Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם 

אני ירושלמי, נהג, שעובד שעה/ שעתיים בבוקר ושעה שעתיים בצהריים  (תלוי בימים) 

מה שקורה, זה שיש לי די הרבה שעות בכל יום. 

תמיד רציתי ללמוד מכונאות (הבנתי שהיום קוראים לזה אוטוטרוניקה) 

חשבתי שאולי יש פה רעיונות מעניינים שיכולים לעזור לי. 

השאלה העיקרית היא איפה כדאי לי  ללמוד? (אני מוכן גם לימודי ערב הבעיה שלא מצאתי מוסד שמלמד ערב) 

או שאולי לא צריך ללמוד, וכדאי לי למצוא מוסך שיסכים ללמד אותי את העבודה בהתחייבות שאעבוד אצלו תקופה? 

לא להמליץ לי ללמוד הנדסאי רכב, אני לא מתכוון לעסוק בזה כמקצוע לחיים. 

הכיוון שלי הוא לעשות טיפול לרכב שלי (חברים גם ישמחו) וכמובן, תחביב. 

פורסם

ומה הבעייה עם לימודי הנדסאי? אלה כן יש בלימודי ערב. 

אתה ממש לא חייב לעבוד בתחום שאתה לומד, אתה יודע. 

אני לדוגמא הוצאתי הנדסאי מכונות, קיבלתי את התעודה במאי השנה, רק כדי לפתוח לי דלתות (תחת "השכלה" בקו"ח, מה לכתוב? ברווז??? אז עכשיו, הנדסאי מכונות) למקצוע שאני עובד בו כבר שנים- רכש. 

בטוח שיש כמה חבר'ה שלמדו את זה (או כל דבר אחר) בשביל ההשכלה הכללית, בשביל הכיף, בשביל עוד יכולות- אני מכיר כמה חברי פורום כאלו. 

למיטב זכרוני, בוקי לקח לא מזמן קורס טכנאי מזגנים, לא כי רצה לעבוד בזה (אם כי, יסלח לי כבודו, לא זוכר את הסיבה המדוייקת שגרמה לו ללמוד את זה). 

אני מכיר אישית חבר פורום אחר, שיישאר אנונימי, שמקפיד ללמוד תחום חדש ככל שהוא רק יכול. אפילו נפגשנו לקפה ולהרצאה על אספנות (אני הייתי המרצה... :lol:), מתוך הרצון שלו "פשוט ללמוד משהו חדש". תכונה שאני מעריך מאד. 

אדרבה וחצי, אם אתה לא חייב לעבור את המבחנים כדי לקבל את התעודה למקצוע שלך, זה מוריד ממך כל כך הרבה לחץ! ללמוד רק בשביל הכיף, וואו. 

(מודה ומתוודה: כשייפתח לי קצת זמן פנוי, שוקל במלא הרצינות לקחת לימודי חשמלאי מוסמך- לא כי אני צריך מקצוע חדש או לעבור הסבה, אלא כי אני סוג של נמשך לתחום ומעוניין ללמוד אותו יותר לעומק. סוג של כמוך, פות"ש).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מניסיון ללכת למוסך שתעבוד אצלו תמורת ידע זה לא הולך, רובם יתקעו אותך על טיפולי 10K ומקסימום ילמדו אותך איך להחליף רפידות

לכן האופציה הטובה ביותר היא מה שהציעו ללמוד דרך היוטיוב ולנסות את זה ברכב שלך

בכל אופן אם תלך למוסך ממליץ לסכם איתו שאתה לומד דברים חוץ מהטיפולים השגרתיים

פורסם

לפי מה שהבנתי, לימודי הנדסאי רכב זה הבסיס של אוטוטרוניקה.

כלומר, אם אתה רוצה ללמוד אוטוטרוניקה - אז זה אומר לימודי הנדסאי (לפחות).

בירושלים יש לך מכללת מלט"ש.  אולי המכללה הטכנולוגית לרכב. 

אם יש לך אפשרות גם לאזור המרכז, אז זה פותח גם אפשרות של מכללת עתיד (אופציה של לימוד טכנאי רכב).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...