Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטול טיסה והחזר

פוסטים מומלצים

פורסם
Just now, sperial כתב:

אתה מבין שכשהתנועה מצומצמת אי אפשר להפעיל את טרמינל 1 במחירים של עונת השיא. מבחינת רש״ת אלה הוצאות הרבה יותרבגבוהות פר נוסע, לא יוכלונלהשאיר את מס הנמל הנמוך. אז. לרייאנאייר יש עוד אופציה - להעלות מחירים כדי לקזז את מס הנמל (ושאר ההוצאות.ביש עליית מחירים כללית בכל התעופה בעולם).

רשות שדות התעופה – ויקיפדיה

"

בראש הרשות עומדת מועצת הרשות המכהנת משך ארבע שנים ובה חברים יושב ראש, שבעה נציגי ציבור ושבעה נציגי מדינה. כל חברי המועצה ממונים על ידי שר התחבורה באישור הממשלה. מועצת הרשות פועלת באמצעות שבע ועדות המופקדות על נושאי כספים, פיתוח, ביקורת, מינהל ארגון וכוח אדם, בטיחות וביטחון, שדות תעופה פנים ארציים ומסופים וקשרים בינלאומיים.

המועצה ממנה מנהל כללי לפי הצעת שר התחבורה ובאישור הממשלה. פעילות הרשות מתבצעת באמצעות שש חטיבות שבראש כל אחת מהן ניצב סמנכ"ל - חטיבת מינהל וארגון, חטיבת כלכלה וכספים, חטיבת תכנון והנדסה, חטיבת מסופי גבול ושדות תעופה פנים ארציים, חטיבת התקשוב וחטיבת מבצעים.

הרשות נמצאת תחת פיקוחו הכללי של שר התחבורה המאשר, יחד עם שר האוצר את תקציבה. תקציב הפיתוח של הרשות כפוף לאישורם של שר התחבורה ושל הממשלה.".

הם לא חברה פרטית, הם גוף ציבורי ממשלתי. אם הם צריכים "להכניס יד לכיס" בזמן מלחמה, שיכניסו (וכן, זה הכיס שלנו). זה אינטרס של המדינה שרינאייר, WIZZ, ועוד חברות יטוסו לפה, זה מכניס כסף מעצם היותם פה, זה משדר לעולם שאנחנו מתמודדים עם המלחמה ועדיין לא מבודדים, וזה מקל על ישראלים שרוצים לטוס. 

אז תסגור את טרמינל 1, תבדוק מה ה-X כסף שצריך לספוג בשביל שחברות הלואו קוסט ימשיכו לטוס ותן להם מענקים. אם הוצאת 650 מיליארד שקל על המלחמה הזאת, אתה יכול להוציא עוד 1-2 מיליארד כדי להשאיר אותם.

לפני 3 דקות, sperial כתב:

רייאנאייר סוגרים קווים ובסיסים על שמאל ועל ימין, פעם בגלל מיסי נמל, פעם בגלל סכסוך עם הממשלה על תנאי העסקה, ופעם בגלל חוסר טייסים. ההתנהלות שלהם כוחנית וקפריזית, במקרה כרגע זה פוגע בישראל, עם סיבות ותירוצים כאלה ואחרים.

רינאייר לעומת זאת, כן חברה פרטית. הם יכולים לעשות מה שהם רוצים.

אם האג'נדה של החברה היא "כרטיסים זולים ורווחיות גבוהה תוך כדי", זה מה שהם יעשו. אז אתה עכשיו משחק אותה גיבור על רינאייר וקורא להם כוחניים, אבל בגלל זה הילדים שלך ישלמו פי 2 על כרטיסי טיסה כשירצו לצאת לאיזה טיול זול בחו"ל.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מדינת ישראל לא חייבת דבר לרייאנאייר, בוודאי כשזו מבטלת טיסול מתי שהיא רוצה.

בדיוק כפי שהולנד לא תשנה את חוקי העבודה שלה כדי לרצות את רייאנאייר (שביטלה בסיס בהולנד בהתראה של מספר שבועות כי חוקי העבודה בהולנד לא התאימו לה).

מדינת ישראל לא צריכה לממן את רייאנאייר, בדומה לכך שלא היה מקום לסבסד את החברות הזרות כשפתחו את רמון. אולי איזה ״מבצע היכרות״ קצר מיד אחרי הפתיחה, אבל זהו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מדינת ישראל לא צריכה לממן את ריינאייר. המדינה כן צריכה לדאוג שלחברות יהיה משתלם לעבוד פה ולהציע אופציות זולות לאזרחים.

המבחן הוא האם חברות לואו קוסט אחרות כן רוצות ומצליחות לעבוד פה ואז מדובר בחברה אחת ״מפונקת״, או שרוב חברות הלואו קוסט לא מוצאות פה רווחיות ואז מדובר בבעיה מערכתית.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

האם ב״לדאוג שלחברות יהיה משתלם״ אתה מתכוון לכך שישראל תסבסד את פעילותן? כי להוריד דמי נחיתה לרמות הפסדיות זה בעצם לסבסד. האם אתה צריך לסבסד את הטיולים שלי?

חברת לואו קוסט אחת חזרה בגדול - אבל גם לגביה יש כל מיני ספקות עם הנסיעות של מירי רגב להונגריה.

הרבה חברות - הן לגאסי והן לואו קוסט - לא חזרו לישראל, או שחזרו בהיקף מצומצם. כמובן שאף אחת לא פרסמה את השיקולים העסקיים. רק רייאנאייר עושה הרבה רעש, זה הסגנון של המנכ״ל שלה, לא צריך להתרגש.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 21 דקות, sperial כתב:

האם ב״לדאוג שלחברות יהיה משתלם״ אתה מתכוון לכך שישראל תסבסד את פעילותן? כי להוריד דמי נחיתה לרמות הפסדיות זה בעצם לסבסד. האם אתה צריך לסבסד את הטיולים שלי?

נהיית קפיטליסט? כי אם הייתי רושם "צריך לבטל את השירות הרפואי הציבורי ושיהיה רק פרטי, לא רוצה לממן לילד שלך טיפולי שיניים", היית פותח פה הרצאות נגד זה ועל כמה זה מטומטם ובלה בלה בלה.

יש הבדל בין "בוא נממן טיולים" לבין "בוא נבצע הוצאה כספית שתאפשר לנו 1. לגרום לחברות להמשיך לטוס לפה 2. לייצר תדמית חיובית בעולם 3. להקל על אזרחים בתקופות מאתגרות".

רינאייר לא רוצים את טרמינל 3, אם *אתה* מכריח אותם לטוס משם כי *אתה* במלחמה, אז כן, אתה צריך לפצות אותם כדי שימשיכו לטוס.

לפני 21 דקות, sperial כתב:

הרבה חברות - הן לגאסי והן לואו קוסט - לא חזרו לישראל, או שחזרו בהיקף מצומצם. כמובן שאף אחת לא פרסמה את השיקולים העסקיים. רק רייאנאייר עושה הרבה רעש, זה הסגנון של המנכ״ל שלה, לא צריך להתרגש.

הם נלחמים על זה כי הם הכי זולים בדרך כלל.

הם מחפשים שעות פחות נוחות, שדות תעופה פחות טובים, ואז המחירים הרבה יותר נמוכים.

להשוואה בתוך אירופה, טיסה מפריז לבודפשט ב-6.10 וחזור ב-11.10:

image.thumb.png.7ee01b46e62586c8f534efabf416c31d.png

בוויז מתחיל מ485 יורו.

image.thumb.png.858ea90ce0a06eaf669a471fcde74dda.png

בריינאייר 154 יורו (!!)

לא בדקתי אפילו מאיזה שדה תעופה זה יוצא או נוחת כי זה לא מעניין אותי וזה לא מעניין את הטסים ברינאייר שמחפשים ב-99 אחוז מהזמן רק מחיר.

אז במדינות שרינאייר טסים האזרחים שמחים, במדינות ש"מראים להם מה זה!" הם משלמים יותר. זהו.

אגב, אם זה מעניין אותך, על אותו דיל ב-Airfrance דורשים עכשיו במינימום 570 יורו, אז זה לא ש-WIZZ לא יותר זולים, פשוט רינאייר זולים הרבה יותר.

פורסם

תראה, פעם אחת טסתי ברייאנאייר. לא השוותי מחירים כי היעד היה בלי מתחרים מישראל. חווית הטיסה היתה תקיה לגמרי. חווית בצ׳ק אין (בחזור) - זוועתית. מספר דלפקים התאים ל-2-3 טיסות, שירתו מדהו כמו 10-12 טיסות.

אל תשווה לי שירות חיוני כמו בריאות או חינוך לשירות מוסף כמו תיירות. האם אתה מוכן שמדינת ישראל תשלם מהמיסים שלך סובסידיה לריינאייר, וכך תממן (באמצעות המיסים המושתים עליה) את ממשלת אירלנד ״אוהבת ישראל״?

אגב, לגבי נושא המחירים, אישית אני לא מקבל את זה שחברות הלואוקוסט באמת חוסכות לך כסף. זה קורה במתארים מאוד ספציפיים, אבל כשאתה משקלל את שעות הטיסה, שדה התעופה, כבודה ושאר שירותים בדרך כלל ההפרשים הופכים מזעריים, ולעתים נוטים לטובת חברות הלגאסי. כל הדוגמאות שאנשים מעלים כמוך לא רלוונטיות, טיסת פנים באירופה ליומיים עם תיק גב אינה שקולה לטיסה מישראל עם מזוודה, או, לפחות, טרולי. ואם אתה טס בטיסת ערב וצריך ללון עוד לילה במלון הלואוקוסט כבר יותר יקר.

אגב, בפריס רייאנאייר טסה משדות משניים ומרוחקים. ויזאייר טסה גם מאורלי. כל עוד הפרטים האלה לא נבדקים אין לדוגמה שלך שום משמעות.

פורסם

כל מי שמוכר בזול לישראלים - אני בעדו. צריך להתייחס ללואו קוסט כמו לאוטובוס. what you pay is what you get. מבחינת מקום לרגליים דווקא הרבה יותר נוח בהם לעומת ארקיע/ישראייר.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

זו הטעות. אתה קונה מוצר שלם וצריך לחשב את העלות הכוללת. אתה תיסע ברכבת לנתיבות כשהיעד שלך באר שבע? תיסע ערב קודם ותשלם לילה במלון ועוד 2 ארוחות כדי להוזיל את הטיסה? שכרך יצא בהפסדך.

פורסם
לפני 40 דקות, sperial כתב:

אישית אני לא מקבל את זה שחברות הלואוקוסט באמת חוסכות לך כסף.

זה לא מעניין. יש כאלו שזה מתאים להם וזה שהאופציה קיימת גורם לחברות האחרות להוריד מחירים. כולנו יודעים מה קורה למחירים של החברות הישראליות בשניה שחברות זרות מפסיקות להגיע.

לא צריך לסבסד חברה אחת. זה בטוח. אני לא מכיר את המספרים והתחשיבים של ריינאייר. אבל אם יש בעיה מערכתית, צריך לבדוק מה אפשר לעשות. כמובן, אם הממשלה מחליטה שאחד התפקידים שלה הוא לאפשר חופש טיסות לאזרחים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 57 דקות, sperial כתב:

תראה, פעם אחת טסתי ברייאנאייר. לא השוותי מחירים כי היעד היה בלי מתחרים מישראל. חווית הטיסה היתה תקיה לגמרי. חווית בצ׳ק אין (בחזור) - זוועתית. מספר דלפקים התאים ל-2-3 טיסות, שירתו מדהו כמו 10-12 טיסות.

אל תשווה לי שירות חיוני כמו בריאות או חינוך לשירות מוסף כמו תיירות. האם אתה מוכן שמדינת ישראל תשלם מהמיסים שלך סובסידיה לריינאייר, וכך תממן (באמצעות המיסים המושתים עליה) את ממשלת אירלנד ״אוהבת ישראל״?

אגב, לגבי נושא המחירים, אישית אני לא מקבל את זה שחברות הלואוקוסט באמת חוסכות לך כסף. זה קורה במתארים מאוד ספציפיים, אבל כשאתה משקלל את שעות הטיסה, שדה התעופה, כבודה ושאר שירותים בדרך כלל ההפרשים הופכים מזעריים, ולעתים נוטים לטובת חברות הלגאסי. כל הדוגמאות שאנשים מעלים כמוך לא רלוונטיות, טיסת פנים באירופה ליומיים עם תיק גב אינה שקולה לטיסה מישראל עם מזוודה, או, לפחות, טרולי. ואם אתה טס בטיסת ערב וצריך ללון עוד לילה במלון הלואוקוסט כבר יותר יקר.

אגב, בפריס רייאנאייר טסה משדות משניים ומרוחקים. ויזאייר טסה גם מאורלי. כל עוד הפרטים האלה לא נבדקים אין לדוגמה שלך שום משמעות.

הבנתי את הבעיה שלך. "אנשים כמוך".

אתה שוב, בפעם ה1.2 מיליון בערך, מסרב,להבין שלא כולם ספריאל.

יש מישהו שרוצה לטוז בביזנס ולשלם אלפי דולרים, יש מישהו שיחפש טיסה בשעה נוחה כי הוא עם הילד (וזה למשל מה שעשיתי לקראת הקיץ הבא דרך וויז, גם אם שילמתי קצת יותר), ויש מישהו שיתכלב באוטובוסים לשדה לא יודע איפה בשביל טיסה ב40 יורו. לא כולם כמוך או כמו מישהו עם בעיות גב שחייב כיסא מיוחד.

ויש כאלב שיטוסו עם תיק גב כי ככה הם אוהבים, יצאו מהמלון ויטיילו עם התיק על הגב כל היום בכיף.

וכן, אני אשווה. תיירות זה לא רק "שירות מוסף", אלא דרך להכהיס הרבה כסף למדינה - תייריפ שבאים לא משלמים רק לרינאייר, אלא מבזבזים בבתי עסק שמשלמים מיסים ומאפשרים לך לקבל שירותי רפואה.

לא שווה לשלם נניח 300 מיליון שקל בשביל שחברות נוספות יטוסו לפה, ויביאו תיירים שישלמו פי כמה?

הרי זה גם ככה מדבר על מקרי חירום, אתה יכול לספוג את התשלום העודף ב10-12 ימים של הסבב הבא מול איראן. זה לא שרינאייר ביקשו מיליארדים לאורך כל השנה.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם

אתה חושב שהחברות יביאו תיירים באווירה הפוליטית הנוכחית? כשמאות אלפים יוצאים בדרישה לפלסטין חינם?  נדבר, במקרה הטוב, בעוד 3 שנים. 

אגב, יש לנו ניסיון עם סיבסוד חברות תעופה. לא יודע אם מישהו זוכר, אבל כששדה רמון נפתח סבסדו כל נוסע זר בכמה עשרות אירו. טסו בסבסוד של ממשלת ישראל ואת הכסף השאירו בעקבה.

והעניין של מחיר כולל זה לא ספריאל. זה הישראלי המצוי שקטפץ על המחיר הראשון שהוא רואה באתר - כרטיס ערום - ולא מחשב את הכבודה, את שעות הנסיעה לשדה המרוחק, את הלילה הנוסף במלון. זה לא שספריאל לא עושה חשבון. זה הישראלי המצוי שלא בודק עלויות.

פורסם

אני מכיר לא מעט שיש להם משפחה ביעד של לואו קוסט ובזכות זה הם טסים כל חודש, ולא אכפת להם משעת ההגעה - העיקר שזה זול ונגיש. כל אחד יעשה את החישוב שלו. אישית מעצבן אותי שמשפחות של עובדי אלעל בדרג מסוים טסים בלי לחשבן, משלמים מחירים מגוחכים לעיתים ונהנים מהטבות בלי סוף. וכן זה על חשבון המחיר לשאר הנוסעים שאין להם "קשרים".

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

לא בדקתי אפילו מאיזה שדה תעופה זה יוצא או נוחת

תבדוק שוב, בּוּוֶי זה חור ת*ת שעה וחצי נסיעה לצפון פריז ברכבת או באוטובוס

יותר קרוב לבלגיה. פריז עאלק,

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

קשה לי להגיד את זה בפרהסיה, אבל הפעם ספריאל צודק וכולכם טועים. המשך הטיסות של ריאנאייר לנתב"ג ישרת אך ורק קבוצה קטנה של ישראלים ונספחיהם בחו"ל, אף תייר לא יטוס עכשיו לישראל רק בגלל שהכרטיס היה זול, ובמונחי ריאנאייר שולי הרווח שם נמוכים ממילא - כך שלהאשים את מסי הנמל ולצאת מהשוק הישראלי זה הצעד המתבקש.

לתת לממשלה לסבסד אותם זה בהחלט משהו שאפשר לשקול בתום המלחמה, אבל כרגע לכספי משלם המסים יש אפיקי השקעה משתלמים וחשובים הרבה יותר מלאפשר לכמה אלפי אנשים לצאת לחופשה בזול. 

פורסם (נערך)

יש לחברות הלואוקוסט את היתרונות שלהן. אבל הם תלויים בנסיבות ומקרים רבים קטנים ממה שאנשים חושבים. חוץ מזה, אלה חברות עסקיות עם שיקולים קרים מאוד, ומבחינה זו ריינאיר קיצונית.

אז אני חוזר - בכל נסיעה צריך לבחור את העסקה המתאימה. טעות לנפנף במחיר הראשון שמוצג באתר רייאנאייר (או כל חברה אחרת), אלא יש לבחון כל עסקה בשלמותה. ולא רק בדולרים וסנטים. ולא להתייחס לאף חברה כאל צדיקים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...