Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני 3 שעות, sperial כתב:

נו. אז מה? יש בישראל 4 מיליון כלי רכב. איך תדע בלי מספר רישוי לאיזו רשומה להיכנס?

אן דן דינו, באתר או ברחוב...

לפני 3 שעות, sperial כתב:

עם ההונאות שהתרחשו בשנה האחרונה לא הייתי מעביר שום מסמך לאדם לא ידוע אלא פנים אל פנים. וגם אז מראה אבל לא מוסר לו. אתה רותצה להתעורר מחר ולגלות שהבעלות על הרכב שלך עברה בלי ידיעתך?

בשביל להתעלק על מספר רכב של מישהו לא צריך כלום, לא מודעה, לא רישיון ולא נעליים. רק קומבינה בסניף הדואר.

סביר להניח שככה עובדים אותם עבריינים, וזה יסביר למה אנשים שלא פרסמו את הרכב כלל זכו ל"מתנה" על הבוקר.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מסתיר ושולח רישיון לכל מי שמבקש.

נכון שאולי במידה מסויימת זה מקל על הונאה אבל זה נראה לי שולי.

הדרך היחידה הודאית למנוע גניבת רכב בהונאה היא לא להיות בעלים של רכב מלכתחילה.

אני גם הולך עם מזומן בארנק על אף החשש מגניבה או אובדן. אלו החיים

צריך למצוא מידה סבירה של זהירות. ת.ז. איני שולח. ואם צריך לשלוח אז מסתיר תאריך הנפקה שמהווה אינדיקציה לאותנטיות בהרבה ממשקים

מי שרוצה מאוד להזהר גם לא יציג לקונה פנים אל פנים את ת.ז. מחשש שישננו את פרטיו. אין לזה סוף.

פורסם

כשאני מפרסם רכב למכירה אני מסתיר את מספר הרכב ממגוון סיבות.

אני יכול לשתף שאתמול קיבלתי טלפון ממישהי שבעלה שלח אותה עם רשימה של שאלות, מעבר לשאלות הכלליות, היא ביקשה את מספר הרישוי ומספר מנוע ואמרה שהם גרים באשדוד (אני מהרצליה) ולבעלה יש ״קשרים״ שעוזרים לו לבדוק את הרכב.

עם כל הנוכלויות שיש מסביב, אני לא מוכן למסור פרטים כאלו.

אני כן מוכן להוציא על חשבוני כל דוח שהם יבקשו כי אין לי מה להסתיר.

פורסם
לפני 30 דקות, dorgo כתב:

אני יכול לשתף שאתמול קיבלתי טלפון ממישהי שבעלה שלח אותה עם רשימה של שאלות, מעבר לשאלות הכלליות, היא ביקשה את מספר הרישוי ומספר מנוע ואמרה שהם גרים באשדוד (אני מהרצליה) ולבעלה יש ״קשרים״ שעוזרים לו לבדוק את הרכב.

בדוח שאתה שולח יש מספר ת"ז ומספר רישוי? אפשר להוציא עם זה כפל רישיון (בעלות כמה שקלים) ויש שם את מספר המנוע...

פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, אלעדית כתב:

בדוח שאתה שולח יש מספר ת"ז ומספר רישוי? אפשר להוציא עם זה כפל רישיון (בעלות כמה שקלים) ויש שם את מספר המנוע...

תן לי את מספר הרכב שלך ואוציא לך גם מה מספר המנוע, מתי עשית טסט ומה היה מד הק"מ. אלה נתונים שמשרד התחבורה מנגיש...

אגב, זה דבר טוב בעיניי והתועלת לציבור עולה על הפגיעה בפרטיות, כי מה כבר תעשה עם המספר שמוטבע על המנוע?
ניתן לעקוב אחרי מספר מנוע אם שומרים את הנתונים לאורך זמן, ולעשות סטטיסטיקות לכמה רכבים מדגם מסוים הוחלף מנוע (מישהו אמר תביעה ייצוגית נגד פיג'ו?).

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • ספונסר פורום
פורסם
לפני 16 שעות, zvit כתב:

כשרציתי למכור את הרכב הוצאתי דו"ח סליקה וגם את דוחות השמאי שהיו לי וספקתי לכל המתעניינים. בשביל למכור את הרכב היה לי שווה לשלם 12 שקלים עבור הדוח.

ולהשלים את התמונה, לכל מי שמוכר ורוצה לשמור על שקיפות מינימלית מול הקונה מבלי להסתכן:

1. להוציא לעשמכם דו"ח סליקה -  www.infocar.co.il   -  מופיע שם מספר הרישוי של הרכב בלבד, ללא פרטים אישיים.

2. לבקשת הקונה ניתן לשלוח את רישיון הרכב אבל למחוק שם, כתובת ומספר ת"ז

3.לפתוח היטב אוזניים ועיניים - אם הקונה מתנהג בצורה חשודה בכל הנוגע להעברת הכסף (העברת זה"ב בלבד!) - לא להיכנס לעיסקה.

• אהבתי 3

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
לפני כשעה, dorgo כתב:

כשאני מפרסם רכב למכירה אני מסתיר את מספר הרכב ממגוון סיבות.

ואיך נמנעים מנוכלים/רמאים.

שמפרסמים את הרכב שלהם כיד ראשונה (00 ברישיון). ואז אתה מגלה שהרכב הוא בכלל (01) כי "הם "התכוונו" לזה שהרכב נקנה מיד ראשונה  (כנראה יותר רצו למכור את הרכב בכל דרך).

או שאין ל"רכב תאונות" ואז אתה מגלה שהוא עבר הים 3-ל6 תאונות עם תביעות ביטוח והחלפת חלקים ברכב....

ואז שאתה שואל אותם על זה הם פתאום "נזכרו" "זה לא ביג דיל" "רכב תל אביבי"..  "הרכב הוא לא 2025"....

וכל זה ניתן לגלות רק דרך דו"ח בלקר או דו"חות דומים שדורשים עוד פרטים חוץ ממספר הרכב.....

ואם לא עושים  את זה ה צריך לבזבז מספר שעות על כל רכב שהולכים לראות כל לא בדקו קודם והמוכר לא רוצה למסור רישיון רכב...

אוליי חלק מהמגיבים פה סוחרי רכב/בעלי מגרשים..🤔

פורסם
לפני 23 שעות, om2 כתב:

למה שמישהו פרטי ירצה להסתיר את המספר רישוי?

לך תנסה להבין אנשים. 

אני הפסקתי. 

כל אחד והשגעונות שלו. 

אתה רוצה לדעת אם זה סוחר? תתקשר, "שלום אני מתקשר בנוגע לרכב".

אם הוא ישאל אותך "איזה רכב", כבר תבין לבד. 

• רעיון טוב! 5

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 23 שעות, zvit כתב:

למשל:

אפשר הסבר כמו למפגרים 😄? אני לא מבין בדיוק מה קרה פה

קודם כל, אפשר להעביר בעלות בדואר רק עם מספר ת.ז ומספר רישוי? לא מבקשים לראות תעודה מזהה? או שאפשר כאילו לעשות את זה עם ייפוי כוח

דבר שני,  מה הכוונה "פרטי הרכב החוקי עוברים לרכב גנוב או שירד מהכביש?" - כאילו, אחרי שהוא העביר בעלות הוא הולך ומוציא לוחית רישוי חדשה ושם אותה על רכב גנוב?

הוא כאילו מוכר את הרכב הזה אחרי זה למישהו אחר?

פורסם

העוקף העיקרי זה לא שיכפול רכב, אלא העברת בעלות ולקיחת הלוואה יפה על הרכב. לא חייב לשכפל יכול לקבל מזומן בלי רכב בכלל.

לגבי הדואר? עם קצת כסף - אפשר הכל...

• אהבתי 2

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
בתאריך 18.11.2025 בשעה 12:20, om2 כתב:

למה שמישהו פרטי ירצה להסתיר את המספר רישוי?

מספר רישוי זה מסמך מזהה אישי כמו מספר תעודת זהות.

האם אתה היית מפרסם מודעה שבה יש את התמונה של האוטו, ובמלל רשום:

קוראים לי ישראל ישראלי, מספר ת.ז 12345679, אני גר ברחוב הרצל  ברמת גן מספר בית ככה וככה. 

אם אתה מרגיש חופשי לפרסם את זה אז אתה יכול לפרסם עם מספר רישוי גלוי.

אבל יש הרבה אנשים שלא מרגישים נוח לפרסם את הפרטים האלו באינטרנט. 

פורסם

בפעם האחרונה שמכרתי רכב, הגיע אליי עם הרוכש גם ״יועץ רכב״, לבדוק את הרכב ולסגור את העסקה.
ישבו אצלי שניהם בבית וניסיתי להעביר להם בעלות דרך האתר האישי.

כמובן שחוק מרפי פעל ולא הצלחתי. יועץ הרכב אמר שמחר בבוקר הוא יגיע לדואר ויבצע בעצמו את ההעברה, כי מכירים אותו בדואר.
הוא העביר בעלות כשאני לא איתו וגם הרוכש לא איתו.

אין לי מושג איך הצליח אבל עובדה.

• אהבתי 1

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, zvit כתב:

העוקף העיקרי זה לא שיכפול רכב, אלא העברת בעלות ולקיחת הלוואה יפה על הרכב. לא חייב לשכפל יכול לקבל מזומן בלי רכב בכלל.

לגבי הדואר? עם קצת כסף - אפשר הכל...

אתה מתכוון לשעבוד של הרכב? כל הפרוצדורה הזאת בשביל לקחת הלוואה?

ולגבי מזומן בלי רכב, למה שמישהו ישלם על רכב שהוא לא רואה בעיניים, עם מספר שמתאים לרשיון רכב

לפני כשעה, aka77 כתב:

בפעם האחרונה שמכרתי רכב, הגיע אליי עם הרוכש גם ״יועץ רכב״, לבדוק את הרכב ולסגור את העסקה.
ישבו אצלי שניהם בבית וניסיתי להעביר להם בעלות דרך האתר האישי.

כמובן שחוק מרפי פעל ולא הצלחתי. יועץ הרכב אמר שמחר בבוקר הוא יגיע לדואר ויבצע בעצמו את ההעברה, כי מכירים אותו בדואר.
הוא העביר בעלות כשאני לא איתו וגם הרוכש לא איתו.

אין לי מושג איך הצליח אבל עובדה.

שמע זה הזוי. האמת שלא העברתי בדואר כבר שנים, אבל לדעתי כשעשיתי את זה היה צורך בלהראות תעודה מזהה.. אם יש שם מעכרים ברמה הזאת שמעבירים בלי זה מטריד

עריכה אחרונה על ידי whiterabbit
  • אהבתי 1
פורסם

כן העברת הרכב על שם מישהט שאינו חושד, לקיחת הלוואה תוך שיעבוד הרכב ואז היעלמות - נשאר מישהו עםרכב וחוב על שמו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...