או מספר המונה עצמו שנותר כמובן ללא שינוי.

המספר חוזה בתוקף ומופיע גם אצל המספק הפרטי, אם הוא מופיע בחשבונית או לא זה לא רלוונטי.

חח"י אחראית על הקריאה ואם אתה רוצה להעמיק, ספר אמות המידע זמין

https://www.kolzchut.org.il/he/דיווח_עצמי_על_קריאת_מונה_חשמל

עריכה אחרונה על ידי shake
פורסם

חברים,

המידע שלי מבוסס על כך שיצאתי עם מישהי שעבדה בחברת חשמל לפני מספר חודשים.

לפי הסבריה, חברת החשמל איננה מתחייבת לכך שיופק חשבון אמיתי ולא הערכה, לפי המונה החכם. יש והיו מקרים של אנשים עם קליטה סלולרית לא טובה, ולכן המונה לא שידר.

היו גם מקרים שלקוח לא קיבל חשבון אמיתי על בסיס המונה החכם אחרי 3 חודשים - התקשר למוקד, וקיבל לפי אמות המידה אישור לשלם את כל חובו ללא כל ריבית. 

מה שקורה במקרים שאין קליטה, שולחים לעתים טכנאי וזה משנה את ה SIM CARD לאחר של חברה אחרת, בזה אנו לא בטוחים - אבל כנראה שכן. 

למי שיש חשבון אמיתי כל חודש לפי המונה החכם, מעולה, טוב לשמוע. 

מה שאני התכוונתי שהם לא מתחייבים.

בתאריך 25.6.2026 בשעה 14:29, ברווז כתב:

גם לחבר המצוטט אני עונה, שלא מדובר פה על אנשים ללא מונה חכם שגרים באיזה חור. אלא על השירות של המונה החכם, שאמור להיות זמין. ובכל מקרה ומצב, למנוע מצב של הערכה למי שיש לו מונה חכם. 

אם יש בעיות קליטה אין להם שליטה

אבל להבנתי בגלל שביטלו את אנטנות 2G 3G ושמים במקומם 4G 5G בכל הארץ זה ממש אמור לשפר קליטה בהרבה מקומות

פורסם

חשבתי שהקישור מבוסס על העברת נתונים על גבי רשת החשמל. או שזה מורכב מידי.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

גם אני חשבתי ככה.

מסתבר שזה לא ככה, התפלאתי האמת.. כאילו, מה, אם מישהו גר במקום שאין בו קליטה בכלל?

כנראה שתמיד ישארו עובדים שחלק קטן מהתפקיד שלהם לקרוא מונה? או שהלקוח ישלח צילום?

פורסם

בוודאי. יש מלא מקומות בלי קליטה.

אפילו אצלי בשכונה יש איזה בניין כזה, איך שהוא יצא תקוע בצלע גבעה ומוסתר על ידי בניין אחר - אין קליטה בקומה שלמה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

חח"י לא קובעות כלום ויש מקורות אמינים יותר, כמו אמות המידה של רשות החשמל.

למי שהתעצל לחפש

ציטוט
קביעת תשלום על בסיס הערכה
על אף האמור לעיל, במקרים המפורטים להלן רשאי ספק שירות חיוני רשת לקבוע את התשלום בעבור צריכה על בסיס הערכת הצריכה כאמור באמת מידה 14 (הערכת צריכה):
(1)
המונה הוסר או שלא רשם את מלוא צריכת החשמל כתוצאה מליקוי או מפגיעה בו;
(2)
החשמל נצרך שלא דרך המונה;
(3)
לא התאפשרה לספק השירות החיוני רשת גישה למונה לצורך קריאתו בימים ובשעות סבירות מסיבה שאינה בשליטתו, ובלבד שספק השירות החיוני רשת קרא את המונה או שהלקוח מסר לו קריאת מונה לפחות פעם אחת ב־12 החודשים שחלפו; לא התאפשרה לספק שירות חיוני רשת גישה למונה כאמור, ישאיר לצרכן הודעה על כך בכתב, במקום הצרכנות, והיא תכלול את פירוט המועד שבו לא התאפשרה הגישה והסיבה לכך; ספק שירות חיוני רשת ישלח לצרכן הרשום הודעה כאמור גם באמצעי דיגיטלי אחד או יותר, אם הצרכן המציא לו פרטי התקשרות עימו באמצעי כאמור והם מצויים בספרי ספק שירות חיוני; פסקה זו לא תחול לעניין צרכן שמותקן לו מונה חכם אלא אם כן הצרכן לא אפשר לספק השירות החיוני גישה למונה החכם לשם בדיקת תקינותו, אם נדרש לכך על ידי ספק השירות החיוני, או שישנה בעיה בקבלת נתוני המונה;
(4)
ספק השירות החיוני רשת לא ביצע קריאת מונה לתקופת החשבון המסוימת מטעמים של דילוג יזום, ובלבד שבתקופת החשבון הקודמת לא היה דילוג יזום ומספר הדילוגים היזומים לא יעלה על שניים במהלך השנה הקלנדרית; לא פעל ספק השירות החיוני רשת כאמור, ישלם לצרכן את עלות ההפרה כקבוע בלוח תעריפים 12.1–1, נוסף על העלות הנחסכת מן התשלום הקבוע כקבוע בסעיף (ט)(1); פסקה זו לא תחול לעניין צרכן שמותקן לו מונה חכם;
(5)
החשמל נצרך שלא דרך מונה במקום צרכנות של בעל מיתקן צריכה ייחודי;
(6)
אם יש תקלת תקשורת שאינה מאפשרת את העברת הנתונים מהמונה או תקלה במונה חכם, והחשבון מבוסס על רישום רציף, ובלבד שתתקבל קריאה עד 5 בחודש העוקב למועד התקלה בעבור מלוא החודש הקלנדרי שחלף.

https://he.wikisource.org/wiki/כללי_משק_החשמל_(אמות_מידה_לרמה,_לטיב_ולאיכות_השירות_שנותן_ספק_שירות_חיוני)

• תוכן חדש...