Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי יונדאי i10 שנת 2018, הרכב ראשון שלי 🙂
קניתי אותה באוגוסט, הטסט שלה ביולי, ועכשיו היא על בערך 110 אלף ק"מ.
לפני הקנייה עשיתי בדיקה והיא יצאה סבבה. מאז שקניתי לא עשיתי טיפול חוץ מהחלפת פילטר אוויר לבד, ובינתיים נסעתי עליה בערך 10 אלף ק"מ.
רציתי להבין איזה טיפול כדאי לעשות עכשיו, גם לקראת הטסט וגם באופן כללי לפי הק"מ.

וגם כמה בערך אמור לעלות טיפול כזה כדי שאדע מה נחשב מחיר הגיוני?

ואם יש למישהו המלצה על מוסך אמין בחיפה שמתעסק ביונדאי- אשמח 

• פיתרון
פורסם

בקובץ הזה החל מעמוד 331 יש מפרט טיפולים.

תעבור עליו ותראה איזה טיפול צריך לעשות, תתייחס גם לשנים וגם לקילומטרים, לפי הקודם.

תסתכל גם על מפרט טיפולים לתנאי שימוש קשים החל מעמוד 336 ולהגדרה מהם תנאי שימוש קשים שמפיעה בטבלה בהמשך. 

מוזמן כמובן לשאול שאלות אם משהו לא ברור אבל קודם כן תראה מה היצרן ממליץ בספר.

ספר-רכב-יונדאי-i10-2014-2019_53335bdc4.pdf

פורסם
לפני 40 דקות, Buki כתב:

בקובץ הזה החל מעמוד 331 יש מפרט טיפולים.

תעבור עליו ותראה איזה טיפול צריך לעשות, תתייחס גם לשנים וגם לקילומטרים, לפי הקודם.

תסתכל גם על מפרט טיפולים לתנאי שימוש קשים החל מעמוד 336 ולהגדרה מהם תנאי שימוש קשים שמפיעה בטבלה בהמשך. 

מוזמן כמובן לשאול שאלות אם משהו לא ברור אבל קודם כן תראה מה היצרן ממליץ בספר.

ספר-רכב-יונדאי-i10-2014-2019_53335bdc4.pdf 7.89 \u05de\"\u05d1 · 1 download

עברתי על זה
קודם כל

1. אני יכול פשוט לפנות למוסך ולהגיד לו את מספר הקילומטרים ומה השנתון שלו והוא ידע בדיוק איזה טיפולים אני צריך או לא להסתמך על זה?
2. לפי מה שבדקתי צריך

החלפת שמן מנוע + פילטר שמן

החלפת נוזל בלמים

בדיקת מצבר

בדיקת נוזל קירור

עוד משהו שאני מפספס?

פורסם

1. כן אם זה מוסך מורשה יבואן, הם עובדים לפי המפרט הזה. במוסך לא מורשה יבואן רצוי לבצע תיאום ציפיות ולפרט מה בדיוק אתה רוצה לעשות.

2. זה נכון בהנחה שהבעלים הקודמים טיפול לפי הספר וביצע את הטיפולים הקודמים כנדרש.

האם קיבלת עם הרכב תיעוד טיפולים כלשהו?

אם אין שום הסטוריה ושום מידע מה בוצע ברכב לפניך, יש מקום לטיפול יותר מקיף.

פורסם
לפני 5 דקות, Buki כתב:

1. כן אם זה מוסך מורשה יבואן, הם עובדים לפי המפרט הזה. במוסך לא מורשה יבואן רצוי לבצע תיאום ציפיות ולפרט מה בדיוק אתה רוצה לעשות.

2. זה נכון בהנחה שהבעלים הקודמים טיפול לפי הספר וביצע את הטיפולים הקודמים כנדרש.

האם קיבלת עם הרכב תיעוד טיפולים כלשהו?

אם אין שום הסטוריה ושום מידע מה בוצע ברכב לפניך, יש מקום לטיפול יותר מקיף.

אני לא אלך למוסך יבואן כי זה טירוף המחירים שם שלא נדבר על עובדים פחות מקצועיים.

לגבי הבעלים הקודמים אז הוא לא מסר לי היסטוריית טיפולים כולשהי.

פורסם

הייתי מוסיף גם פילטר אוויר למנוע ופילטר תא נוסעים, לך תדע מתי החליפו אותם.

פורסם
לפני 1 דקה, Buki כתב:

הייתי מוסיף גם פילטר אוויר למנוע ופילטר תא נוסעים, לך תדע מתי החליפו אותם.

פילטר תא נוסעים זה הפילטר של המזגן? עשיתי את זה לבד. קניתי ב30 שקל ומדריך ביוטיוב סגר לי את העניין
האם יש משהו בסגנון הזה שאני יכול לחסוך עליו ולעשות בעצמי? אין לי בעיה עם סרטונים ביוטיוב באנגלית 
אני לא מתכוון להחליף מנוע לבד אבל אני בטוח שיש דברים פשוטים כמו החלפת פילטר מזגן שגובים עליו פי 5 במוסך ואני יכול לסגור את הפינה לבד

פורסם

פילטר אוויר למנוע אתה יכול להחליף לבד, זה יותר פשוט אפילו מפילטר מזגן.

רק אל תקנה את הפילטרים שמכורים בארץ ב 30 ש"ח, תזמין פילטר איכותי של מותג מוכר מחו"ל. 

פורסם
Just now, Buki כתב:

פילטר אוויר למנוע אתה יכול להחליף לבד, זה יותר פשוט אפילו מפילטר מזגן.

רק אל תקנה את הפילטרים שמכורים בארץ ב 30 ש"ח, תזמין פילטר איכותי של מותג מוכר מחו"ל. 

מאיפה אתה מזמין? איך אני יודע איזה פילטר אוויר למנוע אני צריך לרכב שלי?

פורסם

המנועים האלה צוברים בוצה עם לא מחליפים שמן כל10 אלף )אני הייתי מחליף כל 8 אלף ( וחייב שמן איכותי עם לא טיפלו ככה כנראה כבר יש בוצה אז כדאי לשקול פלאש טוב ואולי אח"כ פירוק קרטר וניקוי של רישתית השמן 

פורסם
לפני 21 שעות, R148 כתב:

המנועים האלה צוברים בוצה עם לא מחליפים שמן כל10 אלף )אני הייתי מחליף כל 8 אלף ( וחייב שמן איכותי עם לא טיפלו ככה כנראה כבר יש בוצה אז כדאי לשקול פלאש טוב ואולי אח"כ פירוק קרטר וניקוי של רישתית השמן 

וואו
כמה כל הסיפור הזה יכול לעלות?

פורסם

מנועים שצוברים בוצה אלו מנועם שלא טופלו לפי מפרט לתנאים קשים וכן נסעו בתנאים קשים רוב הזמן (תנועה איטית פוקקים) והשתמשו בשמן זול ופילטרים תחליפיים.

רכב שהשימוש  בו לא עונה להגדרת תנאים קשים + שמן איכותי ופילטרים מקוריים יכול לטפל כל 15.000. מדבר מניסיון של מעל  150 אלף ק"מ עם מנוע כזה שטופל כל 15 אלף ולא צבר שום בוצה. 

פורסם
בתאריך 17.5.2026 בשעה 00:14, R148 כתב:

זה מנוע Kappa II ללא הזרקה ישירה, ואין לו שום נטיה לצבירת בוצה. לא צריך להפחיד את פות"ש לשווא. בוצה היא בעיה של מנועי הזרקה ישירה - ב-i10 רלוונטי משנתון 2019 והלאה.

פורסם

לא מפחיד אף אחד ואין קשר בין הזרקה ישירה לבוצה אתה כנראה מתכוון לפיח במנוע שזה קשור להזרקה ישירה יש מלא בעלי יונדאי קיה שהלכו להם מנועים כתוצאה מבוצה פות"ש טען שאין לו מושג מה עשו ברכב בעבר ואני חושב שכדאי לבדוק ובמידה ויש בוצה לטפל בה לדעתי פחות מפחיד לבדוק מאשר לעצום עינים

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...